Dagens stressföreläsning

Hade ju som sagt var stressforskare Georgio Grossi på besök på jobbet idag. Han höll ett superbra 3-timmars föredrag! Dessvärre var det många från avdelningen som inte var där av olika orsaker och de missade verkligen någonting. Han berättade om symptom och gav oss vissa övningar man kan göra för att undvika att gå in i den berömda väggen.
Han tröck väldigt hårt på hur viktigt det är med sömn för återhämtning samt att man ska leva i nuet. Alltså inte gräma sig för det som varit eller oroa sig för det som komma skall. Sen ska man tänka ut och bestämma sig för vad som är viktigt här i livet, vad som får var och en att må bra:

"Dela upp en cirkel i olika tårtbitar, skriv det du ser som viktigt i ditt liv i bitarna. Jämför denna “drömtårta” med hur det förhåller sig i dagsläget och se om du kan ändra på något redan idag. Skapa balans mellan arbete, familj, fritid och egenvård och schemalägg hur mycket tid/utrymme de olika delarna ska få."

Kände att tre timmar var alldeles för kort och ska nu beställa hans bok för att fördjupa mig lite i ämnet.

Bild och text från bokus.se:

Hantera din stress : med kognitiv beteendeterapi (inbunden)

Effektivt 10-stegsprogram mot stress

Stress är ett av det moderna livets stora hälsoproblem. Det finns så mycket brådskande att ta itu med innan man har tid att varva ned. För det ska man ju - sedan. Tyvärr har detta sedan en obehaglig förmåga att utebli.

I
Hantera din stress med KBT ger stressforskaren Giorgio Grossi de praktiska färdigheterna som krävs för att kunna stressa mindre, vara mer närvarande eller bara ta det lugnare.

Hantera din stress med KBT ger kunskap om vad stress egentligen är och hur den påverkar vår hälsa och prestationsförmåga. Läsaren får veta vad det är som gör oss stressade och hur våra tankar, handlingar och kroppsliga processer påverkas såväl på kort som på lång sikt. Med hjälp av tekniker från kognitiv beteendeterapi som är erkänt effektiva ger boken läsaren ett steg-för-steg-program med en serie konkreta färdigheter för att bättre hantera stressen i vardagen. Här finns praktiska övningar och tekniker för att lära sig analysera sin livssituation, sätta upp konkreta mål för förändring och - inte minst - förändra sitt sätt att tänka och agera.


Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>