Norrmalmstorgsdramat

Har kollat på filmen om Norrmalmstorgsdramat här i kväll. Om jag ska vara helt ärlig så känns den ganska komisk. Tänk att det verkligen gick till på ett sånt simpelt sätt på den tiden. Att de inte lyckades få ut dem tidigare. Men det måste ju ha varit fruktansvärt för de som var gisslan. Undrar hur man tacklar en sån grej efteråt? Speciellt som alla undrar hur de egentligen var funtade som kunde "försvara" och stå på rånarnas sida.

Det här hände precis när jag föddes så under tiden mamma låg på BB med mig så var det full rapportering både därifrån och från gamla kungens dödsbädd.

Helt klart sevärd film med bra skådespelare!

Bild och text från cdon.com:


Den 23 augusti 1973 kliver en rånare in på Kreditbanken vid Norrmalmstorg, beväpnad med en kpist. Han kräver att den hårdbevakade fången Clark Olofsson ska föras till banken tillsammans med flyktbil och tre miljoner kronor. Det blir upptakten till ett av de mest omskrivna, mest omtalade brotten i Sveriges historia. Gisslandramat följdes av hela världen och gav upphov till det internationella begreppet Stockholmssyndromet.

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>