Kanalbåtstur i England/Wales

Det var verkligen en sjukt bra och avkopplande resa jag och min familj gjorde förra veckan! Vi hade hyrt en kanalbåt, s.k. narrow boat, i nordvästra England som man rattade runt med själv en bit in i Wales och tillbaka. Dock var det inte den enklaste att köra då den var närmare 25 meter lång och vägde drygt 20 ton. Vi var två båtar varav min familj på ena båten och faster/farbror med familj på andra båten. Totalt var vi hela 13 st.


Bägge båtarna i sällskapet har vaknat.


Livet ombord på båten var trångt men trevligt. Som tur var så hände det lite under turen. Var 27 slussar i vardera riktning, tunnlar, akvadukter osv. Sen stannade vi till ibland och gjorde strandhugg på pubar. Dricker ju inte öl men är väldigt förtjust i deras torra cider.
När man tröttnade på att vara social så var det bara att hoppa av båten och promenera bredvid båten ett tag. Sen när man blev trött i fossingarna hoppade man på igen.

Nu dags för lite bilder för att visa:

Mmm vad gott med en engelsk cider i solen... Smal kanal i närheten av Llangollen i Wales. Uttala det här högt om ni kan. :-) En av alla broar över kanalen. Åkte över flera akvadukter varav den här högsta gick 120 m upp. Och inget räcke på ena sidan!



 

Härligt att glida fram i sakta gemak i grönskan.


Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>