Pynta till förmån för Stockholms jullösa



Så här i julfrossans tid kanske fler än jag kan tänka oss att ge minst 50:- till de som har det sämre? Själv har jag sms:at fyra gånger än så länge. Men varje sms är värdefullt.

Blev ganska berörd när jag läste denna berättelse på Stockholms stadsmissions hemsida:

”Jag stal en grillad kyckling på julafton förra året”, berättar Martin för mig lågmält. ”Jag såg ingen annan utväg”.

Skammen när han blev påkommen är än i dag svår att bära. Liksom de anklagande blickar från alla runt omkring med kundvagnar fyllda med delikatesser. Utslängd från butiken stod han länge och tittade på familjer som lastade in mat och julklappar i bagageluckan. Klumpen i magen växte för varje julklapp han såg. Snart skulle alla vara hemma i värmen, gemenskapen och julstöket. Utom Martin. Han skulle stå kvar på parkeringen och hoppas på att hitta någonstans att sova för natten.

Martin har levt som hemlös i sex år och tio månader. För honom och Stockholms 2 900 människor som lever i hemlöshet är julafton en dag som alla andra. En dag som går ut på att hitta mat och värme för att överleva. Vinterns kyla är tuff. Men ensamheten är oändligt mycket svårare att hantera

För många är julen en smärtsam påminnelse om avsaknaden av ett hem och en familj. Under julhelgen prioriterar Stockholms Stadsmission mer än någonsin att finnas till för människor som lever i ensamma och utsatta livssituationer. Våra verksamheter håller öppet för att erbjuda mänsklig värme och en värdig jul i gemenskap till Stockholms jullösa.

Nu behöver människor i hemlöshet ditt stöd och din medmänsklighet som mest.

Stockholms Stadsmission finns där för alla som ofrivilligt står utanför julen. Som en symbol för vår julinsamling tänder vi Kungsträdgårdens stora gran i etapper. Ju fler gåvor ni ger, desto mer kommer den att lysa.

Tillsammans kan vi bidra till en mänskligare stad för alla!

SMS:a ”HEM” till 72 980 så skänker du 50 kr

Just nu är granen så här upplyst:


Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>