Saffranspannacotta

Ska ha folk här hemma på middag i min trånga lägenhet i morgon. Vi blir nio stycken så det gäller att ha koll på det logistiska.
Ska börja med glögg och ädelostfyllda dadlar. Till varmrätt blir det lax- och spenatlasagne (med räkor, ruccola och vitt vin) och sen till dessert serveras det saffranspannacotta med passionsfrukt.

Har gjort pannacottan förut och den var för det första superenkel att göra och för det andra väldigt god och omtyckt.


Här kommer det enkla receptet som är taget från ica.se (där även bilden kommer ifrån):

Ingredienser:
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.

  1. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
  2. Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
  3. Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med passionsfrukt eller annan frukt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>