The Lady

Såg filmen "The Lady" härom kvällen som handlar om Aung San Suu Kyi som är politiker och frihetskämpe i Burma. Hon satt i husarrest där nere i ca 20 år men fortsatte hela tiden sin kamp mot diktaturen.
 
Hon växte upp i Burma där hennes far var en av de första som jobbade för demokrati. Han blev dödad av regimen och Aung San Suu Kyi flyttade till England. Men när hon återvänder till sitt hemland i samband att mamman blir sjuk så får hon uppdraget av folket att fortsätta sin fars kamp.
Hon ger sig ut bland folket i de små byarna och pratar medan regimen gör allt för att stoppa henne. Och de tar till väldigt fula knep må jag säga. Nästan lite dagisnivå på det hela faktiskt. Bl.a. ser de till att hennes man och barn inte får visum att hälsa på henne. De tror då att hon ska välja att åka tillbaka till England vilket hon inte gör. De sätter henne även i husarrest och fängslar hennes frihetskollegor. Men inte ens det fungerar!
 
Helt klart en sevärd film! Jag kan villigt erkänna att jag inte riktigt hade koll på hur illa läget är där nere och vilken diktatur Burma har varit under alla dessa år. Så vi ska vara glada över att vi har det så bra här i Sverige med fria val och yttrandefrihet.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>