Gripande film

Har precis sett filmen "Dallas buyers club". Otroligt gripande film må jag säga! Handlade om en cowboy, Ron, som i mitten av 80-talet fick HIV. Innan han av en slump upptäckte det så var hans värden mycket låga och han fick max 30 dagar att leva av läkaren.
Precis i den svängen hade man börjat experimentera med medicinen AZT som man trodde skulle bryta ner viruset. Ron fick tag i medicinen på illegal väg och tog det tills han en dag kollapsade. Han blev då rekommenderad att åka till Mexico där man hade börjat med alternativa behandlingar som i stället för att bryta ner viruset skulle bygga upp immunförsvaret och på så sätt hålla sjukdomen tillbaka. Då det visade sig ge bra resultat på honom började han att smuggla de alternativa medicinerna (vitaminer och protein) till USA där han sålde vidare. Eller sålde vidare kanske var fel ord. Han startade "Dallas buyers club" där smittade kunde bli medlemmar och betala 400 dollar/månad och sedan få de mediciner de behövde. Ron förlängde sitt liv med sju år...
 
Väldigt gripande att se hur taffligt man behandlade HIV-smittade på den tiden. Blir alldeles öm i hjärtat. Och sen ovanpå det se hur de ville använda de smittade som försökskaniner för en medicin som man inte ens hade testat på djur.
Kanske ingen partyfilm direkt men den var ändå väldigt bra och sevärd.
 
Dallas-Buyers-Club-Feature

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>