Lugnande besök på MVC

I dag var det då dags att gå tillbaka till MVC för att lyssna på den lillas hjärta. Och idag var det inte minsta tillstymmelse till några extra slag eller hög puls. Så det känns ju rackarns skönt må jag säga. Men jag kommer i alla fall få gå dit varje vecka för att lyssna för säkerhets skull.
Den har även lagt sig som den ska med huvudet nedåt och rumpan åt vänster (de allra flesta bebisar ligger så). Trodde att det var den som ibland putade ut på min högra sidan av magen men tydligen så ligger den och tar spjärn med fötterna.
Tillväxtkurvan ser också bra ut. De mäter det via bebisens lårben. Den ligger fortfarande inom kurvan men numera i överkant. Så barnmorskan sa att jag inte skulle bli förvånad om den kommer ut i någorlunda tid och inte går så länge över tiden trots att det är första barnet. Men det där vet man ju aldrig. Den kommer när den känner sig mogen för livet utanför.
 
Precis när jag skulle gå och vi bara "trevlighetspratade" så frågade barnmorskan om jag hade köpt hem allt. När jag sa att jag inte ens har ett par strumpor ännu till bebisen så började hon att skratta och sa att det var väldigt ovanligt. Men att ett par strumpor och ett set med baskläder kanske i alla fall vore en bra idé att skaffa. Tydligen så har de allra flesta köpt hem allt och mycket mer därtill vid den här tiden i graviditeten. Men jag har ju liksom inte riktigt haft tid för det ännu. Men jag SKA! Efter jul någon gång. :-)
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>