Omtumlande år det där 2014

Nu är vi ett par dagar in på 2015 och vi kan lägga ytterligare ett år bakom oss. Och jag måste säga att 2014 har varit väldigt innehållsrikt; både roliga och tråkiga saker. Men i stort sett har jag faktiskt mått relativt bra; inte haft några djupare dalar.
 
Den största händelsen var väl att jag träffade dejten i början av året. Det var lite trevande där i början och jag hade svårt att läsa av vad han egentligen var ute efter. Även om vi hade många mysiga och bra stunder så var det emellanåt ganska jobbigt. Speciellt när hans osnutna son var inblandad. Jag tyckte väl att han var ganska ouppfostrad och hade svårt att hålla inne med vad jag tyckte även om jag försökte.
I mitten av oktober blev jag dumpad. Via SMS!!! Jag hade då tagit upp att jag ville återuppta mina försök att bli gravid. Vare sig han ville bli delaktig eller inte. Och då ville inte han vara med längre. Han passade även på att skicka ytterligare ett sms där han skrev att han inte ville följa med till Fuertventura dit vi skulle ha åkt i mitten av november. Och det sms:et tog nog ännu hårdare på mig! Hade nog innerst inne hoppats på att vi i alla fall skulle åka dit och reda ut allt.
Nu blev det ingen återförening och nu känns det mer och mer främmande ju längre tiden går. Dessutom har han varit rent utav otrevlig när jag har försökt få kontakt vid två tillfällen. Fortfarande tycker jag att det är trist att det inte funkade då jag någonstans inne i mig tror att det hade kunnat bli något riktigt bra till slut. Men samtidigt så hade det kanske varit alltför höga murar att ta oss över att komma dit så det kanske ändå var det bästa som kunde ske.
 
I och med att jag träffade dejten så upphörde jag med att göra försöken med att bli gravid via insemination. Det kändes liksom inte rätt när vi hade träffats. Så det sista försöket jag gjorde var i början av april.
Nu har jag tagit upp tankarna igen och planerar att göra försök via IVF i stället. Sjuuukt dyrt men samtidigt är det mycket större chanser att lyckas. I november var jag nere på det inledande samtalet och det kändes bra.
 
Jag har också slutat på mitt gamla jobb för att börja ett nytt i morgon. Jag har ju varit ganska uttråkad och understimulerad senaste åren och till slut kände jag att det var dags. Så jag sökte ETT jobb och fick det! Känns jättespännande och just nu lite nervöst i magen.
Det som är lite jobbigt med att börja ett nytt jobb mitt i processen med att försöka bli gravid är ju att jag måste vara lite spontant ledig ibland när det är dags. Och hur bortförklarar man sånt liksom? Och tänk om jag nu blir gravid; hur tar arbetsgivaren den nyheten efter kanske bara några månader? Ja, ja. Det får bli ett senare problem.
 
Det har som sagt var varit ett ganska bra år i stort även om jag kanske hade hoppats på att livet skulle ha sett lite annorlunda ut när det här årsskiftet var i antågande. Hade ju självklart hoppats på att jag hade lyckats bli gravid först och främst. Sen hade jag hoppats på att jag hade träffat någon och inte varit singel. Men det är "bara" att gå på det igen och kämpa på!
Av 2015 har jag förväntningar på att jag:
1. Blir gravid och allt går bra. Det är det viktigaste av allt!
2. Träffar någon mer varaktig.
3. Trivs bra på mitt nya jobb och känner mig delaktig och meningsfull.
4. Få vara frisk och ha hälsan i behåll. Och det gäller ju förstås även min familj och mina vänner.
 
Nu kööör vi!
 
2014 spolas bort av vågor och ersätts av 2015
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>