Rörlig liten alien där inne

Då jag är så pass "gammal" så har jag fått genomgå ett test som kallas KUB för att se sannolikheten att barnet skulle födas med en kromosomavvikelse (ex Downs syndrom). Då lägger man in några parametrar i ett speciellt dataprogram som räknar ut sannolikheten. Man lägger bl.a. in ålder, ett visst blodprov man har tagit samt bredden på vätskespalten i nacken via ultraljud.
I dag var det dock full aktivitet där inne och den ville absolut inte ligga still för att bli mätt. Barnmorskan höll på i säkert en kvart och tryckte utanpå magen för att få den att hamna i rätt läge. Till slut lyckades hon få till det. Men tydligen är det vanligt att de är så där rörliga nu när de fortfarande har plats att röra sig på. Hon passade även på att mäta längden och den är nästan 13 cm lång redan! Var ska detta sluta?
 
Svaret visade i alla fall att sannolikheten är väldigt låg: 1:13000. Det är först när man är nere på typ 1:200 som man går vidare för ett riktigt fostervattenprov. Så nu känner jag mig inte det minsta orolig för det. Skönt!
 
 

Kommentarer
Eva Pålsson

👍 härligt Kram

Svar: Ja, det känns jätteskönt att det har gått bra så här långt. :-) Kram kram.
Elly



2015-07-21 @ 07:17:13


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>