Usch vad risigt jag mår

Kände härom dagen att det barkade iväg igen med orken och jag blev alldeles yr. Har ju gått i drygt två veckor när allt bara har runnit rakt igenom mig med en himla fart. Så igår var det dags för akuten IGEN! Igår var det lite mer väntetid än förra veckan vilket inte var helt optimalt då jag var så risig. Fick tom lägga mig ner i en soffa i väntrummet för att jag inte orkade sitta upp.
När jag väl kom in så fick jag dropp på en gång samtidigt som de tog en hel drös med nya prover. Alla prover de tog förra veckan var bra så jag var tydligen lite av ett mysterium för dem. Det som var annorlunda den här veckan var att de hörde något konstigt ljud på hjärtat så det blev remiss för ultraljud av hjärtat. Men det behöver jag inte göra på Sös som tur är.
Under tiden som droppet gick in så fick jag ligga ute i korridoren. Oturligt nog så var det ett par fyllon som låg där också så det var väldigt oroligt. De låg och skrek i sängarna, pratade för sig själva och det värsta av allt: klev upp ur sängarna med jämna mellanrum och störde oss andra patienter. Jag vet att det inte är politiskt korrekt att säga detta men i såna stunder önskar jag nästan att det vore ett försäkringssystem liksom det som USA har. För varför i hela världen ska de där människorna först supa upp mina skattepengar och sen få likvärdig vård när de kommer in pga fylla och ta ännu mer av mina skattepengar? Sånt gör mig galen!
 
När droppen nästan var slut så kom läkaren och sa att "just i dag har vi en mag-tarmspecialist i tjänst här på akuten och vi undrar om du skulle gå med på att göra en rektoskopi". Jag övervägde typ i en halv sekund innan jag sa att de fick göra vad de ville bara jag blir bra igen. Och det var en "spännande" upplevelse må jag säga. Men jag ska inte ta några detaljer här. Dessvärre hade jag för mycket innehåll i tarmen så de kunde inte se något. Men om det håller i sig till nästa vecka så ska jag komma in igen och bli inskriven för vidare undersökningar. Och då kommer de att tömma tarmen innan för att kunna se.
 
Blev utskriven vid tjugo i sex och var fortfarande fullt inställd på att åka och kolla på Alice Cooper som skulle vara på Grönan och som jag sett fram emot så mycket. Tog mig till Skanstull och insåg att jag behövde äta och dricka eftersom att det var 11 timmar sedan sist. Men jag hann inte mer än att få ner hälften av maten förrän jag blev alldeles kallsvettig och fick kräkas i en papperskorg. Så det var bara att ringa kompisen och säga att jag bangade. Kändes verkligen jättetrist men samtidigt så mådde jag så dåligt att det aldrig hade funkat.
 
Hela natten och dagen idag har jag fått springa på toa med magen. Så nu känner jag mig riktigt risig igen och vill bara ligga still i soffan/sängen. Synd bara att det är 26 grader i lägenheten. :-(
 

Kommentarer
Evelina Pålsson

Hoppas du blir bra i magen snart så du kan njuta av sommarvärmen :)



Blogg: http://tigerlina.blogg.se/
2015-07-05 @ 19:06:23


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>