Attans ont

Har idag varit nere i Köpenhamn för att plocka ut ägg inför IVF-försök nr två. Jag hade nästan lyckats förtränga hur ont det där gjorde men blev hastigt påmind igen. Trots två Alvedon, lokalbedövning OCH dubbel dos morfin. Men jag antar att den smärtan ändå inte är någonting i jämförelse mot att föda barn.
 
Hur går då ett sånt där ägguttag till? Jo, när man kommer till kliniken får man först träffa en sköterska. Man får Alvedon och hon sätter i infarten till morfinet. Samtidigt är de noga med att kolla om man har några frågor. Sen är det raka vägen in till gynekologen. Upp med Heliumbenen i stolen, in med morfinet i armen och sen börjas det. De går in med en ultraljudsstav för att kunna se. På den sitter det en extra tillsats där själva nålen/utsugen sitter. Sedan går de in via slidväggen ut till äggstocken och punkterar blåsa för blåsa för att suga ut äggen. Direkt skickas de in till labbet för att se så att blåsorna verkligen innehåller ägg.
Efter det att äggen är urplockade får man gå in i ett vilrum där de har dukat upp fika och satt på lugn musik. Sen får man ligga där och hämta sig lite efter morfinet tills man känner att man är stadig på benen igen.
 
Idag plockade de ut nio ägg som ska injiceras. Vis av erfarenheten från förra gången så var väl inte själva befruktningen det svåra utan det att det befruktade ägget ska fastna där inne. Och det verkar inte vara det lättaste. Speciellt inte när man är så gammal som jag är. :-(
Nu ska jag vara hemma och vila i morgon (skolkar från jobbet, är "sjuk") och sen åker jag ner på lördag igen för att sätta in två ägg. Hoppas, hoppas att de först och främst blir befruktade som de ska och att de sedan fäster där inne.
 
 
 

Kommentarer
Cilla

Håller tummar & tår, tänker på dig! Kram



2015-05-08 @ 08:46:47
Eva Pålsson

Håller tummarna hoppas det går bra kram



2015-05-08 @ 19:17:10


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>