Far och flyg

Blev ytterligare en minst sagt intensiv helg... Började i fredags med att jag var på begravning för vår f.d. Stf kompanichef i Hemvärnet. Det var en väldigt traditionell kyrkobegravning som jag inte alls tyckte speglade honom som person. Men jag antar att hans typ 90-åriga mamma hade haft ett finger med i planeringen och det får man ju respektera. Kändes hur som helst skönt att säga farväl.
 
 
Därifrån åkte jag hem och bytte om, åt lite och åkte sedan in till stan för att ta tåget ner till Uddevalla där Rikshemvärnstinget skulle gå av stapeln på hotell Bohusgården. Helt klart ett ovanligt hotell. Tydligen hade de byggt på allteftersom men hade då varit tvungen att bygga runt berget vilket gjorde att det var en massa gångar och trappor hit och dit och upp och ner. Nästan så att man hade behövt karta och kompass. :-) Men det var världens schysstaste rum! Dessutom hade de fri tillgång till mjukglass och smågodis under hela vistelsen.
 
 
Utsikt från hotellrummet

Själva tinget var intressant. Visst, kanske inte världens roligaste med utskottsarbete och tingsförhandlingar. Men både försvarsministern och nya ÖB var där och talade och minglade.
 
 
I lördags kväll var det stor galamiddag med anledning av att Hemvärnet firar 75 år i år. Så det blev god mat och underhållning av Fältartisterna med Inger Nilsson (Pippi Långstrump) i spetsen. Och de var verkligen huuur bra som helst! Det var riktigt bra stämning och framemot nattkröken gick ÖB upp på scenen och rev av Suspicious Mind som solonummer samt headbangade till Heavens on fire tillsammans med Fältartisterna. Antar att det var en sån sak som man aldrig mer får uppleva här i livet. Kändes ganska surrealistiskt just där och då. Men å andra sidan gjorde han ju inte bort sig utan det var billig reklam då han på kuppen blev älskad av hela landets Hemvärnssoldater under de minuterna. Ganska smart drag!
 
Kom hem helt slut vid sju igår kväll och vips så var det en ny vecka. Men för första gången på typ ett par veckor så har jag sovit relativt bra. Lyckades nog skrapa ihop närmare hela sex timmar. Visserligen inte sammanhängande med man får vara nöjd med det lilla.

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>