Käppar i hjulet

Igår var det då dags för mig att åka och skriva på kontraktet för min nya lägenhet. Och så långt var väl läget lugnt. Men sen började det... Visade sig att hyresvärden (Armada Fastighets AB) hade glömt att berätta den "lilla" detaljen för den nuvarande hyresgästen att det utöver den besiktning som redan varit även ska ske en slutbesiktning när hennes lägenhet är tom (denna slutbesiktning sker inte här i min lägenhet då det är ett direktbyte). Och det sätter ju helt klart käppar i hjulet för oss. Vårt upplägg var ju att jag skulle flytta mina grejer lör 28/11 och ställa in i ett av hennes sovrum och sedan skulle hon flytta mån 30/11. Detta för att underlätta för städning och att vi inte ska behöva stå och vänta på varandra med flyttbilarna brummande ute på gatan.
Trots våra böner om att få igenom denna lösning var de obevekliga. Jag undrar verkligen vad de har för värden i kundundersökningar när de är så där oflexibla. Hon vi pratade med var väldigt nonchalant och ryckte på axlarna och menade på att det där fick vi lösa. OK, jag kan förstå denna rutin när det är någon ny som ska flytta in. Men nu är det ett direktbyte som ska gå av stapeln och där stod vi bägge två och sa att vi önskade denna lösning och det blev tvärnej. Så man kan väl minst sagt säga att jag är ganska besviken och negativt inställd till hyresvärden redan från början när de inte har den minsta servicekänsla. Helt plötsligt kom känslan av irritation över dem som jag hade när jag flyttade ifrån dem för elva år sen över mig igen. De var lika osmidiga och omständiga redan då och det har uppenbarligen INTE ändrats!
 
Ovanpå detta tillkom ytterligare ett irritationsmoment: det visade sig nämligen att Armada inte riktigt hade koll på hur många nycklar de hade lämnat ut till nuvarande hyresgäst då på det ena pappret stod det 3 st och på det andra 3+2 och när hon hade ringt och frågat så var det fyra vilket var precis så många som hon hade. Ja, ja det där får de göra upp sinsemellan om. Konstigt bara att värden inte har hundra procents koll. Var kommer då jag in i bilden? Jo, jag måste åka ut dit en gång till (drygt en timmes enkel resa) för att bevittna antalet nycklar. Kunde inte bara de räkna av nycklarna och sedan får jag skriva på när jag väl tar emot nycklarna och flyttar? *morr*
 
#armada #armadafast

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>