Laddar inför Sörmlandsleden

I morgon blir det att gå en etapp av Sörmlandsleden. Vi ska gå etapp nr 34 mellan Brytsebo och Holmtorp (fråga mig INTE var det ligger någonstans) som är 1.5 mil. Ska bli skönt att gå lite. Sen är det ju bra med tanke på Biggest Loser-tävlingen jag är med i just nu.
Bussen går från centralen i morgon bitti kl. 08:00 så jag är alldeles straxt iväg i säng. Är ganska slut efter halva nattens chattande med "den hemlige charmören" och sen det ganska stressande besöket hos veterinären i dag. Men så här står det om morgondagens etapp på sormlandsleden.se:

Etappen går genom obebodda skogstrakter över berg och mossar och bedöms som medelsvår.

Redan efter 300 m kan du rasta och ta ett bad i Skvättsjön, som har fint badvatten. Sedan följer en ca 6 km lång sträcka i omväxlande skogs- och kärrterräng. Att det är produktiv skogsmark kan man se av förekommande hyggen och skogsbestånd i olika utvecklingsstadier. "Höga Gran", 36 m hög, står i ensamt majestät och ser ner över ungskogen. Pigans Plågosten kan du studera om du gör en avstickare någon kilometer efter "Höga Gran".

Nu kommer etappens finaste sevärdhet, vandringen över fjällmossen på en av Sörmlandsledens längsta spänger. Njut av stillheten och känn dig förflyttad till forntiden. Snart är du framme vid Lilla Göljen. Där finns skärmskydd, en fin kallkälla och toalett. Sjön är vacker men tyvärr inte någon bra badsjö. Strax efter Lilla Göljen kommer du upp på ett klapperstensfält skapat av istidens smältvattenströmmar för så där 10 000 år sedan. Efter någon timmes vandring är du vid Vrångsjön där det finns möjlighet att bada.

Fjällmossen. Foto: Eva Friedmann


Kommentarer
Fotograf Sofia Wählby

Kämpa på! :)



Blogg: http://sofiawahlby.blogg.se/
2011-09-17 @ 01:28:26


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>