Boktips #15: Boven i mitt drama kallas kärlek

Förstår inte hur jag har kunnat missa en bok av Unni Drougge men det hade jag. Och det var hennes självbiografiska "Boven i mitt drama kallas kärlek". Den handlar om när hon träffar en yngre kille som tar över hela hennes liv och tankegång. Hon försakar sina barn, vänner och skrivande för att den här killen kryper under hennes skinn och även fast att hon vet att han inte är bra så kan hon inte slita sig från honom. Dessutom misshandlar han henne både fysiskt och sexuellt utöver det rent mentala. Otroligt gripande bok! Kan dock inte vara så kul för killen att bli namngiven och så detaljerat beskriven. Han måste ha blivit jättearg när den här boken kom.
 
Gillar att läsa Unnis böcker då hon har ett otroligt rikt språk. Hon använder ett stort ordförråd och hennes böcker hänger sig kvar. Ibland sätter man nästan i halsen av hennes uppriktighet och detaljrikedom men det är det helt klart värt! Kan rekommendera att läsa hennes böcker om ni vill läsa något utöver det vanliga.
 
Bild och text från bokus.se:
 
Boven i mitt drama kallas kärlek (inbunden)
 
 
Unni lever ett lyckligt liv, nöjd med sin tillvaro. Så möter hon Niclas och de inleder ett intensivt förhållande. Men Niclas svartsjuka styr snart hela hennes liv. Unni Drougge skonar ingen, allra minst sig själv, när hon beskriver sitt eget sönderfall. Boven i mitt drama kallas kärlek är en självbiografisk roman om den destruktiva kärlekens kraft och hur den kan få oss ända till helvetet - men också om hur man hittar styrkan att ta sig därifrån.

Unni lever ensam med sina fem barn. Hon är etablerad författare, flitigt anlitad som föreläsare och har många vänner. Hon trivs med livet och har landat i tillvaron efter en uppslitande skilsmässa. Så gör Niclas entré och de blir djupt förälskade. Han är ung och tillgiven men väldigt osäker och Unni vill hjälpa honom, hon anar bara inte till vilket pris. Utåt är de ett lyckligt par, men hemma är tillvaron allt annat än idyllisk. Hon reser runt och föreläser om mäns våld mot kvinnor men lever själv i ett misshandelsförhållande. Medan hon bygger upp hans karriär offrar hon sin egen. Niclas svartsjuka styr snart hela hennes liv. Bit för bit släpper hon taget om det viktigaste hon har: barnen, vännerna, skrivandet ...
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>