Tips på superduperbra film

En kompis ringde här på dagen och frågade om vi skulle ta en spontanbio och sånt tackar man ju aldrig nej till. Valet föll på "En oväntad vänskap" som vi båda två hört bra om. Och det var den!
 
Var en sån där riktig feel-goodfilm som man mådde bra av. Och dessutom var den sann. Handlade om Driss som måste söka jobb för att få behålla sin a-kassa. Han hamnar på intervju hos den rike men totalförlamade Philippe. Trots sin nonchalanta attityd så får han jobbet! Mycket pga att han inte tycker synd om Philippe utan tycker att han ska leva sitt liv.
Deras relation utvecklar sig med värme men är inte helt komplikationsfri. De kommer ju från helt skilda bakgrunder vilket ibland ställer tll det för dem.  
 
Det var både mycket skratt, allvar, lite ledsamhet, många fördomar som sattes i halsen men tillsammans blev dessa komponenter en helt fantastisk mix som jag rekommenderar er att se.
 
Bild och text från sf.se:
 
 
Den franska megasuccén som berör människor över hela världen och som listas som en av världens bästa komedier.
Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men också mycket ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en skärmflygolycka.

Driss är till en början väldigt tveksam till jobbet och Philippes vänner har starka invändningar mot hans val av assistent. Men de två har mycket att lära av varandra.  Driss otroliga energi och livsglädje smittar snart av sig på Phillipe och Phillipe lär Driss en hel del om vett och etikett. Tillsammans upptäcker de nya saker i livet och en oväntad och stark vänskap växer fram mellan två individer som på ytan inte verkar ha någonting gemensamt. Baserad på en sann historia.


Kommentarer
gessica

älskar filmen , fin blogg :)

Svar: Tack, tack för din kommentar. Det värmde!
Ellen



Blogg: http://gessimattars.blogg.se
2013-01-06 @ 21:20:27


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>