Äntligen hemma

Nu är jag hemma igen efter fyra dagar i Kronans tjänst och har till och med totalsanerat mig själv. Det har varit några aktiva, lärorika och skrattiga dagar som har innehållit bland mycket annat utbildning i elsäkerhets, sjukvård/D-HLR, brand i teori och praktik, tårgasövning samt skjutövning med skyddsmask. Har även gjort ett skarpt moment där vi åkte runt i ett industriområde och kollades samt dokumeterade företagens synliga kemikalier.

De moment jag kommer att komma ihåg mest är nog brandövningen med "riktiga" bränder och brandslangar. Var ett tungt med väldigt roligt jobb som kommer att kännas i kroppen flera dagar framöver.
Även momentet med tårgas kommer att finnas kvar i bakhuvudet. För trots att jag gjort allt man ska göra efter konstens alla regler med både kläder och skyddsmask så läckte masken när vi var inne i tårgaskammaren och skulle göra vissa gymnastikövningar och jag fick in i munnen. Började att hosta panikartat och det kändes som att jag skulle kräkas av andnöd från hostan. Men trots det skulle man fortsätta ha masken på sig och andas tunga andetag. Och hur lätt är det på en skala när man egentligen bara vill sluta av sig den?


Nu är denna övning över och jag är helt slut som människa efter två helger med Hemvärnet. Så nu ska jag gå och krascha i säng och försöka komma upp till jobbet i morgon bitti.


Kommentarer
Cilla

Som vår brandövning på Berga... det var svettigt och kul... =)



2012-06-04 @ 10:20:01


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>