Dagens ultraljud

Idag var det då dags för det "stora" ultraljudet, alltså det som alla blir erbjudna att göra. Tidigare har jag ju bara varit på extrakollar för att jag varit orolig. Dock gick det inte riktigt som barnmorskan ville. Det var ett jäkla viftande, sparkande och rörande på krabaten där inne. Och den ville absolut inte lägga sig i rätt läge för att barnmorskan skulle kunna komma åt och mäta alla grejer ordentligt. Så det slutade med att jag får komma tillbaka nästa vecka igen i stället och hoppas på att den har en vilostund då. Är det nu man ska bli orolig över att det är en liten vildbase där inne som kommer ut och lever ett jäkla liv eller? ;-)
Hur som helst så lyckades hon se att fötterna var rätt vinklade, hjärtat slog och hade kamrar, njurarna fungerade, huvudet växte som det skulle, den är ca 20 cm lång, hjärnan var utvecklad samt att navelsträng/moderkaka såg ut som det skulle. Så jag känner mig ganska lugn ändå även fast jag måste komma tillbaka.
 
I morgon bitti ska jag berätta nyheten att jag är gravid för mina chefer. Fast vid det här laget kanske de redan har anat med tanke på att min kroppsform har ändrats ganska mycket bara de senaste veckorna. Men jag undrar just hur de kommer att ta emot det. Jag menar: hur poppis är det och komma och berätta att man är gravid när man bara varit anställd sedan januari? Och att man dessutom är ensamstående och kommer ta all föräldraledighet samt den efterföljande vabben helt själv. Gruvar mig faktiskt en hel del för detta.
 
Huvudet med lilla nästippen som sticker upp.
 
I morgon kväll åker jag iväg på övning med Hemvärnet resten av veckan. Är inte det minsta upplagd och är redan trött på alla grejer som ska med. Men det blir nog bra bara vi kommer på plats.

Gråter nästan av trötthet

Söndag kväll och det känns som att jag inte har vilat en minut den här helgen vare sig mentalt eller fysiskt då jag varit igång precis hela tiden.
I fredags kväll var jag och träffade hon som jag ska byta lägenhet med och vi skrev bytesansökningarna som ska lämnas in till våra respektive hyresvärdar. Är fortfarande superglad över den lägenheten! Hoppas bara att hyresvärden inte ser några problem med bytet. Men å andra sidan: varför skulle de göra det för med tanke på att jag tjänar bra och de vet ju inte om att jag är gravid.
Sen rusade jag ner till centrum för att köpa sushi till mig och brorsönerna som jag varit barnvakt åt hela helgen. Hann knappt smälta maten innan jag drog iväg för att handla.
 
I lördags skulle den ena brorsonen iväg på kalas så det blev till att skjutsa honom dit och sen hade jag och den andra brorsonen ett par timmar i köpcentrumet innan det var dags att hämta upp igen. Vi passade på att käka lurre på Vapiano och hade det faktiskt riktigt mysigt!
Hem, förbereda middag då mamma, moster och hennes man skulle komma. Det bjöds på grillad lax, bulgursallad, mangosalsa och grillad sparris. Till efterrätt blev det blåbärspaj med vaniljsås. Det blev riktigt gott allting och jag kände mig nöjd efteråt. Dock är min moster och hennes man väldigt enkelspåriga och lever ett ganska osocialt liv vilket har gjort att de är ganska trångsynta och har svårt att acceptera nymodernigheter och andras åsikter. Jag blev riktigt provocerad emellanåt!
 

Dagen idag har gått till att skjutsa ena brorsonen till hockeymatch, gå runt och plocka ner alla bytesannonser jag satte upp för två veckor sedan, gå på höstmarknad och till slut ha middag för brorsans hela familj samt min mamma och pappa. Så det kanske inte är så konstigt att jag känner mig trött...

Tjohoo vilken start på helgen!

Fick ett sms här på morgonkvisten av hon som har den där lägenheten jag så gärna vill byta med och hon är intresserad av min! Snacka om att jag blev glad! Känner mig alldeles bubblig av glädje inombords. Ska nu njuta av den här känslan när jag går in i helgen då jag ska vara barnvakt åt brorsönerna.
Vi ska träffas i helgen för att prata om det praktiska gällande när flytt ska ske samt hur vi ska gå till väga då vi ju bägge två behöver flytta ut/in på samma dag. Men just nu känns det som småsaker i det stora hela. :-)
 
 
Glädjeskutt
 

Ja må jag leva...

Idag är det min födelsedag och jag fyller hela 42 år. Nu har jag kommit över tröskeln med åldersångesten men fortfarande kan jag verkligen inte förstå var alla de här åren har tagit vägen. Det är ju liksom inte så länge sedan jag firade min 24-årsdag med Tequila och disco hela natten på Kreta. :-)
 
Dagen har "firats" väldigt lugnt. Eller rättare sagt; jag har inte firat alls. Ingen på jobbet visste om att jag fyllde och sen åkte jag raka vägen hem och satte på tvättmaskinen och plockade bland mina Hemvärnsgrejer då jag ska iväg på övning nästa vecka. Så kan man ju också fira en födelsedagskväll. Men jag klagar inte, ska fira med familjen i helgen. Fast lite konstigt känns det allt att inte ha den numera traditionella födelsedagsfesten med kompisarna. Har ju trots allt haft fest de senaste tio åren. Men det är nya tider nu...
 
514thebestversion

Glömde ju att berätta..

...om att jag tog en underbar skogspromenad ute i blåbärsskogen igår. Finns verkligen hur mycket bär som helst där ute i spenaten. Lyckades få ihop nästan fyra liter innan ryggen sa ifrån och det var dags att åka hem igen. Ska bli gott att äta blåbär med mjölk de närmaste dagarna och sen kunna plocka ut ur frysen i vinter. Och det ska dessutom vara supernyttigt med blåbär har jag hört.
 
Här är en del av skörden:
 
 

Mycket att tänka på

Alltså, det här med lägenhetsbytet kommer att göra mig gråhårig! De jag har kontakt med är:
3:a, 79 kvm, 6900:- jättefin utsikt på sjätte våningen, bra planerad, något sliten, hiss. VILL HA!!
3:a, 82 kvm, 7350:-, jättefräscht och ganska nyrenoverad, mörk (skymd av näraliggande hus), i dyraste laget, endast ett par timmars sol på balkongen.
2:a, 60 kvm, 5350:-, ljus, bra planerad, något sliten, ingen hiss.
2:a, 52 kvm, 5060:-, konstig planlösning, mörk (fanns inte ens fönster i köket), sliten. Kommer tacka nej.
 
Så nu hoppas jag i första hand på den översta trean och sen är jag nog inne på tvåan i andra hand. Jag menar; även när jag får barn så dröjer det ju faktiskt några år innan barnet behöver eget rum. Dessutom så var vardagsrummet så stort i den att man lätt skulle kunna sätta in en säng där och skärma av.
Men det här är ju supersvårt och det är många aspekter att tänka på. Men mest tänker jag på att det ska vara ljust, nära till dagis och kommunikationer. Dessutom försöker jag gå på känslan jag får av lägenheten.
 
Ja, ja. Så snart jag får svar av hon med den fina trean kan jag lugna ner mitt sinne lite för tillfället. Men vad som än händer finns det säkert en mening med det och jag får göra det bästa av situationen.
 
Det är mycket att tänka på inför årsstämman.

Visat lägenheten

Så, då har jag återigen visat lägenheten för hon som har den där lägenheten som jag så gärna vill ha. Hon var ju här även i måndags med sin dotter och tydligen hade dottern sagt: "om du inte tar den där lägenheten mamma så kommer jag aldrig mer att prata med dig". Och väninnan som var med idag var inne på samma linje. Så det känns verkligen som att jag har åtminstone dem på min sida. :-)
Det som gör att bytaren har svårt att bestämma sig är att hon idag har typ fem minuter till jobbet och härifrån skulle det bli ca en timme. Så jag kan förstå henne. Men å andra sidan kommer ju jag att få samma resväg, sånär som på tio minuter, sen när jag börjar jobba igen efter föräldraledigheten.
 
Hoppas, hoppas... Nu får vi hålla alla tummar och tår...
 
hll-tummarna_179531615_203170737

Somrig fredagskväll

Igår var en sån där magisk sommarkväll som man bara upplever någon gång varje sommar! Jag och en kompis drog således iväg till Grönan för att kolla in Tomas Ledin. Och det var sjukt mycket folk där! Har aldrig varit med om att det har varit så många besökare tidigare. Kändes som att det inte fanns en centimeter med tom yta på området. Men det var det helt klart värt med tanke på hur bra konserten var! Man måste ju verkligen säga att Tomas levererar när han ska! Det är så att till och med jag måste medge att han nästan är i klass med Carola. Och det vill inte säga lite det. :-)
 
Eleonore Lyckheims foto.

Funktionera mera

Kvällens aktivitet var att vara funktionär vid Bellmanstafetten som gick av stapeln vid Stora Skuggan. Kul att vara funktionär men samtidigt är man helt slut när man kommer hem. Man står ju mycket och ska dessutom vara trevlig hela tiden. Men man kan ju verkligen börja undra hur jag tänker när jag pysslar med så mycket ideella saker på min fritid. Tänk om man ändå hade haft vett att ta betalt för sin tid. :-)
 
 

Dagens middag

I kväll blev det middag hos en kompis: stekt lax med mangosalsa och kokosris. Helt sjuuukt gott!
 
 
Dock blev jag lite irriterad på den andra kompisen som också var där. Det är nämligen som så att värdinnan inte vet om ännu att jag är gravid. Hon vet mycket väl om att jag har varit nere i Danmark och gjort försök men inte en enda gång har hon frågat hur det har gått. Det har gjort att jag har bestämt mig för att inte berätta något så länge hon inte frågar (måste dock vara ganska uppenbart vid det här laget då "vinhaggan" numera inte dricker). Kanske barnsligt gjort av mig men jag är SÅ besviken på att hon inte frågar. vi har ju ändå känt varandra hela våra liv.
Hur som helst, den andra kompisen som var med vet om det sedan ganska lång tid tillbaka och han tycker att jag ska berätta. Och i kväll satt han och sa såna där små gliringar och kommentarer precis som att han ville tvinga mig att berätta. Det var typ: "det blev ju ingenting med er paddling, kanske ska vi tre åka ut nästa sommar i stället" och "är det inte dags för en riktig vinkväll snart?". Han vet ju att jag varken kommer att kunna åka iväg och paddla med dem nästa sommar eller ha en vinkväll. *morr*

Inte tid att jobba

Huur ska man orka jobba ända till pensionen egentligen? Jag är fasiken helt slut och uttråkad trots att jag kom tillbaka från sommarsemestern så sent som i torsdags. Kan man gå i pension när man är knappt 42 år månntro? Eller i alla fall på deltid om jag nu inte kan få gå helt? Känns liksom inte som att jag har riktigt tid att jobba. Det finns ju så mycket annat här i livet att göra. Tror att jag får ta upp detta med min chef i morgon. :-)
 
Igår hade jag visning av min lägenhet. Det var hon som hade den där lägenheten som jag var och kollade på i söndags och som jag SÅ gärna vill ha som var och kollade. Hon själv verkade ha beslutsågren a la deluxe om hon överhuvud taget vill flytta men hennes döttrar verkar vara desto mer måna om att hon ska göra det. Så nu vill hon komma tillbaka ytterligare en gång och kolla på lördag. Och om det kan göra att hon vill byta så får hon mer än gärna komma. För jag vill SÅ gärna ha hennes lägenhet!
 
Så fort de gått utanför dörren stressade jag iväg på ett möte med Hemvärnet. Är förtroendevald i rådet som hade möte och jag vill ju gärna sköta denna uppgift till fullo då jag ju kommer att lämna den posten vid årsskiftet. Gissa om jag har varit zombie-trött idag...

Var tog helgen vägen?

När jag kom hem i fredags kväll var jag så pass stressad över det här med bostadsfrågan att jag åkte raka vägen hem från jobbet och packade ett par kartonger och röjde en del. Drog ut med kartongerna dit jag vill bo och där även min familj bor och sov över hos mamma. Då var jag liksom på plats igår morse för att springa runt och klistra upp lappar i portarna.
Vidare ut i svamp/blåbärsskogen för lite avkoppling.
 
 
Vad hände då? Jo, det var en spekulant som ringde! Hon hade en trea i just ett av de husen jag helst vill bo vill relativt låg hyra (6900:-). Så en timme senare var jag och kollade. Och den var heeelt underbar! 79 kvadrat på sjätte våningen med världens utsikt. Dock verkade hon inte vara helt klar mentalt med det här över att byta sida av stan. Men hennes dotter med barn (som har bott hos spekulanten i flera år) ska nu flytta till den här sidan av stan så nu hoppas jag verkligen att tanken på den kommande saknaden ska göra att även hon vill flytta. De kommer och kollar på min lägenhet i morgon kväll så nu är det bara att hålla alla tummar och tår!
 
Igår kväll var jag och familjen och kollade på Diggiloo vid Ulriksdals slott. Det var fantastiskt väder, till skillnad från förra året, även om det blev lite kyligt när solen försvann.
 
 

Då jag var lite stressad över att min lägenhet var i det röriga skick eftersom att jag börjat storröja så var min mamma så snäll att hon följde med mig hem efter konserten igår för att få ordning. Så i dag har vi hållit på precis hela dagen lång med att röja, gå ut med skräp och städa. Gissa om jag är helt slut nu? Känns som om jag inte kommer kunna röra kroppen i morgon!

Stressen gör sig påmind

Jag inser ju att jag måste flytta innan jag blir mamma, både för att jag bor på tredje våningen utan hiss men även för att komma närmare familjen och den hjälp och stöd jag kan komma att behöva.
Nu har jag lagt ut min fina billiga hyrestvåa i Johanneshov för byte men det verkar, konstigt nog, inte vara något större intresse. Så i morgon ska jag ut och klistra lappar i portarna där jag vill bo. Ska även gå på lånerådgivning hos banken tillsammans med min pappa för att se om han kan låna upp på sitt hus så att jag får ihop till kontantinsats för en bostadsrätt. Helt sjukt att man ska ha 15% i kontantinsats! Alltså, vi pratar om att man ska ha ett par hundra tusen sparat för att kunna köpa något. Hur många har det liksom?
 
Den här frågan med boende gör att jag känner mig jättestressad just nu och har svårt att fokusera på något annat. Har svårt att sova och när jag vaknar på nätterna har jag jättesvårt att somna om. Så senaste veckan har jag väl sovit 5-6 timmar per natt. Ligger och vrider och vänder på mig tills dess att underlakanet ser ut som ett dragspel. Jag vet att det inte är bra att känna sig så pass stressad inombords men jag kommer antagligen att vara det fram tills dess att boendet har löst sig.
 
stress 

Måste jag verkligen?

Har varit väldigt osynlig här under de senaste tre veckorna men jag har helt enkelt inte haft någon inspiration att skriva nu när jag har varit ledig. Dessutom har tröttheten hållit i sig så jag tycker mest att jag har vilat och gäspat. visst, några höjdpunkter har jag hunnit med så dem får jag återkomma om.
 
Nu är dock ledigheten slut och i morgon börjar allvaret igen. Måste man verkligen börja jobba igen? Jag vill INTE! Kanske inte så mycket för jobbet och rutinerna i sig utan mer för att jag inte trivs rent socialt. Känns verkligen tungt! Men nu försöker jag att se det som att det bara är max fem månader kvar.
För att njuta av semestern in i det sista och känna att jag har gjort något så drog jag hastigt och lustigt iväg igår på parkteater och såg en föreställning om Ula Billquists liv. Riktigt bra faktiskt! Dessutom var det ganska så skönt att göra en sån sak själv nu när det blev helt spontant. I kväll mötte jag upp ett par kompisar för att kolla på Magnus Carlson (från Weeping Willows) som uppträdde på Kulturfestivalen. Dock var det inställt pga familjeskäl när vi väl kom dit så det var bara att åka hem igen. Lite snopet! Men samtidigt helt ok att komma hem i tid så att jag hinner tycka ännu mer synd om mig själv inför morgondagen. :-(
 
 

RSS 2.0/>