Promenad

Även fast jag var helt slut i rutan när jag kom hem från övningen tidigare i kväll så tvingade jag mig ut på en promenad. Det var verkligen huuur kallt som helst trots att det var nollgradigt. Men det var synd att jag inte hade med kameran ut. Dessa är tagna med mobilen:

 




Dagens övning

Har haft en jättebra dag då har jag har varit med som motspel till mitt f.d. hemvärnskompani. Jag satt och sände en massa meddelanden via radio så att de skulle få jobba och tänka till lite på verksamheten.

Måste verkligen säga att jag trivs i den "gröna världen", är min grej liksom. Fast det där med "guldburk" till lunch kanske inte är fullt lika bra. Speciellt inte som att de är från något gammalt mobförråd någonstans sen typ 70-talet någongång.

     

2xAW

Då blev det återigen en sån där kväll när jag hann med 2 olika AW. Först på jobbet där de bjussade på jättegod köttgryta. Sen gick jag vidare till de tidigare kollegorna som satt på ett ställe i närheten. Fast jag blev inte kvar så länge på något av ställena som synes. Och inte blev det någon alkohol heller vilket var lite ovanligt för att vara jag. Fast det var väldigt skönt! Tror faktiskt att det ska bli min nya grej lite då och då för tänk vad bra jag mår både nu och när jag vaknar i morgon bitti.

CoolStuff.se


Lunchpromis i regnet

Kände att jag var tvungen att komma utanför kontoret ett tag så det fick bli en liten promenad ute i regnet och kylan. Riktigt skönt att blåsa ut huvudet lite och hitta ny energi till eftermiddagen samt vårfesten med idrottsföreningen här på jobbet i kväll. Egentligen känner jag inte alls för att vara social med kollegorna på fritiden men ibland kanske man får bjuda till lite för  att visa sin goda vilja. Hur som helst så blir det en alkoholfri och tidig kväll eftersom jag ska iväg på övning med Hemvärnet tidigt i morgon bitti.


Var tar tiden vägen?

Kom hem vid typ 6 i kväll och var har kvällen tagit vägen? Visst, jag har pratat i telefon med mamma och Poe, dammsugit, plockat i köket, tvättat och hängt, duschat, kopierat över filer till USB osv. Men ändå, var tog dessa 5 timmar vägen någonstans? De försvann och kommer aldrig mer tillbaka. Och dessutom har jag inte gjort något alls som jag kommer att komma ihåg om ens en vecka.

Just såna här meningslösa kvällar kan jag bli jättestressad av. Är det så här livet ska fortgå? Men problemet är ju att det varken finns ork eller pengar att göra något varje kväll. Livet rinner ut mellan fingrarna som sanden i ett timglas...


3 suger!!!

Är inte helt nöjd med 3 just nu kan jag milt säga! Ringde upp deras kundservice och var ganska "tydlig" om man säger så. :-)

Vad som har hänt? Jo, jag ringde för drygt FYRA veckor sedan då jag ville ha en operatörskod för att låsa upp min gamla telefon så att den kunde användas som extratelefon av brorsan. De sa att det skulle ta absolut max tre veckor att få den på posten. När det då hade gått tre veckor så ringde jag igen och frågade var den hade tagit vägen någonstans. Då visade det sig att den hade fastnat och itne var ivägskickad ännu. Killen lovade att den skulle vara hos mig inom några dagar.
I dag har det gått en vecka och det tycker jag är mer än några dagar! Nu är jag helt plötsligt en klart icke-nöjd och inte fullt så trevlig kund längre. Han som svarade i dag lovade att återkomma så snart som möjligt med ett besked om när jag kan tänkas få koden. Nu har det gått drygt en timme...


Choklad mot huvudvärk?

Det är väldigt sällan jag har ont i huvudet men i dag så… Inte det minsta roligt att jobba med det om ni frågar mig. Har försökt att dricka vatten under förmiddagen och tagit en lunchpromenad för att motverka detta utan resultat. Nu ska jag unna mig ett mumsigt chokladägg i fall att det råkar vara så att hjärnan kan gå igång på lite socker.

Antagligen är det för att jag hade lite svårt att somna igår kväll. Först pratade jag ju med den kommande blinddaten Matte och sen när jag skulle gå och sova hörde helt plötsligt Johan av sig igen. Var han tvungen att göra det? Hade ju liksom varit bättre om han höll sig undan nu när jag ska försöka träffa en annan.


Inbokad blinddate

Så där ja, då var en blinddate inbokad med killen jag berättade om härom dagen. Jag ringde honom tidigare i kväll som jag hade lovat. Konstigt nog så var jag inte så nervös innan och blev det inte heller när han svarade. Han var hur lättpratad som helst och även han inte blir mitt livs kärlek så kommer vi nog ha en trevlig blinddate på söndag.

Vad jag nu vet om honom? Ja, inte hur han ser ut i alla fall. Däremot så vet jag att han heter Matte, är två år äldre än mig, ursprungligen från Hässelby (bor dock nu i samma kranskommun som jag bodde i tidigare och där min familj bor), jobbar som servicetekniker av värmepumpar, bor i ett två-rumsradhus med världens minsta tomt, har tidigare nätdejtat men gett upp det (liksom jag har gjort)...

Kändes faktiskt som om vi redan hade träffats. Och det bästa av allt var att det var han som föreslog att vi skulle träffas på söndag. Det enda som jag är lite nervös över är hur han ser ut. Min kompis uttryckte det som "han är inte världens snyggaste". Betyder det att han är ful då? Iofs sitter väl det i betraktarens ögon och i den här åldern får man räkna med lite tunnhårighet och ölmage. Fast jag måste iaf erkänna att det måste finnas någon sorts yttre attraktion för att jag ska bli intresserad.


Gav frisören fria händer...

...och kom hem med en ny frisyr. Kändes lite läskigt när han klippte bort allt på sidorna med maskin men tror faktiskt att jag blev ganska nöjd trots allt. Nästan lite punkigt så där...


Vill ha!

Förstår inte varför jag är inne i en sån orange period just nu för. Kanske för att man blir glad av den färgen? Vill ha de låga i första hand och de höga i andra om jag nu måste välja.
sneakers Converse STAR PLAYER  EV OX Röd / Ljus / Ljusbeigehoga_sneakers Converse ALL STAR SEASONAL HI Orange

Omvälvande dag

Blev i morse känt att min avdelning kommer att få en ny chef. Vi har haft en tillförordnad sedan den förra slutade i början av december. Jag vet att den tf sökte tjänsten och han skulle ha passat jättebra och avdelningen hade behövt honom rent socialt sett. Nu går han tillbaka till sin ordinarie avdelning och utvecklar den och i stället är det en av våra enhetschefer som tar ett steg upp i karriären. Och det är nog just det hon är ute efter. För hon är en riktigt sån där som slickar uppåt och sparkar neråt. Känns faktiskt inte det minsta bra då hon inte har den minsta empati för andra. Men, men. Jag tycker INTE om det men det är väl någon mening med det här också antar jag...


Käre lilla farmor

Min farmor skulle ha fyllt 95 år i söndags om hon hade levt så jag var och satte blommor på hennes grav och tände vinterns sista ljus. Trots att det är hela elva år sedan hon dog så saknar jag henne fortfarande väldigt mycket då hon stod mig mycket nära. Hon var en sån där riktig krutkärring som sa vad hon tyckte och tänkte på ett konkret sätt. Kunde åka dit ibland och bara prata av mig när jag behövde tips och råd här i livet.

En annan rolig sak med henne var att vi bägge två hade svårt att hålla figuren. Varenda gång vi träffades hade hon någon ny husmorskur på G för att gå ner i vikt som hon försökte få med mig på. Och varje gång vi träffades klappade hon på min mage och sa ”åh, vad smal du har blivit”. Trots att jag kanske hade gått upp i vikt sedan sist! Själv såg hon ut som en liten stubbe: lättare att kliva över än att gå runt. J

Hon var en av de finaste själarna som har gått i ett par skor. Hade inte haft det lätt under livet men var lika glad för det. När hon dog var det helt knall och fall av hjärtinfarkt. Hon hade varit pigg under kvällen när min faster och farbror var där men sen på natten hade hon ringt på larmet. Personal från serviceboendet hade varit där när hon dog och hållit henne i handen vilket känns skönt så att hon inte var ensam. Även ambulansen var där och försökte få igång hjärtat igen dessvärre utan framgång…

Dagen efter fick vi alla åka upp till KS och ta farväl. Det kändes ganska skönt att få säga hej då även om det var jobbigt eftersom att de hade tagit av henne glasögon, hörapparat samt löständerna (vilket gjorde kinderna alldeles insjunkna). Även om det var väldigt jobbigt rent känslomässigt så är jag glad i efterhand att jag gjorde det.


Kul och överraskande kontakt

Förra helgen när jag var och träffade min "gamla" kompis så frågade jag henne om inte hon eller hennes kille hade någon bra kille i lagom ålder på lager som jag kunde träffa. Och efter lite tänkande hade de tydligen en i sin bekantskapskrets som de tyckte att jag skulle gå på blinddate med. Jag sa att det var ok att de lämnade ut mitt nummer och visade bild och i kväll när jag var på utbildning med hemvärnet så hade han ringt! Störigt att jag inte hade telefonen på bara.
Skickade i alla fall ett sms till honom så att han åtminstone vet att jag sett hans samtal och att jag hör av mig på onsdag (ska på möte i morgon kväll).

Känns lite kul och spännande att han faktiskt hörde av sig, trödde inte det skulle ske.

CoolStuff.se


Slut som artist

Förkylningen vann över mig i dag och jag drog hem från jobbet vid straxt före ett och har knallsovit sedan klockan två. Nu känner jag mig så där förvirrat nyvaken och sitter och käkar några hårda mackor innan det blir kurs med hemvärnet i kväll. Gud, vad jag INTE längtar efter detta just i dag. Men jag ska inte gnälla, jag gör det ju helt frivilligt. :-)

SmartaSaker.se


Huvudet fullt med snor

Hur förkyld kan man egentligen bli på en skala? Började ju förra tisdagen och sen eskalerar det bara mer och mer för var dag som går. Är inte det minsta snygg nu kan jag säga: röd näsa och vattniga ögon. Var dessutom till tandläkaren i morse och försökte andas samtidigt som hon höll på i munnen. Inte det lättaste!

Just nu vill jag bara hem till min säng och ligga där och tycka synd om mig själv. Trist bara att jag först ska jobba hela dagen och sen iväg på kurs i kväll.

Over and out från snorfian.


Tyst och tomt här hemma

Kompisen åkte hem till Jönköping så nu är det tyst och tomt här hemma igen. Fast den skygga katten tycker nog att det är skönt att äntligen komma fram från sitt gömställe igen.

Innan hon åkte var vi på Hotell Kung Carl och käkade brunch. Den kan verkligen rekommenderas!



Slö kväll

Vi kom fram till bägge två att det nog inte var helt fel att sitta hemma en lördagkväll i alla fall med några cider var. Har haft en slö och avslappnad snackkväll där mycket av diskussionerna har rört sig om den ev. insemineringen jag har tänkt åka ner till Danmark och göra. Längtan efter barn blir ju bara större och större för var dag som går och jag inser att det kanske är enda utvägen att lösa det själv.
Det var skönt att prata om det öppet med någon utomstående. När jag har nämt det för andra kompisar verkar de mest tycka att det är jobbigt att prata om och jag får inte riktigt möjlighet att lufta och vrida på mina tankegångar vilket jag alltså har fått i kväll.
Känns faktiskt ganska skönt att pusselbitarna börjar falla mer och mer på plats. Nu har jag kommit mentalt så långt att jag har bestämt mig, är "bara" vissa små tankegrejer kvar.


Shopping i vårvädret

Var som sagt var på Lundhags-outleten som var öppen över helgen. Så jag "råkade" inhandla en jacka som jag blev så himla förtjust i. Kompisen köpte nya skor av annat märke. Shoppingturen avslutades på Systembolaget och en fika på stan innan vi tog en långpromis hem i solen. Skön dag!



 

Snorfia har vaknat

Vaknade upp i morse och lät som en hel karl! Brakförkyld och raspig på rösten. Mmm, komsi komsi små söta pojkar till tant...

Nu har kompisen kommit hit igen efter ett par nätter på annat håll och vi ska dra oss in mot stan för att gå på outlet och systemet. So long my friens...

På villovägar en fredag

Skulle möta upp en kompis efter jobbet för en enkel fika. Fast i stället för fika bestämde vi oss för en öl på Bishops Arms på Folkungagatan. Och när vi satt oss och druckit upp knappt den första så såg jag helt plötsligt min plutonchef och eftersom även min kompis arbetar inom försvaret så tänkte jag att de skulle trivas ihop. Och mycket riktigt! Det blev både fler öl och mat där. Var verkligen supertrevligt och avslappnat. Slutade med att han bjöd in oss till våren hem till sig för en whisky-kväll. Och det bästa av allt: jag har en känsla av att de två skulle passa jättebra tillsammans utan min inblandning/närvaro.

Men nu ska fröken gå och lägga sig med sin förkylning och hoppas på att må lite bättre i morgon.


Störande tanke

Igår när jag träffade Johan så sa han helt apropå att han tyckte att jag skulle släppa loss lite och inte vara så kontrollerad som person. Först så skrattade jag bort det hela. Men sen på kvällen började jag att fundera på det lite. Och kanske är jag ganska kontrollerad och har svårt att släppa på det? Kanske skulle jag rent av må bra av att släppa lite? Men hur gör man det? Får man gå på någon sorts avvänjning då eller?

Är verkligen superstörigt att jag fick den här tanken i huvudet då jag antagligen kommer få svårt att släppa den igen…


Memories

Åh, det här var min favvislåt under en period när jag hade en olycklig tonårsförälskelse där i slutet av 80-talet. Har säkert lyssnat på den 1000 gånger...


Så sant som det är sagt


Vissa människor fastnar i våra hjärtan




Precis som jag trodde så hörde Johan av sig igen... Han frågade om jag ville komma och träffa honom på en solig bänk i Tanto vilket jag självklart gjorde. Hade inte kunnat säga nej till honom även om hjärnan hade sagt att jag borde.
Är så konstigt med honom. För han beter sig som att han faktiskt är intresserad; han tittar djupt in i ögonen och kommer gärna nära när han har möjlighet. Fast i dag var jag ganska avvaktande och höll mig på min sida av bänken. Frågade inte heller om han skulle följa med mig hem och hänga lite när det blev för kallt ute utan vi skiljdes åt vid Slussen. Visserligen med både kram och kyss men det kändes ändå bra att bara umgås.

Konstigt det där hur vissa människor liksom fastnar i våra hjärtan och biter sig fast. Vad beror det på att vissa fastnar så hårt och vissa bara fladdrar förbi utan att göra något större avtryck?

Norrlandskontakten.se


Staffet för helgens gosande

Träffade ju ett par sjuka barn i helgen vilket nu straffar sig rejält! Är brakförkyld och har ont i halsen. Varför kunde jag inte hålla mig ifrån att gosa med dem för? Eller kanske inte hälsat på överhuvud taget? Är liksom inte värt att bli sjuk hur söta de än är... Och om jag får säga det högt så får jag lov att erkänna att det nog är bra för oss alla att kompisen sover hos en annan kompis i natt. Då behöver jag inte få dåligt samvete över att jag bara orkar ligga hemma på osffan och snora.


AWx2

Ojsan hoppsan, det blev visst aw-cider på två ställen efter jobbet med Jönköpingskompisen. Först hamnade vi på Pickwick på Drottninggatan en snabbis och sen på O´Learys i Gamla Stan. Äntligen har jag förstått var alla killar befinner sig någonstans! Det var helt knökfullt där med killar i lagom ålder. Visst, de var väl där för att öla och kolla på sport men ibland får man ta det goda med det onda. :-)

 

Hantera konstiga människor

Är det någon som har ett bra tips på hur man hanterar en kollega som verkligen är jätteskum rent socialt? Han tänker bara på hur han själv ska få det så bra som möjligt och beter sig riktigt buffligt! Det där med social fingertoppskänsla har han ingen som helst koll på vad det är. Till råga på allt så sitter vi i samma "bås" här i kontorslandskapet där han mest sitter och pratar i telefon privat högt och brett.

Nu börjar mitt tålamod ta slut och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera situationen. Känner mig alldeles för irriterad och upprörd över hans beteende för att kunna ta en konstruktiv diskussion.

Kattskrällen

Kompisen kom ju sent igår kväll vilket gjorde att katterna har varit små monster hela natten! Den äldre, sociala har försökt få fram den yngre, skygga från sitt gömställe under sängen genom att gå och skrika på honom. Herregud vilket liv det varit till och från. Känner mig helt slut! Och inte kunde jag ropa på den äldre som gick och skrek heller eftersom att han ändå är helt döv...
 


Halsondan kommer krypande

Har som sagt var varit på möte med hemvärnet i kväll. Under mötet så kände jag att halsen började göra mer och mer ont och nu känns den helt uppsvälld. Jag har INTE tid den här veckan när jag ska ha besök och allt. Känns faktiskt inte det minsta lägligt när jag tänker efter. Får bli en Ipren, varm dusch, lite thé när kompisen kommer och sen marsch pannkaka i säng.


Härlig eftermiddag

Kan ni tänka er? Jag skolkade och gick hem från jobbet vid tre i dag. Snacka om skönt det var! Det var helt lagom lång dag att jobba och jag hade ork att gå ut och gå när jag kom hem. Och som bonus så var det helt ok väder om än lite svalt.

Nu är det straxt dags att åka iväg på möte med hemvärnet och sen åka och hämta kompisen från Jönköping inne på Centralen. Apropå att hon ska komma och bo här tills på söndag: skrev på fb i morse "Blir sambo på prov from i dag. Ska bli myyycket spännande och roligt!". Jag vet inte huuur många som har ifrågasatt och grattat mig för detta i dag. Det var ju liksom ingen som hade hört att jag har träffat någon. Och de kan fortsätta undra lite till eftersom att jag tänkte förklara läget först i morgon. :-) Bäst av allt skulle ju vara om söt-Johan såg det. För han skulle undra och det skulle jag njuta ordentligt av...

Norrlandskontakten.se


Samtal med nya chefen

Hade bett om att ha ett litet samtal med min blivande chef om mina arbetsuppgifter som vi hade här på förmiddagen. Jag kan tycka att det är ganska onödigt att låta mig som är en ganska senior assistent vid det här laget sitta att hålla på så pass mycket copy-paste. Sen känner jag att jag behöver mer hjärn-verksamhet i mitt arbete också. Så jag har lämnat som förslag att de i samband med att vi slås ihop med ytterligare en avdelning anställer en junior assistent som inte har så mycket erfarenhet eller krav som kan göra mycket av det dagliga och sen att jag håller på mer med projekt. Och det tog nog faktiskt chefen åt sig av. Även om det inte går att lösa på det sättet så vet han nu att jag är frustrerad som situationen är just nu.

SmartaSaker.se


Färdigröjt för i kväll

Varför kan jag inte hålla ordning och röja lite varje dag här hemma i stället för att det varenda eviga gång ska bli ett sånt här halvdant jätteprojekt för när det ska komma folk? Jag blir galen på mig själv ibland!!!

Tycker att jag har plockat och plockat och plockat i flera dagar nu från och till och ändå känns hela mitt hem som en sopstation med högar och påsar överallt. Och då ska vi inte ens prata om hur det ser ut i garderoberna nu efter lite snabbröjning. Dörrarna öppnas på egen risk om man säger så! :-(

Affiliator.com


Sova om nätterna?

Har sovit så himla skumt i natt så jag är helt slut nu! Känns som om jag har legat i någon sorts dvala hela natten och varit vaken till och från hela tiden. Och vad händer då? Jo, man ligger och vrider sig om ännu mer för att man blir stressad. :-(


Vad hände här?

Vaknade upp i morse och det össnöar ute! Hur gick det till? Det som var så skönt vårväder i helgen. Nej, nu är det för sent med snö tycker jag!


En söndag i vårt liv är till ända...

Fick ett infall i på förmiddagen och ringde till en gammal kompis. Vi umgicks jättemycket för några år sedan då vi bodde i samma hus och bägge två var singlar. Sen flyttade jag in mot stan för 8 år sedan och samtidigt flyttade hon ihop med en, i mina ögon, riktig tönt som jag inte kunde med. Så ju längre tiden gick desto mindre kontakt hade vi.
2007 fick de en liten dotter och en kort tid där efter var det dags för dem att separera och därmed var vårdnadskriget i full gång. Sen dess har de varit i luven på varandra och tvistat via soc och tingsrätten. Är verkligen helt sjukt! Detta har ju gjort att jag har dragit mig undan lite också. För även om jag inte har så mycket till övers för killen så är det ju aldrig ens fel att två träter. Och någonstans där inne så är det ju förstås jättesynd om lilltjejen som nu mår ganska dåligt och har börjat med självdestruktiva beteenden. För hennes skull skulle jag nästan vilja att hon blev omhändertagen så att hon får lite lugn i livet.
Nu har ju dessutom min kompis träffat en ny kille som hon har skaffat barn med. Visst, han verkar vara jättetrevlig men samtidigt undrar jag vad det är för fel på honom eftersom att han nu har tre barn med tre olika tjejer...

Hur som helst så var det ganska kul att träffas igen så här två år senare. Efter det blev det middag hos mamma tillsammans med brorsan och hans familj. Får verkligen abstinens efter brorsönerna när jag inte träffar dem på ett par veckor. ♥


What´s love got to do with it

Skön 80-talsvideo... Speciellt höjden på hennes hår. :-)
Konstigt nog verkar de flesta killar jag träffar hålla med just om frasen "What´s love got to do with it". De vill gärna träffas men det där med kärlek är inte deras grej. Varför träffar jag bara såna för? Finns det inga normala killar som faktiskt både vill ha och ge kärlek???


Kräftskiva i mars

Hamnade på kräftskiva i kväll. Eller kräftskiva kanske man inte riktigt kan kalla det då det bara var jag, kompisarna och deras barn. Men gott var det med egenfiskade/kokta kräftor och vi hade det lika trevligt som vanligt.

 

Grått, grått, grått...

...är vädret ute. Men det var ändå riktigt skönt med en långpromis för att skingra tankarna i hjärnkontoret lite. Bestämde mig till och med för att hoppa mini-retreaten i kyrkan i dag och i stället åka över till några kompisar som det var alldeles för länge sedan jag träffade. Kände helt plötsligt för att vara lite social. :-)


Jämtland: part II

Nu när det har gått nästan ett par veckor så känner jag mig redo för del två av min jämtlandsresa: dagarna i Östersund.

Lämnade Järpen vid 4-tiden på lördagen och åkte in till Östersund där jag skulle hälsa på Poe:s storasyster A-B. Tog en fika innan vi drog oss ner på stan för middag på restaurang Brunkullan där vi avnjöt en fantastisk kalventrecote. Efter det gick vi vidare till Plaza och tog ett par drinkar och bara pratade och tittade på folk vilket var myyycket trevligt. Dock var vi hemma igen redan vid halv ett på natten.


Hela söndagen var vi ute och hälsade på deras föräldrar. Då det var strålande solsken och nollgradigt kunde vi ta en långpromenad och sen sitta ute i solen och njuta vilket gav knallröda kinder. Underbart!
Lagom till middagen, kanske i senaste laget, kom även Poe. Blev dock lite stressigt där eftersom att vi skulle skjutsa in deras lillasyster till tåget. Var i alla fall jättekul att träffa honom igen och det gav allt en liten klump inombords av saknad.

Kvällen bestod av slapp och prat. Vi var nog bägge två lite sega av gårdagens vin.

På måndagsmorgonen infann sig den sedvanliga vill-inte-åka-hem-ångesten och jag mådde riktigt dåligt när jag gick en vända på stan innan jag begav mig nedåt i landet igen (inkl. lunch i Ljusdal). Varför ska det vara så himla jobbigt att lämna Jämtland för???

 


Lördagsnöje?

Fick något konstigt ryck när jag kom hem här från jobbet idag och satte igång att plocka här hemma, gå till tvättstugan med en matta samt dammsuga. Känns lite ovant då hemmet i princip har förfallit senaste veckorna pga orkeslöshet.

Skrev ju härom veckan om att jag var på meditation i kyrkan och kände att det var något för mig. Funderar på att gå på detta i morgon:

"15-20 Stilla dag, miniretreat, För dig som längtar efter avkoppling i en klosterliknande miljö. Mässa, möjlighet till meditation, själavårdssamtal, massage (100/150 kr), soppa och kaffe 50 kr."

Fast det känns lite långt med hela fem timmar i kyrkomiljö. :-)


Intern vikttävling

Har ju insett att jag har gått upp alldeles för mycket i vikt sedan i somras vilket INTE är ok! Hade tänkt börja på viktväktarna men inser samtidigt mina begränsningar att jag helt enkelt inte har orken för det engagemanget just nu. Så i stället så ska jag och en kollega gå och väga oss tillsammans varje fredag så är det i alla fall en person som har koll på att jag inte går upp för mycket. Och hon har dessutom samma problem så någonstans så borde vi kunna peppa varandra lite.

Affiliator.se


Ork att vända på skutan?

Känns som om hela livet håller på att rasera. Sover risigt, är nedstämd, hemmet förfaller, orkar inte umgås med min bekantskapskrets OCH mitt okontrollerbara ätande har infunnit sig. Har kommit in i någon negativ spiral som jag inte varken orkar eller vet hur jag ska ta mig ur.
Har i alla fall ökat min dos av antidepressivt samt tillåter mig att faktiskt bara ligga hemma på soffan utan att bli alltför stressad.

Jag VET att jag inte ska gnälla då både jag och min familj är friska, vi har allt vi behöver och så vidare och så vidare. Men jag har inget liv liksom. Dagarna bara "är"...


Det norska herkulesplanet

Usch vad obehagligt med det norska herkulesplanet som har försvunnit. Även om det "bara" var fem personer ombord så är det läskigt. För det kunde ju lika gärna ha varit ett plan som transporterade all personal som var på väg till/från den stora militärövningen som pågår där uppe. Hoppas verkligen att de hittar planet snart och att alla är välbehållna.


Sol=fräknar på näsan

Gick ut en sväng på lunchen och satte mig i solen på en bänk där det var lä. Helt underbart skönt! Kan tänka mig att jag numera har en hel del fräknar (inte kollat i spegeln ännu). Eller som min brorson säger: fröknar på näsan. :-)

När jag var yngre hade jag nog vissa likheter med Pippi Långstrump: rött hår och fräknar. Gissa vad jag kallades för i skolan periodvis...


Alpha, Bravo, Charlie...

Nu är dagen äntligen slut och jag ska straxt stupa i säng. Först satt jag i heldagsmöte med att göra risk- och sårbarhetsanalys för vattenförsörjning för ett sjukhus och direkt därifrån åkte jag iväg på sambandsutbildning med hemvärnet. Där låg mycket fokus på den internationella signaleringen vilket jag redan kan. Så det var lite att sitta av tiden må jag säga. Till och med så att jag fick korrigera instruktören emellanåt.

Affiliator.se


Spanska vilddjuret är åter på plats

Glömde ju helt bort att berätta att jag var och hämatde bilen, det spanska vilddjuret (SEAT), igår på vägen hem. Kändes tryggt att få tillbaka den. Det var bara att betala och se glad ut 5421:- senare. Jag får trösta mig med att 1. det hände här nere i civilisationen och 2. jag kommer aldrig mer att behöva byta generatorn så länge jag har den här bilen kvar.


Bang en boomerang

Var det inte bättre klass på melodifestivalen förr så säg? Tänk ändå att det här är 37 år sedan och låten fortfarande spelas då och då på radio och framför allt när man är ute.


Meditationen inställd. :-(

Var jättepepp inför kvällens meditation då jag tyckte det var så bra förra veckan. När jag kom dit var det en lapp på dörren om att det var inställt. *suck*


Möte, möte, möte...

Har suttit hela dagen lång i möte ang. risk- och sårbarhetsanalys på några av våra sjukhus gällande vatten. Vi har alltså pratat igenom vad det finns för hot mot vår vattenleverans samt vad som händer om till exempel en vattenledning blir avgrävd. Får vi då vatten från något annat håll? Så där har vi suttit och pratat hela dagen och försökt att hitta några worst case scenario. Men det har varit MYCKET intressant och vi fortsätter i morgon.

Jämtland: part I

Nu har jag hunnit smälta mina intryck från min lillsemester uppe i Jämtland. Så börjar här med en liten sammanfattning av de första dagarna som jag spenderade i Järpen hos släktningarna.

Åkte upp förra torsdagen och på vägen upp stannade jag till i Ljusdal för att luncha med ex:et. Var kul att träffa honom igen efter så pass lång tid och det passade bra med ett stopp där. Körde sedan vidare till Tandsbyn och hälsade på Poe. Och honom var det verkligen JÄTTEKUL att träffa igen! Blev alldeles glad och varm inombords av honom. Och kan ni tänka er? Han svarade till och med "detsamma" när jag sa att det var kul att träffa honom. Har väl aldrig hänt förut?
Körde efter någon timme hos honom vidare mot Järpen. Och förstås blev det ju världens snöstorm där sista timmen och det blev till att krypköra.
Väl framme blev jag välkomnad med älggryta och vin av frun i huset och ett av barnen med fru innan jag äntligen kunde gå ner till lillstugan och njuta.

På fredagen var vi och hälsade på mannen i huset som ju numera bor på ett vårdhem efter en blödning på utsidan av hjärnan som han opererats för. Han var sig sig själv förutom att han hade tappat närminnet helt och inte kunde prata ordentligt. Kändes i alla fall skönt att se honom igen. Hann även med en sväng förbi Lundhags för lite shopping innan vi åkte vidare mot Åre chokladfabrik för vinterns inköp. Middag intogs på den italienska restaurangen Grappa i Åre. Helt sjukt underbar mat!

På lördagen blev det en uuunderbar längdskidetur på ett par timmar innan det återigen blev ett besök på vårdhemmet. Då hade vi även med oss en tv till hans rum så att han slapp sitta med de andra vårdpaketen i dagrummet. På seneftermiddagen tog jag min lilla röda spanjor och åkte in till Östersund. Men det får bli "part II".

 

 

 

 

Inlämning av bil

Gick upp extra tidigt i morse för att åka och lämna in bilnycklarna till verkstaden dit vi bogserade bilen igår när den stannade. Kändes inte helt ok att lämna in den dit där det var två babbar som jobbade och den ena kunde sämre svenska än den andra. Fick inte heller något inlämningskvitto. Men vad skulle jag göra? Var ju inte precis som så att bilen var körduglig.
Hur som helst. Hann inte mer än till jobbet förrän de ringde och sa att det var generatorn som hade pajjat. De skulle köpa en ny för fyra och ett halvt och sen skulle arbetet kosta en tusenlapp. Så det var ju helt ok och jag blev välvilligt inställd till dem igen.

Men vem har fem och ett halvt tusen att bara kasta upp så där helt oplanerat? Visst, nu har jag en liten "bilreparationsbuffert" men det har ju gått åt lite från den iom service osv. Så det får bli havregrynsgröt och blodpudding fram till sommaren.


Söndag att glömma

Var först på kurs fram till 15 vilket var helt ok. Redan på vägen ner till Berga så började batterilampan att lysa i bilen. Tänkte att jag åker ut till pappa efter kursen så får han hjälpa mig att kolla batteriet på macken. Dock kom jag aldrig så långt... Halvvägs så började varenda varningslampa i bilen att blinka och en efter en började funktionerna att sluta fungera. Både bromsar och styrning blev jättetrögt. Och nu snackar vi en tid av max en minut!!! Som tur var så hann jag att svänga in på en parkering och där kom brorsan och bogserade bort mig. Vi hade inte riktigt full koll på var närmaste verkstad låg men hittade en ganska så nära efter lite tänkande.
Lite läskigt att bli bogserad utan vare sig varningsblinkers eller ordentliga bromsar. :-( Ställde av bilen där och tog tunnelbanan hem. Så nu blir det till att gå upp tidigt i morgon bitti för att åka tillbaka dit med nycklar osv. Måste medge att det inte kändes helt klockrent att lämna bilen utanför en helt okänd bilverstad.


Irritationsmoment

Snacka om att jag blir irriterad och hetsar upp mig för minsta lilla ibland. Dagens irritationsmoment är de där jäkla oseriösa företagen som lägger i sina reklamblad i min brevlåda trots "nej tack till reklam" på brevlådan. Vad tror de egentligen? Att jag ska anlita dem nästa gång när de inte respekterar mig som potentiell kund? Nej, jag skulle inte tro det va. Gör bara att jag blir negativt inställd och mer än gärna sprider mina negativa åsikter om dem till andra i min omgivning. Visst, de säger att all reklam är bra reklam men ibland vete 17...

Men tro inte att jag sitter hemma tyst på kammaren när jag får såna här reklamblad. Jag brukar i princip alltid vara som en sån där liten gläfsig hund som inte ger sig och maila till företaget ifråga och be dem lära sina reklamutdelare att läsa samt ifrågasätta om de verkligen tror att jag någonsin kommer att anlita dem efter en sån här grej. Kan väl säga som så att jag i princip aldrig får svar. :-)


Home sweet home

Är äntligen hemma igen efter att ha varit på kurs med Hemvärnet hela dagen. Går en kurs i rekrytering och medlemsvård vilken är jättebra. Men nog är man seg i huvudet efter en hel dags information.

Dagen började inte så himlans lugnt och skönt heller. När jag kom upp och in i vardagsrummet hade en av mina charmiga katter kissat i soffan. Snacka om att jag skällde och svor under tiden jag kastade klädseln i tvättmaskinen. Usch, varför gör egentligen katter så ibland för?

Garntjänst


Sovdax?

Eftersom att jag är så trött och bara sitter och gäspar så tror jag att jag går och sussar i stället. Ska ju upp tidigt i morgon bitti. Sen har förhoppningsvis den värsta mensvärken gått över under natten också. Jag verkligen hatar att ha mens!!! Tur att det numera finns gratis tamponger att få tag i. Har ni missat det? Registrera er här: http://www.tamponsforfree.se. Det fungerar klockrent och de kommer hem i brevlådan varje månad.


Efterhandstrött

Sen min lillsemester förra helgen som toppades med meditationen i tisdags så känns det som om jag inte riktigt har vaknat till liv efteråt. Går som i ett töcken, hittar inte riktigt ord, gäspar och är allmänt ofokuserad. Och inte blir det till att sova i helgen heller eftersom att det är dags för hemvärns-utbildning. Ska verkligen försöka komma i säng i kväll!


Åre-mössan är klar

Känner mig ganska nöjd med min egenstickade Åre-mössa. Gick fort som 17 att sticka så det kommer nog bli flera i olika färger. Dock kommer jag att göra den något längre nästa gång för att få mer "häng" där bak.


Bokad och betald semester

Ska för första gången i mitt liv åka till Gotska Sandön i sommar. Har hört att det ska vara jättevackert där så jag längtar verkligen dit. Så nu är allting betalt och klart och jag är typ fattig som en kyrkråtta. Men det är det värt!


Dagens ordspråk

Jag är inte korkad, jag har bara otur när jag tänker!


Prioritering av nyheter

Ibland undrar jag hur tidningarna tänker när de prioriterar nyheterna. Huuur i hela 17 kan de idag ha som största nyhet att Reinfeldtarna ska skiljas när det finns så mycket viktigare saker som händer? Vem vill överhuvud taget titta på bildsviter från deras år som gifta? Finns det verkligen inget mer intressant som hänt senaste dygnet? Folk skiljer sig varje dag och det är ju faktiskt en ganska privat grej också.

Var tog till exempel påminnelsen om att det är internationella kvinnodagen i dag vägen??? DET står det minsann ingenting om.

Kvällens studiebesök

Har i kväll varit på studiebesök ute på Arlandas kriscenter dit lätt skadade/oskadade (de riktigt skadade åker ju direkt till sjukhuset) förs vid en händelse. Riktigt intressant att se hur de byggt upp det och då speciellt för barn som ibland reser ensamma och behöver lite extra omvårdnad. Blev imponerad över hur pass stor kapacitet de hade. Men det måste de väl ha om största planet kan ha upp till drygt 500 passagerare ombord. Hoppas verkligen att det där kriscentret mest får stå oanvänt!



Världens bästa födelsedagspresent

Åh, jag har verkligen köpt världens bästa födelsedagspresent till min brorson som fyller 7 år i juni. Han ska få gå med mig på Globen och se "Michael Jackson THE IMMORTAL World Tour". Och eftersom att han är en av Michaels största fans så kommer han antagligen att bli jätteglad. Bara det där att gå på konsert på Globen blir ju en jättegrej för honom. Hur ska jag kunna hålla tyst om den här presenten i flera månader?

Michael Jackson: The Immortal World Tour - Cirque du Soleil


Ny upplevelse i livet

Har senaste tiden känt mig stressad och ofokuserad och känt att jag har behövt hitta ett sätt att lära mig att slappna av. Och nu kanske jag äntligen har hittat något som kan hjälpa mig på vägen. Blev tipsad om att kyrkan har olika typer av meditation så jag gick in och kollade och letade runt lite. Det visade sig att de har s.k. Za Zen-meditation i min närmaste kyrka. Så jag har varit på introduktion i detta i kväll.

Vi började med muskulär avslappning då vi låg på golvet och spände de olika muskelgrupperna. Därefter satte vi oss på våra små "pallar" och satt i 20 min. Därefter fick vi upp och röra lite på oss innan vi satte oss i ytterligare 20 minuter. Och tro´t eller ej men det gick fortare än jag trodde att det skulle göra.

Hade lite funderingar innan på hur man skulle kunna slappna av mentalt men fick veta att alla tankar, vad de än innehöll, skulle fara fritt. Tiden gick fort och jag kände mig lugn efteråt. Kommer att gå dit flera gånger kan jag säga!


Grundskoleminne

Var hos läkaren i dag för att prata ökning av min medicin mot nedstämdhet. Vi var rörande överrens om att dosen behöver höjas en period för att se om jag mår bättre. När jag höll på att klä på mig för att gå så passade jag på att fråga om hur ofta man bör ta vaccin mot stelkramp med tanke på att det är ca 25 år sedan sist samt att jag är ute så mycket i skog och mark. Och det var dags i allra högsta grad. Så sagt och gjort så gick han och hämtade en spruta och gjorde det direkt. Gick riktigt bra eftersom att jag inte ens hann bli nervös!


Hemma igen

Då sitter jag här hemma i soffan igen efter en underbar långhelg/minisemester uppe i mitt älskade Jämtland. Mår så himlans bra när jag är där uppe och får världens ågren över att behöva åka hem igen.

Helgen har varit väldigt innehållsrik, både många roliga saker och även några tråkiga. Just nu så är det väldans många tankar som snurrar runt där uppe så jag tror att jag stickar vidare på min Åre-mössa ett tag och försöker få ordning på hjärnkontoret. Återkommer med mina reseminnen vid senare tillfälle.


Hemma igen

Då sitter jag här hemma i soffan igen efter en underbar långhelg/minisemester uppe i mitt älskade Jämtland. Mår så himlans bra när jag är där uppe och får världens ågren över att behöva åka hem igen.

Helgen har varit väldigt innehållsrik, både många roliga saker och även några tråkiga. Just nu så är det väldans många tankar som snurrar runt där uppe så jag tror att jag stickar vidare på min Åre-mössa ett tag och försöker få ordning på hjärnkontoret. Återkommer med mina reseminnen vid senare tillfälle.


RSS 2.0/>