Yran kväll #2

God morgon!

Gårdagen började med besök på Åre Chokladfabrik. Handlade MYCKET, 482:-, men slog ändå inte mitt personrekord. :-)





När jag var på väg till Poe så ringde han och sa att eftersom han hade jour på reservkraftsaggregat hade han blivit kommenderad till Norrköping av alla ställen! Precis när vi skulle träffas och allt. Men, men. Åkte in till stan och träffade hans syrra i stället och käkade nere på Stråket.

Kvällen bjöd på Eric Saade, Veronica Maggio, Lykke Li och framför allt The Ark. Gud, det var så sorgligt att veta att det var sista gången man såg dem. Kom till och med en liten tår där faktiskt. Jag såg deras första uppträdande på den allra minsta scenen på Yran redan 2000 och har sedan sett dem där uppe alla gånger de varit där. Så det kändes allt lite tungt att ta avsked...


Storsjöyran

Fick också höra att min lilla syssling på 18 år hade fått följa med polisen till fyllecell och blev hämtad där av mor sin redan vid 10. Kul för en mamma att få det samtalet.

I kväll kommer antagligen Poe:s syrra följa med in. Ska bli kul att få lite sällskap och slippa gå själv. Sen kan det ju vara trevligt att kanske gå in i öltältet då jag i så fall sover kvar hos henne i stan.


Yrans första kväll

Ja, det allra bästa med kvällen var nog det att jag hade något att skylla på för att slippa ifrån den jobbiga blinddaten. :-)

Började med att kolla in Daniel Adams Ray som jag var nyfiken på. Och han var riktigt bra faktiskt. Därifrån blev det upp till September som sjjöng. Även där en positiv överraskning.

Fick en halvtimme över sedan och gick runt och kollade lite på försäljningsstånden men de var de vanliga. Mycket krimskrams alltså. Ett nytt matstånd fanns det dock som jag testade: souvas. Men måste nog säga att det var en besvikelse. Smakade absolut ingenting alls. Och dessutom kostade den 75:-!!!

Vid kvart i tio började då The Sounds som jag hade såna höga förväntningar på. Men de grusades ganska snabbt. Hon kom helt av sig i en låt och de fick bryta och ta en annan. Sen stod hon på scen och rökte vilket jag inte alls gillade med tanke på att man inte ska uppmuntra sånt. Och vad ger det för signaler om smptjejernas idol står och röker offentligt? Nej, bort med sånt!

På vägen upp till Storsjöteatern och Kajsa Grytt stannade jag till vid Lisa Miskovsky ett tag. Var skönt att stå och lyssna på henne ett tag då hon ju spelar väldigt "fin" musik. Inget dunka-dunka där inte.
Väl uppe vid Kajsa Grytt fick jag kvällens största överraskning. Herregud vad bra hon var. Och vilken energi! Hon kan ju liksom inte vara helt purung med tanke på att hon var med i Tant Stul på 80-talet. Kände mig mycket nöjd när jag åkte hemåt på natten.




Historien om blinddaten

Då ska vi se här vad det var som egentligen hände igår. Först tog jag det bara lugnt och var på Lundhags outletbutik i Järpen en sväng och handlade. Kan inte låta bli att handla där, bra grejer till outletpriser (annars har jag inte råd att köpa dem).

Åkte in till Östersund vid 4-tiden. Var en sväng förbi Poe:s storasyrra som har en butik där. Även lillasyrran kom förbi en sväng. Var jättekul att träffa dem igen.
Sedan träffade jag då upp denna Henrik som jag fått kontakt med via nätet. Åh, herregud vilken flopp dejten blev! Först skulle vi gå och käka och var tar han med mig? Jo, till en pizzeria!!! Fanns det verkligen inget bättre ställe? Jag har nog inte så där jättestora krav men någonstans går gränsen. Ja, ja. Hursomhelst så hade jag ju ett par timmar att slå ihjäl innan jag skulle in på Yran så jag stog ut.

Vi tog en promenad efter vattnet ut mot Frösön och satte oss på en bänk. Då försökte han hålla min hand men jag sa ifrån. Det var liksom inte alls rätt. Hu, vilka jobbiga timmar. Han var säkert jättesnäll och bra på alla sätt och vis men inte med mig. Det får han vara med någon annan...

Blinddate och inledning på Storsjöyran

Oj, oj, oj vilken händelserik dag det har varit idag. Men nu har jag precis kommit "hem" till lilla stugan vid älven och måste stupa i säng då ögonen går i kors. Men i morgon ska jag berätta om bl.a. dagens blinddage och första kvällen på Yran. :-)

Natti, natti...


Finally

Nu är jag äntligen på plats i lillstugan vid älven i Jämtland. Verkligen älskar det här stället! Fast jag har i och för sig varit här några timmar nu efter en lång bilresa upp.

På vägen var jag och hälsade på Poe:s föräldrar. De blev jätteglada och det märktes tydligt att de hade saknat mig. Var även och besökte en av hans kompisars loppisar i Åsarna och där fick jag höra en lite skum grej. Kompisen frågade nämligen mig om jag var på väg till Poe. Jag svarade förstås att vi träffas ju inte längre och frågade om inte Poe hade berättat att han dumpat mig i slutet av maj. Och det hade han tydligen inte utan bara sagt att det var bra med mig när kompisen frågat!?! Alltså, vad är det för beteende?

Annars har det varit lite dramatik här på kvällskvisten. Min äldre släkting som jag bor hos fick ett krampanfall i hela kroppen. Skakade, tuggade fradga och ögonen rullade runt. Har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv! Men jag måste säga att det är tur att vi har ambulanser och sen sjukvård vi har när det verkligen behövs.
Nu visade det sig att man kan ha såna här anfall om man har haft flera hjärtinfarkter. Och då EKG:t inte visade på några förändringar sedan förra gången så fick han bli kvar hemma. Hoppas verkligen att han piggar på sig tills i morgon och att det inte händer något mer...




Nu drar jag

Wrooom, wrooom vad det går ute på vägarna. :-)

Körigt liv

Nu händer verkligen allt på en och samma gång här. Först så fick jag kontakt med en kille på nätet som jag först var lite restrivktiv emot eftersom jag tyckte han var lite för på. Men så har vi ändå haft kontakt eftersom jag i något svagt ögonblick hade lovat att träffa honom i Östersund under helgen. Nu visade det sig att han var jättetrevlig! Så det ska bli riktigt kul att träffa honom. Sidan där vi fick kontakt (och där det f.ö. finns mååånga trevliga):


Jaha, och sen när vi hade pratat klart efter typ 1 1/2 timme så hade jag fått mail från en annan kille som jag hade kontakt med via nätet för flera år sedan och som försvann spårlöst. Visade sig att han inte hade känt sig mogen och ville fokusera på sig själv men att han gärna återupptar kontakten nu såvida jag vill. Blev så himla glad så självklart svarade jag. :-)

Känns nu efter dessa två bekräftelser på en och samma dag som att Poe kanske försvinner ut i periferien lite och att jag förtjänar något bättre än någon som alltid bara jobbar och jobbar och som aldrig kan säga vad han tycker och känner...

 


Är den här låten bra?

Har lite svårt att bestämma mig vad jag tycker. Men tror att den kanske växer med tiden.


Körrutt inför morgondagen

Det är 59 mil upp till Järpen där jag ska bo hos mina släktingar och det tar 7 timmar och 48 minuter om man kör som man ska. Nu ska ju jag göra några stopp på vägen så det kommer ta längre tid än så.

Ska stanna till och fika hos Poe:s föräldrar. Ska bli så himla kul att träffa dem igen! Har dock fortfarande inte riktigt bestämt mig för om jag ska åka förbi honom eller inte. För samtidigt som jag gärna vill träffa honom så vet jag att jag kommer att bli ledsen och det kommer göra ont av saknad. Frågan är bara om jag kan stå emot att åka och säga hej när jag är så pass nära. Varför skulle han göra så här för??? Ja, ja. Nu ska jag glädjas åt min resa i stället och all bra musik jag kommer se och höra under helgen...





Tisdagens låt

Här är ytterligare en lyssna-högt-på-i-bilen-låt:


Morgon igen

Alltså, det här med mornar är verkligen inte min grej. Har så himla svårt att komma i säng på kvällarna vilket självklart gör att jag inte kommer upp och igång på morgonen sen. Måste försöka komma på något bra knep...



Jag har lyckats!

Kan ni tänka er, JAG har lyckats ändra lite utseende här på bloggen! Jag som aldrig i hela mitt liv har hållt på med sånt här förut har efter lite klurande ändrat på några saker. Och ja, jag vet att headern inte är den roligaste men ni måste väl ändå medge att den är helt ok för en förstagångare? ;-)


Tror att detta är dagens låt


Ett skratt förlänger livet

Händer absolut ingenting idag så jag delar med mig ett litet skratt i stället för att skriva något oviktigt:


Säkert!

Säkert! är en annan av de jag bara måste se uppe på Yran (tyvärr Håkan H, ni krockar och du drar definitivt det kortaste stråt). Hon är ju där uppirån och efter det att jag blev fast första gången så har jag sett henne många gånger både där uppe och nedåt landet. Här kommer ett litet smakprov, lyssna och njut:


Brorsöner är allt bra att ha

Hamnade visst på middag hos mamma ute i Åkersberga i kväll. Även min brorsa och hans familj var där så jag fick träffa mina älskade brorsöner (6 och 7 år) innan jag drar upp till Jämtland. Det är konstigt vilken inverkan de har på mig: kan vara hur sur som helst men så träffar jag dem och ilskan är som bortblåst. Så nu är jag glad över att jag har jobbat så mycket på våra relationer under deras första år. Känns som om det börjar ge ordentlig utdelning nu. ♥ ♥ ♥



Världens bästa "näst-kusin"

"Åh, vad kul att träffa lilla "näst-kusinen" inne i stan en sväng även om det bara blev ett par timmar mellan hennes tåg. Egentligen är hon min syssling men jag har uppgraderat henne till kusin då vi har så pass mycket kontakt. Det är verkligen synd att hon måste jobba nästa helg och inte kan åka upp till Yran. Kommer att sakna henne!. Men ska tänka på henne när jag kollar på bl.a. The Ark. Såg för övrigt deras allra första konsert där uppe redan 1999 eller 2000 när de stod på en av de minsta scenerna och var iklädda vita kroppstrumpor och nu blir det då deras sista. Under åren har de spelat i princip varje eller åtminstone varannat år och de brukar röra sig ute i öltälten vilket resulterat i att jag till och med druckit öl med dem en sen natt. :-) Kommer nog att komma en liten tår när denna låt spelas:



De gjorde den helt sjuuukt bra förra året och jag grät redan då för att det var så bra och för att jag var så glad för deras skull att de nått sån framgång. Kommer sakna det bandet väldigt mycket!

Glad musik

Kan inte hjälpa det men blir glad av Markoolio. :-)


Dejt

Ska straxt iväg på en kul dejt. Fast inte med någon eventuell kärlek utan med min syssling från Jämtland som numera bor nere i Östergötland. Hon hörde av sig igår då det visade sig att hon får ett par timmar på centralen för tågbyte. Ska bli så himla kul att träffa henne! För även om jag är hela 17 år äldre så har vi väldigt kul när vi träffas. ♥

Lååång dag med kul innehåll

Dagen började ganska slött, men så ringde mamma och sa att hon skulle komma och hämta extranycklarna inför att hon ska se efter katterna nästa vecka. Jag bara for upp ur soffa och började röja här hemma /behövdes verkligen kan man lugnt säga). Vi fikade på balkongen i solen med rabarber/jordgubbspajen jag gjorde igår och bestämde samtidigt att vi skulle promenera Flatensjön runt. Fast på vägen "råkade" vi åka förbi några andra ställen.

Först var vi förbi Gudrun Sjödéns lagerbutik i Årsta där jag köpte denna klänning:


Efter det körde jag fel väg och vi bestämde oss för att åka en sväng till Nacka Forum för att kolla diskmaskin till mamma på Media Markt. Hon hittade ingen diskmaskin men däremot hittade jag denna mycket smarta grej:


Sitter ju ofta med datorn i knät och riktigt känner hur varmt det blir och i det här laptopstödet sitter det som två avkylningsfläktar som man kopplar in via USB. *mycket smart grej*
Blev även en top och lite strumpor i Nacka Forum innan vi äntligen kom till Flaten. Tog ca 1 1/2 timme att gå runt den men det var det helt klart värt! En jättefin promenad som jag kommer att gå flera gånger.

Men sen kom finalen på dagen: grillning och vin hemma hos mig. Det var verkligen helt sjukt gott. Är ju dessvärre inte så ofta man grillar som lägenhetsinnehavare så jag njöt av varenda tugga. Och varenda klunk förstås. :-)

 


Grå dag

Tänk vilken skillnad det kan vara på vädret va? Igår var det strålande solsken och varmt som 17. Idag är det helgrått, blåsigt och svalare. Ja, ja. Det blir nog till att göra ett storröj här hemma. Måste ju dessvärre göras någon gång innan jag åker upp till Storsjöyran på onsdag och mamma bor i lägenheten för att se till katterna.

Ger detta något?

Blev rekommenderad att lägga till bloggen på Bloggriket för att få fler läsare. Men jag vete 17. Verkar ju inte ha gett någon större utdelning va?





Finns det någon där ute som har ett bättre tips?


Gåta

Vad blir:

     +     


Shopaholic

Alltså, huuur gör man för att bota en shopaholic egentligen? Jag kan verkligen inte gå utanför dörren utan att köpa något.


Nattens insikt

Nu ska jag verkligen försöka lämna Poe bakom mig, nu får det vara nog! Kände efter det att vi pratade i förrgår att det hela börjar svalna och jag har kommit fram mer och mer till insikten om att han i det långa loppet hade gjort mig väldigt olycklig. Känns just nu att jag är stark och klarar mig ganska bra själv (även om det alltid är roligare att vara två).

Ska nu ut i solen en sväng. Efter att ha vaknat tidigt i morse av världens åskoväder så trodde jag att det skulle bli dåligt väder idag men det måste ha blåst bort väldigt snabbt. *härligt*


Beginners

Det blev den helt klart sevärda filmen Beginners på bio. Var verkligen mysigt att gå in i biomörkret en regning kväll som denna.

Här är handlingen (tagen från SF.se):

"Oliver träffar Anna bara några månader efter att hans pappa Hal gått bort i cancer. Förälskelsen fyller Oliver med minnen av pappan, som vid 75 års ålder kom ut som homosexuell efter att ha mist sin fru efter ett långt äktenskap. Hals nya liv som gay blev på samma gång omtumlande och fantastiskt, inte minst då han träffade en yngre älskare, men också för att far och son kom varandra nära för första gången. Något som nu får största betydelse för Olivers känslor för Anna."

Både jag och min kompis blev förtjusta i filmen för att den var så annorlunda och varm. Blev alldeles "mjuk" och lycklig inombords.
 


Bioförslag?

Efter att ha varit en vända i stan och fixat med skorna så är jag nu hemma igen. Fast rastlösheten gör att det är svårt att sitta still. Funderar på bio. Bågra bra förslag på film? Förutom Harry Potter då alltså.

Reklamation

Köpte världens skönaste skor förra veckan men vad händer: jo, när jag använde dem första gången så är det någon limning under klacken som inte riktigt verkar vara som den ska så varenda steg jag tar låter klipperiklopp, klipperiklopp. Klart störande! Så det får bli en sväng in till stan idag och reklamera (hoppas bara att de har flera par kvar så att jag får ett par nya).

Glad låt

Det här är veckans lyssna-högt-i-bilen-låt:


Ulriksdals trädgårdscafé

Åh, jag och mamma har varit och käkat den vegetariska lunchbuffén på Ulriksdals trädgårdscafé idag. Det drivs av tillsammans med handelsträdgården av Bosse Rappne och de har heeelt underbar mat och bakverk. Är verkligen värt ett besök om man vill äta gott i en mysig miljö.




Efter lunchen åkte vi hem till några bekanta som är på semester och plockade hallon. Var verkligen inte igår som jag frossade i hallon. *mums vad gott*

God morgon världen

Vaknade upp till ganska fint väder även fast de sa på nyheterna igår att det skulle regna av och till. Så efter frukosten som nu avnjuts på balkongen så blir det en tur ut till Ulriksdals Slottscafé för promenad och lunch. Brukar vara mysigt där så jag återkommer med rapport.

Storsjöyran

Åh, vad jag längtar tills nästa vecka då jag åker upp till Storjöyran i Östersund! Kommer som sagt var att köra upp själv och bo hos släktingarna ute i Järpen men det ska verkligen bli underbart. Eventuellt kommer jag passa på att träffa att par dejter som jag haft kontakt med via nätet. Fast som det känns i nuläget kanske jag inte är riktigt redo ännu för såna äventyr efter Poe. Vi får väl se vad som händer.

På Yran är dessa uppträdande givna:
1. Säkert (krockar dessvärre med Håka Hellström så honom missar jag)
2. The Ark
3. Lykke Li
4. The Sounds
5. Veronica Maggio
Sen är det ju självklart fler som ligger högt upp på listan att se. Brukar inte har så mycket dötid där uppe. Finns alltid något att titta och lyssna på.

Storsjöyran östersund 28-30 juli


Tror att jag kommer åka förbi Poe´s föräldrar på vägen upp och fika. Skulle vara kul att träffa dem igen. Dock är det inte självklart att åka förbi honom. Kommer jag antagligen att bestämma först samma dag.

Puh...

Gårdagen var tyst på grund av firande av mamma som fyllde 60 år. Först hjälpte jag henne på dan med att fixa tårta och lite annat och sedan körde jag över allt till brorsan där kalaset skulle gå av stapeln. Vi var sammanlagt 14 st så det var ganska lagom. Egentligen hade hon inte velat fira men vi lyckades övertala henne till att ha ett litet kalas i alla fall.


Hon hade lagat världens godaste laxpirog med champinjon- och vitvinssås. Mmm, vad gott... Blev en trevlig kväll men det var allt bra skönt att rasa ner i bäddsoffan hos mamma vid halv två-tiden.

Idag har vi plockat ordning efter gårdagen och sedan åkte vi upp till Vira Bruk och fikade i solskenet. Var verkligen hur mysigt och avkopplande som helst. Fram för mer sånt under semestern!


Fan, fan, fan

Åh gud vad jag saknar Poe idag! Drömde till och med om honom i natt. Att han låg där bredvid mig och jag kände hans armar om mig och den tryggheten det gav. Så nu sitter jag och plågar mig själv genom att lyssna på den här låten:



Kanske skulle gå ut i skogen en sväng i stället...

Trött, så trött

Har verkligen varit ett vrak idag! Har fortfarande inte riktigt kommit igång fast det nästan är dags att gå och lägga sig. Satt och chattade med olika folk och klädde inte på mig förrän vid typ halv tre i eftermiddags. Kände att jag var tvungen att göra någonting vettigt så jag åkte in till Forex och växlade tillbaka överblivna pund.
Hem och lägga mig på soffan ett tag och gjorde sen ett ryck och gick ut och plockade blåbär i stället. Har lovat mamma att plocka till tårtan på måndag. Blev nästan en liter faktiskt.

Morgondagen får gå i slapphetens tecken också tror jag. Känns som om kroppen behöver det.

Aktiv dag

1. Varit på bilfirman och hämtat ifyllnadsfärg till bilens stenskott.
2. Handlat jeans och bikinibyxor på rea.
3. Inne på Jysk och kollat balkongparasoll.
4. Fika hos mamma.
5. Skjutsat henne till affären för att handla inför 60-årskalaset på måndag.
6. Tvättat bilen.
7. Fyllt i stenskotten med "nagelacksfärgen"
8. Schamponerat bilens klädsel.
9. Fikat med pappa.
10. Vaxat bilen.
11. Middag hos mamma.
12. Promenad.
13. Dammsugit bilen.

Herregud, 12 timmar senare är jag heeelt slut som artist och kommer straxt ramla ner i sängen. Natti, natti...


Slödag???

Har fortfarande inte riktigt kommit igång idag. Hade ställt klockan på nio i morse för att komma upp men snoozade ända fram till tio då jag var absolut tvungen att gå upp då jag hade tid hos hedterapeuten för att lasra överläppen för att bli av med mustaschen. Var fjärde gången jag lasrade den så nu borde det väl börja ge med sig kan man tycka. Ja, ja. Jag har två betalda besök kvar och sen får jag väl ta ställning till om jag tycker att det har gett någon effekt.

Efter besöket där blev det en tur till mormor och morfars grav för att plantera nya blommor. Känns skönt att åka dit lite då och då för att se till att det ser fint ut och tänka lite. Därifrån blev det att åka in till Medborgarplatsen för en glass på "Lejonet & Björnen". Deras saffran och honung är verkligen uuunderbar!



När jag kom hem igen blev det till att åka till däckverkstaden för att hämta däcket jag hade fått punka på och lämnade in igår. Fast nu visade det sig att det inte var riktig punka utan bara ventilen som hade stått och pyst. Tydligen hade det hänt något när jag var och luftade dem i söndags.

Hann även med ett spontanbesök hos kompisarna i Trångsund. Blev en kaffe där innan jag drog vidare till ICA Kvantum BEA för att handla lite. Tänk, första gången i hela mitt liv jag köpte ett par skor på ICA!
Så nu har jag ramlat ner i soffan hemma och tänkte se om jag hittar någon på nätet att chatta med. :-)


Ingenting blir som man tänkt sig

Känner mig besviken på folk idag:
Skulle ha träffat en f.d. kollega i dag efter jobbet vilket vi bestämde för flera veckor sedan. Helt plötsligt kunde hon inte. Är det sjysst eller?
Sen när jag kom hem efter att ha fixat med att byta däck och lämnat in det till däckfirman så ringde jag till en kompis som själv kommit med förslaget att följa med upp till Yran när jag blev så besviken när den andra bangade. Han skulle bara kolla med jobbet så att han var ledig. Idag när vi pratade så hade han helt plötsligt prioriterat om och jag stod typ längst ner på listan. Känns väldigt trist då jag verkligen trodde att han värdesatte vår vänskap (ok, det hela började med ett förhållande för ett par år sedan men när vi kom fram till att vi inte riktigt passade ihop har vi fortsatt som kompisar). Det har känts lite avvigt hela våren då det bara är jag som har drivit vår vänskap framåt. Jag har ringt, skickat kort osv för att fortsätta hålla kontakten. Men inte en enda gång har han tagit initiativet. Han har inte ens tackat för korten. Så nu får det vara nog! Skickade ett mail till honom där jag uttryckte min besvikelse och att jag från och med nu lägger över hela bollen till honom.

Är det verkligen så här det ska vara? Att jag bara ska finnas där när andra har tid och vill? Ska jag inte ha något alls att säga till om? Upplever att det alltid är jag som ska anpassa mig efter andra. Och värst är nog dem med familj. Jag kan förstå att de inte riktigt har samma tid, men nog finns det väl ändå alltid två minuter att skicka ett litet sms?
Nej, nu är jag less på detta! Ska försöka hitta lite nya kompisar hur nu det ska gå till...



Har i alla fall pratat med Poe idag. Och honom blir jag glad av. Även om jag samtidigt blir lite ledsen när jag lägger på luren. Måste vara helt underbart att vara så ego som han. Alltså på så sätt att han går sin egen väg och är inte beroende av vad andra tycker och tänker om honom. Och till råga på allt trivs han med sitt eget sällskap bäst. Önskar att jag också kunde känna och vara så.

Tiden sniglar sig fram

Sitter här på jobbet och har alldeles för lite att göra. Tur att det är sista dagen innan semestern.




Vet inte om jag berättade det igår, men när jag kom hem och gick på gatan och såg min röda pärla i solen så tyckte jag att den såg lite sned ut. När jag kom närmare såg jag att det var punka på ena framdäcket! Så nu blir det till att byta till reservdäcket (som jag turligt nog luftade så sent som i söndags) för att sedan åka iväg till en däckfirma och se om de kan laga punkteringen eller om jag får köpa ett nytt däck. Just nu känns det som att det var en rackarns bra idé av min pappa att tvinga mig att lära mig byta däck på bilar i samband med att jag tog körkortet för 18 år sedan. Och ja, jag har gjort det sedan dess också. En kompis körde ju på en stor sten så sent som förra året och jag fick rycka in och hjälpa till att byta. Så jag har vanan inne kan man kanske säga... Och vad är det man säger? En bra tjej reder sig själv!

Middag på Skanskvarn

Träffade en kompis på söder och tog en liten promenad över Johanneshovsbron för att käka middag på Skanskvarn. Är ganska mysigt att sitta där när det är soligt. Blev grillad fläsknoisette med chilibea och potatisklyftor. Gott! Men så helt plötsligt började det att regna och vi fick fly hemåt. Hur gick det till egentligen???



PS. Det här var dagens sista inlägg. Blev ju hela tre stycken i snabb följd där. DS.

Blåbär och mygg

Fick ett ryck igår kväll och gick ut i skogen för att kolla om det fanns några blåbär. Och det gjorde det. Med besked! Fanns gott om dem så jag blev kvar ett tag och plockade. Dock fanns det även en hel del mygg. Försökte få dem till att vi skulle ha samma känslot för varandra. Men icke! De skulle vara precis där jag var hela tiden och surra i mina öron och bita där de kom åt. Fast det var det helt klart värt sen när jag kom hem och fick belöningen: blåbär med mjölk. Mmm...


Kanalbåtstur i England/Wales

Det var verkligen en sjukt bra och avkopplande resa jag och min familj gjorde förra veckan! Vi hade hyrt en kanalbåt, s.k. narrow boat, i nordvästra England som man rattade runt med själv en bit in i Wales och tillbaka. Dock var det inte den enklaste att köra då den var närmare 25 meter lång och vägde drygt 20 ton. Vi var två båtar varav min familj på ena båten och faster/farbror med familj på andra båten. Totalt var vi hela 13 st.


Bägge båtarna i sällskapet har vaknat.


Livet ombord på båten var trångt men trevligt. Som tur var så hände det lite under turen. Var 27 slussar i vardera riktning, tunnlar, akvadukter osv. Sen stannade vi till ibland och gjorde strandhugg på pubar. Dricker ju inte öl men är väldigt förtjust i deras torra cider.
När man tröttnade på att vara social så var det bara att hoppa av båten och promenera bredvid båten ett tag. Sen när man blev trött i fossingarna hoppade man på igen.

Nu dags för lite bilder för att visa:

Mmm vad gott med en engelsk cider i solen... Smal kanal i närheten av Llangollen i Wales. Uttala det här högt om ni kan. :-) En av alla broar över kanalen. Åkte över flera akvadukter varav den här högsta gick 120 m upp. Och inget räcke på ena sidan!



 

Härligt att glida fram i sakta gemak i grönskan.


Home sweet home

Kom hem sent igår kväll. Var faktiskt riktigt skönt efter en vecka på en trång båt tillsammans med så många andra att komma hem igen till den egna lägenheten. Underbart med en långdusch och sen sova i min egna säng.

Sitter nu och slappar lite. Återkommer lite senare med reseminnen och bilder,


Färdigpackad

Så, nu har jag äntligen lugnat ner mig lite efter dagens dust med SAS internetcheckin och har till och med packat klart. Och tänk, i morgon kväll vid den här tiden så har vi hunnit med mycket och det är antagligen nästan sängdags. Vi lär nog däcka i säng allihop kan jag tänka mig. Ska bli så kul och se hur brorsönerna reagerar på det där med att flyga eftersom att de aldrig har gjort det tidigare.

Nu får det bli en snabbdusch och sedan marsch pannkaka i säng. Klockan ringer klockan 04:40 i morgon bitti. *piiip*


SAS internetcheckin...

...suger verkligen! Vi hade bokat nio biljetter på samma bokningsnummer och det har varit ett helsike att lyckas få alla incheckade. Känner mig skitirriterad rent ut sagt eftersom att det har tagit så otroligt mycket tid av min lediga dag. *morr*

RSS 2.0/>