Intensiva dagar del 3

I fredags eftermiddag styrde jag min kosa mot Göteborg. Skulle dit med min pappa och brorsöner för att gå på Liseberg.
Var lite orolig för hur det skulle gå med magen men som tur är så har jag lyckats pricka in toaletter när jag har behövt dem som bäst. :-)
Kom ner i fredags kväll och tog spårvagnen in till centrum (bodde i Mölndal) för att käka middag. Fick bli en sån där asiatisk buffé där de steker maten allteftersom, helt ok.
 
 
I lördags morse kom vi upp ganska tidigt då brorsönerna var förväntansfulla. Liseberg öppnade ju inte förrän vid 11 så vi hann med en sightseeingtur med Paddan innan. Sen var vi på Liseberg ända tills de stängde, dvs TOLV timmar!!! Jag och pappa åkte ju ingenting men det gjorde ju killarna för oss också. Var riktigt avundsjuk på dem. Älskar ju att åka karuseller men det är inte aktuellt just nu. Vågar liksom inte riskera något.
Dessvärre var det en hel del folk där så killarna tillbringade nog en och en annan timme i kö. Men det verkade inte riktigt bekomma dem. Gissa om jag var slut som artist när vi kom tillbaka till hotellet vid straxt före midnatt. Första natten på länge som jag kunde somna på egen hand utan tabletter. Men kanske somnade jag så nöjd över mina vinster i chokladhjulen. Synd bara att jag inte vågar äta något nu med tanke på magen,
 
 
 
 
 
 

I söndags på vår färd hemåt så åkte vi vägen via Smögen. Hade inte varit där på typ 30 år och snacka om att det var förändrat! Hade blivit hur kommersiellt som helst och det var inte mycket bryggkänsla kvar dessvärre. Men det var i alla fall kul att se det igen även om det kommer att dröja lääänge innan jag väljer att åka dit igen. Dock passade vi på att äta en fantastiskt god fish ´n chips.
 
 
 
 
 
 
 
När jag kom hem i söndags hade jag en känsla av nöjdhet i kroppen. Var ju så himlans kul att se killarnas glädje över att få åka obegränsat med karuseller. Sen var det väldigt mysigt att umgås med dem en hel helg också Man får liksom passa på innan de blir tonåringar och inte längre vill umgås med sin gamla faster.

Intensiva dagar del 2

I fredags morse var det då äntligen dags för inskrivningssamtalet på mödravårdscentralen. Var lite nervös innan och inte blev jag speciellt lugnare av att det var en helt ny barnmorska som jag träffade. Eller rättare sagt: hon var ingen NY barnmorska i den bemärkelsen då hon jobbat på förlossningen under många år men hon var ny i den här rollen och jag var hennes första egna patient. Så besöket som skulle ta 30-60 minuter tog närmare två timmar eftersom att hon sprang ut och frågade kollegor titt som tätt. Men hon var väldigt gullig så jag kunde ändå inte bli irriterad på henne.
Vi pratade en del om att jag går och är så orolig över det där med missfall/kromosomförändringar. Så nu ska jag få gå på ett extra ultraljud redan i morgon för att se att det fortfarande är liv där inne. Sen bokade vi tid för KUB som är ett sorts test man kan göra för att se hur hög sannolikheten är att det är någon kromosomförändring. Det gjorde ju att jag blev något lugnare.
Direkt därifrån åkte jag till Sös-akuten igen för att lämna in nya prover som skulle iväg till labbet och sen snabbt hem igen för att hinna jobba några timmar innan jag skulle ner till Göteborg. Men de dagarna återkommer jag om. :-)
 

Intensiva dagar del 1

Ja ni, det har varit några väldigt händelserika dygn i frökens liv sedan i torsdags. Jag började bli risig i magen där på torsdagen dagen före midsommar och trodde först att jag hade ätit något konstigt då allt bara rann rakt igenom. Sen bara fortsatte det och tilltog rejält. På onsdagen gick jag hem från jobbet då det blev outhärdligt att springa på toa hela tiden.
 
Hur som helst, i torsdags skulle jag "jobba hemifrån" men jag var riktigt risig när jag vaknade efter att ha sprungit på toa halva natten. Ringde vårdcentralen men de hade inga tider varken samma dag eller på fredagen utan hänvisade till närakuten som öppnade vid kl. 17. Jaha, det var bara att härda ut hela dagen. Förstås ringde jag direkt när de öppnade och de hänvisade mig vidare till Sös-akuten. För diarré!!!
Kändes väl inte helt klockrent att åka dit med en sån åkomma men de tog in mig direkt och tog en massa prover samt satte in dropp. Tydligen var jag ganska uttorkad. De hittade ingenting på de blodprover de kunde analysera på en gång. Dock har jag inte fått svar på alla prover samt på odlingarna de gjorde.
De frågade om det var ok att de skickade hem mig efter att jag hade fått en liter vätska och det tyckte jag definitivt då jag redan vid det laget hade piggat på mig lite. Fick åka hem under förutsättning att jag lovade att komma in igen om det dåliga allmäntillståndet tilltog igen. Så jag kom väl in till Sös vid 6-tiden på kvällen och lämnade igen vid halv elva. Skönt att komma hem må jag säga!
 
 
 

Tror ni att jag sov?

Tog som sagt var den där allergimedicinen som man skulle bli så trött och dåsig av innan jag gick och la mig igår. Tror ni att jag somnade? Låg fortfarande och löste korsord vid straxt före två. Dåsade till någon timme senare och låg sen i halvdvala fram tills klockan ringde vid halv sju. Helt slut som artist!
Nu känner jag mig väldigt trött och sliten men samtidigt så är hjärnan på högvarv. Så nu har jag tagit en ny tablett och hoppas på bättre sömntur i natt.
 
I kväll tog jag mig trots tröttheten iväg på Parkteatern. De åker ju runt och var i kväll bara en kvarts promenad hemifrån så då ville jag ju passa på. Det var föreställningen "From Sammy with love" som visades i kväll och den var helt fantastiskt bra! Även om den var väldigt sorglig emellanåt. Den handlade om Sammy Davies Junior plus att man vävde in personliga reflektioner från skådespelarna/dansarna Karl Dyall och Rennie Mirro och om hur de har upplevt utanförskap på grund av sina rötter och sin hudfärg. Usch, jag ryser när jag hör såna tragiska berättelser!
Men den var i alla fall jättebra och jag är glad att jag gick iväg och såg den.
 
 

Blir så trött ibland

Först blir jag trött på att jag inte kan sova om nätterna. Svårt att somna, sover någon timme och vaknar sen igen och ligger och vrider och vänder på mig i ett par timmar innan jag somnar vid halv fem och är ett vrak ett par timmar senare när väckarklockan ringer.
Sen blir jag trött på min ena chef som inte tycker att det där med administration och ekonomi är så viktigt. Detta gör att det blir en massa extra jobb för mig samt att fakturorna valsar runt i systemet och blir eskalerade i onödan.
Till sist blir jag trött på ett par av mina vänner. Träffade dem i kväll på en enkelt middag hos den ena av dem. Och den ena sitter bara och pratar om sitt jobb hela tiden och den andra satt och pratade om allt mellan himmel och jord så länge det rörde honom. Så jag blev helt tyst och satt och bara lyssnade. De förde liksom varsin monolog i varsin ringhörna utan att ens lyssna på den andra.
 
Ja, ja. För att försöka bli lite piggare ska jag nu gå och lägga mig med en tablett. Får ju inte äta vanliga sömntabletter längre så nu har jag fått någon variant av allergimedicin som ska göra att man blir dåsig och sömning. Så wish me luck!
 

Dagens hemlis avslöjas

Ok, vill ni veta en hemlis? Men jag berättar det bara om ni lovar att INTE lägga ut minsta kommentar på Facebook. Lovar ni? Kommer bli mycket besviken om så sker.
 
Hur som helst: jag är gravid! Är i nionde veckan och jag har berättat för min familj idag. Och nu känner jag att jag behöver skriva av mig här ibland om mina känslor inför detta.
När jag fick veta detta så trodde jag först inte på det eftersom jag inte har känt några "symptom". Fortfarande känner jag ingenting alls förutom en sjuk trötthet men förra fredagen var jag på ett första ultraljud och fick då se att det finns ett litet liv där inne med ett hjärta som slår. Så det kändes otroligt lugnande då jag har varit osäker på om jag bara varit skengravid eller vad man nu kallar det. Och eftersom att det fanns hjärtljud där inne så minskade risken för missfall drastiskt vilket jag hittills har oroat mig för. Nästa sak att oroa sig för är när man gör kollen av ev. kromosomförändringar om några veckor. Efter det ska jag BARA glädjas och sluta oroa mig! :-)
Försöker att leva som vanligt förutom att jag då undviker alkohol. Har inte engagerat mig så mycket i vad man ska äta och inte. Men det kanske jag borde göra med tanke på alla gifter i vissa livsmedel. Fast jag tror att så länge man inte äter strömming eller opastöriserad ost varje dag så är det nog ingen större fara.
 

Idag hade jag som sagt var familjen här på lunch och dagen till ära var det danskt tema med tanke på att jag gjort IVF:en där. Bjöd på smörrebröd vilket verkligen uppskattades. Var kul att göra och kommer definitivt att göra det igen när jag ska ha folk hemma.
 
 

Mitt livs pissigaste midsommar

Fy faaan vilken pissig dag! Äntligen är den över och jag får gå och dra täcket över huvudet.
 
Började redan i morse när jag fick ett sms från brorsan där han skrev att äldsta brorsonen inte följer med på lunchen som jag ska ha här på söndag. I vanliga fall hade jag inte brytt mig men just den här gången är det lite speciellt och jag hade verkligen uppskattat om han följde med vilket jag också svarade. Det har varit som en tagg inombords hela dagen sen.
Dagen fortsatte med att jag skulle åka ut till min mamma som bor utanför stan och hamnade självklart i världens köer. Bara sånt kan ju göra att man blir på dåligt humör. Till råga på allt hade mamma hört på radion om köerna men inte hört av sig till mig och förvarnat. Mycket irriterande!
Sen efter de grejerna hade jag liksom lite svårt att komma igen och bli glad. Så jag måste nog erkänna att jag antagligen inte har varit det minsta roliga sällskapet. Har varit ganska surig, tyst och trött.
 
Ovanpå ovanstående så har det återigen blivit en singelmidsommar. :-( Och kom nu inte och säg att jag ska rycka upp mig, just nu hatar jag alla lyckliga jävlar där ute!
 
 

Regn, regn och återigen regn...

Usch vilket tråkigt midsommarväder! Men samtidigt så njuter jag lite av skadeglädje och speciellt då gentemot två sällskap: f.d. dejten och hans familj samt mina släktingar ute i skärgården. Till släkten ville jag ju inte åka men det känns som ett ännu bättre val när det är det här vädret. Mot den f.d. dejten då vi hade så himla trevligt förra året och jag känner mig snuvad både på honom och midsommarfirandet.
Kanske är det som så att just regn passar min sinnesstämning ganska bra just i år? Ska bli skönt att slappa hos mamma över en lunch och sen inte ha några måsten.
 

Lååång dag med trevligt avslut

Snacka om lång dag det här varit! Eller kanske inte längre än vanligt men däremot väldigt intensiv. Har inte haft en sekunds vila för hjärnan känns det som. Möten har varvats med lönekörning, avtackning av kollega och jättemånga fakturor att hantera.
Dagen på jobbet slutade med en liten sommaravslutning med ena enheten som jag tillhör. Då vi jobbar på en förvaltning inom Landstinget bjuds det inte ens på en ynka liten Piggelin utan vi får bekosta allting själva. Så det blev knytkalas med italienskt tema i matsalen på kontoret. Men det blev verkligen supertrevligt! Och gott! Det här var nog en bra mycket bättre grej än att gå ut på restaurang. Nu kunde man ju prata med alla och dessutom blev det relativt billigt. Utöver det hade chefen fixat en liten quiz med 80-talsmusik viket var jättekul! Känner mig verkligen uppfylld efter den här kvällen och den gjorde att jag orkar stå ut med jobbet ett litet tag till.
 
 

Planering på hög nivå

Ska för första gången på hur länge som helst vara hemma på midsommar. Har de senaste typ 20 åren varit ute hos mina släktingar i skärgården. Ja, förutom just förra året då när jag var hos dejten. Men konstigt nog så kände jag inte alls för att åka ut till dem i år. Så jag tog mod till mig och tackade helt enkelt nej. Kändes inte det minsta bra inombords just då men nu känns det som rätt beslut. Speciellt som att det ser ut som att det ska regna också.
I stället ska jag äta sillunch med mamma och eventuellt går vi ut på något firande. Det beror helt på vädret. Men det ska bli SÅ skönt att inte behöva stressa iväg på morgonen och trängas på någon överfull båt.
 
Sen på söndag kommer hela familjen hem hit för en liten dansk lunch med smörrebröd. Tänkte göra en med räkor/ägg, en med rostbiff/pepparrot och en med stekt rödspätta/remoulad. Så därför ska det också bli skönt att vara hemma hela lördagen och kunna förbereda inför det. 
 
 
 

Underbar dag i solen

Drog iväg på förmiddagen för att kolla in en graffitiutställning som de har på Snösätragränd i Rågsved. Det är ett gammalt industriområde som snart ska rivas där det är legalt att måla graffiti. Kanske dock ska tilläggas att konstnärerna behöver tillstånd från markägaren men sedan är det fritt fram.
Det var en gata på typ fem hundra meter som var kantad av målningar på bägge sidorna. Blev helt fascinerad över hur duktiga de är och hur noggrant gjorda de var. Så dit ska jag definitivt åka igen då målningarna byts ut kontinuerligt.
 
Efter den vandringen åkte vi vidare till Skanskvarn och käkade lunch i solen. Riktigt nice! Men nu är jag bra röd i ansiktet. Tur att det ska bli lite kallare i morgon.
Kvällen har ägnats åt bröllopet. Hade ju egentligen bestämt mig för att bojkotta det då jag inte fick stå med i kortegen då de inte skulle ha med några från Hemvärnet. Men jag kunde helt enkelt inte stå emot. Och det var ju så fint! Och jag fällde nog allt en liten tår när jag såg hur rörd C-P var när han stod och såg Sofia komma in. Jag hoppas verkligen att de blir riktigt lyckliga med varandra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagsmys

Det var verkligen helt underbart att lämna jobbet idag och veta att man har en hel, obokad helg framför sig! Detta har firats genom häng i solen på balkongen, tacopizza från Ica´s matkasse (riktigt god, enkel och snabb att laga) och filmen "The imitation game". En riktig mysfredag alltså!
 
  Recept: Tacopizza med köttfärs och majs
 
Nu blev helgen inte heeelt obokad i alla fall utan jag ska iväg och kolla på graffiti i Rågsved i morgon. De ska tydligen vara kända för just den konstformen. Ska bli kul! Men sen i övrigt ska jag vara hemma och röja lite för att försöka få någon sorts ordning här hemma. Är minst sagt välbehövligt om man säger så!

Varför funkar det inte?

  

Firat födelsedag

I dag var det ingen vanlig dag för i dag fyllde min yngsta brorson hela 10 år! Var har de här åren tagit vägen liksom? Tycker inte det känns så länge sedan vi var och hälsade på dem på BB när han var nyfödd.
När de hade frågat honom vad han önskade sig för mat så ville han äta kinamat. Så det blev kalas ute på kinarestaurang i stället för hemma. Detta gjorde att magen nu står i fyra hörn och det känns som att jag inte kommer att kunna äta på minst en vecka. :-)
 
Då jag hade lite extratid så gick jag en sväng på stan innan jag skulle möta upp födelsedagsbarnet och gick då igenom Humlegården. Runt Linnéstatyn var det helt fantastiskt vackert:
 
 
 

Bakluckeloppis

Idag har jag och en kompis roat oss med att stå med varsitt bord på bakluckeloppis. Det var andra gången jag gjorde det men jag vete fasiken om det är värt besväret. Visst, man blir av med grejer och ur miljötänk är det ju bra. Men samtidigt är det mycket jobb bakom för en ganska liten peng. Idag så sålde jag jättedåligt och gick bara med ca 700:- vinst. Men man kanske får tänka att det är pengar som man kanske bara hade kastat i grovsoporna annars.
Nu när jag har alla grejer packade ska jag ge det en gång till. Sen åker grejerna i soporna och kläderna till klädinsamlingen.
 

Skoskav

Invigde mina nya träskor igår. Och snacka om skoskav jag fick av de hårda skorna! Försökte sätta på vanliga plåster med det hjälpte ju föga. När jag kom hem var jag öm både här och där på fötterna och hade till och med några blåsor. Så då passade det ju extra bra att jag ska få testa Compeed extreme via Buzzador. Detta betyder ju att jag kommer kunna använda mina fina träskor fler gånger.  
 
 
#buzzador

Överbokad dag

I dag har det varit en sån där dag där det känns som man inte varit lugn i en enda minut. Jobbade först halva dagen och åkte därefter och hämtade bilen som en kompis hade lånat. Hem och lämna grejer innan jag åkte vidare till ett par kompisar vars fosterbarn tog studenten. Han har ju liksom ingen egen familj som firar honom så då blev vi runtomkring honom inbjudna. Var trevligt och framför allt gott med smörgåstårta.
Hem, byta om och sedan åka till Globen för att möta upp kompisar för att se showen med "Cirque du Soleil". Helt fantastisk show fylld med akrobatik, skratt och bra musik. Men nu är jag heeelt slut!
 
 

Ytterligare en kväll i mitt liv

Konstigt nog har jag sovit dåligt i natt också. Vaknade typ vid kvart i fyra i morse och kunde inte somna om. Så efter en långpromenad efter Årstaviken så har jag legat här hemma i soffan och knappt orkat lyfta på rumpan. Men nu ska jag straxt göra en kraftansträngning och förflytta mig in till sängen.
 
Så här fin var syrenen efter min promenadväg:
 
 

Låg dag

Hade lite svårt att komma till ro igår kväll när jag kom hem så tror inte att jag somnade förrän efter midnatt. Och det blir liksom lite för få timmars sömn för att jag ska fungera ordentligt. Och det är inte nog med att jag blir trött efter för lite sömn; blir även väldigt låg. Så idag reagerade jag ganska kraftigt på en grej på jobbet och har känt mig ganska ledsen resten av dagen och kvällen. Ja, ja. Nu hopp i säng så känns det nog lite bättre i morgon.
 

Lite glad inombords

Var först lite skeptisk till att åka iväg på sommaravslutningen med Hemvärnet i kväll. Kändes väldigt motigt att åka iväg när man väl hade kommit hem. Och dessutom har jag lånat ut bilen den här veckan så jag var tvungen att åka kommunalt över hela stan. Men det var det helt klart värt!
Bjöds på smörgåstårta och trevligt sällskap. Efter ett par timmar var det dags att åka hem. Men då blev jag meddragen vidare med några av de gamla gubbarna som numera ingår i veteranligan. Och herregud vilka rövarhistorier de hade att berätta! Man tappar nästan hakan av att höra vissa av sakerna. Men oj vad jag skrattade. Känns verkligen som att det var välbehövligt och länge sedan sist. Känner mig alldeles glad och upprymd inombords. :-)
 
Ingen mer repmånad Lasse Åberg tyckte om lumpen. Och gjorde senare i livet filmen ”Repmånad”. ”Jag gillade den fysiska träningen. Det var värre när vi skulle sova i tält på vintern”, säger han.

RSS 2.0/>