Hemlängtan

Har i dag suttit i möte precis hela dagen lång med Rikshemvärnsrådet. Men jag måste erkänna att jag faktiskt har lite hemlängtan nu. Ska bli SÅ skönt att komma hem i morgon igen och få vara själv lite. Visserligen ska jag iväg på glöggmingel där på eftermiddagen men efter någon timme där ska jag hem till soffan och katten och bara slappa!
 
Alldeles straxt ska vi mingla innan det vankas middag och jag längtar redan efter att få gå och lägga mig. Låter som att jag är ganska tråkig va?
 
soffpotatis 

På plats för möte

Jag har ju då blivit invald i Rikshemvärnsrådet och är nu på plats inför mötet som startar i morgon bitti. Ska bli riktigt spännande att se vad det är för kufar som är med här. Har en viss känsla av att det mest är gamla gubbar som är engagerade så det kanske är bra och på tiden att det kommer in lite nytt blod och nya tankar.
 
Natti, natti...
 

SPÖK!

När jag fyllde 40 fick jag en rebus av två kompisar som resulterade i en biljett till teatern Spök på Cirkus här i Stockholm. Blev väl lite sisådär glad då det inte var en teater som jag verkligen ville se. Men väluppfostrad som man är så sa jag inget. Och det är jag glad över i efterhand. För den var verkligen rolig! Måns Zelmerlööw är ju rikitgt duktig som både kan spela teater, sjunga och dansa. Sussi Eriksson är ju jättekul och Loa Falkman gjorde en helt fantastisk prestation som gammal betjänt som klapprade med löständerna.
Det var fullt drag hela showen, många specialeffekter och mycket skratt. Så även om det var långt ifrån fullt och den kanske inte har fått superduperrecensioner så kan jag rekommendera den.
 
Text från cirkus.se:
"Det spökar på Cirkus! Följ med till slottet Bränningehus dit popstjärnan Dante (Måns Zelmerlöw) kommer i tron att han ska få lugn och ro att skriva nya låtar. Men det visar sig att han i själva verket har lurats dit av spöksystrarna Giljotina (Lena Philipsson) och Salmonella (Sussie Eriksson) som går igen på slottet sedan de fått sina hjärtan krossade av Dantes förfader och i förtvivlan tagit sina liv. Enda sättet för systrarna att få evig frid är att lyckas med den slutliga hämnden – att Dante, den siste i sin ätt, dör en lika fasansfull död som sin far, farfar och farfarsfar. Till sin hjälp har de den uråldrige och skräckinjagande betjänten Bernhard (Loa Falkman)."
 
 

Världens lääängsta dag

Har precis kommit hem efter världens längsta dag. Började redan klockan fem i morse när klockan ringde för att jag skulle med ett tidigt morgonflyg ner till Köpenhamn.
Inseminationen på kliniken där nere gick bra; jag hade skött alla förberedelser med hormonerna som jag skulle. Det här var femte försöket varav första med hormoner. *hoppas, hoppas*
 
Fick några timmar över för julshopping där nere. Tur att jag hade begränsningen att det skulle gå som handbagage, annars hade jag nog shoppat halvt ihjäl mig. Fanns ju SÅ mycket fint på julmarknaderna!
 
Hemresan gick via middag hos pappa och teatern "SPÖK". Men den får jag återkomma om i morgon. Måste gå och stupa i säng.
 

Snacka om julpyntad marknad! Synd bara att det dök upp en
gubbe från ingenstans och störde bilden. :-)

I morgon är det dags

I morgon är det då dags att flyga ner till Köpenhamn för ytterligare ett inseminationsförsök. Och jag som verkligen inte är troende ber till högre makter att det nu ska bli något!
Det blir jobbigare och jobbigare mentalt för varje gång som går och nu är jag inne på omgång fem. Den här gången har jag dessutom både ätit hormoner och tagit en hormonspruta. Så hoppas, hoppas... Men jag får försöka tänka att det bara är var sjunde försök som resulterar i att ett barn föds. Och jag säger som jag sagt förut: jag tar hellre ett misslyckat försök än att bli gravid och sedan få missfall.
 
Planet går redan klockan 07:00 i morgon bitti så det är dags att försöka komma i säng NU!

Är verkligen ensam så stark?

Börjar fundera på om jag som singel verkligen är så stark som jag trott. Om jag tidigare har känt mig lika stolt och stadig som en galjonsfigur så känns det som att det har börjat blåsa lite väl mycket där ute på det stora, svarta havet. Skulle kännas rackarns skönt att ha någon att stödja sig emot någon gång då och då i stället för att lösa och klara av allt själv jämt.
Saknar att ha någon att dela livet med och som jag kan diskutera fram lösningar på livets problem med. Men jag antar att det bara är att gilla läget och stå emot även de värsta stormarna...
 

Gammal favvis

I dag har det varit en väldigt splittrad dag innehållande bland mycket annat diverse möten på jobbet, ultraljudsskanning hos gynekologen samt informationsträff om bipolär sjukdom. Så sen var det ganska skönt att komma hem till soffan och stickningen. Dessutom har jag tittat på en gammal favvis: "Pistvakt". Känns som att det var alldeles för länge sedan jag såg det sist.
 
Dagens citat från Jan-E: en vaknade upp i morse och så var den dagen förstörd!
 
Bild av Pistvakt & Pjäx Pistols 

Rödrosiga kinder av nordanvinden

Tog en riktig långpromis ute i solskenet tidigare idag. Var ute i nästan två timmar! Så nu ska jag väl ändå ha laddat upp med D-vitaminer så att det räcker för hela nästa vecka. Minst! Men snacka om att jag har frusit sedan jag kom in. Blåste ju iskall nordanvind ute som gav riktigt rosenröda kinder. Så nu ligger jag i soffan under filten och dricker thé och tittar på skidskytte. *söndagsmys*
 
 

Skön dag i skärgården med D-vitaminer

Hade en heldag ute i skärgården igår med det traditionsenliga julpysslet tillsammans med åtta andra damer varav jag är den yngsta och den äldsta är 83.
Jag hann även vara ute en hel del för att ladda D-vitaminlagret. Helt underbart med sol i kombination med vattnet. Tror att det är bra att försöka ta tillvara allt solljus som det bara går. Har inbillat mig att man blir piggare och friskare av det.
 
 
 

Kvällspromenad

Blev så sugen på att fota igår kväll när vi var på spökuppdrag i Gamla Stan att jag åkte dit efter jobbet i dag med kameran i högsta hugg. Dessvärre så var det inte lika fuktigt ute i kväll så det blev inte riktigt samma känsla, men jag är ganska nöjd med promenaden och fotandet ändå. Och som grädde på moset så hade julmarknaden på Stortorget öppnat i dag så nu har julmarknadssäsongen inletts för min del.
 
 
 
 
 

Mentalt jobbigt

Sist jag gjorde ett försök att åka ner till Köpenhamn för att låta mig bli inseminerad så fick jag ju beskedet när jag kommit så långt som till Malmö att jag inte kunde genomföra ingreppet. Detta på grund av att jag hade ätit lite extra hormoner och ingen hade berättat för mig att man var tvungen att gå och göra en ultraljudsskanning för att mäta äggblåsorna.
Nu har jag återigen ätit hormoner och har i dag varit och gjort skanningen. Jag har tre stycken äggblåsor mellan 6-11 mm och allt annat ser bra ut. Men helt plötsligt tyckte inseminationskliniken att största blåsan kanske var i största laget. Så nu måste jag gå tillbaka på måndag för att göra en ny skanning så att de kan se hur blåsan utvecklar sig.
 
Alltså, hur mycket klarar jag av mentalt egentligen? Just nu känns det här väääldigt jobbigt. Speciallt som att kliniken i Köpenhamn och gynekologen här i Sverige inte ger mig samma information. Jag vet inombords att det bara är att härda ut men det tär VÄLDIGT mycket på den mentala biten. *suck*
 
 

Kvällens upplevelser; toppen och botten

Som tack för att det engagemang som vi sektionsledare i vår idrottsförening på jobbet lägger ner så har vi haft en helkväll.
Först gjorde vi en riktig toppengrej: spökuppdraget. Vi delades in i lag och fick varsin ryggsäck med karta, ledtrådar och ett kryptiskt korsord. Sen gällde det att hitta till olika platser där det fanns olika siffror som skulle omvandlas till bokstäver till korsordet för att till slut hitta till platsen. Var verkligen en jättekul aktivitet som jag kommer att prata gott om och rekommendera andra att göra.
Så här står det på stadsuppdraget.se:
 
"Det spökar i Gamla Stans mörka gränder. En kista med ett skelett har blivit stulet och spökena löper amok. Hitta kistan och återför lugnet i staden.

En spännande och rolig aktivitet som tar dig på ett fantastiskt äventyr genom Gamla Stan. Ni blir uppdelade i olika lag och utrustas med uppdrag och ledtrådar. Hitta gömda platser, lös uppdragen och bli först att hitta den försvunna kistan. Till er hjälp så får ni väskor med komradios, kartor, ficklampor och annat som kan komma till hands under aktiviteten. Vi avslutar med en prisutdelning där medaljer, pokaler o.s.v. självklart ingår."


Sen då till kvällens bottennapp: middag på Engelen. Vi var ett sällskap på 15 st som trycktes in i ett hörn i en lokal där det satt ett stort annat företag. Redan när vi kom var ljudnivån i topp efter att de antagligen druckit en del alkohol. Och det blev ju inte bättre ju längre tiden gick. Till slut satt vi alla tysta i vår egen lilla bubbla då man inte ens hörde vad den som satt bredvid sa. Nej, Engelen går helt bort och kan inte rekommenderas som restaurang!

 
 
 
 

Boktips #21: Mitt galna liv

I och med att jag har fått diagnosen Bipolär 2 så har jag börjat leta faktainformation och läsa lite om hur andra har upplevt det.
Blev rekommenderad att läsa boken "Mitt galna liv" av Arvid Lagercrantz. Han har haft ganska allvarliga skov med mani och depression men däremellan levt ett helt vanligt liv med jobb och familj.
Jag i princip sträckläste boken då den var både intressant, skrämmande och skriven med ett mycket "läsvänligt" språk. Kan rekommendera boken till er andra som har diagnosen men även till anhöriga/närstående för att få en ökad förståelse.
 
Bild och text från bokus.se:
 
Mitt galna liv : en memoar om psykisk sjukdom (häftad)
 
"Det här är en memoar om psykisk sjukdom. Med nödvändighet handlar den också om mig själv men mest om min sjukdom, hur jag led, hur jag behandlades och vad läkarna skrev i mina journaler.
Jag vet att många människor har liknande problem. Låt oss dela ensamheten.
Jag har varit journalist i hela mitt 67-åriga liv, politisk reporter på Dagens Eko i många år och sedan vice VD och VD för Sveriges Riksradio i 10 år.
Mina maniska perioder har blivit många. Jag har fått elchocker, legat i bälte och fått massor med psykosmedicin. Dessemellan har jag varit helt frisk. Jag bjuder här på vad jag kallar "Mitt galna liv"."

Arvid Lagercrantz fick redan i tidig ålder diagnosen psychosis manico-depressiva och delar här med sig av sina upplevelser och erfarenheter.
I sina memoarer skriver han om terapin som åttaåring och elchockerna vid femton års ålder, om den svåra journalistdebuten och sin tvillingbrors självmord. Berättelsen handlar också om hur han klarade av att arbeta som journalist mellan de maniska perioderna och turerna in och ut från de psykiatriska klinikerna samt om tvångsintagningen på Beckomberga.
I den avslutande delen återger författaren sina tankar och reflektioner om den kemiska och biologiska kopplingen till sjukdomen och de anhörigas situation.
I dag lever Arvid med diagnosen bipolär sjukdom typ 1 och i "Mitt galna liv" berättar han om de olika stadierna fram till accepterandet av sjukdomen.

Gissa var jag har varit?

Har i kväll varit på 20-årskalas på The Bishops Arms på Folkungagatan. Var faktiskt riktigt trevligt även fast jag inte var riktigt på G innan jag åkte.
Mötte upp några Hemvärnskollegor för ett par cider och surr. Men vid straxt efter tio kändes det att det räckte. Har ju egentlige satt upp regeln "tre alkoholenheter" men i kväll blev det hela fyra. Tur att det bara var cider som ju inte är så starkt.
 
 
 

Slapp lördag

Städade av lite här hemma innan jag åkte hem till en kompis för lite välbehövt soffhäng och fika. Blev en helt underbart god blåbärskaka som verkligen smakade sommar. Känns väldigt avlägset sen det var varmt och ljust nu.
 
 
Ska försöka samla kraft nu att dra mig in till stan för en öl. Känner verkligen inte det minsta för det men ska i alla fall bita ihop ett par timmar.

Trevlig fredagsmiddag

Mötte upp några vänner efter jobbet och gick till det Tjeckiska stället "Soldat Svejk". Och kan ni tänka er; JAG drack öl. Två stycken dessutom! Men det passade riktigt bra ihop med min fläskkarré med surkål och knödel. Gillar verkligen sån typ av mat. Känns rustikt och nyttigt på något sätt. Och snacka om stora portioner man fick. Orkade bara typ 2/3 hur mycket jag än försökte.
Till "Soldat Svejk" kommer jag definitivt att återvända! Speciellt för maten då.
 
 
 
 
 
 

Lat dag på jobbet

I dag har varit en riktigt konstig och slapp dag. Har varit på ett av sjukhusen här i stan för en besiktning efter en byggentreprenad. Det var riktigt intressant att följa med ut i verksamheten även om jag kanske inte har så mycket kunskap i ämnet. Men ibland är det bra med lite verksamhetsförankring när man alltid sitter på kontoret i vanliga fall.
Efter lunch ringde de från bilverkstaden och sa att bilen är klar så jag drog iväg och hämtade den innan jag åkte tillbaka hit till jobbet. Känns som om jag inte har gjort något vettigt alls på hela dagen.


Stickfabriken är i full gång

Måste erkänna att jag har det lite körigt här med handarbeten inför jul. Först och främst är det ju allt det där virkade julgranspyntet. Men sen har jag fått beställningar på några par med pulsvärmare med pärlor som jag stickar. Blev klar med första paret i kväll. Måste hinna med att få ett par till färdiga innan helgen är slut. Och jag som alltid har trott att handarbete var något man gjorde för avkoppling! *ler*
 
 

Den där biljäkeln!

Tror ni att jag är missnöjd med bilen just nu eller? Vet inte ens om jag ska skratta eller gråta längre… Fick ju en tvåa på besiktningen förra veckan och trodde att bromsarna bara kärvade lite och att de behövde fixa till det lite enkelt. Nej, nej, nej. SÅ enkelt var det ju inte! Det var läckage i hjulcylindrarna så nu ska de byta dem och bromsbackarna. Drygt 5000 spänn!!! Fan, jag kommer ju att få köra den här bilen i många, många år framöver. Men å andra sidan är ju snart allt väsäntligt utbytt. Just nu känner jag bara för att skrota härket men jag har inte så pass mycket pengar att jag kan köpa en annan. :-(

Till råga på allt frågade jag om jag kunde hämta den i eftermiddag och sen lämna tillbaka den på måndag igen när de beräknar få reservdelarna. Men de avrådde å det bestämdaste att köra med den… Så nu blir det inte ens någon svampplockning i helgen. Ge mig en enorm dos anti-depressivt intravenöst NU!!!

 

 

 

Dagens seminarium

Har i eftermiddag varit och lyssnat på seminariet "Lean med hjärta och kreativitet-om autentiskt ledarskap och kommunikation". Och det var precis den gnistan jag behövde för att elden och engagemanget skulle börja brinna igen och få mig att fortsätta gå längst fram i det utvecklingsarbetet på jobbet. Har känt att min samordnarroll har blivit tyngre och tyngre att bära och jag hade nästan gett upp. Men nu jäklar! 
 
Boken som föreläsarna skrivit och med samma namn (bild och text från bokus.se) kan varmt rekommenderas för dem som ska införa detta arbetssätt för verksamhetsutveckling. Och läs den INNAN implementeringen, då kan många hinder och frågetecken elimineras redan där.
 
Lean med hjärta och kreativitet : om autentiskt ledarskap och kommunikation (häftad)
 
"I denna bok ges en unik berättelse om hur två ytterst skickliga yrkespersoner närmat sig lean och de tmaningar det inneburit för dem ... Gör en cocktail med några delar lean,några delar autentiskt ledarskap och några delar kommunikation så uppstår en av de mest smakfulla bidrag om modernt svenskt utvecklingsarbete som idag går att uppbringa. Det är den blandningen Du har framför Dig. Jag vet att Du kommer att ha stor behållning av den.
Dan Eliasson, generaldirektör, Försäkringskassan
Denna bok är skriven för dig som är intresserad av autentiskt ledarskap, helhetssyn och kommunikation. Många offentliga verksamheter och tjänsteproducerande företag kommer under de närmaste åren att införa lean som styrsystem, och mycket skrivs och har skrivits om lean, inte minst utifrån ett tekniskt perspektiv  verktyg och metoder för att införa lean i en organisation. Däremot finns lite skrivet om lean kommunikation och ledarskap.
Lean med hjärta och kreativitet handlar om att utveckla kommunikation och ledarskap med medarbetarnas kreativitet och arbetsglädje som drivkraft. Författarna har goda erfarenheter av lean och systemsyn för att utveckla ledarskap och kommunikationen i en organisation, och detta är en av utgångspunkterna. Men boken är lika användbar för alla som vill fördjupa sitt ledarskap och bli bättre på att kommunicera.
Lean är betydligt mer än verktyg och metoder. Lean är i grunden en filosofi, som bottnar i respekten för den enskilda människan. Denna respekt är avgörande för att man ska kunna tala om äkta lean."
 

Ser du stjärnan i det blå?

Åh, nu har jag hittat mitt alldeles egna stjärnfall att ha hemma i vardagsrummet. Lyser upp så fint då det är ett lite varmare ljus än bilden visar. Man får ju ta till alla medel som finns för att göra de mörka månaderna lite ljusare och mysigare. Så nu ska jag njuta av mitt stjärnfall i några veckor tills det är dags att äntligen ta fram granen. *längtar*
 
 

 
 
 

Äcklig känsla

Har kommit in i en period när jag blir så himla äcklad av mig själv. Kan knappt se mig i spegeln förrän jag får må-illa-känslor. Blir äcklad över det liv jag lever och att jag återigen har "tillåtit" mig att falla över strecket mot fetma igen. Men å andra sidan orkar jag knappt bry mig om den saken längre. Låt mig äta och dämpa det som river inombords.
Och om jag själv blir äcklad, vad ska då inte alla andra bli??? Nej, låt mig stanna under täcket med nerdragna persienner. Där gör jag mig som bäst!
 

Oväntad nattgäst

När jag och familjen var på middag hos min moster så visade det sig att den äldre av brorsönerna ville följa med mig hem och sova över och hitta på något roligt i morgon. Så efter lite tv-tittande (han ville titta på "Sunes jul" som jag fortfarande drygt 20 år senare älskar) och läsande av bok somnade han så sött med sin gostiger.
 
I morgon ska vi göra något som han vill. Han pratade om att han ville köpa julklappar till familjen och sen gå på Vasamuseet och eventuellt Polismuseet. Vi får väl se när vi vaknar och hur mycket vi hinner med. Är hur som helst jättekul att de fortfarande vill sova över hos faster. :-)
 
Bil från när vi var på Tom Tit´s i vintras.

Konstig träningstid

Den här dagen började verkligen helt crazy. Till att börja med vaknade jag redan vid nio av mig själv vilket ju inte har hänt i vuxen ålder. Tantvarning på det?
Hur som helst, när jag låg där och funderade fick jag ett infall och bokade in mig på ett spinningpass klockan elva! Alltså, det är ju typ då jag brukar vakna. Men det gick bra att komma iväg och jag överlevde trots den arla morgonstund.
 
Nu blir det hem till moster och hennes man för en tidig middag. Hoppas att det blir någon god höstgryta eller liknande.
 
 

Min favvis just nu


Ensamt fredagsmys

Inte ens katten vill fredagsmysa med mig utan han ligger inne i sovrummet och sover. För att roa mig med något har jag testat att göra egen sushi. Alltså, när man väl kom till själva ihoprullandet var det inte svårt alls. Det svåra i det hela var ju att få rätt konsistens och smak på riset. Och för att vara första gången så var det helt ok. Riset höll ihop någorlunda. Men nästa gång ska jag ta lite mindre vatten när jag kokar det. Är helt klart nöjd med resultatet och har inte blivit avskräckt att testa igen. Är ju helt sjukt gott och nästan bättre än taco en fredagskväll.
 
 

Nytt inköp till garderoben

Tyckte så synd om mig själv som tvingade mig iväg på ett spinningpass att jag tröstade mig efteråt med att ta en sväng in på Igor Sport på Götgatan och köpa en ny vinterjacka. Var på G att göra det redan i vintras på rean men kom av någon anledning av mig helt.
Trots att jag köpte jackan så kan jag inte riktigt bestämma om den känns hundra. Ska testa lite mer här hemma i lugn och ro. Fast å andra sidan var den så pass billig att det inte är hela världen om jag bara har den en säsong...
 
 

Taggtråd till frukost?

Herregud vad jag är på dåligt humör i dag! Det är fasiken värre än vanligt. Har fräst ifrån flera gånger i dag mot kollegorna. Kanske inte är SÅ himla bra att göra det. Men jag kan inte hejda mig, det bara kommer ur mig.
Ska försöka mota det lite genom att gå på spinning efter jobbet. Förhoppningsvis släpper spänningarna lite då.
 

Besvikelse som vände till lugn

Mötte upp en av mina närmaste kompisar direkt efter jobbet. Och då hon fyllt 40 så fick hon en liten flaska Champagne OCH en Smartbox Wellness. Jag vet ju sedan tidigare att hon inte brukar visa att hon blir glad över något och tackar i princip aldrig för presenter. Men nu tycker jag faktiskt att det hade varit på sin plats. Hon öppnade inte ens presenten när vi sågs utan skulle göra det hemma sen. Och tror ni att hon har hört av sig med ens ett ynka litet sms och tackat? Nej just det! Sånt kan göra mig grymt irriterad och besviken!
 
Tappade ju lite lusten där och åkte hem till lugnet i soffan och virkningen i stället. Har börjat komma en bit på väg på sjalen med kärleksknutarna som det kallas för. Är det inte fint så säg?
 
 
 

Missnöjd kollega

Har haft lunch med en kollega i dag som ska gå i pension vid årsskiftet. Han går till och med innan han fyller 65 eftersom att han är så less på företaget. Och jag kan förstå honom, han blir ju konstant motarbetad. Han jobbar med brandfrågor här på företaget och är väldigt kompetent vad som gäller med lagkrav osv. Det trista är att företaget inte vill lägga de pengar som krävs på de här frågorna. Så de gör allt för att motarbeta honom och hugga kniven i ryggen.
 
Tycker att det är väldigt trist att en så kompetent person, som dessutom vågar säga högt vad han tycker, ska bli behandlad på det här viset av ett så pass stort företag som vi jobbar på. Var går egentligen gränsen för vuxenmobbing kan jag undra... Jag kommer hur som helst att sakna honom här då jag lärt mig otroligt mycket av honom...

Kvällens kreativitet

Har i kväll påbörjat ett nytt virkprojekt: en sjal med kärleksknutar. De går verkligen jättefort att göra men varven blir ju längre och längre så det kommer nog att ta sin lilla tid i alla fall. Jag gör den här första testsjalen i svart mohairgarn.
 
Då jag inte kommit så långt ännu så visar jag en bild från garntua.se så att ni i alla fall kan se hur kärleksknutar ser ut. :-)
 

Dagens otur/tur

Dagen började med spöregn, sömnbrist, långa köer och nedslag på bilbesiktningen. Bromsarna tog tydligen ojämnt så nu måste jag lämna in den för dyra pengar och sedan besikta om den. Dagen fortsatte med irritation och muttrande och jag har bara velat vara ensam.
Men dagens tur måste man väl säga att jag inte fick p-böter trots att jag hade stått på en två-timmarsparkering hela dagen. Hade visst missat den lilla detaljen när jag parkerade i morse.
 
 

Kvällens kurs

I kväll var det dags för gång tre av sex på patient/anhöriginformationen om Bipolär sjukdom. De tidigare gångerna har vi gått igenom vad det överhuvud taget är, vad begreppet innebär samt hur man medicinerar. Finns ju en uppsjö av olika medicingrupper som man antingen kan ta var för sig eller kombinera. I dag gick de igenom vilka biverkningar medicinerna kan ge och vikten av sömn och motion. Intressant men på en lite för basic nivå kan jag tycka.
 
Läste förresten i tidningen härom dagen att Mikael Persbrandt har gått ut och berättat att även han är diagnostiserad bipolär. Bra att allmänheten blir mer upplysta och i och med det förhoppningsvis mer förstående.
 
 

Intensiv dag i japanska tecken

I dag har jag inte varit på kontoret utan vi har varit på konferens på Yasuragi Hasseludden. Ibland är det bra att förlägga möten där man ska spåna på ett annat ställe än innanför de vanliga fyra väggarna. Så hela förmiddagen samt en timme efter lunch höll vi på med verksamhetsplanen för enheten inför 2014.
Men sen klockan två var det dags för Sushiskola. Då fick vi först veta lite historik och sen testa på att göra själva. Både rullar och såna där risbollar med fiskbit ovanpå. Och jag blev förvånad över hur enkelt det var att göra! Trodde det skulle vara mycket svårare att forma dem tillräckligt hårt för att de skulle hålla ihop. Så här ska lagas Sushi i fortsättningen!
 
Efter att vi ätit upp våra alster var det dags för bad i de varma källorna de hade utomhus. Hur underbart som helst! Var även på en introduktion till tvagningsritualen. Hade man haft mer tid hade jag nog kunnat hålla till där hur lång tid som helst. Riktigt avkopplande!
 
 

Traditionell middag

Svägerskan ringde här tidigare i dag och bjöd in till en spontan söndagsmiddag. Det bjöds på något så traditionellt som kalops med kokt potatis. Var helt sjukt gott! Tänk att sånt som var billig vardagsmat förr i tiden kan uppskattas så mycket i dag. Det är faktiskt något som jag kan gå och riktigt längta efter ibland.
 
 
I morgon är det måndag igen och även om jag har den vanliga söndagskänslan att jag inte vill att helgen ska vara slut så känns det helt ok. Har ju faktiskt inte varit på kontoret sedan i tisdags. Och sen dess har jag haft två urmysiga dagar med min brorson och dessutom fått lite mänsklig närhet. Och för den delen ska jag inte till kontoret i morgon heller eftersom att vi ska iväg på konferens över dagen.
 
 

Förbjuden grej

Herregud, jag fick verkligen en knäpp efter det att jag skrev inlägget sent igår kväll om att jag är olycklig och att jag behöver lite mänsklig kontakt. Jag skäms nästan över att berätta det men när en tidigare flört hörde av sig och frågade vad jag gjorde så svarade jag att jag var kramnödig. Och mer behövdes inte för att han skulle komma hit mitt i natten.
Vi tog ett glas vin och satt och snackade, skrattade och pussades som värsta tonårsparet ett tag. Sen var han trött och ville gå och lägga sig och sova. Och det var just vad vi gjorde också. Sov alltså! Och det var heeelt underbart skönt! Precis vad jag behövde att vara nära någon. Antagligen har jag legat som ett plåster mot honom hela natten igenom. Stackarn... Så nu sitter jag här och väntar på att han ska vakna. Antagligen kommer han att gå upp och dra på en gång. Men just nu känns till och med det ok...
 

Olycklig lördag

Hela jag känner mig alldeles olycklig och i stort behov av mänsklig närhet. Men jag ska stålsätta mig och INTE börja med det där destruktiva nätdejtandet igen. Och inte dricka alkohol heller för den delen. Men det skulle vara SÅ skönt om någon kunde hålla om mig ett litet tag så att jag fick gråta ut lite av allt det som gör ont där inuti.
 
Har haft mamma här på besök i kväll och vi var först en sväng till Skogskyrkogården för att titta på alla ljus vilket verkligen är helt magiskt! Sen åkte vi hem till mig och käkade krabba. Men jag har verkligen svårt att behärska mitt humör i sällskap med henne och fick bita ihop ordentligt ett par gånger. Och det är ju ett ganska typiskt tecken på att jag inte mår så bra.
 
 
 

Ful kampanj av Pringles

Måste säga att Pringles kör med en riktigt ful kampanj på sina chipsrör just nu. Det står "köp 2 rör och få en discohögtalare". Min brorson blev som eld och lågor när han såg detta och snäll faster som man är så köpte jag två rör. Döm om min förvåning när vi skulle registrera oss för att få högtalaren och det står med stora bokstäver att högtalarna redan är slut! Kampanjen håller ju trots allt på ända till sista december och de är redan slut. Är inte det ganska ful marknadsföring?
Jag är övertygad om att de har gjort den här "lilla felberäkningen" med flit för att lura just barnfamiljer att köpa. Sånt här blir jag fruktansvärt irriterad på och jag kommer i fortsättningen att bojkotta Pringles och kommer definitivt inte att prata gott om dem. Jag menar, hade de varit intresserade av bra publicitet hade de i stället för högtalare kunnat erbjuda någonting annat. Kanske så lite som ett nytt rör med chips? Hade inte kostat företaget mycket i pengar men däremot hade de fått mycket positiv köplust till nästa gång vi som känner oss lurade ska köpa chips...
 
 

Vinterpuppor på

Nu kan det verkligen bli vinter! Har nämligen bytt till vinterdäck här i eftermiddag. Och det märktes ganska tydligt att muttrarna var dragna med maskin sist. Jäklar i min lilla låda vad jag fick ta i för att få loss dem. Men skam den som ger sig.
Varför jag inte lämnar in på däckbyte för? Jo, för jag måste ju i alla fall släpa ut däcken till bilen, köra iväg och sen släpa in de andra däcken till källaren igen. Och eftersom att mina däck brukar vara lättbytta tar det inte så mycket längre tid att göra det själv. Och på köpet får jag ju öva med jämna mellanrum i fall att jag får punka någon gång.
 
Bildäck
 
Innan jag gav mig på däcken var jag hos hudläkaren med mina fossingar. Tappar ju huden under dem vilket både gör och ser jätteäckligt ut. Har kört med hydrocortisonsalva under en månads tid men det blir inte bättre så de fortsätter misstänka att jag har fått en enklare variant av psoriasis. Så nu ska vi testa med lite ljusbehandling på dem för att se om det hjälper. *hoppas*

Längtar efter jul

Har suttit hemma och jobbat idag och nu när arbetsdagen är över sitter jag här och planerar lite inför jul. Längtar jääättemycket efter att ta fram julgrejerna. Har till och med börjat smygstarta lite genom att lyssna på julmusik.
Tänkte tipsa er som gillar att baka pepparkakor om att besöka sidan pepparkaksformar.nu. Gissa vad man kan köpa där. :-) Jag har faktiskt köpt en del därifrån då jag t.ex. velat ha en speciell form på snögubbar, hundar osv. Ibland bakar jag pepparkakor av dem och dekorerar och ibland hänger jag bara på dem på paketen som dekoration.
 
 
 

RSS 2.0/>