Bio

Följde stundens ingivelse på vägen hem från jobbet och stannade till på Söder och kollade bio. Helt själv gick jag och såg "The Social Network" om grundandet av Facebook. Snacka om smart kille! Skönt att gå på bio själv tycker jag. Gillar inte att någon sitter bredvid mig och kommenterar.
Tänk om man kom på något sånt där och kunde göra sig en rejäl hacka. Skulle vara så skönt. Inte just det att sluta att jobba utan mer det att ha känslan att göra precis vad man vill och brinner för. Själv skulle jag ägna mig åt volontärarbete för att motverka trafficing och barnprostitution. Blir helt galen bara jag tänker på att det ens finns en marknad för sånt. Vad är det med karlar i äldre medelåldern egentligen (för statistiskt sett är det ju de som oftast utnyttjar dessa "tjänster")? Vad är det som driver och gör dem upphetsade? Jag kan verkligen inte förstå detta. Ibland kan jag till och med sitta på jobbet och se mig omkring och undra om någon av mina kollegor är "såna". Skulle inte tveka att anmäla om jag upptäckte något sånt i min omgivning. Bara så att ni vet!

I morgon blir det anställningsintervju och hastigt och lustigt blev det en annan även på torsdag. Känns skönt att veta att man är så pass intressant att man får komma på intervju i alla fall med tanke på hur många sökande det är på varje tjänst (på de här två är det va 150 st). MEd andra ord är det dags att gå och duscha och plocka fram kläder nu.


Fika

Kom hem trött som fasiken efter en vanlig måndag på jobbet och sen klippning. Hinner inte mer än innanför dörren så ringer en kompis och frågar om jag ska komma över på fika. Tog en promis i kylan och satt där och surrade några timmar. Hur skönt som helst. Hon är några år äldre men vi är ändå på samma våglängd och har samma vrderingar om mycket. Så nu har jag dryftat historien om loppiskillen vilket nog var bra. Men nu står jag inför valet om jag ska krypa till korset och ringa honom eller om det bara ska få rinna ut i sanden. Får nog tänka lite på detta även om jag vet innerst inne att jag kommer att ringa. Måste bara skaffa lite mod först...

Home sweet home

Även om det var sjukt skönt att åka iväg på en minisemester utomlands så var det ändå bra skönt att komma hem igen. Vet inte varför men jag har börjat få en sån himla bakterieskräck och äcklas av andra männinskor. Det första jag kollade på hotellrummet var städningen och kunde knappt med att vistas inne i badrummet pga att kaklet inte var skinande rent. Herregud, jag håller på att bli handspritaddictad! :-)

Tog en rejäl långpromenad i Mariehamn igår som avslutades med kaffe och bulle på ett supermysigt fik (typ det enda i hela "stan" som var öppet). Var ju underbart höstväder. Sen blev det lite vin på rummet innan middag nere i hotellets restaurang. Var supergod mat: 1. Skärgårdstapas, 2. Lammrostfilé, 3. Ålandspannkaka. Sen var vi så trötta att vi gick upp på tummet igen och la oss på sängarna och kollade på tv med ytterligare ett glas vin innan det var sömndags. Dock fnissades det en hel del åt mitt uttryck om anledningen till att jag sover så mycket: sover i förebyggande syfte för sämre tider.

Nu har söndagsångesten satt in ordentligt. Kanske ska gå och sova bort den i stället för att sitta uppe och gäspa till Beck?

Fredag

Gud vad det är underbart med fredag! Känslan börjar redan på morgonen när man vet att det är sista morgonen men ska upp och jobba den veckan och att det sedan är helg två dagar... Idag har jag firat den kommande helgen genom att äta världens godaste Sushi till middag. Mmm Marabou...

Brorsan ringde idag och frågade om jag kunde vara barnvakt åt killarna nästa fredag då den äldsta har studiedag. Och visst, som den bästa faster jag är så tar jag förstås en dag ledigt och myser med dem. Undrar vad vi ska hitta på? Baka kanske?

Ska kanske börja plocka ner det jag behöver ha med mig till Åland i morgon. Fast å andra sidan är det inte så mycket som behövs för bara ett dygn. Skönt att komma iväg lite.


Jag ser det snöar...

Tjohooo... Äntligen kom första snön. Som jag har längtat! Gillar vintern av någon konstig anledning. Förra vintern var ju helt underbar med så mycket snö under så lång tid. Hoppas på en likadan i år.

Natti, natti

Nu hemma från kursen och ska straxt stupa i säng efter en lång dag. Kan inte längta nog efter när jag kommer hem i morgon kväll och kan börja sticka på mitt nya experiment: pärlmuddar. Men det blir även lite tvätt och packande inför helgen. Tänk vad fort den här veckan har gått, består veckorna verkligen av mer än fredagar och måndagsmornar? Både veckorna och helgerna går så himlans fort.

Ska bli skönt att åka iväg en snabbis i helgen efter den här veckans icke-existerande dejt. Innerst inne så vet jag ju att han ville träffas, annars hade han ju brutit kontakten tidigare. Men sen när jag hade blivit lite arg så vågade nog inte hans norrländska blyghet ringa mig. Och nu kan jag inte med att ringa och erkänna att jag överreagerade. Är verkligen jättetrist då han ju kändes så himla rätt liksom... :-(

Soool...

Blir inte livet lite lättare när solen skiner ute? Det tycker i alla fall jag. Har varit lite låg den här veckan då jag träffade en kille när jag var på semester i Jämtland i somras vilket i och för sig var roligt.  Sen har vi pratat en hel del i telefonen (efter det att vi vunnit en dejt i ”Chans till romans”) och den här veckan skulle han komma ner hit för ett jobb. Men det visade sig att de har jobbat till sent in på nätterna och han har inte haft ”tid” att träffas. Och då undrar jag förstås om han inte ville eller om det verkligen var så att han faktiskt inte hade tid. Känns väldigt trist att det blev så eftersom vi har skrattat så mycket ihop och besvikelsen blev så stor nu när vi inte sågs. Känner också att jag inte vill jaga honom och lägger nu över bollen.

I kväll blir det kvällskurs i att lära sig skriva så att budskapet går fram. Fast innan dess blir det till att leta upp en garnaffär. Stickar varje dag på t-banan till och från jobbet och nu är precis en sjal färdig och det är dags att påbörja ett nytt projekt. Skönt att sticka och skingra tankarna lite.

Utomlands

Blev så himlans avundsjuk på alla som pratar om sina resor de har bokat och ska åka på utomlands att jag oxå har bokat: blir en tur till Åland i helgen med mamma. Åker på lördag morgon och kommer hem igen på söndag. Det var typ vad plånboken tillåter just nu. Ska bli så skönt att se något annat, bo på hotell, dricka några drinkar och bara ta det lugnt.

Har haft apmycket på jobbet idag. Blir så less ibland när folk tror att jag bara är där för att assistera just dem. Är ju faktiskt ca 60 st andra som också behöver hjälp. Sen är det ofta små struntsaker de skriker om som tar längre tid för dem att förklara och att jag ska leta mig in i systemet för att göra ändringarna. Hade gått fortare om de själva hade gjort ändringen när de ändå var inne. *mutter*

Lugn i själen

Den här vyn ger mig lugn i själen: mitt i natten vid en älv i Jämtland.


Nybliven skribent

God kväll!
Tänkte testa detta forum lite för att skriva av mig lite tankar, åsikter och känslor om livet. Kanske mest för min egen del då. :-)

Vem är jag då? En helt "vanlig" 37-åring som har ett liv som liknar en berg-och dalbana emellanåt. Jobbar som administratör på ett bemanningsföretag, lever ensam med mina två katter i en förort på södra sidan av Sthlm och är väldigt engagerad inom Hemvärnet på fritiden.
Är för det mesta väldigt glad och social och har egentligen ett väldigt bra liv: har jobb, klarar mig ekonomiskt, tak över huvudet, socialt nätverk osv men det är i alla fall något som fattas. Alldeles för många varför-ska-man-leva-detta-trista-liv-tankar som poppar upp. Ja, ja. Nu ska vi vara glada...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0/>