Sammanfattning

Som så många andra under dessa dagar så kanske det är dags att sammanfatta året lite. I det stora hela har jag haft ett ganska tufft år rent mentalt och det är inget år som kommer att finnas med i mina memoarer tror jag.
 
På plussidan:
*Återfått kontakten med min tidigare själsfrände som det nu känns riktigt bra med.
*Stort engagemang i Hemvärnet.
*Fått klarhet i mina arbetsuppgifter och trivs på jobbet.
*All tid med brorsönerna (bl.a. safaricamp på Kolmården i somras).
*Kom igång med träning i höstas även om jag nu har tagit "paus" igen pga ond nacke samt förkylningar.
*Långweekend i London.
 
På minussidan:
*Ont i nacken (utslitna ledband, buktande disk som trycker på blodkärl/nerver, diskbråck).
*Dåligt sommarväder i kombination med för låg dos antidepressivt=skitsommar!
*Singel.
*Allt strul med Snyggjohan viket bl.a. resulterade i en katastrofal Storsjöyra.
*Inte tagit tag i mitt förra nyårslöfte (börja försöka bli gravid via inseminering).
*Mycket ångest som har rivit i kroppen.
 
Känns som att nästa år knappast kan bli värre i alla fall. Och nu har jag ju inplanerat besök på psyk i slutet av januari där jag förhoppningsvis kan få lite adekvat hjälp för att må lite bättre. Så jag har stora förhoppningar på 2013!
 

Ge mig styrka!

Firade som sagt var en sen jul med brorsan igår och fick då ett "Power balance". Det är ett silikonarmband med speciella hologram på som många idrottare använder sig av för att öka prestationsförmågan. De där hologrammen ska stimulera jontransporterna och ha en positiv inverkan på blodcirkulationen vilket i sin tur ska ge ny energi samt motverka spänningar, stelhet och smärtor.
Vet inte riktigt om jag ska tro på det eller inte men det kanske kan vara värt att testa i alla fall. Men är det inte lite hokus-pokus över det? Är det någon annan som har testat och kan säga om det funkar?
 
Silicone Wristband, aqua blue

Förklaring?

Kan någon berätta för mig VARFÖR man lägger in trasiga och udda strumpor i garderoben??? Fick ett ryck och slet ut alla underkläder på sängen för att sortera och slänga det som var trasigt. Och tro´t eller ej men det blev en halv sopsäck! Men ändå får jag inte riktigt plats med allt. Blev liksom lite underställ och badkläder över. Får nog fortsätta med de andra garderoberna en annan dag under min ledighet så kanske jag kan få in det där i stället. För nu ska jag iväg och fira en alldeles för sen jul med brorsan och hans familj. Har saknat mina brorsöner så sjuuukt mycket!
 
 

Rastlös natt

 
Vad är det som händer med mig egentligen? Har gått och varit så där orolig och rastlös inombords i flera dagar nu och speciellt på nätterna när det egentligen är dags att sova. Då kryper det i hela kroppen och jag vänder och vrider på mig till leda. Som tur är så har jag insomningstabletter att ta till när det blir för jobbigt. Vill dock inte ta dem i första hand då jag inte vill bli beroende.
 
Mycket av den här rastlösheten beror på:
1. Att jag har fått lite kontakt med en nätflört som jag hade för några år sedan och som jag inte blir riktigt klok på. Han är jätterar och så men verkar inte vilja avslöja vem han är egentligen. Han säger att han heter Carl Hamilton och bor i Värmland. Mer än så vet jag inte men det kanske är någon av er som känner igen honom:
 
 
Som han är när han skriver så är han heeelt underbar. Men som sagt var: alldeles för hemlig av sig. Och jag vet ju inte om han är min gamla alkisgranne som sitter och skriver. Det här gör att jag går och funderar en del på det samt kollar min mail typ var femte minut=stressande.
 
2. Snart nyår. Får sån jäkla ågren varje år över att jag fortfarande är singel och att det inte har hänt mer i livet under året som gått. I år ska jag fira med brorsan med familj, pappa och ett par grannar til honom. Det kommer bli trevligt men det är ändå jobbigt.
Förra året hade jag ju som "nyårslöfte" att jag i alla fall skulle ha påbörjat försök till att bli gravid via inseminering i Köpenhamn. Men vad har hänt med det? Jo, jag har bara skjutit det framför mig. Den där strul/snygg-Johan kom ju emellan och tog en massa tid och framför allt energi. Men nu ska det bli ordning på det! Just därför jag tycker det där med den "hemliga Carl" är lite jobbigt också. Ska mobilisera krafter och avsluta kontakten både med honom och Johan.
 
Så, nu har jag fått ner detta på pränt och kan påminna mig själv om det lite då och då. :-)

Årets sista museiebesök

Kände hur det kröp i kroppen på förmiddagen och drog in till stan för ett besök på Armémuseum. De har gratis inträde hela december och idag var det en visning om julfirandet under beredskapstiden. Mycket bra visning och framför allt guide! Kollade även på utställningen "Mat för en hel armé" som jag inte hade sett tidigare. Tänk att man levde under såna primitiva förhållanden förr i tiden. Inget för dagens människor. :-)
 
Kokservis m/1909. Foto: Per-Åke Persson
 
Drog vidare in till stan och "råkade" köpa en ny plastgran till nästa år. Det är ju verkligen nu man ska handla när det är halva priset! Hade nog shoppat mer om det inte vore så att granen var ganska otymplig att bära runt på när det var så mycket folk i rörelse.

What a day!

Trodde att jag skulle ha en lugn och skön semester men icke! Var på middag hos moster igår och fick med mig mamma hem. Hon väckte mig "tidigt" i morse och sen direkt efter frukosten gick vi ner och röjde hela mitt källarförråd vilket inte säger lite. Jaha, efter X antal vändor till grovsoprummet fortsatte vi med ett par skåp uppe i lägenheten. Men även fast jag känner mig ganska sliten nu så är det väldigt skönt att se resultatet!
 
I morgon blir det till att fortsätta lite på egen hand (om jag får tummen loss alltså).

Min nya favvisvän

Åh vad jag gillar mina nya dator! Känns verkligen som att vi kommer att tillbringa mååånga bra timmar tillsammans. Tänk vad en sån pass liten grej kan glädja en så mycket. Men jag antar att det i alla fall är bra att jag blir glad över något. :-)
 

Avkopplande jul

 
Hade en riktigt lugn och skön och framför allt trevlig julafton igår med mamma och pappa. Vi var till både mormor/morfars och farmor/farfars gravar och tände ljus och sände en tanke. Känns skönt att åka dit en dag som julafton och prata lite minnen.
Åkte därefter hem till mig för fika till Kalle och sen julmat och klappar. Fick bl.a. en teaterbijett till "Jesus Christ Superstar", jättefina handgjorda ulltofflor och lyxunderlakan. Hade en riktigt bra dag!
 
Mamma sov över så idag har vi varit ute och gått i snöstormen, städat ur mitt skafferi och framför allt: varit på MediaMarkt där jag köpte en ny dator. Den gamla var ganska precis 5 år och ville inte alls vara med längre så det här känns riiiktigt lyxigt!
 
 

God Jul!

Jag önskar er alla ute i etern en riktigt avkopplande och härlig julhelg! Ta hand om er och de era.
 

Julafton närmar sig

Jaha, då var snart dan före dopparedan över. Har trots min i-sista-minuten-städning här hemma haft en ganska lugn dag. Var hemma hos en kompis på eftermiddagen och fikade och sen har jag pysslat lite här hemma med julklappsinslagning. Slog in alla julklappar, även de som jag ska ge bort senare i veckan. *skönt*
 
Kan dock inte låta bli att tänka på alla som inte har en lugn och frudfull jul med god mat. Tänk alla dem som inte har råd att köpa vare sig mat eller julklappar till sina barn, alla dem som råkar ut för alkoholens grymhet innanför hemmets väggar samt alla människor som blir osams pga stress. Det här är definitivt en av de jobbigaste helgerna för många barn. Läs gärna den här artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15976113.ab. Sånt riktigt skär i hjärtat på mig!

Rädda mig!

Alltså, jag har egentligen ganska mycket att göra idag då jag och päronen ska fira jul här i morgon. Men vad gör jag? Jo, hamnar framför datorn, kelar med katterna och kommer liksom inte igång. Mitt i allting fick jag för mig att baka lussekatter som vi antagligen inte ens kommer äta i morgon. Så NU ska jag börja röja här hemma ett tag innan jag ska iväg och träffa en kompis (hur jag nu kunde bestämma det en dag som denna). Kmmer nog att ha att göra i kväll om man säger så. Kan ingen bara komma och rädda mig ifrån det här???
 

Pynta till förmån för Stockholms jullösaSå här i julfrossans tid kanske fler än jag kan tänka oss att ge minst 50:- till de som har det sämre? Själv har jag sms:at fyra gånger än så länge. Men varje sms är värdefullt.

Blev ganska berörd när jag läste denna berättelse på Stockholms stadsmissions hemsida:

”Jag stal en grillad kyckling på julafton förra året”, berättar Martin för mig lågmält. ”Jag såg ingen annan utväg”.

Skammen när han blev påkommen är än i dag svår att bära. Liksom de anklagande blickar från alla runt omkring med kundvagnar fyllda med delikatesser. Utslängd från butiken stod han länge och tittade på familjer som lastade in mat och julklappar i bagageluckan. Klumpen i magen växte för varje julklapp han såg. Snart skulle alla vara hemma i värmen, gemenskapen och julstöket. Utom Martin. Han skulle stå kvar på parkeringen och hoppas på att hitta någonstans att sova för natten.

Martin har levt som hemlös i sex år och tio månader. För honom och Stockholms 2 900 människor som lever i hemlöshet är julafton en dag som alla andra. En dag som går ut på att hitta mat och värme för att överleva. Vinterns kyla är tuff. Men ensamheten är oändligt mycket svårare att hantera

För många är julen en smärtsam påminnelse om avsaknaden av ett hem och en familj. Under julhelgen prioriterar Stockholms Stadsmission mer än någonsin att finnas till för människor som lever i ensamma och utsatta livssituationer. Våra verksamheter håller öppet för att erbjuda mänsklig värme och en värdig jul i gemenskap till Stockholms jullösa.

Nu behöver människor i hemlöshet ditt stöd och din medmänsklighet som mest.

Stockholms Stadsmission finns där för alla som ofrivilligt står utanför julen. Som en symbol för vår julinsamling tänder vi Kungsträdgårdens stora gran i etapper. Ju fler gåvor ni ger, desto mer kommer den att lysa.

Tillsammans kan vi bidra till en mänskligare stad för alla!

SMS:a ”HEM” till 72 980 så skänker du 50 kr

Just nu är granen så här upplyst:


SEMESTER!!!

Efter en lite körig dag på jobbet har jag nu semester! Ska inte sätta min fot på jobbet förrän 7/1. Heeelt underbart! Och det bästa av allt är att jag inte har så mycket inplanerat utan ska ta dagarna som de kommer. Det enda är ju att det är julafton, fira "efter-jul" med brorsan och hans familj och sen åka till Tom Tits en dag med brorsönerna.
 
Nu ska jag sjunka ner i soffan och kolla på en konsert med Rolling Stones på tv. Tänk va att de firar 50 år som grupp och fortfarande står på benen efter allt festande och droger. Fast de kanske lever pga att de blivit konserverade inifrån. :-)
 

Öm i pannan

Igår efter det att jag varit på heldagskonferens med verksamhetsplanering med jobbet så åkte jag hem till min återuppfunna vän. Jag hade köpt med mig grillad kyckling och potatissallad. När vi skulle käka frågade han vad jag ville ha att dricka till maten: vatten eller vin. Gissa EN gång vad jag svarade. :-) Så det blev vin, glögg och sen ännu mer vin och jag var hemma först vid halv tolv. Sen i morse så hade jag ett extra tidigt möte förstås. Snacka om att jag har varit öm i pannan i dag och gäspat typ 347 gånger. Men det var det värt!
 
Är verkligen jätteglad över att vi har börjat närma oss varandra igen. Känns så himla bra och jag tycker så mycket om min vän. Jag hoppas att vi kan bli som chips och dipp igen varefter tiden går.
 
 
 

Nackjäkeln

I månadsskiftet augusti-september när jag var iväg på Hemvärnsövning så fick jag ett grymt nackspärr som jag sedan dess har dragits med. Har gått regelbundet hos naprapat och fått både traditionell behandling samt akupunktur utan att det gett någon större effekt. Så för några veckor sedan var jag och gjorde en MR. Och det visade sig att jag har en buktande disk som gör att blodgenomströmningen inte är som den ska i nacken vilket för att jag får som kramper. Den trycker även till viss del på nerver. Har även ett litet diskbråck i kotparet ovanför den buktande disken. Och även om jag inte känner av det än så länge så kommer det i långa loppet att påverka negativt.
 
Nu har jag blivit ordinerad sjukgymnastik med stabilitetsträning. Blir jag inte bättre och smärtfri med det kommer de att göra en steloperation. Jag ryggade självklart direkt för det men fick då höra att det tar bort smärtan plus att det bara blir mellan ett par kotor det blir stelt. Ja, ja. Just nu gör jag nästan vad som helst för att bli av med smärtan!
 

Körig helg

Snacka om körig helg det har varit! Var på julpyssel med efterföljande julmiddag hela lördagen lång. Superdupermysigt med glögg, julmusik, prat och skratt. Men det var ingen lek att köra hem där på natten när det hade snöat hela eftermiddagen/kvällen. Var snorhalt rent ut sagt! Så det gällde att hålla tungan rätt i mun för att hålla lilla bilen rakt på vägen.
 
Igår satt jag och gjorde fotoalbum som jag ska ge bort i julklapp precis HELA dagen. Så som det känns nu så vill jag aldrig mer se ett sånt album. Men jag vet att de sex som får varsitt personligt kommer att bli lika glada som vanligt för dem så jag kommer att sitta här även nästa år.
 
Det var min ganska ospännande helg... Men nu är det ny vecka och jag kan ta det lugnt igen. :-)
 

Larvigt med kärlekskomedi?

Hamnade framför kärlekskommedin "27 dresses" på fyran här i kväll. Och jag får nog lov att erkänna att jag gillar såna typer av filmer. Blir tom lite rörd. Alltså, jag vet att det bara är på film men jag vill oxå!
Min favvisfilm i den kategorin är nog fortfarande "Hundtricket". Den kan jag se hur många gånger som helst. Tänk va, de träffas och blir kära. Sen händer det något och de kommer ifrån varandra. Men i slutet träffas de igen och faller i varandras armar och lever lyckliga i resten av sina dagar. Tänk om livet ändå vore så och man kunde träffa honom med stort H.
 
Nu har jag iofs träffat han med stort H. Dessvärre var inte jag rätt för honom. Men där var jag så där kär att jag blev gråtmild bara jag tänkte på honom, ville bara vara i närheten, blev varm och bubblig inombords när vi pratade och sågs och ovanpå det så accepterade jag bra mycket mer saker som kanske egentligen inte är jag. Men det är en härlig känsla som jag hoppas få uppleva igen!
 

Snö i massor

Blir som barn på nytt när det är så här mycket snö ute. Och ju mer det snöar desto bättre är det. Ok, visst kan jag väl erkänna att det inte är det roligaste när man ska ut med bilen men det är det värt. Så just nu längtar jag tills på söndag när jag ska premiäråka mina längdskidor i år. Har ju varit sjuk och sen ganska risig så jag har helt enkelt inte orkat tidigare men på söndag SKA jag ut! Hoppas att det här får ligga hela vintern nu typ tills i mars eller så. :-)
 

Ögonen går i kors

Har suttit hela kvällen lång och plockat ut vilka bilder jag ska ha med i de årliga fotoböckerna jag gör i julklapp. Det blir sju st sammanlagt: en vardera till mig, mamma, pappa, moster, brorsan, och varsin till de bägge två brorsönerna. Blir en uppskattad och personlig julklapp som de nu har fått de senaste fyra (eller fem) åren. Så nu förväntar de sig att få dem också. Det är ganska mycket jobb att sätta ihop dem men samtidigt så ger det så mycket tillbaka sen när man ser hur glada de blir. Så om ni inte kommer på någon bra julklapp kan jag rekommendera detta!
 
Fram- och baksida på en av mina tidigare fotoböcker.
 

Tomas Ledin och efterföljande dagar

Var på Tomas Ledins show på Cirkus i lördags eftermiddag. Och rackarns vad bra den var! Blev ännu kärare i honom än vad jag redan var innan. Det var som en tidslinje över hans 40-åriga karriär där David Lindgren från Melodifestivalen spelade honom som ung. Jag var alldeles lycklig inombords efter showen. Tänk ändå vilken fart det fortfarande är i "gubben". Snacka om vältränad!
 
 
Direkt därifrån drog jag iväg på min återuppfunna väns 40-årsfest. Han hade verkligen gjort det helt fantastiskt fint! God mat, mycket skratt men kanske lite väl mycket att dricka. Jag som varit sjuk hela veckan däckade till slut av trötthet i hans säng fram tills dess att brorsan satte mig i en taxi hem. Och eftersom jag var hemma först tjugo över fyra på morgonen så hade det varit en lååång dag.
Väldigt kul fest men ångesten dagen efter var inte att leka med. Låg verkligen hemma i sängen hela dagen och tyckte synd om mig själv. Fast när jag fick reda på att det var dem som var värre än mig så kändes det genast lite bättre. :-)
 
 
I måndags kväll träffade jag faktiskt snygg-Johan en sväng. Vi var ute och tog ett par glas vin så där och snackade. Men konstigt nog så känner jag ingenting speciellt för honom. Knappt ens att jag innerst inne skulle bry mig speciellt mycket om vi skulle tappa kontakten. Känner mig ganska färdig med honom skönt nog...

Boktips #18: Allt eller inget

Tänk vilken konstig bild media kan ge av en person ibland va? Hade en bild av Rickard Engfors som en festande transa som levde livets glada dagar. Men ack så fel man kan ha. Det blev helt klart tydligt i hans egenskrivna "Allt eller inget". Där berättade han om hur hårt han jobbat under årens lopp, hur tufft ekonomiskt det varit emellanåt när jobben inte kommit osv. Men framför allt berättade han väldigt öppenhjärtligt om hur dåligt han mått under många år. Självklart var det mycket glitter, glamour och festande med också men det hör väl åldern till?
 
För mig personligen så var det här en ganska tankvärd bok: allt är inte vad det utger sig att vara. Boken var lättläst men ändå med ett mycket bättre skrivspråk än vad jag hade förväntat mig. Så gillar ni att läsa biografier kan denna rekommenderas. 
 
Bild och text från bokus.se:
 
Allt eller inget (pocket)
 
Följ med Rickard Engfors på en bergochdalbana genom Stockholms innekretsar, via After Darks hyllade shower och Melodifestivalens glamour, till ett sammanbrott i Globens källarkorridorer.

När Rickard Engfors var tjugo år gammal handplockades han till After Dark och blev känd för en stor publik. Snabbt utnämndes han till Sveriges snyggaste kvinna och Christer Lindarws kronprins. Karriären fortsatte med en rad soloshower som gjorde succé på turné runtom i landet. Under ett decennium som artist skapade Rickard rubriker i många olika sammanhang. Baddräktsmodell för Panos Emporio, utvik och en krogshow med Magnus Carlsson. Pride-låt med Christer Björkman och ett samarbete med den kritikerrosade duon The Knife. 2005 framträdde Rickard i Melodifestivalen med låten "Ready For Me" och stod för tävlingens kanske mest galna shownummer genom tiderna.

Idag är konceptskapare titeln som bäst sammanfattar Rickards arbete. Nu står han bakom artisterna han en gång imiterade. Bland kunderna finns många av Sveriges största stjärnor - Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw och Carola är bara några av alla artister som vänt sig till Rickard för att skapa unika och visuella helhetskoncept. Schlagerfantasten Rickards hemmaplan är numera Melodifestivalen där han varit inblandad i drygt 30 bidrag under de senaste åren.

Med en fot i det folkliga landsorts-Sverige och en fot i Stockholms innekretsar och gayvärld, levde Rickard ett hektiskt liv fullt av jobb, sex, droger och sprit. Någonstans i kändiskarusellen tappade han dock bort sig själv. För ett par år sedan gick han in i väggen och tvingades ompröva sitt liv och sina värderingar. Och lära sig leva igen.

Allt eller inget är historien om en ung mans resa för att mitt i en ytlig värld lyckas hitta tillbaka till sig själv.

Fastkörd

Tänkte ta med lilla bilen på en motionsrunda i dag men hann inte långt förrän jag möttes av en lastbil som hade kört fast. Jag kom runt den på sidan men samtidigt så var det en puckad tjej som körde mot mig fastän hon såg att jag hade problem. Detta resulterade i att jag fick backa lite för att hon skulle vända och så fastnade vi bägge två. Vi stod där och höll på och kämpade som 17 medan bärgningsbilen till lastbilen stod och väntade på att vi skulle flytta på oss. Undrar just vad han hade i huvudet? Inte var det "om jag hjälper dem här så går det fortare att få loss lastbilen och jag kan åka vidare till nästa uppdrag". Nej, han stod där och tittade på och såg stressad ut.
Ja, ja. Tur att man har hjälpsamma grannar. Vi kom loss bägge två och kunde åka vidare i godan ro.
 
Drog först til Globen för att hämta ut teaterbiljetter som jag ska ge till pappa i julklapp- Därefter ut till Annas Pepparkakor i Tyresö där de har en billighetsaffär vilket resulterade i huuur många olika sorters pepparkakor som helst. *mums.
Vidare till Bauhaus, Rusta och Jysk för att leta vedkorg till brorsan i julklapp. Dock hade de absolut ingenting. Fast sen hittade jag en på Plantagen. Så nu är jag i princip helt klar med årets julklappar. *skönt*
När jag tänker efter så var jag även in en sväng på Willys och handlade. Intressant va? Men nu är jag heeelt slut! Märks att jag inte är helt frisk.
 
Produkter3_front

Killförkylning

Vaknade up i måndags och kände mig lite halvrisig men gick ändå till jobbet en sväng för att rensa av det viktigaste. Drog hem efter lunch och sen dess har jag i princip varit helt däckad. Har haft riktigt ont i halsen, frossa och en brakförkylning utan dess like. En sån där riktig killförkylning alltså som killar i princip blir döende av.
Har verkligen tvingat mig själv till att i alla fall gå upp upp ur sängen och klä på mig och till och med gå ut en sväng varje dag för att få luft. Men varje grej jag gjort har resulterat i flera timmars sömn efteråt. Som tur är så vet man ju att det går över även om det kan ta tid. Trist bara att jag missar jobbets julfest i kväll. :-(
 
I dag när jag sov middag efter min tur till vårdcentralen (årskontroll efter min gastric by-pass) så passade äldsta katten på att kura in sig vid mig. Så när jag vaknade så hade jag näsan i hans päls. Snacka om myskille va?
 
 

I´m back!

Så där ja, nu har jag bara varit under ett par veckor och det har hänt jättemycket. Ska bara samla tankarna lite först innan jag börjar beta av i morgon.
 
Apropå snöovädret i dag, så här såg det spanska vildjuret ut när jag gick förbi på eftermiddagen:
 
 
Minneslista til mig själv att skriva om:
*Internetpsyk
*MR av nacken
*London
*Killförkylning
*Boktips (flera stycken)

RSS 2.0/>