Dag i högt tempo

Känns som om jag skulle kunna stupa i säng nu på en gång efter den här busy dagen. Började dagen med ett besök på ätstörningskliniken. Fortsatte sedan och storhandlade, vidare till systemet och sedan först till mormors grav på ena sidan av stan för att tända ett ljus och sedan åka till farmors grav på andra sidan stan. Ovanpå det blev det en ordentlig promenad och både jag och änderna njöt av solen. 
Väl hemma igen har jag roat mig med att göra en snabbröjning då mamma ska sova här i morgon och det såg ut som ett totalt bombnedslag här hemma. Blir så trött på mig själv för att jag låter det bli så där rörigt, mår ju inte direkt bättre av det om jag säger så.
Ska nog gå och sussa nu, får röja det sista och städa i morgon i stället...




Shoppingdag

Jag förstår inte riktigt men jag känner mig så trött, så trött hela tiden och vill bara sova. I dag har jag dock tagit mig iväg till Skärholmens köpcentrum några timmar och spenderat pengar. Köpte bland annat en klänning och några toppar inför mitt nya jobb men framför allt var jag ute efter en ny adventsljusstake. Jag hittade ingen ljusstake men väl denna:
 
Är den inte fin så säg?

Stavgång och kafferep

Tog även i dag en stärkande och rask stavgångspromenad i solskenet. Detta för att jag skulle kunna svulla på det kafferep jag blivit inbjuden till av kompisen.
Kompisen, som för övrigt är heeelt julgalen, hade fått med sig sex sorters kaffebröd hem när han hade varit hos sin mamma över julen. Min favvis bland kakorna är de finska stjärnorna med katrinplommonsylt. Mums kan jag meddela.







Tiggarna anfaller

Igår kväll när jag skulle hem från efter-julfirandet så stod jag där på tunnelbaneperrongen i godan ro. Då ställer sig en tiggerska framför mig och börjar det gamla vanliga tugget "please, please". Och helt plötsligt så lackade jag ur och sa helt frankt "stick härifrån". Det känns verkligen som att de rumänska romerna har invaderat stan och de finns ju precis överallt var man än går. Jag har försökt att bemöta dem med respekt men nu är måttet rågat!
Det här var ett helt nytt beteende från min sida så det kändes nästan lite chockartat och läskigt att jag har fått en sån människosyn. Men jag stör mig mer och mer på dem och tycker faktiskt att deras egna länder får börja ta hand om dem på plats. För jag vill INTE ha dem här längre!
 
Bild från svt.se

Ytterligare julafton

Har varit på julmiddag hemma hos min moster med man i kväll. Dock utan julmat! Det serverades en vietnamesisk sallad till förrätt med papaya, morötter och räkor, till varmrätt saffransris med kycklingwok och sen till efterrätt fruktsallad med glass. Kändes som en befrielse att äta något helt annat.
Fick thé från Fortnum & Mason i London samt hela två tusen i julklapp. Heeelt sjukt mycket pengar att få i julklapp!
Nu när det nästan är midnatt är jag lagom rund under fötterna efter lite för mycket vin och i kombination med en två timmars stavgångspromenad i raskt tempo tidigare i eftermiddags är det faktiskt dags att gå och sussa.
 
 

Home sweet home

Kom hem här i eftermiddags efter att ha sovit omväxlande hos mamma och pappa i tre nätter. Det var alldeles underbart jätteskönt att komma hem till ensamheten igen. Känner mig sliten och vill bara ligga hemma i soffan ensam och titta på tv. Ska verkligen göra mitt bästa för att inte boka in så mycket under den resterande ledigheten.
 
Fått förstahandskontrakt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kan fortfarande inte fatta det! WIHO!!

Dagen efter

Det tål att sägas igen: guuud vad skönt att julen är över! Dock är det knderbart att vara ledig.
Dagen har bjudit på strålande solsken så det blev en långpromenad även idag. Trots att det har varit hela -11 grader kallt.
Är fortfarande kvar ute hos mamma men i morgon åker jag hem till lugnet där hemma igen. *skönt*





Vit jul till slut

Sent omsider så kom det snö på julafton. Visserligen bara typ en centimeter eller så men det är ändå snö. Som jag har längtat!

Har haft en lugn och skön julafton med mamma och pappa och fick det jag hade önskat mig; bl a en kökslampa och biljett till sommarens Diggiloo. Visst är det trevligt med jul men nog är det väl ändå skönt att det är över nu?




God Jul

Har, än så länge, haft en riktigt lugn och skön julafton med långpromenad i det underbara vädret.
Nu stundar straxt Kalle, glögg, mat och julklappar.

Skänker en extra tanke till alla barn som inte får en lycklig julafton utan där det är sprit, bråk och lite fattigdom. Hoppas att alla barn i alla fall får lite julkänsla.





70-årskalas

I kväll har vi varit och firat min mosters man som fyller 70. Men då ingen riktigt hade tid så här dagen innan julafton att ställa till med middag hemma så gick vi allihop till Östgötakällaren och käkade i stället.
Jag åt fläsklägg med knödel och surkål. Sjukt gott men SÅ mycket mat. Så det fick bli att ta med sig en doggybag hem som räcker till två mål till. Till efterrätt blev det den gamla 80-talsrätten friterad camembert med hjortronsylt och persilja. Det var nog typ 20 år sedan jag åt det sist men det var lika gott nu som då.

Tänk att det är julafton i morgon. Har inte det minsta julkänsla och ser fram emot att jul och nyår är över.

Söndag i motionens tecken

Efter en mycket mysig och trevlig lillejul igår kväll som blev ganska sen så fick det bli lite sovmorgon i morse. Vaknade upp och såg att himlen var blå och skyndade mig därför ut. Blev en drygt två timmar lång promenad i solskenet. Underbart med lite sol och framför allt med ljuset.
I kväll blev det sen ett flex soft-pass. Skönt att sträcka ut kroppen ordentligt, tänja och bli lite mjuk igen.




Back on track

Oj, oj, oj vad jag har varit osynlig den senaste veckan. Jag har helt enkelt haft en massa grejer för mig och samtidigt sovit dåligt och varit supertrött. Hur som helst. Jag var ju nere i Köpenhamn och julshoppade förra veckan men det får jag lov att återkomma om.

I dag, när det är årets mörkaste dag, sken solen för första gången på länge. Nästan lite komiskt faktiskt. Men det ska bli rackarns härligt att det vänder och att vi nu går mot ljusare tider igen. Passade på att ta en långpromis i ljuset, kanske lyckades jag få i mig en eller två D-vitaminer i alla fall.
I kväll blir det julfirande med brorsan och hans familj då de inte är hemma i jul. So long...
 
 

Mot nya äventyr

Var nere i Köpenhamn igår för ett inledande samtal inför de kommande försöken med provrörsbefruktning. Samtalet kändes bra och alla prover såg bra ut så nu är det "bara" att köra. Blir många undersökningar och hormonpreparat att hålla reda på men förhoppningsvis ska jag bara behöva genomgå det en gång.
Hann med lite shopping innan tåget gick hem. Eller ja; det tåget jag skulle åka från Malmö var inställt vilket resulterade i att jag fick ta nästa en timme senare. Var inte det minsta nöjd med det eftersom jag inte var hemma förrän vid halv nio och skulle upp tidigt i morse igen.

Sitter nu på tåget ner till Köpenhamn igen då jag ska dit över helgen för att gå på julmarknader med kompisen. Men jag måste medge att jag är ganska trött efter den långa dagen igår plus en brakförkylning ovanpå det. Men, men; det är bara att bita ihop.




*snörvel, snörvel, host*

Jag, liksom så många andra här på jobbet, har åkt på jätteförkylningen Hubert! Snörvlar och har jätteont i halsen. Vad ska det bli av detta? Och jag som ska åka ner till Köpenhamn först på torsdag när jag ska ner till kliniken för de kommande IVF-försöken och sen ska jag ner på fredagen igen för att julshoppa med kompisen. Så ni förstår ju att jag inte riktigt har tid att ligga hemma sjuk just nu. :-(
 

Var är julkänslan?

I år får jag verkligen ingen som helst julkänsla hur mycket jag än försöker. Idag har jag varit på julmarknad både i Sigtuna och på Steninge slott men jag känner inte mer för det. Vad ska jag göra för att den ska infinna sig?
 

Nu är det alldeles straxt dags för att avsluta veckan med ett skönt flex soft-pass och därefter lite soffhäng med glögg.

Störande moment

Har precis kommit hem efter en supertrevlig julavslutning med mitt ny-gamla Hemvärnskompani. Det var god mat och trevliga människor i en salig blandning. Dock var det ett störande moment där för mig. Det visade sig nämligen att en "framstående politiker från ett av våra främlingsfientliga regeringspartier" var där då han är med i samma kompani. Och det störde mig som 17! Visst, jag pratade inte ens med honom och han är säkert jättetrevlig. Men bara vetskapen om att han är med och driver den politik han gör samt att han har varit en av de pådrivande i den nuvarande regeringskrisen (är ekonomisk talesperson i partiet) gör att jag blir lite motsträvig.
 
Undrar just hur en sån person blir mottagen ute på stan och i det vardagliga livet i affärer och så. Kan ju verkligen inte vara lätt! Men de har ju valt själva att utsätta sig för den situationen.
Personligen stör jag mig på just det partiets politik för att de endast driver en viss typ av frågor och i övrigt inte har så mycket att komma med mer än att sätta sig emot alla andra partier. Och då åker den killen med i mitt ogillande av bara farten då han representerar något som jag definitivt INTE kan ställa mig bakom!

Seg lördag

Kan ni tänka er; jag somnade som jag skulle igår och sov ända till halv elva idag! Efter senaste månadernas sömnproblem kändes det som en befrielse att sova bra en hel natt. Inte för att jag känner mig piggare men jag antar att kroppen behövde vila.
Efter frukost tog jag en långpromis. Tror att det är bra att vara utomhus så mycket man bara kan i dagsljus trots att det bara är grått ute. Inte för att man kanske får i sig så mycket D-vitaminer utan mer för luften och det naturliga ljuset. Men det är baske mig inte många timmar som det är ljust ute nu.
 
Alldeles straxt ska jag iväg på julavslutning med mitt ny-gamla Hemvärnskompani. Ska bli riktigt kul att träffa dem och komma tillbaka efter att ha varit borta i ett annat kompani under några år. Dessutom är det kocken som ska laga maten vilket bara kan bli succé. Dessvärre krockar ju denna fest med kompisens födelsedagskalas men ibland blir det så. Och de är så många där ändå så det spelar nog inte så stor roll om jag kommer eller inte. Han bor jättetrångt och i nuläget är det 28 pers som har tackat ja. Snacka om sardinburk det kommer att bli. Och sån trängsel i kombination med alkohol är INTE bra för min ångest. Så jag nöjer mig helt enkelt med julfesten och åker sedan hem. Som det ser ut nu åtminstone, det kan ju komma att ändras under kvällens gång. :-)
 
Vitamin D

Heeeldagskonferens med julavslut

Idag har jag varit med jobbet ute på Djurönäset precis hela dagen lång på konferens. Dagen har innehållit både tråkig företagsinformation, rolig improvisationsteater, nyttig utbildning i brand och HLR, stärkande promenad och avslutningsvis julbord med underhållning. Gissa om jag känner mig helt slut nu när jag kom hem? Är SÅ glad över att jag tog bilen och därigenom inte drack något. Jag kommer alltså vara relativt pigg och fräsch i morgon till skillnad mot vissa andra av mina kollegor.






Tung onsdag

Usch vilken hemsk dag det har varit idag! Har varit trött och grinig och dessutom suttit och skrivit protokoll på ett tråkigt heldagsmöte. Mina tankar har gått till dejten gång efter annan och jag har inte riktigt kunnat släppa dem.
Nu i kväll skickade jag ett sms till honom där jag skrev att jag tyckte det var kul för hans skull att det blir nyval (han trycker röstlängderna) och att jag hoppas att det är bra med honom. Fick som helt kort svar att de kommer att trycka även dessa då det står i kontraktet och att annars är det bara bra. Vaddå "annars är det bara bra"? Det kändes som att han skrev så för att låta mig veta att han har gått vidare utan att ens tänka på mig eller det vi haft. Han frågade inte ens hur det var med mig!!! Så jag blev så förbannad och besviken att han nu rök ur min telefonbok! Hans nummer kommer alltså INTE att följa med när jag byter telefon/nummer efter jul. :-(
 
I morgon ska vi ha heldagskonferens med efterföljande julfest med jobbet. Är inte det minsta upplagd för det och kommer ta bilen. Vi ska nämligen vara långt utanför stan och jag pallar inte att dricka ångestframkallande vin, riskera att bli för full eller sitta och kajka runt på nattbussar. Om jag tar bilen kan jag ju välja själv när jag vill åka hem vilket kan vara skönt. Lääängtar till fredag!
 
Gick förbi Stenbecksgranen på Skeppsbron i kväll:
 
 

Stånk och pust

Herregud vad jobbigt skivstångspass är! Och speciellt när man inte har varit där på två veckor plus har den där rackarns järnbristen som gör att blodet inte syresätts ordentligt. Men det är "bara" att ge sig dän på att det ska gå, svära lite inombords och ta i ännu mer.
Känns som att hård träning ska göra att jag somnar om kvällarna och sover hela natten igenom. Som det har varit senaste månaden har jag tagit hjälp av olika tabletter men jag vill komma från det och sova naturligt igen. Träning i kombination med avslappningsövningar i sängen borde väl ändå funka va?
 
 
musse

RSS 2.0/>