Happy Valborg!

Snacka om skönt det var att sluta tidigare i dag! Fast sen har jag varit med katterna till veterinären. Den ena skulle bara vaccinera sig och den andra skulle ta bort stygn sedan han opererades för 12 dagar sedan.
 
Nu sitter jag här hemma och ska snart åka iväg igen för att "fira" lite valborg. Jag och kusinen ska först gå på grekrestaurang och sedan gå till Riddarholmen för att kolla på elden (såvida det inte regnar alltså). Efter det KANSKE det blir någon pub i stan. :-)
 
Så firar du valborg i Stockholm
 
 

Riktigt nöjd!

Eftersom att det är måndag har jag efter jobbet varit på ett spinningpass. Och det är lika kul varje gång en spännig kille kommer in. Riktigt ser hur de tittar på mig som är lite större och undrar vad jag gör där och att de minsann är mycket starkare och uthålligare. Men då vet de inte vem de utmanar!
I dag var det just en sån kille som hamnade på cykeln bredvid mig. Stackarn... Han såg helt knäckt ut när jag fortsatte att trampa på i takt medan han trampade saktare och saktare för att till slut sätta sig ner. Så himla skönt att riktigt trycka dit honom. Då kände jag mig riiiktigt nöjd!
 
SpinningLogo

Onödigt ont?

Ska jag berätta hur mycket jag hatar att ha mens? Är inte det bara ett väldigt onödigt ont? Visst, jag förstår själva grejen med naturens gång för fortplantning. Men varför måste det vara en så jobbig process för det för? Varför måste man ha mens när det bara gör livet jobbigt och ont för? Varför kan inte det obefruktade ägget bara ploppa ut obemärkt? Hur tänkte naturen där liksom???

Härlig vårpromenad

Blev en långpromenad runt sjön Flaten plus lite till i dag med en kompis. Var riktigt härligt att gå där i skogen och njuta av lugnet och fåglarnas kvitter.
Efter drygt halva vägen passade det så bra att vi gick förbi ett fik som ligger vid koloniområdet så då blev det kaffe och kärleksmums i solen. Tänk vad mycket man njuter av solen och den lilla värme som är. Man tar tillvara varje liten stund även om det bara är ca fem grader och halv storm! Men sitta ute och fika ska man minsann. :-)
 

Blir man inte glad?

Blir man inte glad av att lyssna på Ulla Billquist så säg? Hon var verksam på 30- och 40-talet och gjorde typisk musik för den tiden. Jag får riktigt känslan av hemmafruar, rutiga förkläden, dans i folkparken, sjalett och rotmos med fläsklägg. Eller har jag helt ute och cyklar?
Men varför görs det inte lite mer musik i dag som man blir glad av och som är "snäll"? 
 

Effektiv dag?

Blev en ganska fullspäckad dag i dag trots att jag egentligen bara hade velat vara ute och ta det lugnt i solen. Drog ut till mamma som jag tog en långpromis och fika med för att sedan åka till pappa för att dammsuga och göra rent bilen invändigt. Fixa iordning mig för 60-årsmottagning där jag var några timmar och vidare till Willy´s för lite handling och sen till mormor/morfars grav för att plantera blommor.
Så när jag kom hem och hängde tvätten som låg i maskinen började jag undra vad det egentligen är jag pysslar med när de så kallade lediga dagarna när man ska vila upp sig är så fullbokade.
 

Blå himmel

Idag blir det till att vara utomhus en del i solen. Så häpp, vi ses när det är molnigare/mörkare ute. :-)
 
 
 

Myspysfredag med pappa

Föreställningen var helt fantastiskt bra! Både Jonas Karlsson och Robert Gustafsson gjorde riktigt bra prestationer. Förstår bara inte hur Robert kan spela autistisk så himla bra och träffsäkert. Dessutom utan att skratta! Han hade verkligen ingen lätt roll må jag säga.
 
 
Även om det i grund och botten är en ganska tragisk historia om två bröder som inte visste om varandra innan deras pappa dog och det var dags att öppna testamentet så gick relationen från att bara handla om pengar till att de blev bröder på riktigt. Historien är på det sättet väldigt varm och kärleksfull. Men det blir ju ganska komiskt och många skratt när två så pass skilda världar möts. Kolla in klippet här får ni se:
 
 

Vill inte!!!

Fan, jag börjar känna mig riktigt risig med ont i halsen, i ögonen och ovanpå det förkyld! Jag har verkligen inte tid att vara sjuk i helgen! I kväll ska jag först ut och käka och sen på teatern "Rainman". I morgon ska jag vaxa bilen och sen på 60-årsmottagning. Och till slut på söndag träffa en kompis.
 
Kan någon bara ta väck det här nu på en gång?
 

Äääntligen...

Och rackarns vad jag ska sova i morgon bitti!
 

Musklerna skakar

Har varit på cirkelfys här i kväll efter jobbet och jäklar i min lilla låda vad jobbigt det var! Tog nog kanske i lite mer än vad jag brukar och borde. Men samtidigt så känner man sig ganska nöjd efteråt. Kan tänka mig vilken träningsvärk jag kommer att ha i morgon. För att inte tala om på lördag. :-)
 
En sak som jag inte riktigt förstår är de där unga tjejerna som byter om efteråt utan att duscha. Jag menar, alla är ju mer eller mindre svettiga efter ett sånt pass. Dessutom så ställer sig en del av dem och sminkar sig! Oduschade!!! Snacka om äckligt!
 
cirkelfys_friskis

Sjukt rolig film

Hamnade framför "Mammas pojkar" här i kväll. Fråga mig inte varför då jag knappt hört talas om den tidigare. Men den var verkligen huuur rolig som helst. Precis min humor! Helt klart sevärd en regning onsdag i april.
 
Bild och text från sf.se.
 
 
 Prästen Gunilla försöker få ordning på sina vuxna söner Thor och Oden, som är besatta av Hårdrock. De vägrar att flytta hemifrån och skaffa familj.

Men när Jenny, byns lärarinna och Line Dance-instruktör, dyker upp så förändras allt. Bakom varandras ryggar inleder bröderna kampen om Jennys hjärta

 

Vad f-n har Justin Bieber gjort?

De här dagarna är det verkligen KAOS i stan när man ska hem från jobbet. Fullt med hysteriska tonårstjejer som ska till Globen för att kolla på Justin Bieber. Men jag erkänner att jag nog är lite för gammal för att ha koll på hans alster. Har han ens gjort någon känd låt som spelas på radio, typ på Mix Megapol, eller är han känd för sitt pojkaktiga utseende?
Jag förstår verkligen inte denn totala hysterni över denna lilla pojke!
 
Justin Bieber 1024x768 Wallpaper # 6

Blir SÅ trött på kollegorna

Vi arbetar efter arbetsmodellen LEAN här på företaget för vår verksamhetsutveckling. Vi har möte varje vecka där vi tar upp nya saker att förbättra samt reflektera över de frågor vi redan arbetar med.
Det här arbetet är uttryckligen beordrat från ledningsgruppen och de säger att vi alla har två jobb: att utföra och utveckla vårt arbete. Men tror ni inte att det ändå är några stycken i varje arbetsgrupp som bara tvärvägrar? De är oengagerade och gör livet surt för övriga i gruppen. Blir SÅ himla trött på sånt truligt dagisbeteende.
Vi har blivit beordrade att göra detta så varför inte se det som att vi får vara med och utveckla företaget och göra det bästa av situationen? Vad är problemet liksom? *morr*

Åh, vilken kväll

Var ju som sagt iväg på vårbal igår kväll. Och det var verkligen helt underbart roligt! Trevlig middag, roligt sällskap, uniformerade män samt många skratt. Herregud, jag kom inte i säng förrän nästan tre i morse. Och då hade vi hålla på sedan klockan 18 igår kväll! Men kvällen innehöll både dans och sen vickning med snaps och allsång.
 
Fick dela rum med plutonchefen men det gick helt ok. Han var precis som vanligt och visade inget intresse. Och eftersom jag inte gjorde det heller så gick det bra att dela.
 
Dessvärre togs det inga direkta kort igår, jag lyckades bara få ett enda taget med mobiltelefonen. Dock hade jag tagit ett par spegelbilder innan på klänningen när jag behövde råd om jag skulle behålla den eller inte. Men där är inte mina svarta skor med. :-)
 
 
 
 
 

Vårbal i kväll

Känns ju onekligen lite nervöst inför vårbalen i kväll. Jag har ju aldrig varit på bal tidigare och vet inte riktigt hur man för sig. Och tänk om jag skulle råka få i mig för mycket vin. Och tänk om min plutonchef vill något mer än bara ha sällskap till balen. Han är definitivt ingenting för mig. För trots att jag hatar att vara singel så skulle jag aldrig kunna ha ett förhållande med någon som bara känns som kompis...
 

 
Följ min blogg med Bloglovin

What a day!

Eller ja, om jag ska vara helt ärlig så har det varit några minst sagt hektiska dagar den här veckan. Tisdag och onsdag var jobbet iväg på konferens vilket i sig var trevligt men det var ju jag som var reseledare och skulle hålla ordning på skocken med 38 st "dagisbarn" som helst plötsligt, trots att de är ingenjörer, hade lämnat hjärnan hemma.
 
Sånga-Säby  
 
Igår var det dags för gammelkatten att gå till tandläkaren. Har ju haft världens ågren över hur jag ska göra med tanke på hans ålder, 17 1/2 år, men med tanke på hur pigg han ändå är så var det värt ett försök. Efter mycket vånda ringde de äntligen sent på eftermiddagen och berättade att det hade gått relativ bra och att jag kunde komma och hämta honom. De hade tydligen tagit tandsten och ryckt TRE tänder! Ovanpå det har de skurit bort två hudförändringar. Snacka om att han måste ha ont nu! Tur att det finns smärtstillande även för katter så att han slipper ha alltför ont.
 
Var ledig idag pga att jag blev rekommenderad att ha koll på katten så att han inte fick hjärtsvikt eller så. Dock var jag tvungen att åka in och ta ett akutmöte. På väg därifrån ringde pappa och berättade att min släkting uppe i Jämtland avled igår. Känns väldigt tungt och overkligt även fast han har levt på övertid de senaste åren. För hur många klarar av tre stycken by-passoperationer på hjärtat, en ordentligt hjärnblödning som de fick tömma fyra gånger, X antal hjärtinfarkter och lika många strokes ovanpå det. Alltså, han har verkligen varit en seg sur-jämte in i det sista.
Känns i alla fall väldigt bra att jag var uppe i början av mars och hälsade på. Och då blev han ju så himla glad att se mig. Får glädja mig åt det. Plus att det nu blir ytterligare en resa upp inom ett par veckor för begravningen och att jag då får träffa släktingarna igen.
 
Men medge att det har varit lite busy för mig den här veckan... :-)

Öva, öva, öva

Tidigt, tidigt i morse ringde klockan och det var dags för en liten hemvärnsövning. Den här gången var det stabstjänst som gällde. Dock tycker jag att vi har haft det alldeles för lugnt. Men det blev i alla fall lite diskussioner ute i solskenet vilket resulterade i fräknar på näsan.
Gick även bra att träffa plutonchefen igen trots vårt fylleslag i fredags som jag inte ens kommer ihåg slutet på dessvärre.
 
Och apropå honom: i fredags efter några öl kröp det ju fram att han hade tänkt bjuda med mig på vårbal på lördag men "glömt bort" att göra det tidigare. Nu tror jag i och för sig att det är en sanning med modifikation. Tror snarare att det är som så att han inte riktigt har vågat.
Hur som helst, nu ska jag alltså på bal på lördag vilket jag aldrig tidigare har varit. Klädseln är mörk kostym dvs klänning under knäna i finare material såsom siden, sammet eller likvärdigt. Och har jag några såna klänningar i min garderob? Nej, just det! Och dessutom är jag pank som en kyrkråtta. :-( Får försöka komma billigt undan genom att gå till några second-handaffärer i morgon. Men kul ska det bli!
 

Bakis & skakis

Skulle bara gå ut på en kort AW igår men vad hände? Jo, jag drack alldeles för mycket och kommer inte ens ihåg hur jag kom hem. Måste verkligen sluta med det där sjuka beteendet! I min ålder ska man inte dricka sig redlös på det sättet så att man får minnesluckor. Borde ha lärt mig vid det här laget att veta var gränsen går men det är precis som att jag förtränger den. Undrar om jag ska försöka med en helvit månad?
Det sjukaste av allt är att jag verkligen inte hade råd med denna utsvävning igår. Har hur risigt med pengar som helst och så går jag ut och gör av med över 700 spänn!
 
Det som känns lite kymigt just nu är att det var min plutonchef jag var ute med och i morgon ska vi på övning. Myyycket pinsamt att bete sig så i hans närvaro med tanke på att man inte ska vara med i Hemvärnet om man har alkoholproblem av ett eller annat sätt. Ja, ja. Får ta den diskussionen i morgon. Förhoppningsvis var han också väldigt berusad och inte hade full koll på mig.
 
Har legat i soffan och sängen precis hela dagen lång och tyckt synd om mig själv. Enda gången jag rest på mig ordentligt var när jag gick ner till centrum och köpte bakispizza. :-)

Ska man tycka synd om en sån här?

Alltså, ska man verkligen tycka synd om en som åker fast med 4,3 kg amfetamin på sig i tullen i Malaysia? Nu riskerar han att dömas till dödsstraff för narkotikasmuggling vilket är bland det västa man kan göra i Malaysia. Jag måste säga att jag har väääldigt svårt att tycka synd om en som pysslar med såna saker. Hade vi verkligen velat ha hit skiten och spridit det på gatorna här? Narkotika kostar så otroligt mycket pengar för samhället och vi behöver inte mer av den varan här anser jag!
Visst, ni kan tycka att jag låter hård. Men samtidigt: nöjer sig en smugglare med att bara göra det EN gång? Är så mycket pengar i det att man antagligen fortsätter tills dess att man åker fast. Så personligen så tycker jag gott att han kan få lida lite där nere. Fast kanske inte så häftigt lidande som dödsstraff då...
 
Bild från expressen.se
 

I´m back

Alltså, nu har jag haft problem med bloggen IGEN och tappade helt lusten. Nu försöker jag att ta tag i det igen och så får vi se hur det går. Ska i alla fall göra mitt bästa att få ordning på mina problem.

Vad jag har för problem? Jo, det största just nu är att besöksstatistiken inte funkar. Är med i ett par olika såna där trafikutbytarsidor, jag samlar "poäng", de drar av varefter MEN det syns inte i min statistik! Vad är problemet???
 

RSS 2.0/>