Nu är balkongsäsongen inledd

Tjohoo... Nu har jag gjort vårfint och pimpat på balkongen. Har njutit hela eftermiddagen men känner nu att jag har bränt mig och det är dags att gå in även om det är superhärligt att sitta där ute.


Skulle egentligen har gått på schlagerkväll med en kompis i kväll men nu var han så trött att han inte skulle bestämma sig förrän senare om han orkade gå överhuvud taget eller inte. Hur schysst är det på en skala när det trots allt är valborg och allt? Nej, inte alls faktiskt. Speciellt inte som att han brukar banga men sen kommer på framåt typ 23-tiden att han visst ska gå ut. Så nu kommer mamma hit och grillar i stället och så går vi till något eld här i närområdet och sjunger in våren. Vill inte riskera att blir sittandes ensam...

Satt och tänkte förut ute på balkongen hur glad jag var för ett år sedan. Var uppe hos Poe den här helgen och vi hade så himlans mysigt och roligt! Kändes SÅ bra då och jag kände för första gången att jag kanske skulle våga satsa på honom. Men sen en månad senare kom han ju på att han inte hade några känslor. Skumt att det kom just efter den härliga helgen och inte någon gång när det varit mer intetsägande.

Årets pärs hos veterinären

Min yngsta katt har och kommer alltid att vara väldigt skygg. Han fyller 13 år i år men under årens lopp är det ändå inte många som ens har sett honom då han alltid springer och gömmer sig under sängen när han hör någon annan än mig.
Varje år när vi ska åka och vaccinera är en pärs för både honom och mig. Han är jätterädd och skriker och jag blir stressad och grinar och känner mig som världens sämsta matte. Men sen när vi väl är där är han lugn och snäll och när vi kommer hem är vi kompisar igen. Tills nästa år det vill säga.


Vårpromenad i solen

Efter det att jag hade dammsugit här hemma och vårskurat balkongen åkte jag och mötte upp mamsen för en långpromenad i solen. Var helt underbart härligt. Speciellt som att jag hade med mig kaffe som vi kunde sätta oss ned och njuta av i fågelkvittret. Hoppas, hoppas att det blir fler såna här dagar!

 


Lottovinst!

Kan ni tänka er, jag har vunnit på Lotto! Tjohooo...   
Vinst:
 
1 rad med 4 rätt à 22 kr 22 kr
Vinst: 22 kr

Får nog ut och svira tror jag... Synd bara att insatsen var 46:-. :-)

En dag i solen

Tog en cykeltur ut till väninnans odlingslott. Det är ca 7 km dit och jag hade motvind åt vilket håll jag än cyklade så det var jättetungt. Och eftersom att det var första gången jag cyklade i år lär jag ha fin träningsvärk i morgon och ont i rumpan. Det brukar man ju få efter första gången. Men nu är premiären avklarad och jag kan börja cykla till och från jobbet. Måste verkligen komma igång igen. Speciellt när jag ser kort på mig själv som detta och ser att jag har gått upp i vikt:

 

Det var, trots blåsten, jätteskönt där ute med fullt solsken. Kom hem och tänkte göra i ordning balkongen men det var inte ells lockande eftersom att det är alldeles mulet ute nu. Ja, ja. Får väl se hur jag gör lite senare. Skulle kännas skönt att få iordning min lilla oas där ute.

Seg lördag

Fattar verkligen inte varför jag är så himla trött och seg för. Eller, om jag tänker efter kanske jag gör det. Har haft en jätteintensiv period senaste tiden och det här är väl kroppens sätt att försöka återhämta sig. Hela kroppen känns som sirap och vill verkligen inte röra på sig. Ska man då tillåta sig att ligga på soffan en dag eller ska man tvinga upp kroppen och hoppas på att den blir piggare?

Frossle.com


Högklackat skratt

Bara så där så har jag hittat en ny favvisserie på tv: "Högklackat". Helt min typ av ganska bitig och bitchg humor med sanningsinnehåll. Har kollat igenom de fyra första avsnitten på SVT Play här i kväll och emellanåt skrattat så att tårarna har runnit. Tål nog att ses fler gånger för jag antar att man kommer att komma på fler och fler skämt med tiden.


Vårglädje

Har haft en ganska skön dag i dag med mycket Kikki-prat på jobbet efter gårdagen. :-) På lunchen var jag inbjuden till en konferensanläggning på visning med tillhörande mat. *skönt avbrott från jobbet*

När jag kom hem från jobbet fick det bli lite läsning i vilstolen på balkongen. Det var ju sol och i lä var det riktigt skönt så nu har jag allt lite fräknar på näsan. :-)

 

Kikki!

Mötte upp produktionsteamet samt de andra deltagarna ute på Arlanda vid halv fem. När vi stod där och pratade kom så äntligen Kikki. Kändes som om vi hade träffats förut då det flöt så lätt att prata. Det blev lite filmande och privat fotograferande innan vi släpptes hem med nya minnen i bagaget.

Kikki signerade min skiva som synes. Dock gav jag henne min halsduk med "Kikki på turné -84" på. Tyckte att det var ett större minne för henne, hennes barn barnbarn än vad det är för mig (även om det var stort för mig också). Men hos mig har den legat nerpackad de senaste 25 åren så om den kan glädja henne i stället.


Börjar pirra i magen

Nu börjar det allt pirra lite i magen inför fortsättningen av inspelningen av pilotprogrammet. Eftermiddagens aktivitet är att åka ut till Arlanda och träffa Kikki och låtsas att vi ska resa iväg. Vet inte riktigt om jag är mest pirrig inför filmandet eller om jag är mest pirrig inför att träffa Kikki som jag ju faktiskt var väldigt förtjust i för snart 30 år sedan.


Vad tänker du på?Dyngsur och iskall

Skulle som sagt var iväg på guidad stadsvandring i kväll på Riddarholmen och Stadsholmen. När vi hade gått halva tiden, ca en timme, började det ösregna från ingenstans. Och det slutade liksom inte heller. Så det dröjde inte lång tid innan vi alla var blöta och började frysa. Kan lugnt säga att det förtog lite av turen. Iofs var det ingen höjdarbra guide heller så jag förstår inte nu i efterhand varför jag inte bara vände på klacken och åkte hem i stället!?!
Först nu efter ett par timmar har jag börjat att tina någorlunda. Får bli dubbla täcken i sängen i natt. :-)


Lunch med f.d. chefen

Var verkligen jättekul att träffa f.d. chefen igen över en lunch. Vi hade mycket att prata om och tiden gick jättesnabbt. Kommer verkligen att försöka hålla kontakten med honom även i framtiden.

Var så himla skönt väder ute även fast det blåste lite och jag ville verkligen inte gå in igen. Hoppas att det håller i sig till i kväll då jag ska på guidad stadsvandring på riddarholmen och Stadsholmen.


Morgonens överraskning

Det har tydligen blivit allmänt känns här på jobbet att jag är väldigt förtjust i Tjärpastiller. Men jag trodde väl aldrig att mina kollegor skulle tänka på mig så här mycket:


Blev mycket glad när de låg på mitt skrivbord i morse. Fast jag kanske inte vågar äta så många här på jobbet med tanke på att magen ibland kan protestera lite. :-)

Meditation

Gick iväg till kvällens meditation i kyrkan med höga förväntningar. Och de infriades och det var lika skönt som vanligt. Jag märker när jag är där hur mycket tankar och funderingar jag faktiskt går och bär på. Kanske helt i onödan ibland eftersom jag oroar mig en hel del i förväg. Måste försöka komma på något bra knep att leva i nuet i stället.

Är väldigt fascinerad över att trots att meditationen går av stapeln i kyrkan med en präst så pratas det inte någonting alls om gud och allt det där. För om det hade varit det så hade jag definitivt inte gått dit. Den där gud som de säger finns har definitivt inte varit snäll mot mig så ju mer åren går desto mindre troende är jag...

Frossle.com


GastroNord

Tog ut några timamrs flextid och gjorde ett besök på restaurangmässan GastroNord i Älvsjö. Gick dit med några före detta kollegor och det var verkligen jättekul att träffa dem! Ja, självklart var det ju intressant med själva mässan också. Såg bl.a. en gammal flört där som stod och demonstrerade. Men varenda gång jag gick förbi så stod han antingen upptagen eller höll på att demonstrera. Så jag är lite osäker på om han ens såg mig faktiskt. Men det skulle vara jättekul OM han nu gjorde det. Nästan så att jag får höra av mig och kolla. :-)


Dagen är till ända

Konstig dag det här. Både det där med Kikki men även Johan har varit jättekonstig. För i ena stunden säger han att han inte vill ha något seriöst eller känner något. Ett par timmar senare hör han av sig och frågar vad gör. När jag svarar lite kort blir han så himla kärvänlig. Vad är det för fel på honom egentligen???

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig och ladda inför morgondagen då jag ska på restaurangmässan. Men vi avslutar väl dagen med en Kikki-låt va? Höll på att garva halvt ihjäl mig när jag såg Kikki och Lasse för 32 år sedan. De var ju så unga och söta. :-)


Äntligen funnit min träningsform!


Hjältar!

Liksom så många andra dagar kom jag hem när det visades "112" på tv. Måste verkligen säga att ni alla som jobbar inom vården på något slag är mina stora HJÄLTAR! Att ni orkar med att se alla människor som mår dåligt och har ont dagarna i ända. Och dessutom behöva se blod! Jag själv blir svimfärdig bara jag ser ett skrubbsår.

Är även väldigt imponerad av alla er som jobbar inom äldrevården osv. Ni kämpar på trots låga löner och stressade arbetsdagar.

Brukar undra hur samhället värderar arbetsinsatser ibland. Hur kan det komma sig att en data/skrivbordsnisse kan tjäna flera gånger mer än en undersköterska? Vem gör mest för samhället egentligen och vad är viktigast rent etiskt? Kan själv få dåligt samvete att jag som outbildad kontorsassistent har högre lön än en sjuksköterska som har högskolestudier bakom sig. Var är vi på väg någonstans i våra värderingar?


En ny tv-stjärna är född

Nu har produktionsbolaget varit här hemma och mig och filmat en intervju. Jag fick ta fram och lyssna på mina gamla vinylskivor med Kikki, visa sakerna från tiden i hennes fan-club och låtsas packa en väska. På torsdag ska jag då ut till Arlanda för att träffa henne och låtsas att vi är på väg att resa iväg på en gemensam semester.

Innan film-killarna kom så var jag verkligen jättenervös! Kanske inte lika mycket för filmandet som att jag trots all röjning har så rörigt där hemma. Men allt gick bra. De berömde mig till och med för att jag var en sån naturbegåvning framför kameran! Inga omtagningar behövdes. Men jag antar att typ 40 minuters filmande klipps ner till max 5-6. Hoppas att jag får se det även om det inte säljs in och filmas på riktigt. Skulle dock vara lite coolt om det blir på riktigt och jag fick åka till Rhodos med Kikki. Undrar just om det blir några färgglada paraplydrinkar då eller om det bara blir broccolijuice? :-)


Färdigröjd och trött

I morgon kommer ju det där produktionsbolaget hem hit och ska filma ett pilotavsnitt till en ny tv-serie. Man kan väl lugnt säga att det krävdes en hel del röjande här hemma. Så nu är alla garderober fyllda till bristningsgränsen och jag har insett hur mycket junk jag äger. Men för första gången på flera år ser det någorlunda ut och inte en massa grejer precis överallt. Kanske ska man passa på att bjuda hem folk nu när det ändå är fint? :-)

Efter dagens plockande och städande är min stackars kropp ännu ömmare än vad den var i morse. Så nu ropar sängen...

Photobox - 100 foton gratis


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn
Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp,
polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

© UNICEF/Asselin

Aj, aj, aj...

Är så öm i hela kroppen att jag knappt kan röra mig i dag. Var med vissa svårigheter jag ens tog mig upp ur sängen i morse. Kände mig som en gammal pensonär som mer eller mindre fick rulla ur sängen.

Bling Skal


The Ark

I kväll var det ett jättebra tv-program om The Ark på SVT. Jag har följt dem under årens lopp ända sedan jag för första gången såg dem på världens minsta scen i en gränd uppe på Storsjöyran år 2000. Har varit kul att se dem bli mer och mer omtyckta och erkända varefter åren gått så det var med stor sorg jag såg deras avskedsshow i somras. Tror att en av mina favoriter med dem är "Tell me this night is over".

Från svt.se:

I ”The Ark – Sista dansen i Växjö” bjuds du inte bara på bandets avskedsspelning på Palladium i hemstaden. Du får också följa med när Ola och de andra besöker platserna där allt började och bandet formades.

Programmet är tillgängligt på svt play till 21/5 och kan varmt rekommenderas: http://svtplay.se/v/2781096/musik_special/the_ark_-_sista_dansen_i_vaxjo?sb,p149943,1,f,-1


Öm, smutsig och blåslagen

Har i dag varit på skjutövning med Hemvärnet hela dagen. Så efter en heldag utomhus så kan man nog säga att jag är öm i hela kroppen, jättesmutsig och solbränd i ansiktet (konstigt nog). Sen börjar blåmärkena att poppa upp både här och där. Speciellt en stor blaffa på ena överarmen när jag inte hann få upp vapnet ordentligt. Men det är det värt! För det har verkligen varit jätteroligt och utvecklande.

Syns dåligt hur smutsiga händerna faktiskt är men det kanske är en liten glimt i alla fall:


Nu får det bli någon timme gäspandes i soffan innan det är OK att gå och lägga sig. Just nu är det en dokumentär om mina favvisar "The Ark" på tv men efter det så...

Färdigpackad

Så där ja, då är jag färdigpackad inför morgondagens hemvärnsövning. Tack vare att det är sånt risigt väder i dag så har jag med mig hur mycket kläder som helst känns det som även fast det bara är en dagsövning. Men så fort man väl börjar frysa eller blir blöt så är det kört! Så nu har jag både regnställ, gummistövlar, vinterjacka och så vidare och så vidare med mig.

Eftermiddagen med de älskade brorsönerna blev så där skön som jag önskade. Blir verkligen glad inombords av de där busungarna. Värmer i hjärtat när man kommer till fritids för att hämta dem och de kramar om en...

Playman.se


Glad eftermiddag

Eftersom att cheferna är borta på kryssning i dag så passar jag på att gå ”lite” tidigare från jobbet. Tänkte faktiskt dra redan vid halv två. Då blir det till att åka hem, hämta bilen och sedan åka och hämta brorsönerna i skolan. Kände att jag fick en sån himla abstinens efter dem igår kväll. Har ju varit lite tungt här på jobbet och så, så det behövs lite av deras glädje. Och snacka om att jag ska tvångskrama dem! Så hämtar dem i skolan och får sen några timmar själv med dem innan föräldrarna kommer hem och jag måste dra mig hemåt i tid inför övningen i morgon bitti.

Är verkligen glad över att jag redan från början har jobbat på att få en sån nära kontakt med brorsönerna. Jag har mycket svårt att tro att det vi hittills har byggt upp ska försvinna bara så där utan vi kommer nog antagligen alltid ha en väldigt nära relation!


Vad är detta?

Alltså, det är slutet av april och det SNÖAR ute! Våren har ju knappt börjat ännu. Ska vi aldrig få någon vår/sommar i år? Och med det här vädret kommer det inte att bli så himla mysigt att vara ute på hemvärnsövning utomhus hela dagen i morgon. Kan det sluta snöa/regna någongång så att det värsta hinner sjunka undan tills i morgon bitti???


Ett riktigt vårtecken...

...är när alkisarna har intagit sina bänkar i Björns trädgård vid Medborgarplatsen. Vet inte om de sitter där för att det är nära enheten för hemlösa, socialkontoret eller om det är för att träden har börjat att blomma där.

Jag hoppas i alla fall att väderprognosen inte stämmer för helgen. För jag vill ha fint väder åtminstone på lördag när jag ska vara utomhus hela dagen lång.

Jobbig insikt

Jag håller på att viker ihop mitt klädberg i sovrummet och har just insett att jag har inhandlat hela 22 st "farmors-klänningar" under det senaste året. Och jag som har varit så stolt över att jag inte shoppar längre. Hur gick detta till? Visst, de är inhandlade på second-hand men om man säger att varje klänning har kostat i snitt 150:- så blir det ändå en del pengar. Och när ska jag egentligen hinna använda allihopa? Sjukt beteende? Japp, jag inser det när det blir så här svart på vitt. Men som försvar får jag väl ändå säga att ungefär hälften är sommarklänningar och hälften är mer vinteraktiga. Och då låter det inte fullt så farligt va? :-) Ett urval:

     

 

Mitt klimatkonto

Blev ombedd här på jobbet att gå in och kolla min klimatpåverkan på klimatkontot.se och mitt resultat blev väl inte så där toppen precis. Som jag trodde så är jag inte så nogräknad med såna grejer. Fast det är ändå över förväntan måste jag säga. Så här ser resultatet ut:


Medelsvensken: 10 ton
Medel i världen: 5 ton
Hållbar utveckling: 0,7-1,5 ton

 


Så sant, så sant...
Inflyttnings-aw på f.d. jobbet

Var så himla kul att träffa de f.d. kollegorna när jag var och hälsade på i deras nya lokaler! Och vips hade jag en klump av saknad i magen efter det sociala! Visst, där hade jag ap-trista arbetsuppgifter men jag skrattade åtminstone varje dag... Helt plötsligt kom jag till insikt med att jag ska jobba på ett företag där det finns säljare. Det är ju de som är socialt kompetenta och vet hur man beter sig mot andra. Jag är inte gjord för att jobba med inbundna och konstiga ingenjörer som jag gör nu. Får bli ändring på detta, ska fixa iordning min cv och sätta igång med jobbsökande nästa vecka.

Saltopeppar.se


Dagens lunch blev räddningen

Blev lunch på min favvis "Empati" i dag med Poe´s lillasyrra. Det var lika gott som vanligt och väldigt kul att träffas.

Direkt efter lunch blev det ett enhetsmöte där jag satt som på nålar eftersom att jag hade bestämt mig för att prata med avdelningsdirektören om hennes uppförande mot mig härom dagen. Jag sa att jag blev både ledsen, besviken och arg men att jag väntat ett par dagar med att ta upp det för att jag ville lugna ner mig lite. Hon verkade inte ta åt sig alls utan svarade bara "jaha". Borde man inte reagera när man får sån kritik?
Tog även upp frågan med vad mina arbetsuppgifter skulle bli nu när det blir två enheter till på avdelningen och det kommer helt klart bli att typ kopiera papper. :-( Så diskussionen avslutades med att jag sa att vi startar upp och ser hur det blir men att jag har ett annat spår vid sidan av också (fick ingen reaktion där heller för övrigt).

Och just till det spåret ska jag åka nu och prata. Även om det inte blir något där så är det i alla fall skönt att vara attraktiv på arbetsmarknaden!

LEAN för hela slanten

Har i dag suttit i LEAN-utbildning hela dagen. För er som inte vet vad det är för något så kan man kort säga att det är ett förhållningssätt till arbetssättet som ska kapa onödiga ledtider. Man ska alltså jobba smartare för att undvika ineffektiv tid. Mycket intressant, lärorikt och inspirerande. Speciellt som att vi fick leka fabrik och försöka kapa/jobba smartare genom att ha en legobilsfabrik med olika stationer. :-)

Så här förklarar Wikipedia begreppet:
Lean Production är en filosofi om hur man hanterar resurser. Syftet med Lean är att identifiera och eliminera alla faktorer i en produktionsprocess som inte skapar värde för slutkunden. Enkelt uttryckt handlar det om "'Mer värde för mindre arbete"

Ett vardagligt produktionsexempel: att diska en sax. Du tar saxen från sin krok, diskar den, lägger saxen i diskhyllan för torkning, hänger upp den på sin krok igen. Här finns ett arbetsmoment att plocka bort. Istället för att lägga saxen i diskhyllan för torkning, så hänger du den direkt på sin krok för torkning. Det kan tyckas vara en självklarhet, men det förutsätter ju att den enskilde faktiskt tänker på det.


Kvällens föreläsning

Var på en öppen föreläsning på Försvarshögskolan i kväll som handlade om "Ryssland återhämtar sig-vad betyder det för Sverige och EU?". Det var verkligen en jätteintressant timme och jag lärde mig en hel del om Rysslands politik. Forskaren Gudrun Persson som höll i föreläsningen var dessutom mycket underhållande och lätt att lyssna på.

Så här stod det om föreläsningen på fhs.se:

Start


Efter en uppiggande höst och vår då den politiska debatten i Ryssland vaknade till liv, finns anledning att höja blicken. I sin valkampanj citerade Putin en tidigare tsarrysk utrikesminister och hävdade att "Ryssland återhämtar sig". Vad betyder det för det säkerhetspolitiska läget i Europa? Är det en "omstart" på gång eller blir det en kallare period?

Ryska federationen har under 20 år sökt sin identitet – en plats i världen. Hur ser den ryska självbilden ut och hur ska vi förhålla oss till den? Vad får den för konsekvenser för Sverige och EU?


Är det så här man fuskar?

Apropå föreläsningen om Ryssland jag var på igår: är det sånt här man kallar valfusk på hög nivå?


Besvikelsen är stor

Det har ju varit lite rörigt på mitt jobb senaste tiden. Den förra avdelningsdirektören som jag kom jättebra överrens med slutade i början av december och efter dess har vi haft en tillförordnad som var riktigt bra men som nu går tillbaka till sin ordinarie tjänst. Nu har tjänsten då blivit tillsatt. Och det av en av de där tjejerna som hela tiden har försökt att frysa ut mig. Hur tror ni att det känns?

Hon har hela tiden varit enhetschef men då har ju inte hennes ord vägt tyngst utan direktören har bestämt vad jag som assistent ska göra. Nu håller vi precis på med en stor omorganisation och under hela processen är det ingen som har berättat något för mig men jag har varit lite cool och inte tjatat. Men så idag så satt hela företaget uppdelat i smågrupper och då hamnade jag med avdelningsdirektören och enhetscheferna. Precis innan vi ska gå på lunch säger då direktören: "jo förresten, du kommer att tillhöra X-enheten rent organisatoriskt men ändå vara assistent mot alla fyra enheter vad gäller personalfrågor och så". Detta innebär alltså att jag kommer få mina arbetsuppgifter degraderade till nivån att kopiera papper och att allt det som jag har tyckt varit roligt kommer att tas ifrån mig.

Undrar just hur hon tänkte när hon valde att inte prata med mig enskilt först utan tog det inför en massa andra människor. Var hon rädd att få mothugg eller? Sen undrar jag också om hon gör så här för att bli av med mig. Och jag har inte en jäkla aning om vad jag har gjort mot henne (eller de andra tjejerna) för att hon ska bete sig så här. Känner mig verkligen jättebesviken och ledsen över det här!

Världens tristaste inlägg men var tvungen att få ur mig det...

Dags att dra sig tillbaka

Hade stora planer för att jag skulle göra här hemma idag men det blev visst pannkaka av i princip allting. Det var ju så fint väder ute så jag ville passa på att njuta av solen. Vara inne och plocka kan man vara någon annan dag har jag hört. Fast det måste vara någorlunda röjt här hemma till nästa måndag när de kommer hit och filmar för det där pilotavsnittet.

Här är några av bilderna jag tog runt Flaten i dag:

 

  

 

Such a perfect day

Har haft en underbar eftermiddag med en väninna. Vi tog en långpromis runt Flaten med tillhörande fika. Känns som om jag har laddat ljus och sol för att klara av veckan som kommer. Fast för säkerhets skull ska jag gå ut en liten sväng till. Kan nog inte bli för mycket ljus för sinnet tror jag.

En ganska tung låt men ändå väldigt fin låt på något sätt:


Sol ute=sol i sinne

Vad härligt det var att vakna upp idag med solen strålande in genom fönstret och fåglar som satt i trädet utanför och sjöng. Så nu får det bli en långpromis i skogen och bara njuta av ljuset.

Är det inte nästan så att man kan se att björken börjar bli lite grön? Eller är det bara önskedrömmar än så länge?


Produktiv dag

Känns verkligen som att jag har hunnit med en del idag här hemma även fast det inte direkt syns ännu. Men efter morgondagen så borde det bli lite större skillnad här i röran. Känns faktiskt lite skönt att ha rensat ur en del. Slängde 7 par skor, 2 väskor och gav en hel kasse med kläder till klädinsamlingen bland annat. Nu ska det dock bli skönt att gå och sova skönhetssömnen.


Blöt promenad

Efter att näsan hade dammat ihop helt efter min städräd här hemma så bestämde jag mig trots allt slask för att gå ut och gå. Fast jag måste säga att jag tröttnade ganska snabbt. Först blåste det ner en slask-kocka i huvudet på mig från ett träd. Och efter ett tag började ena stöveln att läcka (såg sen att den spruckit i skarven, bara att slänga alltså) och då lackade jag helt.

Undrar just hur lång tid det tar för allt det här vattnet att smälta bort. Och sen tycker jag att det ser lite lustigt ut att det har börjat växa upp nya trädskott från en nedfallen stam.


Dammiga LP-skivor

Fick allt bli en riktig innedag idag. Roar mig med att damma i vitrinskåpen och samtidigt rensa ur lite av sånt som inte betyder något för mig. Under tiden så lyssnar jag på gamla LP-skivor från 80-talet för fullt. Riktigt kul faktiskt! Vissa skivor undrar jag faktiskt varför jag överhuvud taget köpte och tyckte var bra då. Men det här väl till antar jag. Om 30 år kommer man tycka att dagens musik är helkonstig antagligen.

Photobox - 100 foton gratis


Vad hände?

Vaknade vid nio men sen var klockan helt plötsligt tjudo över tio. Hur gick det till? Var tog den dryga timmen vägen någonstans? Sen när jag gick upp och tittade ut genom fönstret var det ju helt vitt ute med össnö! Är det inte april nu? Ok att man säger att det är aprilväder men någon måtta får det väl ändå vara på galenskapen va? Jag vill ha lite värme och sol nu faktiskt.

Playman.se


*prosit*

Nu nyser jag konstant och det kliar som 17 i näsan. Funderar faktiskt på att gå och sussa i stället för att ligga här och slötitta på "Farsan". Måste väl säga att den är sådär så jag missar nog ingenting. Kanske bäst att försöka vara lite pigg i morgon när jag ska röja här hemma.

Natti, natti...


Hachiko

Kände mig lite låg och behövde få ur mig ledsamheten lite så det fick bli att titta på filmen "Hachiko" som jag hade blivit tipsad om.
Först trodde jag att det var en barnfilm med världens sötaste och busigaste valp. Men ju längre in i filmen jag kom desto mer påverkad blev jag. Började som en liten klump inombords och till slut satt jag och bölade högt här hemma i soffan så att mascaran rann och katterna satt och stirrade på mig och undrade vad som hände.

Filmen kan starkt rekommenderas!

Poster Hachiko - en vän för livet (2008)


Discshop.se: "Lasse Hallströms film HACHIKO - EN VÄN FÖR LIVET är baserad på en sann japansk historia om en övergiven valp som tas om hand av en professor, i filmen spelad av Richard Gere.

När akita-valpen Hachiko kommer till sitt nya hem, dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid möter Hachiko sin ägare vid tågstationen, och hunden blir en älskad medlem i familjen. Men en dag får Hachiko vänta förgäves. Trots det väntar han troget på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden med mat och varma ord

Idag finns en bronsstaty rest till minnet av Hachiko vid Shibuya Station."


Äntligen freeedag

Även fast det blev en kortvecka nu så är det SÅ skönt att det är fredag! Längtar hem till soffan och katterna redan nu. Är och ser superdupertrött ut idag vilket kollegorna gärna påtalar. Kan det vara för att det antagligen är en ny liten förkylning som ligger där inne och lurpassar?


Saltopeppar.se

Sorglig tjuvlyssning

När jag satt på t-banan på väg hem efter att ha fikat med en kompis så hörde jag en alkis som satte sig i båset bakom mig och började prata med en kvinna. Han bad så mycket om ursäkt för att han hade druckit och såg ut som han gjorde och att han pratade med henne. Han började med att berätta att hans tvillingbror hade dött av en hjärntumör för ett par år sedan och att han inte haft någon att prata om det med sedan det hände. Han började gråta och sa att han kände sig så ensam och att det var därför som han drack.
Tydligen hade han en dotter någonstans som han inte hade träffat sedan hon var liten då mamman stuckit med henne och det var då han hade börjat dricka.

Usch, det var verkligen hjärtskärande att höra. Och nu ångrar jag mig SÅ att jag inte stannade kvar på tågen och pratade med honom (kvinnan gick av på samma station som mig). Tänk vad jag antagligen hade kunnat ge den här mannen genom att bara lyssna och finnas till som medmänniska.


Pular med organisationsschemat

Sitter här och förbereder det nya organisationsschemat som ska gälla från och med nästa vecka. Visst, alla namn är inte riktigt officiella och klara ännu men det är lika bra att ha förberett så mycket som möjligt. Jag tycker att såna klursaker är ganska roligt att pyssla med och tar mer än gärna på mig såna arbetsuppgifter.
Alcatraz, bra eller dålig serie?

Då TV4 gjort så mycket reklam för den nya tv-serien "Alcatraz" så bestämde jag mig för att se det första avsnittet via play i kväll. Det var väl så där måste jag säga. Så jag såg avsnitt nummer två för att ge det en chans till. Men nja... Var lite för likt "Lost" i stilen med att det är människor som försvinner på ett ställe och dyker upp på ett annat. Känns liksom som att man sett det här förut. Men om man verkligen inte har något annat för sig så kanske det kan funka som slötittande.


Favorit i repris

Gillar verkligen den här låten med Säkert! så därför får ni höra den en gång till. :-)


Ny titel: tv-stjärna

Eller nästan tv-stjärna i alla fall. Nu är det klart att jag ska medverka i ett pilotavsnitt som går ut på att man ska resa iväg med sin idol. Dock kommer själva piloten att göras här i Stockholm.
Så om två veckor kommer produktionsbolaget hem till mig och gör en kortare intervju när jag ska låtsas packa och sedan åker vi ut till Arlanda där vi då ska resa iväg till idolens drömresmål. Ska bli jättespännande fast samtidigt väldigt jobbigt att de ska göra intervjun hemma hos mig. detta betyder ju helt klart att jag måste röja upp lite i röran. :-(

Godisboxen.se


Puh, vilken dag.

Inte nog med att jag var lite trött i mössan i morse efter gårdagens vin, det var jätterörigt på jobbet också. Det var enhetsmöte, organisationsinformation och en hel hög med beställningar som avlöste varandra. Och däremellan skulle det köpas blommor och beställas tårta.

Hem och vända innan det var direkt vidare till utbildning med hemvärnet. Så nu har jag ramlat ner här i soffan och det känns som att det kan bli svårt att resa sig upp härifrån för att förflytta mig via duschen till sängen.


Johan...

Var ute och gick och så i dag och sen på eftermiddagskvisten började Johan höra av sig med sms. Förstod att han fiskade efter om jag var hemma eller inte i kväll. Och efter mycket om och men så kom han och knackade på dörren här vid halv sju.
Han fick middag, torsk med ägg- och persiljesås, och sen satt vi bara och drack vin och hånglade innan han helt plötsligt skulle iväg till en kompis och kolla på film.

Alltså, han är verkligen superskum! Vad är det egentligen han vill mig? Det känns som om han är intresserad även om han säger att han inte är det. Men samtidigt så undrar jag varför i hela världen han skulle lägga ner så mycket energi på mig när jag är tydlig med att jag inte är ute efter en kk. Jag tror faktiskt att han är intresserad och tycker om mig men att han inte riktigt vågar. Antingen på grund av kompisarnas tykningar eftersom att jag är så mycket äldre eller på grund av att han är rädd för känslor. Det får framtiden utvisa även om det är ganska påfrestande för mig...

Norrlandskontakten.se


Varför då?

Igår gjorde jag en heldagsutflykt ner till Småland med mina föräldrar för att hälsa på en gammal bekant som jag inte har träffat på typ 25 år. När jag var liten var han bonde på gården där vi hyrde vårt landställe och tydligen så var jag som ett plåster på honom var han än gick och frågade hela tiden "varför då?".

Visst minns jag att jag var med honom mycket i ladugården, i verkstaden, på höskullen och ute och åkte traktor. Sprang ner till honom så fort jag vaknade och sen fick föräldrarna komma och hämta mig. Men det konstiga i det hela är att jag upplever mig själv som att jag var ett väldigt tyst och blygt barn. Vad gjorde att jag vågade prata med just honom? Kommer så väl ihåg en gång när han sa "när du blir stor kommer du att bli en riktig pratkvarn". Jag gick länge och funderade på det där och det minnet sitter fortfarande i väldigt tydligt.

Nu är bonden 69 år och har råkat ut för ett par strokes. Fast eftersom att det inte hade satt sig på talet så lät han precis som jag minns honom från när jag var liten. Det var verkligen jätteroligt att träffa honom igen efter alla dessa år!


Tillfälligt avbrott

Blev en mycket trevlig tillställning igår. Så trevlig att jag är lite bakis i dag. Men framför allt väldigt trött med tanke på att jag blev väckt av brorsönerna halv sju i morse. Och de var utrustade med visselpipor om man säger så!!!

Efter att ha varit iväg på grillmiddag hos kompisar i kväll så ska jag nu äntligen däcka i säng! Ska upp redan vid halv nio i morgon för att åka iväg på en dagstur ner till Småland.

GLAD PÅSK

Vaknade upp med ett ryck för en halvtimme sedan efter att ha sovit i tolv timmar! Är det verkligen helt normalt?

Straxt bär det av för att fira lillebror som fyller år och påsken förstås.GLAD PÅSK på er!


Ny favvis

Åh, det här är min nya favvislåt. Låter lite som Miss Li när jag tänker efter så det är antagligen därför jag fastnat även för Frida. Hur som helst så har de gjort en ganska skön video till låten, nästan så att man får MVTalá80talskänsla. :-)


Påskledig

Guuud vilken skön känsla det är att veta att man är ledig några dagar nu. Fast några dagar går snabbt. Tyckte inte att jag hade något särskilt inbokat men helt plötsligt så är det ganska fulla dagar: i morgon fira brorsans 35-årsdag och sova kvar där. Om det är väder blir det vårvaxning av bilen på lördag och sen till vidare till bögkompisarna på påskmiddag. På söndag blir det en dagstripp ner till Småland för att hälsa på en gammal bekant till familjen. Sen är det helt plötsligt måndag och sista lediga dagen. Men jag ska verkligen njuta av att sova på mornarna!


Rödnäsa

Drog från jobbet redan straxt efter 12 i dag vilket kändes underbart! Och eftersom att solen skiner för fullt så bestämde jag mig för att ta en kaffe på balkongen. Blev kvar där ute i nästan ett par timmar! Visst, det är ju inte direkt så att man sitter i t-shirt och shorts men i lä var det ändå ganska varmt. Så man kan lugnt säga att jag är "Rudolf med röda mulen 2" just nu. :-)


Kikki-minnen

Har blivit tillfrågad om jag skulle kunna tänka mig att vara med i en pilot för ett underhållningsprogram där man ska få resa någonstans med en idol. Och eftersom att jag då var ett stort av fan av Kikki Danielsson där i mitten av 80-talet så var de intresserade av att få veta lite mer. Så detta skrev jag ihop:

Mitt första minne av Kikki var när hon och Bettan var Chips med "Dag efter dag" i melodifestivalen 1982 då jag var nio år. Den låten gjordes i många olika versioner och kläder mimandes med kompisen.
Sen var det då dags för uppträdandet i Gamleby Folkpark 1984. Åh, jag tyckte att hon var SÅ bra! Därefter var det bara Kikki som gällde. Uppträdde med hennes låtar på "roliga timmen" i skolan X antal gånger där favoritlåten var "Gubben i lådan" som var med på skivan "Kikkis 15 bästa låtar" (f.ö. en av de lp-skivor jag tog upp från källaren härom månaden och lyssnade på). Var även med i hennes fan-club under några år och klippte ut bilder från OKEJ.
Hon hängde med intensivt tills efter "Varför är kärleken röd?" och "Bra vibrationer" då det började klinga av lite. Fast jag släppte henne inte helt utan har hängt med i hennes karriär under årens lopp. Och så kom då återkomsten med Bettan och Lotta. Då kom helt plötsligt intresset tillbaka och det blev en del lyssnande samt showen på Circus som var en upplevelse. Därefter måste jag dessvärre erkänna att hon har fallit lite i glömska rent musikmässigt igen. Numera blir jag bara påmind av allas vår M då och då när han glatt retar mig för den där halsduken från folkparken som jag faktiskt fortfarande har kvar. :-)

Så vi får väl se om de nappar på detta. Skulle vara himlans kul i alla fall.


Bästa chefen?

Kolla här vad som stod på skrivbordet i morse:

Blir man inte glad så säg? Såna chefsegenskaper uppskattas! Tänk va att så lite kan ge så mycket...

Avkopplande meditation

Kom äntligen iväg på meditation igen. Är en hel månad sedan sist. I dag körde vi bara ett 20-minuterspass av någon konstig anledning men det gjorde inte så mycket då jag hade alldeles för mycket i huvudet för att kunna koppla av till att börja med. Det var nog bara de sista 5 som jag lyckades koppla bort tankarna som mal där uppe i hjärnkontoret. Ja, ja. Övning ger väl färdighet antar jag, det är bara på det igen.

Så här sitter vi men just den här bilden är från dharma-rain.org:Dagens studiebesök...

... gick av stapeln på det gamla krigssjukhuset under Sös. Det var verkligen jätteintressant att se. Visst, man fick försöka föreställa sig hur det skulle se ut i skarpt läge men det fanns vissa ställen som var förberedda. Bland annat en operationssal samt en intensivvårdsavdelning. Men jag hoppas verkligen att det aldrig kommer att behöva användas!
Enda gången det har varit aktuellt att öppna upp det under "modern" tid var under Tsunamin men som tur var så klarade den vanliga vården av det. Det som är lättast att sätta i drift och det som troligast kommer att behövas är kemikaliesaneringen som ligger där. Det är dit räddningspersonal åker med folk som kan ha blivit kontanimerade vid diverse utsläpp.Bild från erro.se


Följetongen om 3

Är ju som bekant inte det minsta nöjd med 3 just nu och skickade iväg detta till deras kundservice

Hej!

Jag hoppas att genom att skriva komma till rätt person/avdelning som kan åtgärda mitt problem. Känner att jag inte ens kan ringa då jag bara blir otrevlig mot stackaren som svarar. :-(

Det är som så att eftersom ni inte har täckning på vissa delar i Jämtland så behöver jag ett backup-abonnemang hos en av era konkurrenter. För fem veckor sedan ringde jag till kundservice för att beställa operatörskod för att låsa upp min f.d. telefon (Sony Ericsson ELM) som bindningstiden hade gått ut på. Blev kopplad till en telefonsvarare där jag skulle knappa in alla uppgifter. Efter att ha gjort det fick jag tillbaka ett sms om att koden inte kunde genereras. Jaha, ny telefonkö till kundservice. Fick beskedet av killen som svarade att han skulle beställa koden manuellt och att det skulle ta max tre veckor innan jag fick den.

Tre veckor gick och jag ringde igen. Nästa kille lovade att han skulle skicka ut den direkt och att jag skulle få den inom ett par dagar. När ytterligare en vecka hade gått rinde jag IGEN i torsdags 29/3 och den killen skulle kolla upp vad som hände och ringa tillbaka till mig snarast med besked. Tror ni att han har ringt ännu?

Alltså, vad är det som händer? Är det verkligen så här ni behandlar era kunder? Personligen tycker jag INTE att detta är ett acceptabelt beteende av er som företag. Det är inte OK att säga att man ska leverera något som man sedan ignorerar. Har ni aldrig hört uttrycket: att säga att man inte har någon information är också information.

Nu har det gått så långt att varenda gång jag ser er reklam på tv så gnisslar jag tänder av ilska och det här har blivit det dagliga samtalsämnet på jobbet. Är det så ni behåller befintliga kunder och försöker skaffa nya??? I så fall lyckas ni inget bra måste jag nog säga.

Jag hoppas verkligen att jag får svar på detta och mitt problem åtgärdat snarast!

Vänligen,

Jag återkommer med rapport när/om de svarar. Ska bli mycket spännande att se hur de bemöter detta, är ju trots allt ganska tydlig med vad jag tycker om dem.


Humor på hög nivå

Fastnade framför filemn "Repmånad" när jag kom hem från hemvärnsövningen i lördags och jag måste säga att jag tycker att det är en av de roligare svenska filmerna som har gjorts. Fast antagligen är det bara för att jag känner igen en hel del från det gröna livet.

Filmen är från 1979 men ändå har vi fortfarande exakt samma materiel utom uniformerna som då: lakan, bilar, matsalsmuggar, sänglampor, snuskburkar osv. Helt sjukt när man tänker efter! Men som man säger: hade det inte varit det bästa så hade kungen aldrig köpt in det. :-)

Smakprov på humorn:
-Är det nån som har sett min ena strumpa?
-Nej!
-Min andra strumpa då?!


Urblåst

Fick för mig att jag skulle gå ut en sväng på lunchen för att ta lite luft och på det sättet försöka bli av med huvudvärken. Men man höll ju på att blåsa bort i ishavsvindarna. öronen var som isklampar när jag kom in igen även fast jag var så duktig och hade mössa på mig.

Joyofgiving.se


Blinddaterapport

Vi träffades utanför fiket vid klockan tolv och jag blev inte nervös förrän precis innan vi sågs då jag kom ett par minuter tidigare och stod och väntade. Men direkt när vi sa hej så släppte det. Han var väldigt lätt att prata med och jag kände att jag kunde vara mig själv.

Och det där med hur han såg ut som jag var så nervös över innan var det ingen fara med heller. Han såg helt vanlig ut. Stack inte ut åt något sätt alls och hade jeans och en tröja. Inget konstigt alls.

Det var väl ingen himlastormande förälskelse direkt som det var med ex Poe men jag tror i alla fall att jag ska ge honom en chans till. Kanske behöver det inte vara blixtar och stjärnor? Kanske skulle det vara bättre för mig med lite trygghet i stället för det spännande???

Norrlandskontakten.se


Straxt dags för blinddate

Då var det straxt dags att åka iväg på blinddaten. Fast konstigt nog så är jag inte det minsta nervös än så länge. Var ju lite orolig för hans utseende där eftersom att kompisen uttryckte det så kryptiskt som att "han är ju inte världens snyggaste". Men nu har han skickat en mobilbild och på den ser han helt vanlig ut. Visst, ingen Markus Schenkenberg men vem fasiken behöver en sån?

Jag återkommer med rapport om hur det gick sen i kväll. Ska nämligen iväg och byta till sommardäck också under eftermiddagen.

Godisboxen.se


RSS 2.0/>