Boktips #17: Våga flyga

Har varit lite dålig på att skriva om böckerna jag läst men här kommer lite om den senaste: Våga flyga av Lisa Jewell. Det var en typisk lättläst feel good-roman som gick enkelt att plöja igenom.
Boken var varmt och målande skriven, det var så att man kunde se personerna och huset framför sig. Kände mig i "feel good mood" när jag läst den vilket antagligen var målet med boken. Kan rekommenderas om man vill ha något icke tankekrävande att läsa.
 
Text och bild från bokus.se:
 
En varm och insiktsfull roman om vänskap, andra chanser och kärlek som finns där man minst anar det.

I huset över gatan bor den brokigaste skara människor som Leah någonsin sett, och när hon får en förevändning att knacka på visar det sig att där finns mer än hon någonsin kunnat drömma om ...

Leah och Toby har bott mitt emot varandra på Silversmith Road i flera år, men de har aldrig mötts. Trots det har Leah alltid velat kika in i det konstiga huset som verkar fullsmockat med härligt underliga hyresgäster. Och en dag får hon av en slump en förevändning att knacka på ... 

När Toby ber henne om hjälp i en svår fråga är hon mer än villig att ställa upp. Efter att ha dumpats av sin pojkvän behöver Leah nämligen något annat att tänka på än sitt nya liv som singel. Toby är en misslyckad poet och obotlig romantiker. Dessutom är han otroligt snäll och väldigt konflikträdd. Det har i sin tur inneburit att han har en massa inneboende på halsen, men inga större hyresintäkter. Nu har det emellertid blivit dags för honom att gå vidare i sitt liv, och kanske kan Leah hjälpa honom att göra det.
 
Våga flyga (pocket)
 

Nu är det höst!

Nu märks det att hösten är här. Mörkare både om mornarna och kvällarna, lite kyligt och träden ändrar utseende. Och i dag har jag plockat iordning på balkongen samt oljat möblerna innan de ska ner i källaren. Visst kan det fortfarande bli varma och fina dagar men jag tror nog att balkongsäsongen ändå är över.
 
Varje höst när jag fixar med balkongen blir det någon typ av årsbokslut. Vissa har det vid nyår men jag tar det vid den här tiden. Känns verkligen som att det här året har gått jättefort! Dessvärre, får jag nog säga, kom Johan in i bilden för ett år sedan och tog alldeles för mycket energi helt i onödan. Tänk att man kan slösa så mycket tid och energi på en person som man egentligen inte behöver i sitt liv. Vi har inte haft kontakt nu på drygt en månad vilket är riktigt skönt!
För övrigt har jag hunnit komma in i jobbet ordentligt och har hittat min roll där vilket gör att jag trivs riktigt bra. Dock har jag inte kommit igång med den här barnfrågan. Men nu jäklar! Nästa år vid den här tiden så ska jag i alla fall ha försökt... Och tänk, om ett år har jag fyllt 40...
 

Saknad i magen

Trots att det är en bra bit över ett år sedan det tog slut med mitt ex Poe kan saknaden fortfarande komma över mig med full kraft emellanåt. Såg ett kort på honom igår och det satte tydligen igång de undermedvetna tankarna. Har drömt om honom i natt och tom vaknat ett par gånger ett par gånger och varit helt förvirrad och undrat var han är.
 
Det här är verkligen konstigt efter så här lång tid erkänner jag men upenbarligen så satte han sig så hårt inom mig att jag har svårt att släppa honom. Dessvärre har vi mer eller mindre tappat kontakten nu. Jag kände att det bara var jag som ringde hela tiden så till slut gjorde jag något jag antagligen kommer få ångra: skickade ett kort till honom där jag skrev att jag känner att det bara är jag som hör av mig och att jag nu lägger bollen hos honom om han nu vill ha kontakt. Detta gjorde jag för drygt en månad sen och uppenbarligen vill han inte ha mer kontakt eftersom att jag inte har hört ett pip. :-(
 
 
 

The Dictator

Hamnade hos ett par kompisar här i eftermiddags. Först var vi iväg och shoppade lite och sen blev det grillning. Sommarens sista måntro?
 
När barnen hade gått och lagt sig satte vi oss tillrätta och satte igång filmen "The Dictator". Snacka om sjuk film! Den var så dålig att den blev rolig. Såna där pinsamma skämt att man nästan blev generad. Men jag kan ändå inte sticka under stol med att jag skrattade en hel del och blev ganska upplyft en regning lördagskväll som denna.
 
Kolla in ett klipp från filmen här (det roliga börjar någon minut in i filmen när de är i helikoptern): http://www.youtube.com/watch?v=MFCEBWkLwqc
 
 
 

Lördagsseg

Även fast jag sovit riktigt bra i natt så är jag SÅ seg! Kan det vara ett tecken på att det har varit lite väl mycket under veckan? Ligger nu här i soffan och tittar på "Fångarna på fortet" av alla program. Och jag som inte ens gillar det. Men nu måste jag snart resa mig upp ur dvalan då jag ska åka och fika hos några kompisar. Och jag sa att jag gärna vill vara utomhus så vi får väl se om de anammar det.

Ensam efter AW

Var på aw med några före detta kollegor i kväll men var så trött att jag var hemma redan vid nio. Även om det var jag som ville åka hem först så var det ganska trist att komma hem till ensamheten. Känns så himla ensamt att komma hem till en tom lägenhet (om man inte räknar med katterna då). Jag vill ju också ha någon att komma hem till och ha fredagsmys med...

Dagens insikt

  

Vad var det jag sa?

Förra året var jag på en föreläsning på Försvarshögskolan om det kommande hotet från öst i och med Putins upprustning. Redan då sa jag att vi ska nog inte sitta helt stilla och vänta på honom för kommer det gör han förr eller senare. Och nu säger även chefen på MUST samma sak på svd.se:
 
Must-chefen: ”Vi ser ökad signalspaning”

Rysslands militära upprustning har tagit fart. Spionaget mot Sverige riktas mot våra spetsförmågor som flyg och ubåtar.

Så min oro är kanske inte helt obefogad ändå. Ni skulle bara veta hur utskrattad jag blivit när jag tagit upp detta med andra. Nej, lyssna på mig nästa gång. Kanske har jag något smart att säga ibland. :-)
 

Kroppen skakar

Efter en tuff dag på jobbet skyndade jag iväg på veckans cirkelfyspass på Friskis. Och i dag gav jag verkligen allt för att bli av med frustrationen. Och det lyckades! Dock blev kroppen lite lidande och säger nu ifrån rejält. Orkar inte ens lyfta upp armen och hela kroppen skakar. Tror ni jag kommer ha träningsvärk närmaste dagarna/veckan?
 
 

Strongbow på en onsdag

Var ju iväg på aw efter jobbet förut med några kollegor och det var riiiktigt trevligt! Blev två Stongbow och en tallrik med grönsaksdipp innan alla åkte hem till sig. Precis som en aw ska vara alltså!
 
Börjar bli lite nervös inför min presentation som jag ska hålla i morgon bitti. Är som så att vi håller på att införa arbetssättet LEAN på jobbet och jag har av någon oklar anledning (kanske ska hålla en lägre profil nästa gång?) blivit coach för en enhet. Just den här enheten består av ca femton stycken varav fem stycken är riktiga pain in the ass. De forcerar sina åsikter utan att lyssna på andra, de sprider sina negativa attityder plus att de är allmänt gnabbiga. Så i morgon ligger det på min lott att vara lite hård och ta biten om gruppdynamik och om att alla måste få komma till tals. Och vad är det alla UGL-övningar visar? Jo, att genom samarbete når vi längre.
 

AW på detta?

Den här dagen har verkligen gått i mötets tecken. Herregud säger jag bara! Nu är huvudet alldeles proppfullt och det börjar bli dags att avsluta dagen med en kort AW med några kollegor. Men det får bli en kort en med tanke på att jag ska hålla en presentation i morgon bitti klockan 8...

Kärlek och glädje

Nu när jag har varken kärlek eller glädje får jag ibland ta till andra knep för att få ork att gå vidare. Självklart har jag ju familjen med mina älskade brorsöner men det behövs mer än så. Just i kväll har jag lyssnat på Mojje medan jag har stått och rensat svamp för fulla muggar. Blir alldeles glad inombords av hans musik som väl kanske egentligen är ämnad för mindre barn. Tror att jag ska gifta mig med honom. Eller med min favvis Markoolio då. :-)
 
 
 

Stress, stress och åter stress

Både gårdagen och dagen i dag har bestått av stress. Har haft mycket att göra på jobbet och i dag skulle jag direkt iväg till skönhetssalongen för att fortsätta min lasring av mustachen. Direkt därifrån för att hinna hem och byta om innan meditationen. Halvsprang dit för att hinna och så visade det sig att det var inställt. :-( Iofs gjorde det kanske inte sådär jättemycket men det var så himla onödigt att stressa så mycket...
 

Fullmatad med skräp

Kom hem från spinningen i kväll och kände för att bara ligga och slötitta lite på tv innan jag skulle rensa svamp. Men jag måste säga att det mest bara är skräp på tv. Just i dag hamnade jag framför X-factor. Vad är det för SKIT egentligen??? Nog för att Andreas är gammal klasskompis med mig (han frågade för övrigt chans på mig i trean) men jag tycker i alla fall att det var otroligt dålig s.k. "underhållning". Inte nog med att programmet i sig suger, vad är det för folk som ställer upp helt utan självkritik egentligen? Vill man verkligen att en stor del av landets befolkning ska sitta och skratta åt en? Är inte dessutom behovet av C- och D-kändisar mättat efter alla år med Idol, Fame Factory och Talang? Kan ingen bara komma på någon annan programidé snart som INTE går ut på att uppfylla tonåringars dröm om att få sin minut av berömmelse?
 
 
 

Naprapatens hårda nypor

Har varit på ytterlgiare ett besök hos naprapaten i dag för min onda nackspärr som vägrar att släppa. Börjar bli rejält less på att gå och ha ont nu. Försöker ignorera det, men det är med väldigt varierat resultat det fungerar. :-( Men den där naprapaten måste verkligen ha världens mest vältränade händer. För tackarns vilka nypor hon har! Det är så att man lättar från bänken och skriker rätt ut. Stackars de som sitter ute i väntrumemt och hör. Fast jag måste erkänna att det blir bättre och bättre för varje gång jag är där. Blir nog allt liiite mjukare och nu kan jag ju till och med vrida på huvudet.
 

Var tog helgen vägen?

Åh, måste det verkligen vara måndag i morgon? Känns som om jag inte haft någon helg trots att den har varit helskön.
Igår kväll var jag och brorsan hemma hos mamma och käkade havskräftor och krabba samt drack en hel del vin. Var hur gott och trevligt som helst!
Dagens bravad var en tur ut i skogen. Både för att det är skönt plus för att kolla efter svamp. Och vi hittade HUR mycket som helst! Var ute i fyra timmar, gick sammanlagt två kilometer och hittade fyra proppfulla kassar med svamp. Man får verkligen "stömmingssjukan" när man är ute så där. Alltså, man kan inte sluta plocka trots att man verkligen inte behöver mer hemma i frysen. Man bara plockar, plockar och plockar...
Dagen avslutades med söndagsstek hos pappa. Mmm, vad gott det var!


Sjusovarväder

Snacka om skillnad på väder i dag mot förra lördagen när det var helt underbart och soligt. I dag är det riktigt sjusovarväder vilket jag tog fasta på. Vaknade iofs vid halv tio och kände att det var dags att gå upp men helt plötsligt när jag tittade på klockan igen så var den halv ett!!! Snacka om att jag har sovit. Men det var skööönt...

Aj, aj, aj... Oj, oj, oj...

Fasiken, just nu vet jag inte om jag ojjar mig mest över nackspärren eller över det faktum att jag har träningsvärk i precis hela kroppen efter gårdagens cirkelfyspass. Kan knappt röra mig och när min mycket magra katt hoppade upp på mig här i soffan skrek jag högt. Tur att han är döv, annars hade han blivit livrädd stackaren.
Men är det inte konstigt att jag har lyckats få träningsvärk i benen och rumpan trots att jag ju faktiskt har tränat en hel del spinning? Känner dock att mycket av värken där kommer från när vi gjorde utfall med vikter. Ändå stretchade jag extra mycket igår.
 
 
Får nog bli en promis med stavar i morgon för att försöka mjuka upp lite. Om nu bröstmusklerna ens klarar av att lyfta stavarna det vill säga.

Livet på en räkmacka

Firar att det är fredag med en sjukt god räkmacka som jag köpte i fiskaffären på vägen hem. Blir ni inte lite avis när det ser så gott ut?
 

Svettig cirkelfys

Försöker numera att varva spinningen med cirkelfys för att få några som helst muskler även i överkroppen. Dock är jag ju så jäkla klen att det är lika jobbigt varje gång än så länge. Men samtidigt så är det rackarns kul och tiden går alldeles för fort. Kan varmt rekommendera denna typ av träning om man liksom jag har svårt att komma iväg till gymmet själv. Även fast att jag kommer ha rejäl träningsvärk i morgon!
 
Bild från friskispressen.se

Datahaveri

Snacka om att man är beroende av dator på jobbet! Servern gick ner för drygt en timme sen och alla här på jobbet blev helt handlingsförlamade. Vad kan man göra utan dator på ett modernt kontor i dag? Typ ingenting alls! Och speciellt inte när man har gjort som jag i dag och glömt telefonen där hemma.
Nu har i alla fall internet hoppat igång men alla interna system samt mailen verkar det vara något större knas med. Så nu sitter jag här och surfar och bara väntar på att gå iväg till cirkelfyspasset.
 

Konferens om vatten

Är nu hemma igen efter konferensresan med på finlandsfärja. Temat var "Vattenförsörjningen i Mälardalen" och det var riiiktigt intressant! Visste ni t.ex. att Södertälje inte har någon redundans på vatten? Så om deras vattenverk går ner eller om systemet blir kontaminerat så blir det lite körigt milt sagt. Det är likadant med vissa av norrortskommunerna som bara har enkelmatning. Tur att man bor där man gör då Stockholm Vatten har två vattenverk PLUS en extra matning från Norrvatten. Så här ska det nog mycket till innan det blir något längre totalstopp.
 
Apropå vattenverk: vet ni hur myckt vatten sveriges ca 750 vattenverk producerar varje år? 1000 miljoner kubikmeter! Och en helt annan sak: i New York dricker man samma vatten ungefär var sjunde dag! Det går bara runt, runt...
 

Ut på böljan den blå

Ska alldeles straxt iväg till Vikingterminalen för att gå ombord på Amorelle t/r till Åbo. Ska delta på en konferens om "Vattenförsörjningen i Mälardalen". Mycket intressant ämne! Är ju sånt man kanske inte riktigt går och tänker på dagligen. Är dock lite "orolig" för att det typ bara är en massa gamla gubbar och sen jag. Brukar nämligen vara så på såna här evenemang.
 
Bild från vikingline.se

1000:e inlägget

Tänk vad tiden går snabbt ändå va? Tycker inte det känns så himla länge sedan jag började blogga men tydligen har jag hunnit med en del med tanke på att jag har tuseninläggsjubileum just NU!
 
ballonger,festliga tillfällen,fira,fotografier,oskarp

Underbart är kort

Åh, vad jag gillar den serien på TV4! Om ni har missat den så får man följa några kortväxta runtom i landet och hur deras vardag ter sig. Samhället är ju inte direkt anpassat till dem om man säger så.
De har verkligen fått tag i härliga personer som det är lite go i. De kan ju inte ha det lätt alltid att inte riktigt bli tagna på allvar så det krävs nog lite skinn på näsan.
 
Kan verkligen rekommendera att se den och som slutkläm måste jag erkänna att jag har blivit alldeles jätteförälskad i Jonas. :-)
 
Bild från tv4.se
 

Spinning=av med irritationen

Har gått och varit småirriterad hela dagen lång. Speciellt på kollegor som inte kan acceptera att även jag som assistent kan ha mycket att göra och ibland behöver sitta i lugn och ro för att kunna jobba. Brukar då sätta på mig lurarna men alla förstår inte riktigt piken att jag vill vara ifred då. Ja, ja. Efter ett pass spinning efter jobbet så känner jag att jag ha släppt de känslorna och nu bara är urblåst. :-) Så nu sitter jag här i min soffa med kissarna och äter kantarellsoppa. *mums*

Sol ute, sol inne...

Det har verkligen varit ett perfekt väder att vara utomhus i. Först var jag ute med en kompis i Årsta där vi kombinerade promenad med utomhusfika. På väg hem ringde en annan kompis och frågade om jag hade lust att ta en promis vilket jag självklart sa ja till. Så summan av kardemumman blev 5 1/2 timme ute i solen. Uuunderbart...
 

Underbar dag i skärgården

I dag gick den årliga svampplockardagen ute i skärgården av stapeln. Har varit strålande solsken hela dagen lång så D-vitamindepåerna har fått sig en rejäl skjuts.
Var underbart skönt att strosa runt där i skogen i egen takt. Dessutom hittade vi en hel del svamp som ska rensas i morgon. Baksidan med att vara ute i skärgården är ju alla fästingar. Har plockat SJU stycken än så länge varav en som hade satt sig på halsen av alla ställen.
 
 
 
Ska bli sjukt skönt att få sova hur länge jag vill i morgon. Är ju första sovmorgonen på två veckor...

Bakis och skakis

Var iväg  på tjejkväll på det lokala byggvaruhuset igår. Lite kul att de arrangerar en sån grej med tanke på vilken potentiell kundgrupp vi är om vi blir insläppta i den mansdominerade världen.
Hur som helst, igår bjöd de på mat, vin och sen fick man mingla med bl.a Martin och Björn från Äntligen hemma. Det var även en skruvdragartävling där jag kom tvåa iom att jag drog i tre skriv på 8,6 sek! För det fick jag världens största skärbräda i massiv ek (den gavs sedan bort till brorsan).
 
 
Just det där vinet ställde dock till det. Jag vet inte vad det är för fel på mig men jag kan verkligen inte dricka måttligt! Det är allt eller inget liksom. Hällde i mig så att jag säkert tappade stilen rejält plus att jag i morse vaknade upp med illamående, minnesluckor och världens ågren! Alltså, det där kan inte vara normalt! Vad är det för dumheter jag har börjat med på gamla dagar? Ska jag behöva vara helt alkoholfri för att jag inte kan hantera det längre? Hm...
 

Kvällens fotokurs


Hade sista gången på en fotokurs som jag gått via jobbet i kväll. Den här kursen har inte fokuserat på det rent tekniska man ska tänka på utan mer på hur man ska fånga objektet ur ett bra perspektiv. Jag har fått lära mig att även en, vad jag kallar dålig, suddig bild kan vara bra mycket mer intressant än en som är uppställd.
 
Dessa fyra helt oredigerade bilder hade jag bl.a. med mig att visa upp:
 
 

 

Nackspärr=vidrigt!

Fick nackspärr i söndags när jag var uppe i Norrland och efter det har det bara tilltagit mer och mer. Gör så jäkla ont! Kan ju inte riktigt glömma bort det heller eftersom att jag sitter vid datorn hela tiden. Och nätterna ska vi inte ens prata om. Vaknar och ojjar mig så fort jag rör mig i sängen.
Tydligen så ska nackspärr gå över av sig självt efter några dagar-en vecka. Är inne på fjärde dagen nu...
 
Bild från biomassage.se

Tillbaka i det verkliga livet

Har varit uppe i Norrland med Hemvärnet hela helgen och kom hem heeelt slut som artist i söndags kväll med nackspärr som bara tilltar i värk.
Hur som helst så har jag haft en sjukt bra helg! Träffat en massa nya, trevliga människor och  lärt mig otroligt mycket nytt. Dessutom har mitt självförtroende fått en ordentlig skjuts framåt då befälen i ledningsstaben överöste mig med beröm för mina kunskaper och handlingsförmåga. Den här helgen med alla dess skratt kommer jag att leva på länge!
 
Helgens övning gick ut mycket på att testa de metoder som används vid kemikalieutsläpp och dess tillhörande personsanering. Så här snyggt var de som hjälpte till med saneringen klädda:
 
Just nu känns det som om jag skulle vilja pyssla med det "gröna" på heltid. Får ut mycket mentalt av det. Dessvärre är det svårt när man inte gjort lumpen och det är jag nog lite för gammal för vid det här laget. :-( 
 

Umeå, here I come!

Nu drar jag iväg till Umeå på övning med Hemvärnet.

Häpp!

Trött, trött, trött...

Drar iväg på Hemvärnsövning i morgon kväll som pågår fram tom söndag så det är en hel del att tänka på att packa. Det är två stora, proppfulla väskor med bl.a. gummistövlar, skyddsmask, hjälm, stridsväst och mååånga andra gröna grejer. Men nu är det äntligen nerpackat och klart så att jag i princip bara ska kunna åka hem från jobbet, dammsuga, duscha och sen dra iväg.
 
 
Ska faktiskt bli riiiktigt kul att åka eftersom att jag ska vara i en grupp där jag inte brukar vara och således kommer att träffa en hel del nya människor. Och det är ju inte helt fel nu när jag inte har så många kompisar kvar...
 
 

Andningen i halsgropen

Har haft en lite småkörig period senaste tiden. Mycket på jobbet, privat och i huvudet. Så nu börjar nog kroppen säga ifrån lite. Idag kände jag hur andningen pulserade uppe i halsen, hjärtat slog för fullt och jag fick tunnelseende. Inte riktigt bra va? Kanske dags att börja tänka på att jag inte behöver vara med överallt, hjälpa alla och så. Dessutom så måste jag inte vara så duktig jämt och göra allt felfritt.
 
 
Kanske är bra att jag åker iväg på Hemvärnsövning redan i morgon och blir borta över helgen. Visst, det brukar vara en del nytt att trycka in i huvudet men samtidigt så släpper man ju allt det vardagliga såsom handling, matlagning och disk. Man behöver ju inte ens tänka på vad man ska ha för kläder. :-)

Buzzador: Pantene Pro-V

Jag är som jag tidigare har berättat varutestare via Buzzador. Man får då erhjudande att vara med i olika kampanjer och tidigare så har jag bl.a. testat thé och kört Seat. Det är ett bra sätt för både mig själv och mina kompisar att få prova nya produkter.
 
Den här gången var det hårvårdsserien Pantene Pro-V som stod på tur. Fick hem en kartong med olika produkter som jag själv skulle testa samt sex shampoflaskor som jag skulle dela ut i min bekantskapskrets. Passade på förra helgen när jag ändå hade folk hemma. Alla tjejer fick då med sig varsin flaska hem. Så nu ska det bli spännande att se vad de tycker om shampona. Vi kunde i alla fall konstatera redan då att alla tyckte att produkterna luktade väldigt gott!
 
 
Är ni också sugna att bli testpersoner av nya produkter? Klicka på ikonen i vänstermenyn.
 
 

Trött dagen efter

Var på grillmiddag hos brorsan med familj igår kväll. Blev tre-rätters grillat: räk- och halloumispett, entrecote med grillad sparris och till slut grillad banan med mashmallows och schweizernötmousse. Heeelt underbart gott! Självklart blev det ju vin till så jag var inte helt pigg i morse när jag vaknade av brorsönerna vid halv nio.
 
För att piggna till lite så tog jag, svägerskan, ena brorsonen och mamma en tur till svampskogen. Var så himlans skönt att lufsa runt där. Och att vi hittade en hel del gjorde ju inte saken sämre. Så brorsonen bestämde att vi skulle äta middag tillsammans med svamp till både förrätt och varmrätt. Så det fick bli kantarelltoast och sen en gryta med höstisar, fläskfilé, messmör och lite annat smått och gott. Riktig höstmat alltså. Nu ska jag stupa i säng och hoppas på att jag orkar hela veckan inkl. resa till Umeå med Hemvärnet nästa helg.
 

Störiga oseriösa företag

Någonting som jag stör mig något så grymt på är företag som lämnar reklambald i brevlådan trots att det står klart och tydligt "Ingen reklam tack". Undrar hur de tänker? Jag menar, jag blir ju inte direkt välvilligt inställd till dem för jag undrar ju om de inte kan läsa. Och vem vill anlita ett företag som inte kan läsa och som dessutom inte respekterar potentiella kunder.
Den här gången var det företaget "Städfen" som hamnade på min svarta lista. Oftast är det typ Pizza Online och sånt. Och dessa företag kommer jag aldrig någonsin att använda eller rekommendera!
 
Varenda gång jag får något sånt här i brevlådan så mailar jag till företaget ifråga och ifrågasätter deras beteende men det är väldigt sällan jag får något svar...
 
 
 
 

RSS 2.0/>