Nu är prinsen född!

Sorry för att det varit lite tyst här från mig senaste veckan men det kom visst en "liten" sak emellan.
Gick hem på föräldraledighet förra fredagen för att få lite vila och ledighet innan beräknad födsel 27/1. Åkte raka vägen hem till soffan och låg och kollade lite tv-serier. Men vid straxt efter nio på kvällen blev jag akutkissnödig och hann precis resa mig upp ur soffan så splashade vattnet över parkettgolvet. Ringde in till sjukhuset och de ville att jag skulle komma in på en rutinkontroll. Så jag tog det lite lugnt och duschade och så eftersom att jag inte kände något.
I bilen på väg in till sjukhuset kom då första värken, ca kl 22:15. Sen kom de var fjärde minut och en halvtimme senare när jag kom in så var jag öppen tio centimeter. Då det var fullt på förlossningen för tillfället och förlossningen hade börjat kunde jag inte flyttas några längre sträckor utan vi fick börja i ett undersökningsrum. De hade världens sjå att leta fram en portabel lustgas för att jag åtminstone skulle få den lilla lindringen.
Vid 23:15 kördes jag då upp till förlossningen och i samband med det ville jag tydligen börja krysta även om det var lite väl tidigt. Sen gick det ganska fort; hade några vanliga värkar till innan krystvärkarna satte igång på riktigt. Och det var en befrielse vill jag lova. För då fick man ju äntligen ta i ordentligt och inte hålla emot. Och vips så föddes lilla Albin kl. 00:44. 49 cm lång och 3195 gram och heeelt bedårande!
 
Blödde en del men sprack knappt någonting alls vilket ju var skönt. Så det blev inte många stygn som behövde sys innan jag äntligen fick komma upp på mitt rum vid fyra-tiden. Men då var det ju stört omöjligt att somna för mig. Kunde inte titta mig mätt på underverket.
 
Var kvar i tre dagar då jag är ensamstående och de ville se att amningen kom igång ordentligt först. Vilket inte var det lättaste då han hellre sög på tungan/underläppen. Så vi fick ta lite hjälp av en s.k. amningsnapp och sen dess går det bättre och bättre. Alltså; med napp är det inga problem men nu övar vi på att äta utan.
Nu följer väl antagligen en period när vi ska lära känna varandra. Men vi är nog på god väg redan nu. Än så länge har vi haft en bra kontakt och han verkar vara lugn som en filbunke men väldigt nyfiken på livet!
 
Visst ser han ut som en liten farbror?

Läget är "lugnt"

Idag var dagen D när jag skulle till specialistmödravården för att få veta om de skulle sätta igång förlossningen eller inte. Och efter undersökningar och lite diskussioner så kom de fram till att avvakta och låta graviditeten ha sin gilla gång. Så nu får jag förhoppningsvis ett par veckors vila efter det att jag slutar jobba på fredag. Ska bli helt underbart att slippa släpa sig upp om mornarna, slippa gå runt med ett bäcken som känns som om det ska gå mitt itu och framför allt kunna vila när man behöver och slippa behöva tänka och vara trevlig mot kollegorna. Kanske var det lite väl kaxigt att jobba så här pass länge men det har ju liksom känts bra ända fram till nu.
 
När jag satt där i väntrummet så satt det ett par där som väntade på att bli utskrivna med en liten. Och herregud vad små de är när de. Kommer jag verkligen att greja detta? Tänk om man tappar bebisen. :-( Känns lite läskigt att tänka tanken att det inte är länge kvar nu innan JAG är mamma!
 

Är SL nöjda med sin leverans måntro?

Ställer återigen frågan hur SL kan med att ta fullt betalt för tjänster som de inte levererar? Och hur många andra företag kan bete sig så mot sina kunder utan att kompensera på ett eller annat sätt?
Om vi tar det från början: skulle åka ett snabbtåg i rusningstid i morse vilket var inställt pga vagnbrist. Jaha, bara att vänta på nästa tåg som var ett vanligt tåg som stannar vid varenda mjölkpall. Och vad händer då? Jo, det är en kvart försenat pga växelfel!!! Inte helt nöjd när jag kom försent till mitt läkarbesök på andra sidan stan alltså.
Sen då skulle jag hem igen i eftermiddags. Tror ni att det gick bättre då? Nej, då var det dags för personalbrist och återigen inställda tåg! Är det den servicen man betalar för? Nu får de väl ändå SL, eller kanske rättare sagt deras underleverantör Arriva, ta och skärpa till sig va? Och från och med nu ska jag sluta vara så svenskt snäll och bara vänta. Nej, nästa gång blir det taxi via resegarantin! *morr*
 
 
#sl #roslagsbanan #arriva

Slapparhelg med skönt avslut

Den här helgen har verkligen gått i slappandets tecken. Igår låg jag hemma i princip hela dagen och bara läste och tittade på tv. Samma sak idag när jag tänker efter. Det enda vettiga jag har gjort är att tvätta lite och plocka bort julen.
I kväll har jag dock varit iväg på bio och sett "En man som heter Ove". Efter att först ha läst boken och sedan sett teatern så blev faktiskt filmen lite av en besvikelse. Visst; den var bra och jag kan rekommendera den. Men de hade gjort lite för mycket komedi av den kan jag tycka. För både boken och, kanske framför allt, teatern var ganska mörk och sorglig. Dock var den väldigt välspelad med bra skådespelare och Rolf Lassgård var fantastisk som Ove. Så även om jag hade andra förväntningar på filmen tycker jag verkligen att ni ska gå och se den!
 
 
Text från sf.se:
59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid.

Ovanligt social fredag

I eftermiddags när svägerskan hörde av sig och frågade om jag ville komma över och käka tacos så kände jag först att "nej, jag pallar inte". Men efter typ en halv minuts tänkande så ändrade jag mig när tanken slog mig att jag typ bara har umgåtts med mamma och pappa sedan jag flyttade hit. Kanske är bra om jag träffar några andra emellanåt. Så jag tog mig en snöig promenad dit med en tanke om att jag äter och sen går hem. Men jag blev visst kvar och kom hem först nu; straxt innan midnatt. Så det var nog precis vad jag behövde! Dock ska jag villigt erkänna att hela kroppen värker nu och jag känner mig alldeles vimmelkantig efter att knappt ha sovit på två nätter. Men det är absolut ingen garanti för att jag ska kunna sova i natt dessvärre. Skillnaden är väl den att jag kan sova tills jag vaknar vilket ska bli underbart skönt!
 

"Hjärtlig" dag

Hade tid på specialistmödravården vid halv tio i morse för att de skulle kolla hjärtljuden och följa upp proverna på gallsyran. Och snacka om att hjärtat/pulsen skenade! Var nästan lite läskigt att se hur mycket det gick upp. Så jag låg med hjärtövervakning först i hela 1 1/2 timme, pausade i 30 minuter för att sedan ligga en halvtimme till. Då hade dock pulsen stabiliserat sig lite.
Värdet på gallsyran hade gått ner så där var det ingen fara på taket. Dock hade jag varit hos husläkaren och tagit andra prover för uppföljning av min magsäcksförminskning och de var det desto värre med: låga järnvärden och ännu sämre B-vitaminvärden. Så nu blir det till att öka dosen av de tillskotten. Eventuellt kommer de att ge mig injektion. Vi får se hur snabbt kroppen kan ta upp den ökade dosen.
 
Ska tillbaka till specialistmödravården på onsdag för att kolla pulsen igen. Men det verkade som att de funderar på att sätta igång förlossningen. De hade tusen och en frågor om hur jag skulle ställa mig till det. Men där känner jag att jag litar helt på dem och deras yrkeskunskap. Tycker de att det är ett bra alternativ så kör vi på det. Men det tar de som sagt var ställning till nästa vecka. Är inte speciellt orolig för den biten och har inga etiska tankegångar kring det. Vi gör det som är bäst för bebisen!
 
Har förresten gått hela 37 veckor (+1 dag) idag.
 
ctg

Tillbaka till vardagen

Även om jag har jobbat alla svarta dagar under julen så har det ju varit lite lugnare och ett par extra lediga dagar senaste veckorna. Men i morgon är det dags att återgå till vardagen och verkligheten igen. I alla fall för SJU arbetsdagar till. Sen är det ju dags att gå på mammaledighet i 1-1 1/2 år. Ska bli SÅ skönt!
 
Idag har det ju varit helt fantastiskt väder ute. Om än kanske lite kallt. Eller; kallt och kallt. Det är ju inte helt konstigt med -15 grader på vintern men kroppen är väl helt enkelt inte van vid den temperaturen efter två milda vintrar. Väldigt vackert har det i alla fall varit.
 
 

Bakis utan sprit?

Var på kalkonmiddag hos mamma igår med den övriga familjen och konstigt nog känner jag mig alldeles bakis idag trots att jag inte drack en droppe alkohol. Hur går det till? Eller är det bara det att det blev en väldigt aktiv och lång dag utan att jag hann att vila som gör att jag går som en zombie idag? Huvudet känns som bomull och jag har nog gäspat typ tusen gånger. Kan också bero på att jag har sovit lite halvrisigt då jag fick en kliattack i natt och det tog ett tag innan antihistaminet verkade och jag kunde somna om. Men om man nu ska må så här efter lite lite sömn och vila; hur skulle det då inte ha varit om jag nu även hade druckit vin? Vill inte ens tänka på det. :-)
 
Apropå allt och ingenting; visst är det väl underbart att det har kommit lite snö? Blir faktiskt lite piggare och gladare.
 
 

2015 var ett väldigt intensivt år

Sitter här hemma och tänker tillbaka på 2015 inser jag att det har hänt väääldigt mycket:
 
1. Jag har lyckats bli gravid och har nu en knapp månad kvar innan ett nytt liv kommer till världen. Har haft en relativt komplikationsfri graviditet vilket jag känner mig väldigt tacksam över. Nu när det bara är några veckor kvar innan beräknat datum känns det jättespännande att äntligen snart få se vad det är för en liten människa som är där inne. Jag menar; eftersom att jag inte vet det minsta om donatorn så har jag ju absolut ingen aning om vilka egenskaper den lilla kommer att få.
 
2. Har flyttat vilket blev en jobbig procedur. Men det kommer att bli riktigt bra när det väl är klart med tapetsering och golvläggning. Jobbigt bara att det blir i samband med att jag ska gå hemma med en liten bebis.
 
3. Bytt jobb. Hade höga förväntningar på det men trivs inte något vidare bra. Har intressanta arbetsuppgifter men ledarskapet och det sociala klimatet är verkligen under all kritik.
 
4. Hade en jättelyckad 70-talsfest i slutet av januari.
 
5. Återigen tappat kontakten med min "chips- och dippkompis". Och den här gången tror jag dessvärre inte att vi kommer att återförenas igen. Känns trist men samtidigt så blev jag så otroligt ledsen och besviken att jag tror att jag mår bättre av att inte ha kontakt. Dessutom så är ju han en riktig festprisse och jag kommer ju inte att kunna hänga med i det livet längre så antagligen hade vi glidit ifrån varandra hur som helst vad tiden hade lidit.
 
6. Två begravningar av personer som hade olika platser i mitt liv.
 
7. Ny befattning i Hemvärnet: stabsgruppchef. Tuff storövning i september men det var samtidigt bra att kastas in i hetluften direkt. Nu blir det dock ett års ledighet från det gröna livet. Sen får vi se om det får plats i mitt nya liv,
 
Nu går vi in i ett nytt år och med det en ny era. Ser verkligen fram emot 2016 med alla nya upplevelser som det kommer att innebära!
 
Nyårsafton blev en lugn tillställning med middag hos mamma. Då jag har ganska ont i bäckenet så fort jag rör mig för mycket och är trött så passade det mig väldigt bra just i år. Blev i alla fall god mat och dryck (Richard Julins alkoholfria mousserande: kan rekommenderas).
 
 
 

RSS 2.0/>