Förbannad

Är just nu SÅ jäkla förbannad på en kollega! Hon arbetar här på IT-enheten och har således en servicefunktion till oss andra. Men varje gång man har något ärende får man i princip en utskällning och i dag var ingen undantag. Den tjejen har verkligen problem med sin attityd! Varför inte testa för omväxlings skull att vara lite trevlig och kanske få ett tack tillbaka? Som det är nu blir vi ju bara förbannade på henne och blir otrevliga tillbaka vilket ju i längden skapar en ganska otrevlig stämning.
 
Vad säger ni; borde man inte som vuxen kunna behärska sig och vara någorlunda trevlig även om man nu råkar ha en dålig dag?
  

Urladdad

Har varit på ett rysligt dåligt humör hela dagen i dag. Har bara velat sitta i min egna lilla bubbla. Men tror ni att jag har fått sitta och sura i fred? Icke!!! Så det passade ganska bra att gå iväg på ett nära-döden-pass cirkelfys efter jobbet och få en ordentlig urladdning. Så nu hoppas jag att jag vaknar lite snällare i morgon.
 
Måste bara visa vad jag hittade när jag var på Stadium för att köpa en väska till pappa i födelsedagspresent. De här byxorna kommer antagligen att bli mina nya favvisar på fritiden:
 
 
 

Lååång dag

I dag har det nog baske mig varit en av de längsta dagarna på länge! Fast det är klart; klockan ringde ju redan vid fem i morse och nu är klockan snart 11. Så det kanske inte är så konstigt att jag känner mig trött och sliten.
 
Allt har gått bra med inseminationen nere i Köpenhamn. Börjar ju dessvärre bli en vana nu när det var sjätte gången. :-( Men jag måste verkligen säga att de som jobbar där nere är urgulliga. Trots att vi kanske inte alltid förstår varandras språk till 100%. Hoppas, hoppas att det var de optimala förhållandena i dag och att det har lyckats så jag slipper den här pressen och att åka dit igen.
 
Åkte ju tåg både ner och upp i dag för att spara lite pengar. Men vad gör jag då i stället? Jo, jag shoppar loss ordentligt! Köpte bl.a. en klänning av Marimekko med såna där stora limegröna blommor på marinblå botten, några småsaker till brorsönerna men framför allt en klänning att ha på den hemvärnsgala jag ska på i början av mars där det påbjuds mörk kostym. Klänningen jag hittade är denna (går dock en bit under knäskålen i verkligheten):
 
 

Känner mig lite extra nöjd då bägge två var på 70% rea vilket gjorde att den här finklänningen kostade knappt 400:-!
 

Fundering på ett tåg

Det har pratats och skrivits senaste dygnet om nyheten om påvens blod som har blivit stulet. Att det har skett en stöld är illa. Men varför i hela fridens namn har man ens ampuller med hans blod för???
 
 

Måndagskväll

Känner mig SÅ duktig som kom iväg på spinning efter jobbet trots att jag har varit väldans trött. Men jag måste säga att det är enklare och enklare för var gång som går att komma iväg. Förhoppningsvis ska jag få det till en mer regelbunden vana igen.
 
Nu ska jag försöka komma i säng eftersom att klockan ringer innan tuppen gal i morgon bitti. Tåget ner mot Köpenhamn går redan vid tjugo över sex. Gissa om jag kommer att gäspa hela dagen lång...
 

Nu är det dags igen

Har i dag varit och skannat mina äggblåsor och de verkar vara i bra storlek för att lossa i morgon och låta sig inemineras. Hela den här proceduren med att alltid ha full koll på äggblåsor hit och ägglossning dit och ovanpå det full koll på menscykeln tär verkligen på krafterna. Men nu är det i alla fall dags igen!

Kommer åka tåg både ner och upp i morgon. Visst, det kanske tar längre tid men rent ekonomiskt är det helt klart försvarbart. Och kanske tidsmässigt också för den delen med tanke på att man måste ta sig ut till Arlanda i god tid och sedan ta sig från Kastrup in till stan. Med tåget kommer man ju från centralstation till centralstation på lite drygt fem timmar.

Just nu känns det som en befrielse att den här månadens väntan äntligen är över. Dessutom känner jag mig ganska stark just nu så det vore väl rackarns om det inte funkar! Men även om det nu inte fastnar den här månaden heller måste jag försöka att inte hänga läpp då jag ju "bara" är inne på sjätte försöket...

 


Steg v. 4

Hade verkligen en riktigt dålig vecka vad det gäller antalet steg! :-( Var på cirkelfys i torsdags vilket resulterade i en HEMSK träningsvärk som gjort att jag knappt har kunnat röra mig efter det. Men, det är bara på det igen! För visst borde jag väl ändå kunna gå mer än så här:
 
Mån 20/1 6059+spinning (50 min=12500 steg)=18559
Tis 21/1 6663
Ons 22/1 13249
Tor 23/1 9352+cirkelfys (50 min=11650 steg)= 21002
Fre 24/1 8900
Lör 25/1 7187
Sön 26/1 4881
 
Sammanlagt inkl, omvandlade träningssteg: 67192=9598 steg/dag.
 

Trevlig middag

Jag och en kompis var bjudna på middag hem till brorsan igår. Myyycket trevligt och gott! Bjöds på blinier med kalixrom till förrätt, supergod pasta med räkor till varmrätt och till slut färsk frukt med varm chokladcreme. 
Sov kvar här och nu känner jag helt klart att det blev lite väl mycket vin.Träningsvärken från helvetet

Hur mycket träningsvärk kan man få egentligen? Efter cirkelfyspasset igår känner jag mig stel som en pinne och ojjar mig av smärta så fort jag rör mig. Har duktig träningsvärk i dag och det är antagligen ingenting emot vad jag kommer att ha i morgon! Absolut värst är det i rumpan efter alla utfall med vikter. Men bröstmusklerna efter armhävningarna är inte heller någon lek.
Tycker att det är lite konstigt att jag får sån träningsvärk i just rumpan eftersom att jag tycker jag borde ha lite muskulatur där efter alla spinningpass jag genomlidit. Men jag antar att det är för att det är en annan typ av träning och att musklerna "vänjer sig" vid ensidig träning.
 
Måste trots denna smärta ändå säga att jag känner mig nöjd med mig själv och att cirkelfyspassen på Friskis är riktigt roliga!
 
 

Är det inte skönt?

I morgon är det fredag... Igen... Tycker bara att veckorna består av fredagar och söndagar numera; på fredagar har man ledigheten framför sig och på söndagen har man lite jobbångest. Men nu ska vi bara tänka på att det är fredag i morgon. Är det inte underbart skönt så säg?
 
tomorrow is friday

Träningsångest

Ska straxt gå iväg på det första cirkelfyspasset på Friskis på lååång tid. Har av någon anledning bara hållt mig till spinning senaste halvåret. Men nu ska jag försöka komma igång med cirkelfysen igen för att få en mer allsidig träning. Har dock lite ångest över detta just nu då jag vet hur jobbigt det kommer att bli. Kommer jag verkligen att orka hela vägen ut? Är ju så himla klen numera. :-( Men samtidigt så vet jag att jag kommer tycka det är jätteroligt när jag väl är där och igång.
 

Ingen fantasi

Var har min fantasi och tankeverksamhet tagit vägen någonstans? Går runt som i ett vaccum och bara gäspar... Måste försöka hitta något inspirerande som sätter fart på kreativiteten igen. Kan ju inte ligga hemma på soffan och virka hur länge som helst heller!
 

Jäkla skit

Var iväg och mätte storleken på mina äggblåsor inför den kommande ägglossningen vilket innebär att det är dags för en inseminering nere i Danmark. Konstigt nog verkar min kropp ha fått totalspel och ingenting är som det brukar. Det visade sig att äggblåsorna fortfarande var väldigt små och att det därför är för tidigt att åka ner i helgen som jag först tänkte.
Hade till och med fått resesällskap av mamma och vi skulle ha bott kvar på hotell lör-sön vilket ju hade varit trevligt (även om jag allt som oftast är irriterad på henne då), Men, men. Vi får ta det en annan gång.
 
Det här beskedet gjorde att den mentala pressen stegrades brutalt. Nu ska jag gå och ha det här hängande över mig tills nästa vecka. Tänk om blåsorna inte alls utvecklas som de ska och det inte blir något den här månaden heller?

Världens bästa faster?

Äldsta brorsonen fyller 10 år om ett par veckor och jag har verkligen haft svårt att komma på något till honom. Han är ju i den åldern nu att han är för stor för leksaker, tycker det är tråkigt med kläder och för liten för de dataspel han vill ha. Men så plötsligt kom jag på det: självklart ska jag ju beställa något från NHL med Henke Lundqvist på. Det där med sport och i synnerhet hockey (som målis i ett knattelag) är ju brorsonens absolut största intresse så vad kan passa bättre?
 
Beställde dessa:
 
quicklook image  Zoom Image
 
Tror ni att jag kommer vara världens bästa faster efter detta? :-)

Steg, steg och steg

Har verkligen haft en toppenvecka vad det gäller att röra på mig. Om man räknar med de TRE spinningpassen jag var på och omvandlar det till steg kom jag upp i hela 98807 steg!!! Det vill säga 14115 steg per dag. Det måste verkligen vara ett topprekord! Så nu gäller det bara att hålla i. Inser ju att spinningen ger en hel del extra så om jag ska komma upp i mina 10000/dag får jag nog fortsätta med det men att det kanske räcker med två gånger per vecka.
 
 
Mån 13/1 7804+spinning 50 min (12500)=20304
Tis 14/1 8428
Ons 15/1 7534
Tor 16/1 6821+spinning 50 min=19321
Fre 17/1: 9908
Lör 18/1: 10661+spinning 50 min=23261
Sön 19/1: 10051
 

Feel good-film

Nu har jag, liksom drygt en miljon andra svenskar, sett "hundraåringen. Och gud vad bra den var! Glädje, sorg, skratt och tårar om varandra. Trodde innan att de skulle ha fått svårt att skildra känslan från boken men det hade de lyckats bra med. Trodde även att det skulle ha varit svårt att få med alla strapatser men även det hade de fått med.
Helt klart en mysig feel good-film så här en söndag som jag verkligen kan rekommendera.
 
Hundra-ringen
 
Text från sf.se:
"Efter ett långt och händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på ett ålderdomshem i tron att det blir hans slutstation. Problemet är bara att hans hälsa fortfarande är utmärkt och dagarna blir därför alldeles för trista. När firandet av Allans hundrade födelsedag närmar sig, vilket Allan själv inte är det minsta intresserad av, tar han chansen och flyr sin tråkiga vardag.

En rad händelser drar istället in Allan på en galen och oväntad resa kantad av ett gäng kriminella, mördare, en väska full av pengar, en elefant och en inkompetent polis. För vem som helst hade detta varit ett livsäventyr, men med Allans bakgrund är det ungefär som vanligt. Inte bara har han bevittnat några av historiens viktigaste händelser, han har även spelat en nyckelroll i dem. Vi får följa Allans tidigare eskapader och dess otroliga påverkan på historien, hur han bland annat hjälpte till att uppfinna atombomben samt blev god vän med allt från amerikanska presidenter till ryska tyranner."


Promenad och semla

Tog en ordentlig promenad på en timme och en kvart ute i snöandet. Men rackarns vad kallt det var då det blåste! Var helt knallröd i ansiktet när jag kom in igen. Men skam den som ger sig! Måste ju få ihop steg så att jag inte hamnar efter i min alldeles egna tävling där jag i snitt ska gå 10000 steg/dag/vecka. Och den här veckan har faktiskt gått riktigt bra. Visar resultat i morgon.
 
Som belöning unnade jag mig en semla till kaffet. Såg att de har kommit och just semlor är bland det godaste jag vet! *mums* Och jag vet; det var säkert mer kalorier i den än vad jag hade gjort av med när jag promenerade men ibland är det värt det.
 
 

Dagsljus och tacos

Blev visst inte helt lugnt där efter det tuffa spinningpasset på förmiddagen. Drog iväg med lilla bilen och mötte upp mamma. Vi var både vid mormor/morfars grav och farmor/farfars för att tända ljus. Var riktigt skönt att vara utomhus i dagsljuset.
 
Till middag käkade vi tacos hemma hos mig. Eftersom att jag bor själv blir det verkligen aldrig att man äter det så jag tror faktiskt att det är ett par år sedan sist. *gott*
 

Klapp på axeln

Kom iväg på spinningpasset trots att jag var hur trött som helst när klockan ringde. Och jag måste få lov att erkänna att jag känner mig mycket nöjd med detta!  Det här var ju liksom ett "bonuspass" utöver de vanliga två per vecka så det är nästan så att jag ger mig själv en klapp på axeln faktiskt. Och passet blev ju förstås extra bra av att fröken hade med en låt med Carola. :-)
 
spinning2
 
Nu ska jag ge mig ut i ljuset en sväng och samla både D-vitaminer och steg.

Nya, friska tag

Så där, då har jag suttit här hemma i min ensamhet och tyckt lite synd om mig själv här i kväll. Och för att spä på det lite så har jag bokat in ett spinningpass i morgon förmiddag. Det tar emot lite just nu att behöva ställa klockan men jag vet att jag kommer att vara SÅ nöjd med mig själv efteråt. Det är "bara" att ta nya, friska tag för det kommer aldrig att bli lätt för mig att träna då jag verkligen tycker att det är ett nödvändigt ont. Men samtidigt så mår ju antagligen kroppen, och kanske framför allt vikten, bra av att träna!

Fredagsångest

I dag började folk prata om vad de skulle göra i kväll och allt gott de skulle äta. Och hade jag inte ångest innan fick jag det då. Vad hade jag att komma med liksom? Gå hem till katten, äta några knäckemackor och sen sova? Fy fan vad livet suger!
Hörde i alla fall av mig till Johan och han skulle till stan och köpa kläder. Så jag hakade på och slog ihjäl i alla fall två timmar. Men nu sitter jag här hemma i soffan och känner mig som världens ensammaste. :-(
 
ledsen-bjrn_106554582_189929289

Jag ser det snöar

Åh vad underbart det snöar ut just nu. Jag är en riktig vintermänniska och ju mer snö desto bättre. Om det fortsätter så här får nog till och med längdskidorna komma fram ur källaren.
Blir man inte lite gladare och piggare av ljuset som snön ger i stället för allt det gråa som har varit senaste månaderna?
 
 

Elektronikens nyheter

Oj, oj, oj. I dag har det varit en elektronikens dag för fröken. Först fick jag min nya tjänstetelefon, en Iphone. Och då jag aldrig har haft en sådan så satt jag och drog mitt hår när jag inte riktigt förstod den. Men vi ska nog bli kompisar vad tiden lider.
Efter jobbet kom pappa och levererade min nya diskmaskin av märket Bosch. Är en bänkvariant som jag haft tidigare men en bra mycket modernare än den förra. Har redan hunnit köra en maskin för att testa och jag är SÅ nöjd! Kommer nog att använda väldigt mycket porslin ur skåpen kommande tid för att få testa och jämföra mellan alla program som finns på den. Ljuvligt!
 
Bosch Bänkdiskmaskin SKS62E12EU

Käppar i hjulet

Nu när jag försöker hjälpa kroppen på traven att bli gravid via hormoner så är det av stor vikt att jag får komma en viss specifik dag i månaden för att göra ett ultraljud och mäta äggblåsorna. Går hos Mama Mia som man kan tycka är en stor klinik och har ett gott rykte. Men det känns verkligen som att de sätter käppar i hjulet för mig. Det kan ju verkligen inte bara vara jag som har behov av att komma en specifik dag och som därmed upplever samma sak; det där med service är något som deras personal har missat helt! Senaste månaderna har jag ringt så snart jag fått min mens och kan börja räkna dagarna och varje gång är det samma problem att få en tid. Ska det verkligen behöva vara så? Och telefonisterna är inte det minsta villiga att hitta någon lösning utan säger bara att det är fullt och att jag får återkomma för att hoppas på att någon avbokar sin tid.
 
Varför jag inte byter för? Det kan man ju verkligen fråga sig. Men samtidigt så har jag ju börjat gå där och när jag väl kommer till gynekologen är han bra. Det är just det här strulet omrking som stör och stressar mig som 17.
 
Den dagen jag väl blir gravid och inte behöver gå dit något mer ska jag minsann säga dem ett sanningens ord!

Hur många följer er blogg?

Såg något tankvärt härom dagen:
 
"The number of followers you have doesn’t make you a better person.
Hitler had millions,  Jesus only twelve."
 
Och det är väl precis så det är? Bättre med några få som faktiskt läser det du skriver än flera hundra som bara surfar runt på måfå.

Ett hån?

Är det inte ett hån mot oss måndag-fredagsarbetare att det är sol i dag? Jag menar, här har det gått och varit grått och trist under hela ledigheten OCH nu i helgen och vad händer i dag? Jo, det är sånt där perfekt vinterväder ute med sol och ca -7 grader.
Var bara tvungen att gå ut och gå en sväng på lunchen för att njuta. Tror inte att jag har varit ute i solen sen typ i november någon gång. :-( Nu hoppas jag verkligen att det här håller i sig. För egen del kan det få komma lite mer snö så att jag kan ta fram mina älskade längdskidor. Men man får vara glad för det lilla...
 
 

Steg

Jag skrev ju om (här) att jag bestämt mig för att börja röra på mig lite mer och att jag som ett första steg ska gå i snitt 10 000 steg per dag. Och jag måste nog säga att de här första fyra dagarna har gått ganska bra. Det var en liiiten dipp där i lördags. Men till mitt försvar måste jag ändå säga att jag faktiskt var ute och gick och sen höll jag på att plocka undan och kånka på alla julgrejer ner till källaren. Så jag känner mig faktiskt ganska nöjd!
 
 
Tor 9/1: 10179
Fre 10/1: 10611
Lör 11/1: 8972
Sön 12/1: 10112
 

Har ju glömt att visa

Var ute på en liten tour i Farsta centrum och Nacka Forum i fredags och trots att jag inte skulle handla något blev det ett par rea-fynd som jag känner mig väldigt nöjd över: två nya träningstoppar och två blusar.
 
Kan någon berätta för mig varför träningstoppar efter en tid inte går att få luktfria? Tycker att de fortfarande luktar svagt av svett trots att man har tvättat dem.
 
Uppenbarligen var jag på blått humör i fredags:
 
 
 
 

Laddar för storstädning

Ska alldeles straxt åka hem till en kompis och hjälpa honom få ordning på den misär han har där hemma i lägenheten (bilder från köket kan ni se här). Han har inte mått så där jättebra och då förfaller lägenheten väldigt snabbt. Men nu ska det bli lite ordning!
För att ladda mig mentalt har jag varit ute och gått i drygt en timme. Även fast det är lite kallare ute i dag så var det väldigt skönt. Hade lätt kunnat gå det dubbla.
 
 

Nu är julen över för denna gång

Har "roat" mig med att plocka undan julgranen och alla julsaker. Hur kan något som är så roligt att plocka fram vara SÅ tråkigt att plocka undan??? Blev så tomt och mörkt här hemma. Nu förstår man hur mycket granen, adventsljusstakarna och stjärnan i fönstret faktiskt lyser upp.
 
Som sen lunch testade jag att göra en helt ny grej som jag har blivit tipsad om. Speciellt bra om man tränar eller så. Egentligen kanske det är mer en brunchgrej eller mellis men nu fick det bli en enklare lunch.
Vad det var? En sorts plättar innehållande banan, havregryn, ägg och mjölk. Man mixade ihop allt till en tjock smet och stekte. Sen pudrade jag över lite kanel. Supersnabbt och gott!
 
 

Hej, mitt vinterland

Äääntligen har det kommit lite snö! Och om det fortsätter så här någon dag till KAN det till och med bli till att plocka fram längdskidorna. Visst, man hade nog kunnat åka i dag men fläckvis var det lite slaskigt.
 
Det är så konstigt; när jag bodde norr om stan och var ute och gick träffade man i princip aldrig någon. Nu när jag bor på södra sidan är det helt tvärtom; det är familjer ute på picknick, det är gamla tanter ute med rullatorn, det är motionärer i alla olika kategorier osv. Vad beror detta på? Att de på norra sidan tar bilen till gymmet och tränar där i stället för att löpa utomhus? Att barnen på norra sidan i större utsträckning har tillgång till tv-spel och dyra fritidsaktiviteter? Vad tror ni? Jag blir i alla fall lite glad av att se att det är fler än jag som gillar att vara utomhus.

 
 
 

Nu har julklappen kommit

Var och hämtade ut de efterlängtade "tant-örhängena" som jag fick i julklapp men har beställt själv från en pantbank. Och jag är SÅ nöjd! Det var precis såna jag ville ha!
För er som är ute efter fina smycken till ett bra pris kan jag verkligen rekommendera att köpa via pantbank. Speciellt om ni är ute efter klassiska smycken. Det är nog mycket arvegods efter gamla tanter som ligger där. Hur som helst så var det väldigt billigt i jämförelse med nypris i butik. Själv hittade jag inte ens mina i någon av alla de butiker jag har besökt så jag är verkligen glad över att jag kom på detta alternativ.
 
 

Intensiv fredagseftermiddag

Drog från jobbet straxt före fyra för att möta upp en kompis i Farsta centrum. Hon var nämligen ute efter ett par nya stövlar. Men rackarns vad kräsen hon var! Åkte vidare till Nacka Forum och även där kammade hon noll. Men vi käkade i alla fall och hade en trevlig stund.
Sedan jag kom hem så har jag suttit och försökt få till en variant av en virkad mormorsruta som kallas för afrikas blomma. Om jag får säga det själv så fick jag till den ganska bra. Dessvärre blir det bara en halvrisig mobilbild men vad säger ni?
 
 

I morgon...

...är det fredag vilket betyder helg! Har ju faktiskt jobbat hela tre dagar den här veckan, fyra med i morgon. :-)
Får lov att säga att jag nog inte är skapt att jobba. Finns ju faktiskt viktigare saker här i livet. Inte för att jag har sådär jättemycket annat i och för sig så efter ett par månader kanske det skulle bli långtråkigt. Men jag skulle gärna testa någon gång hur lång tid det skulle ta innan jag kröp på väggarna. Ja, experimentet skulle ju självklart ge full lön. :-)
 
Vill bara rapportera att jag lyckats komma upp till 10 000-stegsgränsen i dag...
 

Test av ny behandling

Har haft såna problem med mina fötter senaste året. Har periodvis tappat all hud under hålfötterna samt på utsidan av fötterna. Detta är ju både väldigt äckligt plus att det kliar och gör ont. Var hos en hudläkare och vi testade hydrokortisonsalva utan större resultat. Så nu ska jag testa att går till Psoriasisförbundet och få en sorts ljusbehandling som kallas för bucky.
Bucky är tydligen en form av ytlig mjukröntgen som ska göra att det läker. Ska gå dit sex gånger och jag hoppas verkligen att det hjälper så att jag kan gå barfota utan att skämmas i sommar!
 

Dags för ny vana?

Härom dagen satt jag ju och var ledsen över att jag har gått upp så mycket i vikt. Är fortfarande ledsen över det men inser att den enda som kan göra något åt det är jag själv. :-(
Går redan idag med stegräknare varje dag för att hålla någorlunda koll på hur mycket/lite jag går per dag. Och från och med i morgon SKA jag upp i 10000 varje dag! Visst, jag kommer få gå ut och gå en extra promenad varje kväll men det kan det vara värt. Ska verkligen försöka gå ut på lunchen och gå en sväng och då får jag ju lite dagsljus på köpet. Vad tror ni, kommer det att hjälpa vikten åt rätt håll eller är det en för liten insats?
 

Present på en onsdag

En kollega som varit nere i Thailand över jul hade tänkt på mig när hon fick se detta armband och köpt med sig det som en liten present. Är inte det sånt som man blir så där vardags-glad över? Tänk att så lite kan göra så mycket.
Måste verkligen bli bättre på sånt själv. Fast jag försöker att säga något snällt till någon minst en gång varje dag. Typ uppmärksamma en ny frisyr, en snygg skjorta osv. Oftast blir folk väldigt glada när man uppmärksammar något oväntat.
 

 

Nu börjar de tråkiga rutinerna igen

Alltså, ska livet verkligen bara bestå av att dra sig upp ur sängen om mornarna, jobba, äta, träna och titta på tv? Är ju så mitt liv ser ut måndag-fredag. Och inte nog med att rutinerna är trista i sig; är urled på mitt jobb också för tillfället då det inte stimulerar det minsta. *lååång suck*
Måste nog försöka pigga upp mig med något. Problemet är ju att jag inte vill vara ute bland folk då jag har blivit så tjock igen. Nu pratar vi inte om några ynka tonårskilon här alltså utan kanske tjugo. Det gör verkligen att jag känner mig handikappad men samtidigt är ätandet som ett gift för mig liksom alkoholen är för alkoholister. Får abstinens och när jag sen väl äter något onyttigt (och nej, det funkar inte med morötter) så känner jag hur lugnet sveper över min själ. Hur gör man egentligen för att avprogrammera en sån känsla???
 
gluttony 1126 Gluttony: DAY 107

Önskning som blir uppfylld

I julklapp hade jag önskat mig ett par "tant-creoler" men då det visade sig vara enklare sagt än gjort att hitta såna ute i affärerna så fick jag pengar i stället. Jag vet inte huuur många guldsmedsaffärer som jag har varit inne i utan att hitta det jag söker. Men så kom jag på att det måste finnas en marknad hos pantbankerna. Folk som lämnar in mormors gamla, omoderna örhängen. Och häpp, jag fick napp! Så nu är de beställda och jag känner mig mycket nöjd. Hoppas bara att de är i fint skick när jag väl får dem. Annars får de väl ligga hemma i byrålådan tills guldpriserna går upp igen och jag kan sälja dem. Som det känns just nu så har jag gjort ett kap när guldpriserna är nere på bottennivå.
 
Längtar tills jag får hem dessa:
 

Blivande hockeyproffs

I dag gjorde min brorson premiär att spela på Hovet. Visserligen bara en knattematch i pausen i matchen mellan Djurgården-Timrå men ändå.
De var tydligen rejält nervösa innan och det är verkligen inte konstigt. Det var nämligen Järnkaminernas dag så det var i princips fullsatt, 7737 besökare, och världens liv på klacken. Inte undra på att de undrade vad de gett sig in på. Men allt gick bra och de fick bara spela ca sju minuter. Men det kanske räckte med tanke på att de fortfarande inte har börjat spela på full plan. Så jag antar att de var helt slut efteråt.
 
Men tänk va, brorsonen släppte inte in något. Så jag tror nog att vi har sett nästa Henke Lundqvist har sett dagens ljus. :-)
 
 
 
 

Öppna blomsterbutik?

När jag hade gäster här hemma i fredags fick jag hela FYRA buketter med blommor! Det är verkligen inte varje dag man har snittblommor hemma. Har typ inte haft det sedan jag fyllde år i augusti. Men det är allt bra härligt med dofterna som sprider sig.
 
 
 
 
 

Trist trettondagsafton

Snacka om världens tristaste trettondagsafton! Ont i ryggen, det har inte blivit ljusare än skymning ute plus att jag ska äta rester till middag. Är inte det här en dag som man egentligen ska träffas och äta god mat?
 
Tog i alla fall en promenad ute i det gråa. Undrar just hur många soltimmar det har varit sedan november, det kan verkligen inte vara många!
 
 
 
 

Bra träning?

Tog en riktig långpromis i eftermiddag och gick runt hela Djurgården. Tar sin lilla tid så jag var helt klart värd fika på Blå Porten efteråt.
Det var väldigt skönt att gå och få igång blodcirkulationen i kroppen. Då kändes det helt ok i ryggen. Men sen när vi fikat och jag skulle resa mig upp igen. Aj, aj, aj... Så sen dess har jag i princip varit invaido igen. :-( Fast jag antar att det är bra med lite skonsam träning...
 
 

Boktips #23: Flykten från Läger 14 : den dramatiska rymningen från ett nordkoreanskt fångläger

 
 
 
 
 
Alltså, jag har verkligen missat hur illa ställt det är med Nordkorea! Folket där har det verkligen fruktansvärt.
Har läst boken "Flykten från Läger 14 : den dramatiska rymningen från ett nordkoreanskt fångläger" som handlar om Shin som föds i ett av de för omvärlden relativt okända arbetslägren. Redan från barnsben blir han itutad att han ska skvallra på sina kompisar för att själv få fördelar. Han är helt känslokall och allt går ut på jakten efter mat. Fem majskorn hittade i kodyngan kan förändra en hel dag.
Shin blir torterad, får se sin mamma och bror bli avrättade men till slut lyckas han fly genom att krypa över sin döde kompis kropp. Han tar sig till Kina och sedan vidare till Sydkorea för att till sist hamna i USA.
 
Boken var väldigt stark och blev verkligen en tankeväckare för mig. Tänk att det finns folk som har det så där på 2000-talet. Tycker att det är väldigt konstigt att inte USA har gått in och styrt upp situationen med diktatorn. Är det för att de inte vill hamna i konflikt med Kina månntro?
 
Bild och text från bokus.se:
 
Flykten från Läger 14 : den dramatiska rymningen från ett nordkoreanskt fångläger (pocket)
 
"Flykten från läger 14 är den omskakande skildringen inifrån ett nordkoreanskt arbetsläger av en ung människa som lyckades rymma därifrån.

Shin Dong-huyk föddes i arbetslägret 1982 och kände inte till något annat än den värld som fanns innanför det höga elstängslet där han växte upp. I tjugo år präglades hans liv av svält tortyr och angiveri  ett upphittat riskorn kunde leda till en kamp på liv och död. Shin levde långt under varje form av mänsklig värdighet, ända till den dag då han lyckades fly och fann en helt ny värld, på andra sidan taggtråden.

I Flykten från läger 14 berättar journalisten Blaine Harden om Shins ofattbara livsöde och resa, och visar för första gången vilka ohyggligheter som äger rum i de nordkoreanska lägren, där Amnesty befarar att 200 000 människor finns i fångenskap, dömda som motståndare till regimen. I Nordkorea är man skyldig i tre generationer för sådana brott, riktade mot landets idé och ledning. Blaine Harden sätter strålkastarljuset på den ljusskygga och totalitära regim som vi vet relativt lite om men som fortsätter att förskräcka och fascinera."

What a day!

Har haft familjen plus moster och man på middag här i dag. De bjöds på rödspetta i ugn med champinjoncreme och svart kaviar och till det sallad samt pressad potatis. Till dessert hade jag hackat till en fruktsallad med mandel som blev supergod om jag får säga det själv.
Dessvärre har jag ju haft SÅ ont i ryggen hela dagen att jag skrikit till så snart jag gjort en rörelse fel. Och inte nog med det: diskmaskinen gick sönder igår kväll. Antagligen pumpen som gav upp. Men man får väl vara glad att den har hållit så länge som den gjort. Dock lite surt när man ska ha gäster och allt och det blir en del disk.
Ovanpå detta så skar jag mig i fingertoppen på en konservburk så nu kan jag knappt skriva ordentligt här.
 
Så summan av kardemumman är att det var helt fel dag att ha gäster även om det var trevligt att umgås med dem.
 
 

Aj, aj, aj...

Tror fasiken att det här ryggskottet tar kål på mig! :-( Har sovit jätterisigt i natt trots starka värktabletter och när jag väl har sovit har jag gjort det på rygg vilket jag aldrig gör annars.
Varför ska sånt här komma när det passar som allra minst? Och varför lyssnade jag inte på kroppen igår och ringde runt och ställde in middagen i dag? Nu måste jag ju pina mig med både dammsugning och matlagning.

Ryggskott=invalido

Vaknade i morse med vad jag trodde var en liten sträckning i ryggen. Men ju mer av dagen som har gått desto värre har det blivit. Så när jag inte kunde röra mig längre av smärta fick jag se mig besegrad och inse att jag har åkt på ryggskott! Trodde att Citodon skulle hjälpa men icke! Så nu kan jag bara stå rätt upp och ner eller ligga helt plant. Det hugger ju som 14 knivar så fort man rör sig. Aj, aj, aj... Och det värsta är att jag ska ha folk här hemma i morgon och måste således fixa lite. För ställa in tänker jag inte!
 
Klassiskt region där ryggskott sker.

Viktigt meddelande

Så, nu är julen över och det är dags att börja engagera hjärncellerna igen. Jag är med som stödmedlem i organisationen Ecpat sedan många år tillbaka. Det är en organisation som arbetar mot barnsexhandeln som jag verkligen tycker att ni ska stödja då det är ett stort problem.
Information från Ecpat.se:
           
"ECPAT är en politiskt och  religiöst obunden barnrättsorganisation vars vision är en värld utan barnsexhandel. Organisationens ändamål är att genom informations-, opinions- och påverkansarbete samt samverkan med andra parter, bidra till att förebygga och stoppa alla former av barnsexhandel, dvs barnsexturism, barnpornografi och människohandel med minderåriga för sexuella syften.
Barnsexhandel är ett omfattande globalt och nationellt problem som finns i alla länder, även Sverige. Handeln utgör ett hinder för individers, familjers och samhällens utveckling. ECPAT fokuserar på efterfrågan som den viktigaste drivkraften: utan barnsexköpare inga offer - även om det finns barn i fattigdom eller annan utsatthet. Denna analys leder till fokus på åtgärder här i Sverige för att motverka svenskars efterfrågan på sex med barn, och detta fokus är ett mycket viktigt komplement till andra aktörers fokus på direkta insatser för offren för barnsexhandeln.
ECPATs analys innebär att många aktörer i det svenska samhället skulle kunna agera mot barnsexhandel i sin ordinarie verksamhet. Insikten om detta och det konkreta agerandet är fortfarande relativt lågt. Därför arbetar ECPAT med att informera och motivera olika relevanta aktörer - beslutsfattare, myndigheter och företag - till att i sin verksamhet motverka efterfrågan på barnsexturism/ barnpornografi/ människohandel med barn med hjälp av ECPATs konkreta åtgärdsförslag. ECPAT arbetar också med att informera och engagera allmänheten till att agera mot barnsexhandel i sin vardag."

Gå in här och välj själv hur du kan stödja organisationens viktiga arbete.
 

Tröttmössa

Så, efter att ha haft en riktig "dagen efter" så är det äntligen en tillåten tid att gå och lägga sig. Passar bra nu när ångesten börjar sätta in ordentligt efter gårdagens alkoholintag. Alltså, inte på grund av att det blev för mycket utan snarare den kemiska reaktionen som jag blir känsligare och känsligare för. Kanske dags att börja bli lite mer restriktiv med alkoholintaget de få gånger jag dricker?
 
Måste återigen säga att jag tycker att de där pizza-kiten är en himla bra uppfinning. Hur smidigt som helst, går fort som 17 och det bästa av allt: man kan lägga på det man vill och har hemma.
 
 
 

Nyårsafton

Blev en riktigt trevlig kväll igår med god mat, trevligt sällskap, vin och många skratt. Kanske lite väl mycket vin har jag känt i dag. Men, förutseende som jag är hade jag köpt hem en sån där pizza-mix med färdig tomatsås så det var bara att slänga ihop här på eftermiddagen. Behövde inte ens gå utanför dörren. :-)
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0/>