Mmm vad gott...

... det var med lite vin så här en tisdagskväll. Ska nog bli min nya grej. :-) Nu är det här avsnittet av "Sex and the city" slut och det är dags att sussa för att orka med resten av veckan.

Natti, natti...

Soffhäng

Skulle ju eventuellt ha träffat Johan idag om han "kunde" men valde att inte höra av mig. Och vad händer då? Jo, absolut ingenting. Men konstigt nog känns det helt ok att hänga här i soffan ensam framför tv:n. Faktiskt riktigt skönt när jag tänker efter... Speciellt som att jag var på systemet på vägen hem förut och inhandlade en LITEN flaska vin. Det har väl aldrig hänt förut. :-)


Livet måste ta en vändning

Alltså, nu måste det snart ske en STOR förändring här i livet. Är så rackarns less att vara singel, less på jobbet, less på vardagen... Less på det mesta alltså. Känns som om jag skulle vilja börja med att åka till något öde ställe och vara där en månad för att sedan komma tillbaka med en ny insikt om livet. Kan man göra så? Är det så livet fungerar?

Som det är nu så är jag ju bara trött, grinig och rastlös vilket inte fungerar i längden.

Tell me this night is over...

Tror faktiskt att det är över med Johan nu. I alla fall känns det som om jag har tröttnat. Inte så att jag inte skulle vilja fortsätta, tror att vi skulle ha väldigt roligt ihop. Mer det att jag är trött på att allt ska vara på hans villkor. Han säger när han vill och har tid och bara förväntar sig att jag ska komma springande. Som nu till exempel. Jag var ju på kurs i helgen, i dag kunde han inte men så skulle vi ses i morgon. Helt plötsligt så vet han inte om han kan eller inte. Så då ska han alltså hålla mig på sträckbänken in i det sista. Och jag har inte en aning om hur det kommer att bli. Men jag är i alla fall så sur att jag inte packat med mig några extrakläder att ta med om han nu vill träffas. Alltså måste jag först hem emellan vilket i så fall kommer att reta honom.

Känner mig så himla besviken på den här utvecklingen även om jag var inställd på att han inte var mitt livs kärlek.

Bubblizz

Känner mig som värsta tuggummifjortisen när jag erkänner att mitt favvisgodis är Bubblizz. För er som inte vet det så är det små flaskor som smakar som tuggummi rullat i surt. Mmm...


Varde ljus

Vaknade upp till en dag med strålande solsken och kyla. Äntligen lite vinter! Känner att jag blir SÅ mycket piggare och gladare av ljuset. Så även om det är lite kyligare ute så får det bli en liten lunchpromis för att få i mig lite D-vitaminer.


Houston, we have a problem

Det har uppstått ett litet problem här. Det är fortfarande bra ett litet för MEN som kan växa sig ganska sort. Jag är ju som sagt var med i Hemvärnet där jag både säkerhetskollas och mot socialen med jämna mellanrum. Det har dessvärre visat sig att Johan är kompis med en kille som just nu sitter anhållen för mord. Johan själv säger att de inte känner varandra egentligen utan att de bara är vänner på FB samt pratar lite ytligt när de träffas på krogen.
Nu måste jag erkänna att jag är väldigt osäker på vilken säkerhetsklassning de gör på mig och hur många led de kollar. Förhoppningsvis kolla de bara mig och ev. min närmaste familj. Annars kan det bli lite jobbigt att förklara detta OM det nu skulle bli så att det blir något allvarligt mellan mig och Johan. Hm...

Färdigkursat för den här gången

Är nu äntligen färdig med den här helgkursen. Fast del två går redan om ett par veckor så då blir det ytterligare en tuff helg. Eller tuff och tuff förresten. Det kanske man inte riktigt kan säga. Mer det att man är sliten efter en veckas jobb och nu ska man jobba i morgon igen. Kommer vara ett vrak på fredag. :-)

Min morgon började lite "annorlunda" må jag säga. Kom in på regementsområdet och skulle köra över ett fält där det går en väg. Såg inte ut att vara så mycket snö där, men det var det kan jag lova! Hade blåst upp drivor som man inte såg på håll vilket resulterade i att bilen i princip hoppade upp och lade sig och hjulen hängde fritt på sidorna och bara spann runt. Redig som man är så försökte jag till att börja med att skotta men det var ju helt lönlöst. Så det blev till att ringa en kursare som kom med sin fyrhjulsbil och drog loss mig.
Men nu slutar inte historien där. Sen på lunchen så vågade jag inte riktigt köra samma väg igen utan tog en promenad i solen. När jag kom och gick där så hade en annan kursare kört fast på EXAKT samma ställe och i samma driva! Som tur var så hade hon bara en liten Twingo så den kunde vi putta loss.
Historien slutar faktiskt inte ens där... När det var dags att åka hemåt stod en tredje bil på exakt samma ställe i samma snödriva.. :-)

Äntligen hemma

Åkte hemifrån redan vid straxt före sju i morse och kom hem vid halv nio igen efter en hel dags utbildning. Känns som om jag är helt fullproppad av ny kunskap och att det inte finns plats för något mer nu. Men i morgon bitti är det bara på det igen.

På lunchen idag satt det ett helt gäng med flottister i matsalen. Med risk för att låta "gummsjuk" måste jag säga att de är FÖR söta i sina "kalle anka-skjortor". Ville bara gå fram och nypa dem lite i kinderna. :-)

Slut i rutan

Är heeelt slut efter en lång dag och ska nu stupa i säng och stensova tills klockan ringer i morgon bitti halv sju. Är ju som sagt var på utbildning med Hemvärnet i helgen och då blir det sena kvällar och tidiga mornar. Varför gör man sånt här frivilligt på sin fritid egentligen? Och dessutom helt utan betalt?

En helg i kronans tjänst

Sitter här ombytt och klar i min M90-uniform och ska straxt åka iväg på en utbildning med Hemvärnet. Fast den här gången är det en teorikurs jag ska gå. Ska bli skönt att fokusera på något helt annat än det vanliga livet i ett par dagar eftersom jag har varit så frustrerad och uttråkad de senaste dagarna.

Min dräng hade också en dräng

Alltså, jag blir verkligen galen på mentaliteten att folk gärna lämnar bort mindre roliga arbetsuppgifter till andra. Och just jag som assistent är en sån slasktratt. Visst, till viss del är jag ju här för att underlätta för dem som är specialister inom sina områden men samtidigt så kan jag känna att de ibland behandlar mig ganska respektlöst. Just nu har jag bara lust att ställa mig upp och skrika ut min frustration. Undrar hur ett sånt infall skulle uppfattas?!?


Sex and the city-marathon

Har nu ett par kvällar på raken haft marathontittande på "Sex and the city". Känner mig helt off från livet och vill bara ligga hemma i min ensamhet och svulla (vilket jag snart kommer att ångra djupt). Nu är det bara en arbetsdag kvar den här veckan. *skönt* Fast sen ska jag i och för sig direkt iväg på kurs med Hemvärnet hela helgen.

Och apropå kurser med Hemvärnet så har jag i dag anmält mig till ett par stycken plus anmält mitt intresse att gå högvakten emellanåt. Kan vara kul med lite omväxling mot att sitta på kontoret.

Omorganisation

En av företagets absolut största omorganisationer är under genomförande och personligen tycker jag att det är jättebra att det blir lite oro i lägren. Det behövs lite omskakning bland personalen så att det händer något. Som det är nu så är alla så jäkla säkra på sina poster att de knappt ens gör skäl för lönen.
I och med den här omorganisationen kommer ungefär halva styrkan, 100 av 200 st, att få söka om tjänster då deras befintliga görs om och därmed försvinner. Förhoppningsvis så rensas det ut lite och de som är kvar får lite jävla anamma i sig!


Stöd EPCATs arbete

Bild och text från ecpat.se:


ECPAT arbetar för barns rätt att inte utnyttjas i sexhandel. Problemet är globalt och dagligen säljs barn till sexköpare. För att bekämpa handeln finns ECPAT-organisationer i alla världsdelar.
ECPAT Sverige har som mål att minska inkomsterna till hallickar, människohandlare och andra som tjänar pengar på barns kroppar. Det görs genom att försvåra för de som finansierar handeln - köparna. Ju färre köpare, desto färre offer.
Arbetet motverkar spridning av barnpornografi, sätter fokus på barnsexturism och försvårar för människohandlare som förser sexmarknaden med unga offer.

Gör som jag och stöd deras arbete!!!

Bli stödmedlem
Som stödmedlem får du ett välkomstmaterial om barnsexhandel samt vårt Informationsbrev varje kvartal.
Bli stödmedlem för 12 månader genom att på valfritt sätt betala 350 kr (ungdomar 200 kr) till ECPAT Sveriges PlusGiro 90 34 34-9 eller Bankgiro 903-4349. Skriv "Stödmedlem" på din betalning.

Ge en SMS-gåva på 50 kr
SMSa ECPAT till 72930 och skänk 50 kr.
Av beloppet går 41 kr, dvs 82 %, oavkortat till ECPAT.
Din teleoperatörs eventuella trafikavgift tillkommer.


Ingen lust och energi

Har verkligen inte haft varken lust eller energi att skriva något de senaste dagarna av någon konstig anledning. Känns som om hjärnan är helt tom på något sätt. Ska bli skönt att åka iväg på kurs med Hemvärnet i helgen och släppa vardagslivet och fokusera på något annat i ett par dagar.

Hal utflykt

Har varit iväg på möte med mitt nya hemvärnskompani. Och precis just när jag skulle åka så öppnade sig himlen och det blev världens snöoväder. Så det var till att ta det lugnt som 17 där ute i halkan.

Det var kul att ha mötet och träffa de flesta. Kommer att bli ett väldigt utvecklande och intensivt år må jag säga!

1-årsjubileum

Tänk vad tiden går fort ibland va? I dag firar jag 1-årsjubileum här på jobbet. Året har gått rackarns fort även om det har varit en del motgångar här på jobbet. Ska det gå så här fort även kommande år så kommer framtiden att försvinna i ett jehuj.


Snoozemonstret

Det är bara måndag och jag är redan redo för fredag och helg. Och dessutom så får jag inte "helg" i den bemärkelsen då jag ska iväg på utbildning med Hemvärnet. Hur ska detta sluta?

Snoozade fasiken en hel timme i morse!


Mameluckjakt

Har sprungit runt här efter jobbet och letat efter ett par mamelucker i antingen ylle eller fleece. Vill ha något under när jag har klänning/kjol. Räcker inte med att ha en täckkjol utanpå då det blåser in under. Men det var absolut inte det lättaste att hitta må jag säga. Har varit i X antal sportaffärer och underklädesaffärer utan att hitta några. Men så till slut åkte jag upp på Åhléns citys stora underklädesavdelning och där hittade jag. Både mamelucker i ylla och en underklänning. Så jag känner mig nöjd med dagens inköp.
Dock är jag inte helt nöjd med att det nu endast finns 283:- på kontot fram till lön den 26:e. :-(


Sant eller fejk?

Hörde detta klipp på radio i morse och jag har lite svårt att avgöra om det är sant eller fejk. Kan någon berätta för mig? Höll hur som helst på att garva ihjäl mig för det är ju precis så där man skulle vilja bemöta telefonförsäljare. Men väluppfostrad som man är så gör man ju inte det utan är så där äckligt, överdrivet trevlig tillbaka.


Jobbigt besked

Min ena släkting från Jämtland ringde just och berättade att hennes man nu ligger i Umeå med en blödning utanpå hjärnan. Tydligen hade han gått och halkat och ramlat här innan jul och sedan dess gått och haft ont i huvudet men vägrat gå till läkaren (SURJÄMTE!!!). I början på veckan hade det blivit akut och det blev ambulans till lasarettet i Östersund där de tömde ut blod. Sen skulle de flyga honom till Umeå men då var det för dåligt väder så dit kom han först i fredags då de tömde en gång till.

Nu ligger han och är allmännt förvirrad och vet inte riktigt var han är någonstans men tjatar tydligen hela tiden om att han vill åka hem.

Den där gubben lever verkligen på övertid. Han har haft X antal hjärtinfarkter och var en av de första i Sverige att göra en by pass. Han har även haft några mindre strokar. Klarar han även det här måste han helt klart vara stålmannen!!!

Men det kommer att bli väääldigt tomt den dagen han väl bestämmer sig för att lägga näsan i vädret...


Oväntad lördagsnatt

Drog hem till min mamma igår och käkade middag eftersom ena brorsonen var där och skulle sova. Kände att jag inte hade något roligare för mig då Johan skulle iväg.

När jag skulle åka hem ifrån mamma så sms:ade jag Johan och då hade han redan kommit hem och tyckte att jag skulle komma över vilket var lätt fixat då han bor typ tre hus från mamma. Och jag var inte direkt svårövertalad heller.

Hade av någon konstig anledning svårt att somna så jag låg där i flera timmar och våndades. Sen på morgonkvisten vaknade Johan i stället och kunde inte sova så han gick och la sig på soffan. Så då somnade jag som en stock! Inte lätt det där med två människor som är ovana att sova med någon annan plus en hund mitt i allting.

Måste dock erkänna att det inte känns helt "rätt". Vet inte riktigt var jag har honom och känner mig inte riktigt trygg med honom. Känns som om det kan komma ett bakslag precis när som helst även om han är jätteputtinuttig när vi ses. Ja, ja. Jag har ju ingen annan på lut så det är väl bara att njuta bäst det går så länge det varar,,,

Favvislåt

Vet inte varför men den här låten med "The Ark" är en av de bästa/starkaste låtarna jag vet. Kan lyssna på den hur många gånger som helst utan att tröttna.


Arg lördagförmiddag

Jäklar vad arg jag blev på min "lilla" katt (12 år och 8 kg) i morse när jag vaknade. Visade sig nämligen att han hade bestämt sig för att min soffa var ett bra ställe att sätta sig och kissa på. Så under svordomar så var det bara att börja ösa in allt i tvättmaskin. Insåg dock ganska snabbt att det inte var så stor idé att skälla på honom eftersom att skadan redan var gjord plus att han antagligen inte förstår vad jag skäller om. *morr*

Modets offer

Fråga mig inte varför men hamnade på Kunskapskanalen när jag zappade. Just då började en tysk dokumentär på "Dokument utifrån" om vad det innebär att våra kläder innehåller mer och mer giftiga kemikalier för att bli billiga och färgbeståndiga. Det handlade om textilarbetarna i låglöneländer liksom Indien och Bangladesh som andades in ångorna av, gick runt i och framför allt utsatte sina barn för dessa kemikalier för att vi köpstarka västerlänningar ska kunna storkonsumera kläder. Verkligen fruktansvärt och jag fick mig en tankeställare!


Trött och sliten=tidig AW

När jag väl kom till AW:n så var jag inte alls på G. Vi träffades upp på Bishops Arms på Folkungagatan och det är ett bra ställe med sjysst mat. Käkade Fish & Chips med torr cider till vilket var riktigt gott. Men jag satt mest bara och var trött och ville åka hem. Dessutom var det fyra stycken som jag inte kände av nio vilket också gjorde att jag kände att jag inte riktigt orkade vara social. Så det fick bli en kort kväll, efter tre timmar åkte jag hemåt och här sitter jag nu.


Ferdagens arbetsbelastning

Hm, har liiite för lite att göra här på jobbet för tillfället vilket inte är roligt alls. Dagarna blir ju så attans långa och sega. Men jag kanske inte ska klaga, tvärtom är ju inget bra det heller.

Det är i alla fall underbart att det är fredag igen! Helgen inleds med AW med f.d. kollegor och sedan är resten av helgen helt oplanerad. *skönt*

Lång dag

Först var det som sagt var jobb halva dagen och sedan begravning. Direkt hem för att byta glödlampa till bromsljuset på bilen för att sedan åka ut till nya hemvärnsbataljonen på informationsmöte. Så just nu känner jag mig ganska rörig i huvudet och ska försöka samla mig lite innan jag somnar. Måste vara pigg och alert i morgon då det är dags för AW med de f.d. kollegorna. Ska verkligen bli superkul att träffa dem igen och ett skönt sätt att avsluta arbetsveckan på.


Jag just nu.


Att ta farväl

Nu är begravningen i Solna Kyrka över och det blev ett fint avsked av den käre hemvärnsvännen som omkom så tragiskt i en olycka på annandagen efter stormen. Han stod på en stege och så föll ett träd och drog med både stegen och honom. Han hade blivit medvetslös på en gång och hans son hade försökt att göra upplivningsförsök tills dess att ambulansen kom en halvtimme senare. Men då var det redan för sent...

Som tur var i alla sorg är att hela familjen hade varit på samma ställe och kunnat ta farväl av honom i hemiljö när han fortfarande levde (även om han inte var vid medvetande). Måste kännas lite skönt i alla fall. Sen hade det hela gått väldigt fort så han slapp att lida.

Känns nu väldigt konstigt att man aldrig mer kommer att träffa eller prata med honom igen. Väldigt overklig känsla med tanke på hur levande han var för bara ett par månader sedan när vi var på övning.


Rastlösheten river

Vad är det för fel på mig egentligen? Får såna där perioder emellanåt när rastlösheten river inombords och jag vill förändra precis allt i livet. Varför kan jag inte bara nöja mig med att leva det liv jag lever för? Är gräset verkligen grönare?
Är inne i en sån period just nu och hur yttrar sig det? Jo, jag är orolig, har svårt att sitta still, svårt att sova, koncentrationsproblem osv. Det är verkligen skitjobbigt! Som tur är så vet jag att det går över...

Mental förberedelse

I morgon är det dags för begravning av den käre hemvärnsvän som jag skrev om här. Känns faktiskt ganska jobbigt redan innan så här. Vet att det kommer bli en sorgsam och tårfylld cermoni men jag tror ändå att det är viktigt att få ta farväl. Plus att visa respekt inför hans familj. Sen tror jag att han själv har ett lurigt öga på oss under tiden där ovanifrån. Han kommer att vara med oss på ett eller annat sätt vilket känns väldigt skönt.

Tror att det kommer vara proppfullt med folk i kyrkan då han var en riktig föreningsmänniska och var med precis överallt där det gick: jaktlag, order-sällskap, hemvärnet, frivilligaföreningar osv. Så det är inte så konstigt att de väljer att avsluta i kyrkan, dvs inget fika efteråt även om det oftast är ganska skönt att träffas så under lite mer informella former. 

Usch, det kommer att bli riktigt jobbigt att träffa hans son som jag också känner. Kommer antagligen att börja gråta bara jag ser honom...

AW-boule

Tog en sväng förbi Boulebar Globen och mötte upp två kompisar och två kompisar till dem. Glada i hågen började fem fnittriga tjejer spelet. Mitt lag förlorade bägge matcherna men det var jättekul ändå. Fast sen efter vi spelat klart skulle de stanna kvar och käka lite men jag kände att det var lite väl lång tid kvar till lön för det när det vankas AW även på fredag.


Drottningens pappa

Att folk bara orkar... Vad är det för intressant idag 60 år senare vad Drottningens pappa gjorde borta i Brasilien? Visst, hon har försökt att mörka hela grejen vilket kanske inte var det allra smartaste. Men samtidigt så kan väl inte hon hjälpa vad hennes pappa pysslade med när hon var alldeles för liten att förstå vad som pågick? Nej, nu tycker jag att media ska lägga ner frågan och fokusera på viktigare saker i stället!


Glädjande post

Mina brorsöner är nog de absolut sötaste som finns! Kolla här vad jag fick för pussel med posten idag. Fick ju dock lägga ihop det först för att kunna läsa:

 

Han går i ettan, dvs 7 år, men han sa att det var jättesvårt att skriva utan rader. :-)

När jag ringde för att tacka för kortet fick jag även prata med lillebror hans som är ett år yngre. Han frågade när jag skulle komma och sova hos dem igen och tyckte att vi skulle bestämma en dag och sen kunde han berätta det för sina föräldrar. Undrar just vad de tycker om att sonen bestämmer helgens agenda. *ler*

Nojjig i onödan

Alltså, det är verkligen något allvarligt fel på mig som inte kan lita på killar! Nu är Johan en sån där snäll kille och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Och vad gör jag då? Jo, jag blir taskig och ifrågasättande på ett sånt där obehagligt sätt. Får rena, rama frispelen om jag ska vara ärlig. :-( Måste verkligen skärpa mig så att jag inte förlorar honom helt. Än så länge har jag haft tur att han har varit lugn och förlåtit mig men jag vet själv att det ändå inte glöms bort.

MÅSTE försöka att komma ihåg att hålla mig lugn, inte flippra ur och behärska mig!


Nynnlåt

Det här är dagens låt jag gått och sjungit på. Bra? Nja, jag vete 17 faktiskt... Kan man verkligen gå och nynna "du och jag under täcket baby" på jobbet???


Shopaholic

Tyckte så synd om mig själv i dag för att jag var så trött och hade sån mensvärk att jag tog en sväng till min favvis-secondhand "Humana" på lunchen. Skulle egentligen bara kolla på en svart blus till begravningen på torsdag men kom ut med det OCH en blå blus OCH mitt nya favvisplagg: en riktigt tantig persiankappa. Och den är sååå fin!

 

 


Sammanfattning av helgen

Får nog lov att säga att jag sammantaget har haft en ganska lugn och skön helg med undantaget det där lilla kommunikationsproblemet jag hade med Johan igår. Känner mig relativt utsövd och redo mentalt för den här veckan som kommer innehålla en hel del både roliga och ledsamma saker.

Natti, natti...

Långpromis

Det blev visst en långpromis här på eftermiddagskvisten. Har just kommit in efter att ha varit ute och gått i drygt två timmar. Men det var välbehövligt både för kropp och själ.


En sak jag förundrades över är att det var så otroligt mycket folk ute på isarna. Det har ju knappt varit kallt ju. Har det ens varit under fem minus här i Sthlm? Visst, om det är vuxna människor så säger jag ingenting. De gör ju sitt eget val och är förhoppningsvis rustade för att braka igenom (annar är de extremt korkade och får skylla sig själva). Nej, det jag blir irriterad på är de som tar med sig barnvagnar och hundar ut. Skulle det hända något så har ju varken barn eller hundar en chans att klara sig. Hur tänker de vuxna där egentligen? Är de inte mer rädda om sina telningar än så? Finns det verkligen ingen annanstans man kan ta med dem?

Nostalgi

Hamnade på youtube och kollade runt lite. Som vanligt hittade jag till gamla Carola-klipp. Kolla här vad ung och oerfaren hon var:Fast det är ju i och för sig närmare 30 år sedan. Men jag blir fortfarande alldeles varm inombords när jag ser henne uppträda. Det absolut bästa jag sett var 20-årsjubileet på Cirkus. Hade riktigt bra platser långt fram och jag tror att jag mer eller mindre grinade mig konserten igenom av rördhet och av alla minnen som kom över mig.


Kommunikationsproblem

Ok, nu börjar det märkas att Johan är så pass många år yngre än mig. Han förstår inte riktigt det där med att jag har ett behov av att träffas en del så här i början för att känna mig trygg.

Det hela började med att han skulle träffa sina kompisar i kväll vilket jag absolut inte säger något om (tycker snarare att det är bra med tanke på att han sitter hemma ensam en del). Hur som helst så skickade jag ett ha´t-så-kul-i-kväll-sms vid 8-tiden och fick då tillbaka att han var hemma för att han inte orkade. Det köper jag helt och fullt med tanke på att han jobbat några nätter nu. Det jag däremot har svårt att förstå och ta in är varför han inte hörde av sig till mig och jag kunde kommit över och bara hängt när han visste att jag bara skulle vara hemma. Eller var det därför han inte gjorde det för att han var trött och ville vara själv?

Är det jag som är för krävande? Just det det där med rak kommunikation och tid är två saker som är viktigt för mig eftersom de två senaste ex:en inte har varit så bra på de delarna. Jag har fått gissa mig till en hel del och alltid hamnat sist i prioriteringen och fått anpassa mig till dem och deras kalendrar. :-(


Spontanshopping

Åkte iväg en sväng förut och hamnade i Stinsen ute i Häggvik. Jag som har lite risigt med pengar innan löning och som definitivt INTE behöver något egentligen spontanshoppade detta:


Knalloranga byxor, bh, trosor (både fin och ett par funktion för träning)


Tråkstädning

Gud vad det är tråååkigt att plocka och städa! :-( Plockade bort julen i går kväll men det är fortfarande en del småplock, strykning av gardiner och städning kvar. Nej, jag tror att jag smiter undan och ger mig ut en sväng i stället. Städningen kan jag "göra sen".


Fredagsförälskelse

Heeelt sjuuukt det här att jag har lyckats bli förälskad i Johan som jag knappt träffat de senaste 7 åren och som jag inte ens kände då. Vill bara träffa honom hela tiden, höra hans röst och ta emot bekräftelsen som han ger mig.

Jag vet att jag bara ska le, njuta och ta emot men det är lite svårt. Han är trots allt 11 år yngre än mig och jag undrar hela tiden vad han egentligen är ute efter och när bakslaget kommer. När ska jag bli utkonkurrerad av en yngre förmåga? Och grejar han att jag har bråttom med familjebiten? Nu tror jag i och för sig att han faktiskt är intresserad av mig på riktigt men än så länge vågar jag inte riktigt tro på det. För bra för att vara sant!!!

Julgransplundring

Trots att det är fredagskväll så har jag och katterna julgransplundring här hemma. Har inte riktigt orkat om kvällarna den här veckan att göra det. Men nu vill jag ha bort allt så att våren snart kan komma... Nu börjar jag tycka att det är lite väl sent för snön att komma. Har den väntat så här länge så saknar jag den inte heller för i år har jag bestämt!


No words needed


Skapa förutsättningar för livet

Var tar livet vägen egentligen? Tyckte nyss att jag var typ 23 och nu är jag 38!!! Då tyckte man att man hade hela livet på sig. Men så här i efterhand så har åren gått alldeles för fort och jag har inte riktigt hängt med. Visst, några av åren har jag kanske inte mått så bra och mer eller mindre avskärmat mig rent socialt (förutom jobb och familj då) men samtidigt kan jag vara efterklok och säga att jag kanske borde ha tagit till vara på livet lite mer och inte bara skjutit upp saker...

Så till er unga tjejer kommer här ett gott råd: ta tillvara på studiemöjligheten i unga år. Då har ni en bra grund att stå på senare i livet. Sumpa inte den chansen! Blir aldrig lika enkelt igen plus att man kanske inte har den ekonomiska möjligheten att plugga när man väl flyttat hemifrån.


Boktips #10: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Snacka om underbar bok! Sån där man blir alldeles varm inombords av för att den är så mysig liksom. Dock kändes stilen igen ganska mycket från Arto Pasilinnas böcker. Men det gjorde absolut ingenting alls eftersom även de är så bra skrivna.
Tänk va om man kunde få vara med om ens en tiondel av vad hundraåringen Allan fick uppleva under sina levnadsdagar. :-)

Boken kan rekommenderas då det var en riktig feel good-bok. Kändes som att boken var precis lagom lång också.

Bild och text från bokus.se:

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (pocket)Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.

Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.

Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?

Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.

Snacka om novemberväder!

Är det inte just sånt här väder det brukar vara i typ november? Blåst och snöblandat regn? Inte det minsta mysigt faktiskt. Funderar på att föreslå chefen att jag ska få tio "väderdagar" om året (betalda förstås) som jag jag plocka av när det är antagligen så här trist väder eller väldigt fint på somrarna då jag inte vill sitta inne. Tror ni att chefen går med på det? :-)

Trött på järnbrist

Alltså, nu har jag bombat kroppen med extra järn här under en månad (på läkares inrådan kanske ska tilläggas) då jag hade ganska kraftig brist. Men jag märker fortfarande ingen förändring i tröttheten vilket jag borde börja göra vid det här laget. Som tur är ska jag tillbaka om en månad igen och ta nya prover. Och antagligen kommer det sluta med att jag kommer få gå och ta järninjektioner regelbundet i fortsättningen. Men bättre det än att gå och vara så här trött och okoncentrerad hela tiden!
Känns som att leverpastejen står mig upp i halsen vid det här laget och magen har helt pajjat av järntabletterna...


Bröllopslåt

Den här låten ska spelas på mitt bröllop om jag bara kan hitta någon att gifta mig med. Tycker den är så otroligt fin...


Smarrlunch

En dag i veckan lyxar jag till det och går ut och käkar lunch. Just i dag blev det indiskt vilket var supergott! Käkade "Lamm Sweet mango". Kanske lite väl sött men till ris och sallad så blev det en mycket bra kombination.
Varför det bara blir en gång i veckan för? Är inte det att jag inte har råd, mer det att jag oftast inte tycker att en lunch är värd 89:-. Så bra är inte lunchmaten på stan. Men en gång i veckan så gör jag det av rent sociala skäl och för att komma ut från kontoret och se något annat.

Dagens restaurang "Tre indier" kan starkt rekommenderas. Kanske inte för inredningen men väl för maten.


Allsång i soffan

Blev så glad inombords och fick en längtan efter sommaren förut när det var tillbakablick på förra årets "Allsång på Skansen". Kan inte låta bli att sitta och sjunga högt för mig själv här hemma i soffan. Tycker verkligen att Måns gjorde ett strålande jobb i somras. Synd bara att programmet blivit så populärt att det i princip är omöjligt att åka till Skansen och se något. Förr räckte det med att man kom en timme innan det började för att se något men numera är det flera timmar innan som gäller. Sen är det bara en massa trängsel. Nästan lite tantvarning på den va? :-)


Pirr i magen

Jag får lov att erkänna: blir alldeles pirrig i magen när det plingar till i telefonen och det kommer ett sms. Är ju till 90% säkerhet sötisen Johan som frågar vad jag gör. Blir varm inombords av vetskapen om att han tänker på mig. Och sen när han säger att han är nyfiken på mig och vill träffas igen så smälter mitt 38-åriga hjärta totalt. Och vet ni vad det bästa av allt är: det är att han behåller sitt lugn och återkommer trots att jag flippar ur ibland och utmanar ödet genom att vara bitsk och ifrågasättande. ♥

Ska försöka vara snäll så att jag inte skrämmer bort honom. För han är en riktigt bra och sjysst kille som säkert är underbar som pojkvän även om just vi kanske inte kommer så långt med varandra.


Snowflings keep falling on my head...

Åh, vad glad jag blev när jag tittade ut genom fönstret och såg att det singlar ner snöflingor där ute. Ska man våga tro att det blir lite vinter trots allt?


Såg ni "Hinsehäxan" förut på tv? Läste boken för något år sedan men jag måste säga att de faktiskt lyckats filmatsera det minst lika bra som boken var skriven. Herregud vilket tragiskt liv! Och allt bara för att det inte fanns pengar till hyran...

Min & Sverkers stora strid

Min stora strid just i dag var att prata med chefen och ta upp min känsla av utanförskap på avdelningen och utfrysningen av ett gäng tjejer. Kändes jobbigt att ta upp frågan men skönt när det var gjort. Nu får jag bara hoppas på att chefen hjälper mig när han ser att det är jobbigt.

Nu i kväll har jag suttit här och kollat på "Sverkers stora strid" som i dag handlar om socker, fett och vårt ohälsosamma samhälle. Blir lite sorgsen men samtidigt lättad när jag hör att det är fler än jag som har ett socker/fettberoende som är svårt att bli av med. Är ju ett missbruk som man behöver hjälp med. För trots att jag gjort en magsäcksförminskning så har jag fortfarande kvar ätstörningen som gör sig påmind lite då och då även om jag numera mår väldigt, väldigt dåligt när jag äter för mycket socker och fett.


Dags för vardag igen

Jaha, då var det dags för ytterligare en måndagsmorgon i livet i morgon bitti då. Att de aldrig tar slut... Har varit superskönt med en veckas ledighet. Tyvärr så bleknar ledigheten ganska fort bort när man inte gjort något speciellt eller varit bortrest.

Nu är det marsch pannkaka i säng. :-)


Stickfika

Har haft en otroligt skön eftermiddag med stickning på fik med en väninna. Satt i ett par timmar och drack kaffe och pratade med varsin stickning. Så här fint är garnet jag just nu gör sockor av till mamma:


Söndagmorgon

Oh no, sista lediga dagen innan jobbet tar vid igen. Detta märks väldigt tydligt då jag senaste nätterna vaknat och börjat tänka på jobbet. Ja, ja. Det blir bra bara man kommer igång igen med vardagen. Har varit skönt att ha en vecka ledigt.

Ska nu in till stan och fika med lite stickning med en kompis. Håller på med en socka som jag ska repa upp lite och göra om. Har redan gett bort den så jag måste få den klart (och den andra också förstås). Världens finaste lila aloe vera-garn. Återkommer med bild sen. :-)

Vill bli kär igen

Åh, vad jag längtar efter att bli så sär riktigt kär igen. Så där så att man blir alldeles varm inombords när man tänker på honom med stort H. Fast nu kanske inte problemet är att just jag ska bli kär i någon utan att personen i fråga helst ska bli kär i mig oxå. Och det är just det som är det svåra: att två personer ska få samma känslor för den andra och helst någorlunda samtidigt. :-)

Ska i alla fall göra mitt bästa under 2012 att bli mer öppen och ge killar åtminstone en chans och inte dissa dem direkt för minsta lilla. Men jag lääängtar till jag träffar mannen i mitt liv...♥

Kan inte låta bli att böla

Såg filmen "Hur många lingon finns det i världen" här och jag kan inte hjälpa det men tårarna rinner varenda gång jag ser den! Den är så otroligt varm och stark. Har ni missat den? Kolla vad jag skrev om den förra gången och se den! Kan verkligen rekommenderas. Man får en helt annan bild av sina värderingar...


Kall promenad

Sovit lite oroligt i natt eftersom att jag vaknade och började tänka på jobbet. Vill verkligen inte gå tillbaka på måndag! Låg vaken i ett par timmar tror jag innan jag somnade på en insomningstablett. :-( Så jag är allt lite seg i dag.

Har varit ute på en långpromenad på en och en halv timme i kylan. Även om det bara är ett par minus ute så känns det mycket kallare. Men det var i ala fall skönt med lite luft och framför allt ljus eftersom det är klart ute. Men ett par långkallingar hade inte suttit helt fel. :-)


När festen tar slut...

Så, nu har mina gäster åkt och det är lugnt och stilla här hemma igen. Är kul med lite folk på besök men lika skönt när det är över. Maten gjorde succé och det blev i princip renskrapat på faten vilket är kul i sig. Nu blir det lite plock innan sängen kallar och jag ska sova min skönhetssömn i minst tio timmar. :-)

Ovanlig känsla

Vaknade upp här för någon timme sen och kände mig "glad". Var länge sedan jag inte vaknade med en tung känsla inombords. Kan ha att göra med att sötisen hörde av sig igår kväll precis när jag skulle somna bara för att säga god natt.

Nu blir det till att sätta fart här hemma. Om fem timmar kommer gästerna...

Saffranspannacotta

Ska ha folk här hemma på middag i min trånga lägenhet i morgon. Vi blir nio stycken så det gäller att ha koll på det logistiska.
Ska börja med glögg och ädelostfyllda dadlar. Till varmrätt blir det lax- och spenatlasagne (med räkor, ruccola och vitt vin) och sen till dessert serveras det saffranspannacotta med passionsfrukt.

Har gjort pannacottan förut och den var för det första superenkel att göra och för det andra väldigt god och omtyckt.


Här kommer det enkla receptet som är taget från ica.se (där även bilden kommer ifrån):

Ingredienser:
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.

  1. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
  2. Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
  3. Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med passionsfrukt eller annan frukt.

Trettondagsaftonstradition

Min alldeles egna tradition på trettondagsafton är att titta på årets sommarteater med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern. Är så himla roligt och proffsigt gjort med alla parodier. Var får de allt ifrån kan man undra?


Össnöar ute

Tjohooo vad härligt att det snöar ute! Blir så himla glad. Hoppas, hoppas bara att det fryser på lite eftersom det ligger precis runt nollan nu.

Åkte iväg en sväng för att storhandla inför morgondagens släktmiddag plus gå på systemet och jag misstänker att hela Stockholm var ute på vägarna. Hoppas bara att alla kör försiktigt och har vinterdäck.


Lite skratt

Kan faktiskt inte låta bli att skratta högt åt "En jobbig djävul" även om det är iscensatt. Min typ av humor som jag gärna delar med mig av.


Hur gick dejten?

Jo, den gick rätt så bra. Vi har ju inte träffats på typ sju år så han hade ändrat sig ganska mycket rent utseendemässigt och blivit en man! Åh, han var så fin... Och luktade så gott... Hur som helst så åkte jag ju hem till honom och fick nästan en mindre chock när han öppnade dörren. Han var ju så snygg mot hur han såg ut då. Sen blev jag chockad över att han hade riktigt sjysst ordning och ingen unkislägenhet som jag hade väntat mig. Kollade lite tv och pratade och skrattade lite. Men så råkade det bli lite hångel också och där tog han mig med storm! Undrar om han utvecklat det jag lärde honom där för 7-8 år sedan. :-)

Nu kanske jag ska sluta skriva men hångel leder lätt vidare... Och det var här mitt problem uppstod. Efteråt skulle han nämligen ner till systemet innan det stängde och sedan iväg till jobbet. Snacka om att jag kände mig billig! Var verkligen jätteledsen sen när jag körde hem eftersom jag hade lovat mig själv att det inte skulle bli så här.

Fast nu måste jag säga att jag mjuknat lite. Han skickade nämligen världens gulligaste sms sen och skrev att han gärna ville träffa mig igen och att det inte alls var hans mening att det skulle gå så här idag+att han hade dåligt samvete över att han var tvungen att dra. Känns riktigt bra att han vill träffas igen! Måste bara våga lita på honom...

Busy dag

Har nästan precis vaknat upp här hemma och sitter nu med brorsönerna och käkar frukost framför Barnkanalen. Straxt iväg till bilbesiktningen, så nu är det bara att hålla alla tummar och tår. Hoppas, hoppas, hoppas att den går igenom.

Sen i eftermiddag är det dags att träffa den lilla sötisen. Vet inte varför, men jag känner mig ganska nervös. Men det är väl antagligen bara för att jag inte riktigt vet var jag har honom, vad han är ute efter. Lovar att återkomma med rapport. :-)

Länsförsäkringar suger!

Är så jäkla arg just nu på Länsförsäkringar som jag har som bank och försäkringsbolag för både hemmet, mig själv och bilen. Helt plötsligt har de dragit en årsavgift på ett kort. Alltså, jag skulle verkligen inte bli så upprörd om det vore så att jag hade fått informationen om att de skulle börja ta ut denna avgift även för guldkunder. Då hade jag ju haft valet att fortsätta ha kortet eller inte. Men nu har de ju inte meddelat detta det minsta och det är det som gör mig så förbannad!
Är de inte mer rädda om sina kunder än så? Visst, jag är bara en liten privatkund men de har ju inte en aning om vad jag sitter på för position i yrkeslivet eller hur många avhoppare jag kan komma att dra med mig. Nej, sånt här går bort. Accepteras inte!
Tom tits experiment

Har varit nästa heeela dagen lång på Tom Tits experiment i Södertälje. Snacka om anläggning! Blev verkligen jätteimponerad och vi alla tre har haft det superroligt! Det jag tror var roligast var antingen den långa rutschkanan eller råttracet.

Kan varmt rekommendera att åka dit. Var rent och fräscht, bra mat i restaurangen (+ganska bra priser) och kul för alla åldrar.


Sunes jul

Var och hämtade mina brorsöner, 6 och 7 år, i kväll eftersom att vi ska till Tom Tits Experiment i Södertälje i morgon. Som "uppladdning" inför detta så har vi i kväll kollat de tolv första avsnitten av "Sunes Jul" från 1991. Vet inte riktigt om det var jag eller de som skrattade mest faktiskt. Den är ju verkligen för rolig med Håkan Bråkan och den klantiga pappan Rudolf.

Men nu är det dags att gå och sova, antar att jag blir väckt i ottan i morgon av två förväntansfulla killar.


Skön eftermiddag

Drog hem till kompisarna i eftermiddag för en kaffe. Gäller ju att passa på när alla barn är på fritids/dagis och det är lugnt och skönt. Slumpade sig som så att vi åkte iväg och mellandagsshoppade lite. Kändes skönt att spontanshoppa lite igen eftersom jag tvingat mig ifrån det. Blev en kavaj, ett par manchesterbyxor och två skärp. Käenr mig nöjd med inköpen men inte med att jag gjort av med pengar i onödan. :-(

 

Konstig natt

Antagligen hade jag tagit det lite för lugnt igår och var därför inte trött när jag väl skulle sova. Har vaknat flera gånger under natten och drömt jättekonstiga saker där jag varit med folk jag aldrig umgås med på ställen där jag aldrig varit.
Konstigt det där med drömmar egentligen. Var får man allting ifrån? Ibland undrar jag hur fantasin egentligen fungerar!?!


Come here loverboy...

Har just pratat med den lilla sötisen. Blir allt lite glad av honom. :-) Fast samtidigt så är jag skitskraj för att träffa honom igen. När vi träffades då för sju år sedan så hade vi en ren kk-relation. Träffades ibland när andan föll på efter en festarkväll och på den tiden var jag helt vild inom det området. För det var inte nog med att jag träffade honom, hade några igång i taget som jag träffade. Ibland kunde jag träffa två om dagen. Usch, när jag tänker tillbaka på det så var jag en riktigt slampa! Men samtidigt så vill jag inte ha det ogjort då jag lärde mig att njuta av sex vilket många andra aldrig får göra fullt ut...

Hur som helst, åter till sötisen. Vad jag är skraj för ät att han tror att jag är samma person som jag var då och att det bara är att sätta på och sen tack och hej. Men i dag vill jag ha mer! Man kan aldrig lova i förväg vad man ska känna men samtidigt så vill jag inte träffas på bara såna premisser. Måste finnas någon annan typ av nyfikenhet där också.

Nu har vi i alla fall bestämt att vi ska träffas på onsdag eftermiddag vilket jag ser fram emot. Försöker inte ha för stora förväntningar på honom utan inse att han kanske bara är ute efter en sak... Men så var det det där med att jag ska försöka lita mer på folk under 2012 också...


Utvecklingssamtal med mig själv

Nu när 2011 är avslutat är det dags att sätta upp önskade mål för 2012. Tänker inte avge några löften utan mer vad jag önskar för utveckling av livet. Är ju svårt att var konkret när det gäller de mera mentala bitarna men här kommer de i alla fall hullerombuller:

*Gå en kurs i mindfulness. Tror att det skulle vara bra för mig som är en riktig grubblare.
*Försöka vara tydligare med var jag vill och inte vill. Alltså, lyssna mer på mig själv och inte bara ställa upp på vad andra vill.
*Hitta ett sätt att höja självförtroendet. Blir lätt ganska kall och hård när jag blir osäker. Speciellt när det gäller killbiten.
*Börja lita på folk. Främst på killar då. Alla kanske faktiskt inte bara är ute efter 6! Men jag måste börja ge dem en chans och inte bara ta det för givet. Det där tillhör mitt gamla liv...
*Gå en fotokurs för att utveckla ett nytt fritidsintresse.
*Tänka efter två gånger innan jag köper något. Här ska sparas pengar!
*Till sist en sak som jag har bestämt mig för: innan 2012 är slut ska jag ha försökt att bli gravid på ett eller annat sätt! Vare sig jag har en partner eller inte så kan jag inte vänta längre.

Men det stora önskemålet och det jag kommer försöka jobba för är att jag ska bli lycklig och nöjd med livet igen!


Årskrönika

Året började uppe i Jämtland med mycket snöskottning och mys. För mig var det några lyckliga dagar som jag kommer att bära med mig länge.


I slutet av januari bytte jag jobb. Kändes så himla rätt att börja där med både chef och arbetsuppgifter. Dock har det varit lite upp och ner sen under året då jag fått problem med ett gäng tjejer som gör allt de kan för att frysa ut mig. Fast jag har hållit mig kvar eftersom jag fortfarande trivs så bra med själva jobbet och nu försöker jag att inte bry mig om de där tjejerna utan bara vara neutralt trevlig så att de inte kan komma och säga något om det i alla fall.

Fram emot slutet av mars-börja av april började jag känna att Poe inte riktigt hade tid att träffas. Försökte prata med honom om det men han sa bara att han hade mycket att göra. Men det kändes liksom konstigt. Åkte hur som helst upp över valborg och fick en supermysig helg! Kände mig så himla lugn och glad efteråt!
Inte ont anande åkte jag sedan upp vid Kristi Himmelfärd och det var då han, efter att jag varit där i två dagar, helt plötsligt säger att han inte känner någonting för mig. Jag hade jättesvårt att förstå detta (och har det fortfarande än i dag) och självklart bröt jag ihop totalt och mådde väldigt dåligt över detta under en lååång tid.

Sommaren kom och det var dags för semester. Eftersom att Poe och jag pratat om att jag skulle komma upp och hjälpa honom med loppisen under några veckor så hade jag inte planerat så mycket annat. Fast en sak var inbokat sedan lång tid tillbaka: att åka kanalbåt i England med familjen och faster/farbror med deras familj. Så totalt var vi 13 personer som gav oss iväg. Och det var en upplevelse utöver det vanliga att sakta glida genom landskapet genom tunnlar och över akvadukter.

Härligt att glida fram i sakta gemak i grönskan.


Passade även på att köpa en bil där i början av semestern. Kände att jag faktiskt har råd med det och att det ger en sån himla frihet. Blev en röd liten Seat Ibiza som jag har haft stor glädje av sedan dess. Dock råkade jag ju krocka den lite här i början av december och förstöra den främre stötfångaren. Men det ska åtgärdas här i januari.

I månadsskiftet juli/augusti blev det den traditionella turen upp till Storsjöyran då jag bodde hos släktingar i Järpen och åkte in till Östersund om kvällarna. Började lite turbulent där uppe då mannen i huset fick något konstigt krampanfall och det blev världens ståhej med ambulans och grejer. Jag är ju inte van vid såna där situationer så jag blev märkbart skakad.
Hann med en blinddate under de där dagarna. Men då jag kanske fortfarande var alldeles för fokuserad på Poe så kanske jag inte gav stackaren en ärlig chans vilket jag kan ångra idag då han var sjysst.
Så kom då den där ödesdigra lördagskvällen där uppe då jag var inne på Yran med Poes syrra. Tycker, när jag ser tillbaka på det, inte att vi drack så mycket men det gjorde vi uppenbarligen. Så mycket att vi blev upplockade på varsin sida av stan av farbror polisen och blev inlåsta i fyllecell. Så det var vi, närmare 40 år, och 52 andra i 20-årsåldern som tillbringade natten där. Som tur var så lyckades vi av någon konstig anledning bli inlåsta i samma cell. Snacka om ågren!

Jag och Poe:s storasyster lyssnar på musik. Åh, vad jag gillar henne!


På väg hem till Sthlm igen på måndagen åkte jag och hälsade på Poe. Det var helt underbart att träffa honom igen! Även om han retades ganska bra för fyllecellen. Satt några timmar på loppisen och pratade innan vi åkte och käkade. Kändes allt bra tungt sen att sätta sig i bilen och köra de dryga 50 milen hem.

Hösten har gått av bara farten. Inte gjort något speciellt utan bara gått och varit trött och inte orkat göra någonting. Visade sig för någon månad sedan när jag var på 3-årskontroll efter min gastric by-pass att jag har ganska dåliga järnvärden. Så det är inte konstigt att jag varit trött!
Det enda som är nämnvärt med hösten är att efter den stora hemvärnsövningen i månadsskiftet september-oktober bestämde jag mig för att byta kompani för att se om det kan ge mig lite mer mental utmaning. Så jag ser verkligen fram emot när hemvärnsåret sätter igång.

Året avslutades sorgligt med att en mycket kär hemvärnsvän i det f.d. kompaniet förolyckats när han skulle ta hand om ett träd efter stormen Dagmar. Mycket tråkigt och förlusten gör verkligen ont inombords!

RSS 2.0/>