Orolig tid

Nu är processen för det andra IVF-försöket igång. Sprutor två gånger om dagen och nytt ultraljud på torsdag morgon för att se om äggblåsorna växer till sig som de ska.
Även fast jag vet vad som väntar känns det här försöket typ tusen gånger jobbigare än det första. Eller så är det just för att jag vet vilken påfrestning det var förra gången. Som det känns nu så går jag och oroar mig mycket inför detta. Dessutom kan jag inte somna om kvällarna utan ligger och grubblar och vrider och vänder på mig, oftast i ett par timmar, innan jag somnar. Senaste tiden har jag inte sovit mer än ca 6 timmar per natt, ibland mindre än så. Så jag börjar känna mig riktigt sliten! Försöker ju med metoden att vara aktiv och bli trött för att somna av ren utmattning men icke!
 
Mina största grubblerier just nu rör om det ska räcka med ultraljudet på torsdag eller om jag måste kasta mig ner till Köpenhamn över dagen på lördag. I så fall blir det som sist att jag åker ner tre gånger inom loppet av en vecka vilket var jättejobbigt både mentalt och fysiskt. Sen går jag och gruvar mig för att jag vet hur ONT det gjorde att plocka ut äggen trots morfin.
 
Det är så himla mycket som ska klaffa och jag känner mig väldigt ensam i detta även fast jag har omtänksamma personer i min närhet. Men det är fortfarande jag som ensam ska ta alla beslut, genomgå behandlingarna och fixa det praktiska med läkarbesök och resor osv. Just nu skulle jag bara vilja gråta av oro och trötthet men det blir ju faktiskt inte bättre av det. Lika bra att bita ihop!

Stämmer detta?

Såg detta på nätet och mina fingrar är definitivt av typen A. Och ja, personligheten kanske stämmer också. Är nog ganska aggressiv och bestämd emellanåt men kan väl kanske lätta upp det lite däremellan med att ta fram min charmiga sida. Även fast det sitter väldigt långt inne. :-)
 
 
 

Ytterligare aktiv dag

Just nu så är jag väldigt splittrad till det faktum att det är söndagskväll och att det är dags för jobb i morgon igen. Å ena sidan så känner jag inte det minsta för att jobba men å andra sidan ska det nästan bli lite skönt att gå dit och vila sig lite.
Även den här dagen blev ganska aktiv även om den var lite lugnare än igår. Började med att sova lääänge och efter "frukosten" blev det en långpromenad. Var så himla härligt med sol, fågelkvittter och se att det faktiskt börjar bli grönt på gräsmattorna nu.
 

Lite virkning (ni ska få se resultatet så snart jag har fäst alla trådar) i kombination med kaffe ute i solen för att sedan ta tag i den årliga skurningen av balkongen. Blir lika förvånad varje år hur mycket smuts den faktiskt drar åt sig och hur mycket renare den blir.
Underbart att se att björkarna utanför balkongen börjar slå ut:
 

Dagen avslutades, som i princip alltid på söndagar, med ett flex soft-pass på friskis. Skönt att sträcka ut kroppen lite och få lite ny energi inför den kommande veckan.

Fylld dag

Herregud vad jag har varit aktiv i dag! Nästan så att jag blir trött på mig själv när jag tänker på det.
Mina aktiviteter började med att åka iväg och tvätta bilen och därefter handvaxa den. Även om det kanske är lite overkill att göra det så känns det som att jag håller rosten borta lite bättre. Ganska trist att göra men samtidigt så ger det en liten tid för eftertanke och resultatet blir ju strålande.
 

Hem, duscha och virka lite innan jag drog in till stan för att bli lite kulturell. Det är nämligen kulturnatten just idag och det var ett par saker som jag tänkte passa på att göra. Så först blev det en guidad vandring från Södra Station till Katarina Kyrka med en hel del stopp på vägen. På slutdestinationen berättade guiden om häxprocessen i Stockholm. Helt sjukt faktiskt när man tänker på hur många kvinnor som blev förtalade och brända helt utan grund.
Passande nog så fortsatte mitt program med en konsert i just Katarina Kyrka. Det var musik ur filmer och operor. Som balsam för själen att sitta och bara njuta av musiken och inte kunna göra just så mycket annat där och då.
 
 

Därifrån blev det en rask promenad ner till Barnängsområdet där jag skulle lyssna på ett föredrag om östra Södermalm och Per Anders Fogelström. Det var riktigt intressant och jag inser att det kanske är dags att läsa böckerna som Fogelström skrivit t.ex. "Mina drömmars stad". Farbrorn som höll föredraget var en riktig eldsjäl och väldigt engagerad. Han skulle ha pratat i en timme men råkade visst dra över med en halvtimme.
 
Nu är jag äntligen hemma igen och ska gå och lägga mig. Känner mig helt slut! Och dessutom är det något med mitt ena öga. Det svider och känns jättesvullet och jag vill bara blunda hela tiden. Hoppas bara att det inte är en förkylning som är på gång.
 
 

Nu börjar det om

Började dagen med en undersökning hos gynekologen för att se att allt var i sin ordning inför det andra försöket med IVF.
Får lov att erkänna att det känns som en lite större uppförsbacke den här gången än den första. Det känns bra mycket tuffare mentalt nu när jag vet att det här är det näst sista försöket i hela mitt liv att bli gravid. Men det är "bara" att bita ihop och försöka att inte tänka alltför mycket på det.
 
Så i kväll börjar jag om med hormonsprutorna. Wish me luck!
 
 

Funktionströja vid träning?

Kan någon förklara för mig varför det ska vara så bra att använda en s.k. funktionströja när man tränar för? För man svettas ju lika mycket i en sån ju. Som idag när jag var på spinning t.ex. När passet var slut var tröjan helt genomblöt. Trodde att såna tröjor skulle andas och transportera bort svetten. Men icke! Svetlana is my new name...
 
Passade på att ta en liten promenad på lunchen idag och magnolian som blommar är verkligen underbar. Och då ska vi inte ens tala om doften som sprider sig (till skillnad från Svetlana då).
 
 

Tankevurpa eller ingen tanke alls?

Undrar just hur Expressen tänkte här när de här nyheterna hamnade bredvid varandra? Antingen så var det någon med humor eller så var det någon som helt enkelt var trött och missade den lilla detaljen att ytterligheterna hamnade bredvid varandra.
 
 

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv

Jag är beredd att hålla med Lars Winnerbäck när han sjunger så här:
 
"Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra"
 
Är lite så mitt liv är faktiskt. Vad var det som gick fel på vägen liksom? Och i vilken ände ska jag börja reda upp oredan? Kanske vore det en bra idé att försöka få ordning på sömnen. I stället för att sova har jag snurrat runt och grubblat och antagligen förskingrat en hel del förstånd. Kommer knappt ens ihåg när jag somnade utan insomningstabletter sist. Men, jag ska inte gnälla. Det kunde ha varit värre! Jag har ju åtminstone ingen dödlig sjukdom och ingen i min direkta närhet heller...

Nöje blandat med blod

Dagen började väl lite sisådär med att jag halkade ute i trapphuset på jobbet och slog upp knät ganska rejält. Jag vet inte hur många plåster som jag har fått byta för att det rinner igenom. Antagligen var det så pass djupt att jag kanske hade behövt uppsöka en distriktssköterska för att få det ordentligt omlagt. Men inte jag inte! Så nu sitter jag här drygt 12 timmar senare med ett sår som fortfarande blöder på ganska så bra. :-(
 
Kvällens kulturella evenemang var den fantastiska föreställningen "Livet är en schlager" på Circus. Den var verkligen superduperbra och tårar och skratt blandade sig friskt. Och vilka skådespelare sen då: Peter Jöback, Helen Sjöholm, Johan Glans och Jonas Helgesson mfl. Kunde inte bli bättre och jag gick därifrån med känslan av att förväntningarna hade överträffats rejält! Underbart!
 
 


Konferensande

Puh, igår var jag först med den ena enheten som jag tillhör på konferens. Halva dagen pratade vi utvecklingsprocess och resterande dagen var en jättentressant föreläsare där och pratade om "Kollektiv inlärning". Alltså om hur en bra grupp i princip alltid når ett högre resultat än den enskilda individen/en dåligt sammansatt grupp. Och hur viktigt det är att kommunicera på mottagarens villkor. Jag hann även få reda på att jag är personligheten "S:t Bernhadshund" (fanns det eller örn eller lejon att välja mellan) med allt vad det innebär av lojalitet, trofasthet, arbetsvillig, stark, snäll och lite mesig. Blev mycket inspirerad att läsa mer i ämnet.
 
Idag var jag så med den andra enheten på deras konferens. Men idag har vi pratat processer precis hela dagen lång. Väääldigt osexigt och torrt ämne om ni frågar mig.
Dagen avslutades dock trevligt med grillning hemma hos chefen. Och vem hamnade vid grillen om inte jag. Men jag fick till laxen helt perfekt och den blev supergod och inte det minsta torr. Som en rolig grej fick vi alla skriva tre lappar var där det på varje lapp skulle stå en sak som man inte trodde de andra visste om en och sen drogs en lapp med jämna mellanrum och man skulle gissa vem som hade skrivit lappen. Snacka om icebreaker! Det blev många skratt.
 
Höll ju nästan på att glömma att berätta att jag igår ringde till en av kompisarna som jag kom lite på kant med i påskas. Jag bad om ursäkt för att jag for ut som jag gjorde men vägrade be om ursäkt för mina känslor. För någonstans där inne så har faktiskt även jag rätt att känna och uttrycka det. Även om jag är en S:t Bernhard!
Kändes i alla fall bra att prata ut med varandra om det och jag hoppas att han förstod vad jag menade när jag berättade om hur jag kände.
 
 

Back on track

Tog tjuren vid hornen och släpade mig iväg på ett skivstångspass efter jobbet. Har inte varit på något sånt pass på typ en månad så det var verkligen dags nu. Redan under passet ville jag lägga mig ner i fosterställning och kvida och direkt efter så började hela kroppen att skaka och jag kunde knappt röra mig. Tror ni att jag kommer ha fin träningsvärk i morgon men kanske ännu mer på torsdag? Gör ont bara jag tänker på det. Men vad gör man inte för att försöka stärka kroppen och kanske bli av med några hekton på köpet?
 
En användares foto.

Trött måndag

 Var på 50-årskalas i lördags hos en f.d. kollega. Trodde innan att det skulle bli en lugn och tidig tillställning. Men ack vad jag bedrog mig! Blev alldeles för mycket vin och vi dansade järnet till gamla schlagers. Var inte hemma förrän vid halv tre! Så man kan ju lugnt säga att jag mådde som jag förtjänade igår.
Trots att jag var riktigt bakis mötte ja iaf upp en kompis och tog en långpromis ut till Sickla där vi var på Länsmuseet som hade en utställning om graffitti. Men herregud vad risig jag kände mig! Fick inte ens i mig salladen som vi åt där ute. :-(
 
Idag skulle jag vara duktig och ta en promenad hem. Men vad händer? Jo; himlen öppnar sig med regn och hagel! Och inte fanns det någonstans att gå under heller. Det skumma var väl att solen sken samtidigt! Det var bara att bita ihop och fortsätta gå och bli dyngsur. *mutter*
 
 
 

Vad ska man säga?

Berättade ju om att jag tog en paus från mina s.k. vänner. I dag har jag fått ett meddelande från en av dem som sa att det var JAG som har reagerat onormalt! Alltså, ska de berätta för mig hur jag ska känna? Om jag nu säger att jag blev ledsen och besviken så ska de väl inte försöka lägga skulden på mig? Är det verkligen kamratskap? Menar de alltså att jag ska gå och hålla tyst och bita ihop med vad jag tycker? Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga...
Just nu pallar jag inte riktigt att lägga energi på dem. I morgon ska jag på tjejfest med ev. utgång efteråt vilket jag ser fram mycket emot. Förhoppningsvis ger det en hel del ny energi och jag kan släppa det andra.
 
Efter nästan en flaska vin i min ensamhet ska jag nu gå och lägga mig. Antar att den här fredagen inte blir roligare än så här.
 

Firar 2000

Kan ni tänka er; det här inlägget är nummer 2000 i ordningen! När jag ser tillbaka på tiden som gått så har det ju faktiskt hänt en hel del saker i mitt liv sedan jag började skriva. Helt otroligt att jag har lyckats knåpa ihop så många ord och inlägg om vardagen.
Även om jag inte är lika aktiv längre med inlägg som jag var i början så fyller det ändå en funktion för mig att skriva av mig tankar och känslor. Det är fortfarande bara några stycken i min omgivning som vet om att den här bloggen finns. Jag vill ha det så för att inte bli hämmad i skrivandet utan vill kunna skriva om precis vad som helst utan att behöva stå till svars för det. Och så kommer det att förbli. Nu är det bara att ladda för nästa 2000 inlägg...
 

Jungfruföderskan

Kvällens kulturella evenemang har varit föreställningen "Jungfruföderskan" på Södra teatern. Kändes verkligen befriande att skratta lite åt "eländet" med att som singel gå igenom insemination/IVF. Det var många klockrena skratt åt omgivningens fördomar och dumma kommentarer. Hon drev mycket med vad som egentligen är ok att fråga en singel om och hur långt bekantskapskretsen ska gå i sin iver att arrangera blind dates.
Både jag och mitt sällskap skrattade mycket och en hel del kommer jag att bära med mig när det känns som jobbigast.
 
"Vad gör man om ryttaren på den vita springaren verkar tappat GPS:en?

Det blir en resa med ståuppkomikern Cecilia von Strokirch, och hennes vingliga äventyr med ofrivillig karllöshet, letande efter sin flickvänspotential och att ha sin bästa dejt på Storken i Köpenhamn. Jungfruföderskan handlar om att våga erkänna sin längtan även om den strider både mot svensk lag och hur man trodde livet skulle bli. Är familjen helig eller man få göra precis hur som helst?"

 

Jungfrufoderskan


Vad är det med mig?

Känner inte riktigt igen mig själv för tillfället. Är bara ledsen, irriterad och olycklig om vartannat. Helst skulle jag bara vilja åka iväg någonstans där det är varmt och lugnt för att ladda om batterierna och hitta mig själv och min styrka igen. Känns som att jag har tappat fotfästet och greppet helt och bara far runt i ett flipperspel och famlar efter något som jag inte vet vad det är. :-(
 
Har i alla fall tagit mig i kragen lite idag och bytt däck på bilen, tagit en långpromenad och varit och firat lillebror på hans födelsedag. Där träffade jag mina älskade brorsöner och då blev jag lite gladare för stunden.
 
 
 

Grå dag och grått liv

Usch, nu är jag sådär negativ till allt igen. Livet känns bara grått, grått. Ungefär lika grått som det har varit ute i dag. Och ovanpå allt det trista håller jag på att få en visdomstand som gör jätteont...
Jag ska nog tillåta mig att spela martyr ett par dagar till innan det får vara nog och jag rycker upp mig igen.
 
 
 

Tagit paus från de s.k. vännerna

Berättade ju igår om att jag blev väldigt besviken över att två kompisar som jag introducerat för varandra valde att fira påsk med varandra och ytterligare några stycken utan mig. Har tänkt jättemycket på det och efter en lång promenad här idag så har jag bestämt mig för att ta en paus från dem.
Skickade ett meddelande till dem att jag behövde en paus för att reda ut känslorna av utanförskap, besvikelse och ledsamhet och bad dem respektera att lämna mig i fred. Så jag antar att reaktionerna inte lär vänta på sig...
 
Känner att jag inte vill vara den där snälla som bara går och tiger och lider för mig själv. Bättre att säga ifrån och säga vad man tycker. Nu känns det ganska trist men samtidigt skönt att jag har markerat vad jag känner. Visst, jag kanske riskerar att förlora dem som vänner men samtidigt är de ju inga riktiga vänner om de inte kan ta det här och sätta sig in i hur det känns. Det som svider mest är ju att den ena av dem är (eller kanske numera var) en av mina absolut närmaste vänner...

Känsla av utanförskap

Introducerade två av mina ganska nära kompisar för varandra och de har bara träffats via mig ända tills nu. Men så idag ska de träffas. Utan mig!!! Känns verkligen helt fel och känslan av utanförskap är enorm. Till råga på allt håller de på att lägga ut bilder på Facebook om hur trevligt de har det. Känns faktiskt förjävligt när jag tänker efter! Hur hanterar man sånt här?
 
Har i alla fall haft en ok långfredag. Blev en tur med Eckerölinjen för att äta påskbord och handla lite taxfree. Men nu ska jag gå och lägga mig och försöka somna ifrån den här ensamhetskänslan jag har.
 
 

Osynlig vecka

Har visst varit lite osynlig här den senaste veckan. Men jag har helt enkelt inte orkat engagera mig i något. Har varit SÅ trött! Antar att det till stor del beror på klockans flytt till sommartid men det kan nog även bero på att jag känner mig ganska mentalt trött. Och just nu orkar jag inte riktigt hålla uppe den glada fasaden utan vill bara vara hemma för mig själv.
 
I dag har jag dock gjort ett ryck och var först på spinning för första gången på typ tre veckor. Redan efter de två uppvärmningslåtarna var jag helt genomsvettig och ville bara lägga mig ner i fosterställning och tycka synd om mig själv. Men jag svettades igenom passet på ren vilja!
Drog hem och vilade en stund innan jag åkte in till stan och mötte upp en kompis. Vi gick till en supermysig kvarterskrog på söder där de dessutom hade billig cava! Så det blev en väldigt mysig skärtorsdag med många skratt och skön känsla.
 

RSS 2.0/>