Kompisar för dagen

Fick sovmorgon i morse eftersom dejten jobbar. Känns väl lite bättre i dag än vad det gjorde igår men jag antar att jag måste prata med honom i kväll.

Tog en riktig långpromis i regnet och hittade nya kompisar:


Känns lite hopplöst

Det här med dejten börjar faktiskt kännas mer och mer hopplöst ju längre tiden går. Han klagar mest över att han har sååå mycket att göra hela tiden. Och visst, det har han också. Men han behöver ju inte ständigt tjata om det. Börjar allvarligt fundera på om det är värt att ge så mycket av mig själv till någon som jag inte vet om han uppskattar det eller inte. Han säger ju liksom ingenting om vad han känner och tycker. Är vi ihop eller är vi fortfarande inne på dejtatadiet efter nästan tre månader? Allvarligt talat så vet jag inte. :-(
Jag orkar verkligen inte ge mer av mig själv innan jag vet. Är så rädd att jag ska gå in med hull och hår i något som kanske bara är något från mitt håll. Så nu har jag varit ute och gått i en och en halv timme och han är ute i garaget och mekar. Är det verkligen det ska vara om man är nykär? Som grädde på moset fick jag idag veta att vi går om varandra helt med semestrarna. Jag hade berättat när jag tänkte vara ledig innan jag ansökte men uppenbarligen kunde inte han klämma ur sig sina semesterveckor. Så nej, vi ska inte göra något på semestern ihop och tydligen hade han inga som helst planer på det heller.

Färgprakt

På vägen till jobbet går jag förbi en slänt som är så galet, underbart vacker just nu. Blir man inte lite glad så säg? Då känns det liksom inte som att det gör så mycket att det är apkallt och mulet väder.
 
 
 

Nedkyld försommarkväll

Har i kväll hjälpt till som funktionär på Vårruset. Stod i ett tält där man kunde lämna in sin väska under tiden man sprang. Men rackarns vad kallt det var! Till slut stod jag bara och huttrade och hackade tänder och då tyckte den ansvarige så synd om mig att han sa att jag kunde åka hem. Undrar just hur lång tid det tar innan man tinar upp efter detta.
 
 

Buzzador: Mjau Vaganza

Är ju med i nätverket Buzzador som är ett företag inom Word of Mouth marketing och där man får prova varor och tjänster.
Den här gången var det dags för kattmaten "Mjau Vaganza". Jag anmälde mig till denna buzzning när jag fortfarande hade egen katt men den fick ju somna in då den blev akut sjuk. Så nu har jag testat maten på dejtens två katter. Den ena var mest intresserad av såsen medan den andra slukade maten med hull och hår. Dock upplevde vi att det var väldigt små portioner och att katterna fortfarande var hungriga när de ätit klart. Men det kan ju vara som så att portionen inte riktigt var anpassad till aktiva utekatter utan mer till lata innekatter.
Det knapriga godiset som vi också fick prova gjorde succé och kan rekommenderas!
 
 
Vill även du testa nya produkter? Registrera dig på Buzzador.
 

Aktiv måndagskväll med sorg

Har hunnit med både det ena och det andra i kväll sedan jag lämnade jobbet. Började med det sedvanliga måndagsspinningpasset innan jag åkte hem och käkade. Därefter åkte jag till djursjukhuset och hämtade urnan efter lilla Finduz. Var verkligen jättetufft att komma tillbaka dit igen och sorgen kom ikapp mig lite. Saknar honom verkligen jättemycket! Trots det kommer det att dröja innan jag skaffar någon ny katt. Men någon gång i framtiden kommer jag definitivt bli matte igen.
För att få något annat att tänka på åkte jag till Plantagen och handlade lite blommor till balkongen som jag sedan åkte hem och planterade om. Köpte även jordgubbsplantor och en buske med björnbärshallon som jag ska ta med till dejten i helgen. Vi kunde inte riktigt komma överens om hallon eller björnbär är godast så när jag hittade en sån här gatukorsning så slog jag till. :-)
 
 

Skönt att vara hemma och tillbaka

Kom hem från Hemvärnsövningen redan vid 2-tiden igår eftermiddag vilket var underbart skönt. Man är helt slut mentalt efter några så intensiva dagar tillsammans med andra dygnet runt. Så när jag kom hem satt jag och läste ett par timmar i solen på balkongen och tog sedan en promenad. Det är ju verkligen underbart utomhus just nu!
 

Kan ni tänka er; till och med vikten har jag lyckats hålla i helgen. Vågen visade samma som innan jag åkte. *skönt* Dock har jag nog ätit lite väl stora portioner då jag har varit aphungrig hela dagen lång idag. Tar nog ett par dagar att få ordning på det igen dessvärre.

Hemlängtan

Är nu inne på tredje dagen av Hemvärnsövningen och jag måste säga att jag nu börjar få lite hemlängtan. Trött på att ha så mycket folk runtomkring mig hela tiden och att sova i logement. Men nu är det bara EN dag kvar innan jag får komma hem till mig själv igen...
Sen ska jag villigt erkänna att det är jäkligt jobbigt att vara så jäkla nära dejten men ändå så långt ifrån. Plus att det är en liten hoppa som är på honom som ett plåster precis hela tiden. *morr*

Packad och klar

Ska iväg på övning med Hemvärnet i morgon som sedan pågår hela helgen. Har packat ner det jag ska ha med mig så nu är jag redo för helgens äventyr.
 
Tycker verkligen att det är jätteroligt med Hemvärnet. Ja, förutom att behöva sova på logement med 15 andra då. Men man lär sig en massa nya saker, får en uttalad roll vid kris/krig men kanske framför allt; man träffar en massa roliga (och ibland konstiga) människor som man aldrig hade träffat annars. Tror nog att den sociala biten är det som gör att jag stannar kvar. För numera är det mest bara jobbigt att öva strid med tunga vapen och all packning. Men än så länge håller tant i. :-)
 
File:Sweden M90 pattern.svg

Veckans dom

Har i dag varit på ätstörningskliniken och fått veckans dom. Hade gått ner ett par hekto i ren vikt men ett och ett halvt kilo i fett. Jag ska villigt erkänna att jag inte riktigt förstår hur det där går ihop men det är säkert rätt.
Totalt har jag nu gått ner nästan sex kilo i vikt men sju kilo fett. Önskar att jag kunde vara disciplinerad och inte stoppa in något onyttigt alls i munnen men riktigt så långt har jag inte kommit ännu. Får vara glad över att jag har kommit så här långt och att jag allt som oftast numera gör kloka val och väljer bort skräpet till förmån för en extra frukt/extra knäckebrödmacka i stället.
 
våg help

Premiärtur för cykeln

Har dragit mig för att ta fram cykeln i år då det tar emot lite att pumpa och olja den. Plus att jag inte trodde att stegräknaren skulle registrera när man bara trampade. Men det gjorde den. Så nu jäklar!
Det tar ca 30 min att cykla till jobbet vilket ju är ganska lagom. Hem tar något längre tid då det är enkelriktat på en gata och jag får ta en omväg plus att jag har världens längsta uppförsbacke på vägen. Men nu är jag i alla fall igång. :-)
visst_kan_lotta_cykla_513ee6abe087c304b514e5f7
 

Uppiggande musik

Har varit lite låg här sedan jag kom hem i söndags då mina hjärnspöken bråkar med mig. Nu har jag nämligen fått för mig att dejten fortfarande gillar sitt ex och vill ha henne tillbaka. Och det sjuka är att innerst inne vet jag att det aldrig mer blir de två tillsammans då hon ju är på väg att flytta ner till Skåne.
Är även nojjig över att jag är så tjock och att han ska tycka att det är äckligt. Dock har han ju aldrig sett mig smal så det är ju inte direkt så att han köper grisen i säcken om man säger så. Men det här är ändå en grej som jag grubblar jättemycket över och som gör att jag handlar irrationellt. Så när jag kom hem i söndags skickade jag ett mail till honom där jag berättade om dessa tankar och sen dess har jag inte hört ett ljud! Kunde han inte ens ha skickat ett sms för att lugna mig lite? Nu sitter jag ju här hemma och mår jättedåligt över hela grejen. Och nej, jag tänker inte höra av mig. Vi ses ju ändå på torsdag morgon när vi ska iväg på samma hemvärnsövning. Just nu känns det verkligen superduperjobbigt...
 
För att pigga upp mig lite har jag lyssnat på vitaminpillret Mojje hela kvällen. Det är ju svårt att bli annat än glad när man hör hans barnsliga musik. :-)
 

Tillbaka till verkligheten

Jaha, då var man tillbaka i verklighetens tristess igen då efter en social helg. Vi har jobbat väääldigt mycket men samtidigt haft kul ihop. Det har varit jag, dejten och hans två brorsor med tjejer som har gjort det här STORA tryckeriarbetet till Valmyndigheten.
Det gick så bra under fredagen och lördagen att det endast var ett par timmars arbete igår. Och vi behövde nog allihopa några timmars återhämtning och tänka på något annat. Så jag och dejten satte igång med att klippa gräs och rensa ogräs i rabatterna. För inomhus ville vi minsann inte vara när det var så varmt och skönt ute.
 
Det var verkligen jättetyst och ensamt att komma hem till den tomma lägenheten igen igår. Gillar det inte!
 
 
 
 

Hej fårskallar

Tog en liten paus från arbetet med tryckeriverksamhetem för att komma ut i solljuset en sväng. Och man kan väl lugnt säga att man är på landet va när man har sällskap av fåren? 
 
 

Lite makabert är det dock att se detta mitt i lantidyllen:
 Jobbig dag i solen

Har som sagt var varit iväg på "konferens" i dag. Har haft en jättehärlig dag med mycket lite jobb, mycket sol och trevligt sällskap. Dock kanske det blev lite väl mycket sol när jag nu ser ut som en tvättbjörn. Som dessutom har suttit mest med högra sidan mot solen vilket visar sig väldigt tydligt. Hm...
Det var riktigt kul att åka gamla Storskär hem, hade faktiskt aldrig åkt ångbåt tidigare så det var en helt ny upplevelse.
 
 
 
 
Nu drar jag iväg över helgen till dejten så från och med nu blir det nog ganska tyst från mitt håll under ett par dagar.

Lat konferens

Började dagen med möte på kontoret för att sedan ta båten ut till Vaxholm. Och snacka om att vi har tur med vädret! Så nu sitter vi här på kajen och väntar på att äta lunch och passar på att raska av utvärderingen av de gjorda grupparbetena. Jobbigt det här med konferens. :-)
Kvällens projekt

Herregud, jag har verkligen inte tid att jobba med tanke på hur mycket jag har för mig på fritiden. Kan man vara tjänstledig MED lön ett par år månntro?
Efter jobbet blev det först ett cirkelfyspass (träningsvärk i morgon?) och därefter via affären hem och göra kycklingsallad till i morgon kväll samt baka dubbla satser chokladmuffins med havretäcke. Hur lätta som helst att göra och hittills har jag aldrig träffat någon som inte gillar dem. Tänkte ta med dem till dejten i morgon eftersom att vi ska jobba tillsammans med hans brorsor hela helgen lång. Och jag måste ju smöra på något sätt. :-)
 
 

Dagens invägning

Har just varit på ätstörningskliniken för veckans invägning. Hade tappat det lilla jag gått upp förra veckan plus lite till. Känns skönt att det går åt rätt håll igen...

Vad är det egentligen som gör att man väljer att sabba sitt ätbeteende? För någonstans har man ju gjort ett aktivt val liksom. Visst, ofta beror det väl på någon störning mentalt men samtidigt borde man väl se varningssignalerna hos sig själv? Åtminstone jag känner mig otroligt besviken på mig själv i det avseendet. :-(

Vad är det för fel på kollegorna?

Blir SÅ trött på mina kollegor ibland! Vad är det för fel på dem liksom? Står det information i pannan på mig eller? Det är precis som att de lämnar hjärnan hemma ibland när det gäller såna där logiska och ganska självklara saker. Och då ska vi inte ens prata om information som de har fått i mail; det går verkligen inte hem där uppe. Sånt här blir jag verkligen morrig av och jag kan inte ens dölja min irritation när de korkade frågorna kommer. Hur klarar sig såna människor där ute i vardagslivet liksom?
 

Rugguggla

Usch, jag känner mig alldeles ruggig och nästan lite krasslig i dag. Så antingen är jag bara väldigt trött efter gårdagens spinningpass eller så är det så illa att jag faktiskt har något på G i kroppen. Hoppas på det förstnämda då jag INTE har tid att vara sjuk till helgen!
 

Skum dag

Har haft en riktigt bra helg som innebar häng med dejten och hans son i fredags och lördags och sedan 40-årsfest för en kompis senare på kvällen. Så man kan ju lugn säga att jag var ganska trött igår... Speciellt som att jag numera sover som en kratta efter en kväll med vin. :-(
 
Dagen idag började med en försovning. På Iphone är det alldeles för lätt att trycka av larmet i stället för att snooza vilket jag alltså lyckades med i morse. Vaknade upp med ett ryck tjugo över åtta och hade ett möte som började nio. Men tro´t eller ej; jag var bara sex minuter sen. Men efter en sån start är ju hela dagen i otakt.
Har även fått den tråkiga nyheten att en nära vän nu väljer att flytta upp till Luleå. Och flyttlasset går redan om drygt två veckor! Känns verkligen supertrist och jag kommer att sakna honom mycket! Och jag undrar om detta verkligen är ett bra beslut av honom. Han har ju inte bott där uppe på 25 år och bögvärlden där är väl kanske inte direkt så utbredd. Men han får väl flytta ner igen när han tröttnar, han hyr bara ut lägenheten i andra hand tills vidare.
För att "trösta" mig lite tog jag en liten lunchpromis. Men inte ens det hjälpte utan jag känner mig alldeles tung inombords för tillfället.
 
 
   

Dimmig fredagskväll

Drog tidigare från jobbet och åkte till dejten. Dessvärre har han nog stressat lite väl mycket senaste tiden då han är jätteirriterad och det känns som att han är på gränsen till att bryta ihop. Hoppas bara han grejar de här två veckorna innan värsta stressen är över.

Kolla här vilken fin utsikt det är från fönstret just nu, snacka om att man är på landet:
Dagens besök

Var på överviktskliniken i morse för den veckovisa vägningen. Har helt tappat greppet den här veckan och ätit allt och lite till som har kommit i min väg. Speciellt onyttiga grejer. Så i morse när jag åkte dit hade jag en sån himla ågren över detta och över hur mycket jag kunde tänkats ha gått upp. Men tro´t eller ej; hade "bara" gått upp 7 hg. Dessutom hade jag tappat 2 kg i rent fett. Så antagligen har jag en del vatten i kroppen. Efter det glädjefyllda beskedet känner jag mig pepp igen att ta tag i detta och den här veckan SKA det gå bättre och jag ska göra mitt yttersta att inte fuska. För jag vill verkligen inte bli lika fet som de som jag såg på kliniken i dag. Usch! Där kan man snacka uppförsbacke...
 

Boktips #27: Paradisets fångar

En av mina favvis-författare är Arto Paasilinna. Han skriver så där finskt kärvt och humorn är underbar. Ibland när jag läser hans böcker undrar jag vad som rör sig där uppe i hans hjärnkontor eller om han rent av är galen på riktigt. Det är till och med så att jag ibland sitter och skrattar för mig själv när jag läser.
 
Nu har jag läst "Paradisets fångar". Handlar om ett flygplan som störtar och om hur livet ter sig på en öde ö för en samling människor. Är en hel del olika personer och gruppsykologi om man säger så. Boken var lättläst, precis som Artos andra böcker, och det gick liksom inte att sluta läsa. 
 
Bild och text från bokus.se:
 
Paradisets fångar (pocket) 
 
"En udda samling människor överlever en flygkrasch i Indonesiens övärld. Fjorton svenska sjuksköterskor, tio finska barnmorskor och tio finska skogsarbetare är kanske inte den perfekta sammansättningen för en vistelse på en okänd ö på obestämd tid. Inte undra på att personliga konflikter och nationella särdrag bäddar för friktion. 

Det hela blir inte lättare av att det på ön utbryter oroligheter bland lokalbefolkningen. En indonesisk desertör sällar sig snart till de nyanlända och några av de egna lämnar gruppen. Den största utmaningen är hur man ska komma ifrån den ofrivilliga vistelsen. När man efter mycket om och men har kommit på ett sätt att lämna ön visar det sig att några har kommit på andra tankar. De vill nog hellre stanna kvar, de har nämligen upptäckt att de hamnat på en paradisö."

Han längtar efter mig

Fick ett sms här i kväll: "Jag längtar efter dig. Puss." Hade tänkt vara hemma i helgen och inte åkt till dejten men vem kan stå emot något sånt? Så nu drar jag dit i morgon men måste hem igen på lördag då jag ska iväg på 40-årsfest. Visst, han skulle kunna följa med dit om han vill men han har sin son den här helgen. Ska bli kul att träffa lillkillen igen.
 
Kommer alltså att bli en lite körig dag i morgon. På morgonen ska jag till ätstörningskliniken för att få lite skäll, in och jobba lite för att sen gå tidigare och åka till dejten. Tar ju ca 1 1/2 timme dit så jag vill gärna komma iväg i tid så att inte middagsrutinen blir alltför störd. När jag ska hinna jobba? Hinner nog med det jag ska, märktes ju knappt ens att jag hade varit iväg på konferens i två dagar. Det som låg och väntade på mig betade jag av på knappt två timmar. Så ni förstår att jag har lite att göra va? :-(

Skolk från träning

För första gången den här terminen har jag avbokat mitt cirkelfyspass pga att jag är sjuuukt trött och dessutom har mensen från helvetet. Så jag ska försöka mig på en promenad ute i spåret i kväll i stället.
Känns lite som ett nederlag att avboka men hela min kropp skriker NEJ!!! Och då kanske man ska lyssna på den för omväxlings skull?
 
too tired

Intressant dag

Har i dag varit på konferens om Risk- och sårbarhetsanalyser arrangerad av MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Har varit intressant men samtidigt ganska jobbigt att sitta en hel dag och bara lyssna och ta in information. Är ju liksom inte van vid det. Sen blir det ju en del ätande och kaffedrickande också. Försökte att tänka på vad jag stoppade i mig men ibland bara går det inte att stå emot frestelsen...
 
Varför man gör risk- och sårbarhetsanalyser? För att man ska kartlägga vilka risker som finns, inom vilka områden man är sårbar och vilka konsekvenser det kan få om det relativt osannolika händer i samhällskritisk verksamhet. Ta t.ex tsunamin eller elfte september. Det var ju ganska osannolikt att det skulle hända men konsekvenserna blev förödande.
Nu behöver det ju inte vara riktigt så drastiskt som att det är flera hundra som dör. Kolla askmolnet. Ingen dog men det blev stora ekonomiska konsekvenser och en stor störning i samhället.
 
Ämnet är faktiskt ganska intressant även om det kan låta knastertorrt när jag berättar om det så här.
 

Lång vecka igen

Jag har så rackarns lite att göra på jobbet att det nästan är slöseri med skattepengar. Har flaggat för chefen sedan typ ett år tillbaka att det är så här illa och att jag vill ha mer men det verkar liksom inte riktigt gå in hos honom. Det är mycket svårt för mig att förstå hur man inte kan utnyttja sin personal till full tid. Speciellt inte som att jag säger högt att det är för lite arbetsuppgifter. Anledningen till att jag har stannat kvar så länge är att jag har hållit på med det här med Danmark och där har jobbet varit väldigt förstående. Men nu när det ”projektet” ligger på is kanske det är dags att söka nytt jobb? Grejen är väl den att jag kanske har det för bra här som det är? Flexibelt, schysst lön och bra förmåner. Svårt att hitta något likvärdigt. :-(

 

 Blommor till dagens nyanställd

Andra gången gillt

Drog hem från dejten mitt på dagen i dag för att för andra gången gå och titta på "Priscilla-ökens drottning" på Göta Lejon. Och den var minst lika bra som , om inte ännu bättre än, första gången. Helt fantastiska kostymer, musik som gör att det är svårt att sitta stilla, bra skådespelare och framför allt Priscilla (som är bussen de reser runt i).
 
Efter man har sett showen mår man alldeles bra inombords i själen. Trots att den tar upp ganska tunga ämnen såsom utanförandeskap, föräldraskap och homosexualitet. Men de tar sig an ämnena på ett galant sätt som för att det ändå blir ett par timmar av feel-good. Och jag måste erkänna att ju mer jag ser av skådespelaren Patrik Martinsson desto mer kär blir jag i honom. :-)
 

Upp och ner

Igår kväll var jag ju minst sagt förbannad på dejten. Gick och la mig i vredesmod och hade till och med somnat när han äntligen kom hem vid midnatt.
I dag när vi vaknade var han jättegullig och det har sen fortsatt hela dagen. Vi har gjort något så romantiskt, på hans födelsedag och allt, som att vara på hans tryckeri och jobbat hela dagen. Men vi har åtminstone spenderat dagen tillsammans. Ja, förutom när jag var ute och gick en sväng i vårgrönsaker.
Åh, hur ska jag göra?

Nu har dejten varit iväg och jobbat i 12 timmar och här sitter jag. Har tom ätit middag själv. Känns sådär ska jag erkänna. Vad gör jag här egentligen? Kanske skulle åka hem redan i morgon, för en sån här ensam dag till känns inte så lockande. Då kan jag lika gärna åka hem och putsa fönster i stället. Är inte helt säker på att mina känslor är tillräckligt starka ännu för sånt här.

Innan min ensamma middag tog jag en ensam promenad och lite glad blir jag ändå av våren.
Ledbruten kropp

Åkte till dejten igår och det känns faktiskt riktigt bra. Eller nu tog jag kanske i förresten. Det som hände sist ligger över lite och jag känner att jag själv är lite avvaktande mot honom. Han är och jobbar idag så jag har roat mig med att stapla all den ved som vi klöv för två veckor sen. Snacka om att jag är trött i kroppen nu! Kommer antagligen ha rejält med träningsvärk i morgon.

Nu tänkte jag ta det lugnt resten av dagen och bara åka in till närmaste stad för att köpa en blomma till honom då han fyller år i morgon.


RSS 2.0/>