Hur nöjd som helst

 
 
I dag har jag haft ett stort behov av att vara själv och inte behöva prata eller engagera mig med någon. Så det har blivit den numera dagliga blåbärsplockningen, tvätt och dammsugning av bil, spinningpass och min nyfunna kvällshobby: knyta s.k. överlevnadsarmband av fallskärmslina. Måste nog säga att jag är riktigt nöjd över resultatet med tanke på att det är det allra första jag gör.
 
Det syns inte här men tom fått till en snygg knop som lås på undersidan.

Jämtland, here we come

Äntligen är det dags att åka upp till älskade Jämtland igen! Känner att hela min själ behöver det. Dock är jag lite orolig över hur det ska gå med Johan. Känns faktiskt som om det inte är någon bra idé alls att han ska åka med upp. Inombords känns det just nu som att vi kommer bli osams redan innan Uppsala. Eller i alla fall innan vi är framme och att han inte kommer följa med hela vägen upp utan vänder på vägen någonstans. Fast om jag ska vara helt ärlig så får han göra som han vill, han ska INTE få förstöra min helg!
 
Undrar just hur det kommer att kännas att köra igenom Ljusdal där X:et bor utan att träffa honom. Vi har nu inte pratat med varandra sedan i mars någongång. Tröttnade på att det bara var jag som hörde av mig jämt. Så när jag slutade höra av mig så tog kontakten slut. Och jag har faktiskt fler i mitt liv som antagligen snart försvinner av samma anledning. :-(
 
Nu drar jag, ses på måndag igen!
 
 

Finlunch på Ulriksdal

Traditionsenligt så har jag och mamma varit på Ulriksdals slottsträdgårds café och käkat deras vegetariska sommarbuffé. Vi har gjort det som en semestergrej nu några år och det är lika gott varje år. Och sen är det otroligt mysig atmosfär att sitta i där mitt bland växterna. Kan varm rekommenderas! Och sen kan man ju göra som vi och gå och handla växter i Bosse Rappnes växthus.
 
Bild från förra årets lunch
 

Oh no...

...jag kan inte hitta mitt samlingsalbum med Tomas Ledin! Och just nu när jag är som mest sugen att lyssna på det efter att ha sett konserten från Skansen plus att jag hämtad eut biljetter till hans jubileumskonsert härom dagen. Just såna här grejer kan göra mig fullkomligt galen, när jag inte hittar det jag letar efter. :-(
 
Den här låten var min favvis där runt 90/91 då jag bodde ett år nere i Helsingborg. Jag får till och med samma känsla inombords när jag hör den. Hur jag satt där på mitt studentrum och saknade min tonårskärlek som det var lite upp och ned med.
 

Hur lyckas man?

Jag förstår verkligen inte hur man kan råka falla överbord på en finlandsfärja. Kan någon förklara detta för mig? Jag menar, det är ju relatvt höga räcken runtom båten. Det är ju inte precis som så att man kan råka snubbla och ramla i. Alltså måste man göra något aktivt för att lyckas med detta konststycke.
 
 
 
 

Fy 17 vad grejer

Har roat mig i princip hela dagen med att röja här hemma. Har kastat en sopsäck med junk och en IKEA-kasse med papper men det dyns inte det minsta! Och dessutom ser det rent ut sagt fördjävligt ut just nu med alla saker utspridda och i små högar beroende på vad jag ska göra med det. Ja, ja. Nya tag i morgon.
 
Var dock jättefrustrerad över alla grejer så det fick bli ett cirkelfyspass i kväll. *duktiga jag*

Dagens lärdom

Foto: Nu har jag kommit på det.........

Bakis och skakis

Alltså, varför kan jag inte sluta att dricka när jag väl har börjat? Varför fortsätter jag att dricka när jag käner att jag är på väg att gå över gränsen? Jag vet ju om att jag blir full och vaknar upp bakis och med världens ångest.
 
Var på födelsedagskalas igår hos mamma och det blev alldeles för mycket vin. Visserligen var väl ingen helt nykter men jag öste i mig så mycket att jag idag inte vet vad vi pratade om, hur jag kom hem till brorsan samt att jag såg på mobilen att jag hade ringt till en gammal kollega som jag inte har pratat med på flera år. Antagligen skulle jag ha ringt Johan men ringt fel. Och det värsta i det hela är att jag inte har en aning om hon svarade eller om jag upptäckte det själv innan hon svarade. Men jag har inte fått något sms i dag i alla fall. Det där är nog det jag har allra mest ångest över i dag. Det kommer över mig i vågor och river inombords.
 
Det här är ett beteende som jag aldrig haft tidigare. Och då har jag ändå varit ett riktigt party animal! Det här började efter min magsäcksförminskning. Sedan dess tål jag knappt någonting och blir snabbt så berusad att jag får minnesluckor (vilket jag aldrig har fått tidigare). Är faktiskt ganska otäckt! Nu tycker ni säkert att det bara är att dricka mindre. Men den där gränsen är så hårfin och ligger på så olika nivå från gång till gång att jag inte riktigt kan hantera den. Bäst kanske skulle vara att sluta dricka helt i stället. Tål faktiskt att tänkas på! Den där ångesten är inte värd några glas vin...
 

Blåbär i massor

Trots alla myggjäklar ute i skogen kan jag inte låta bli att gå ut och plocka blåbär. Var ute både igår kväll och i dag på förmiddagen och har fått ihop två liter som jag ska ge bort. Brukar vara en ganska uppskattad grej med färska blåbär i stället för en blomma.
 

Min tråkiga dag

Har som sagt var hunnit med att röja bland hur mycket gamla papper som helst här i dag. Även fast det var trist måste jag erkänna att det känns skönt i efterhand. Efter det projektet (första dagen av många) så har det blivit lite slappande på balkongen och en vända ut i skogen för blåbärsplockning.
 
Igår när jag var ute och åkte "råkade" jag gå in på en loppis och hoppsan, det blev visst två klänningar och en thékanna. Rimmar dåligt med mitt röjande här hemma va? Hur som helst, en av klänningarna kommer antagligen att bli min nya favvis. Nu är det dock dags för fröken att hoppa i säng.
 
Tyget på min nya favvisklänning. Fast den är mycket mer knallgrön på riktigt. Helbild kommer...

Storröjning på G

Har i dag börjat med storröjning här hemma. Senaste året har jag bara samlat på mig grejer utan att kasta så för tillfället är det knappt så att man kan andas här. Känns liksom som att det är grejer precis överallt. Dessvärre så har jag ju SÅ svårt att kasta/göra mig av med grejer. Försöker vara radikal men det är svårt. Så jag kastar det jag absolut inte vill ha och sen har jag en "kanske-hög" med grejer som jag får ta ställning till senare.

Vet ni hur tråååkigt det är att röja???

Fullspäckad dag=slut som artist

Tog en liten dagstur upp till Forsmark för att åka en guidad busstur till kärnkraftsverksområdet. Var intressant att se må jag säga. Självklart fick vi inte gå in i någon reaktor utan fick bara åka runt. Dock fick vi besöka kontrollrumssimulatorn. Riktigt coolt!
 
Nu är jag dock heeelt slut som artist efter en fullspäckad dag (hann med mer efter bussturen om man uttrycker sg milt) men det återkommer jag om i morgon.
 

Skön eftermiddag/kväll

Störigt nog så kom solen fram när jag kom hem förut. Åkte ju som sagt var iväg på en liten utflykt men fick vända pga att himlen öppnade sig. Ja, ja. Det fick bli en stund i brassestolen på balkongen med en sommarpratare som jag hade missat.
Fortsatte sedan min sommarsession med att gå ut i skogen och plocka ännu mer blåbär. Även fast jag vet att jag blir totalt sönderbiten av myggen så kan jag inte låta bli. Är både sommar för mig plus att det är underbart gott.
 
Väl hemma igen blev det till att förvälla lite kantareller jag fått av en som hade hittat massor. Ni skulle bara känna doften som uppstod här i köket. *mmm, vad underbart*. Rårörde även lite jordgubbar och frös in. Gott till vinterns pannkakor.
 
 
 

Tom lägenhet

Var och lämnade av brorsonen i förmiddags då han skulle iväg till Grönan. Och det blev så himla tomt här hemma! Har verkligen varit jättekul att ha honom här. Han är så där härligt, klurigt nyfiken och frågar om det mesta som gör att även jag måste tänka till ordentligt.
 
När jag lämnat av honom åkte jag till XXL Sport  & vildmark för att inhandla ett par gummistövlar som jag hade sett ut. Fast det blev inte dem utan ett par helt andra. Fast jag höll på att knappt komma dit pga av att himlen återigen öppnade sig på vid gavel. På vissa ställen blev det såna vattensamlingar att det var flera decimeter djupt. Lite läskigt att naturen kan ha såna krafter!
 

Underbar dag

Vi har verkligen hunnit med mycket i dag jag och min brorson. Först drog vi iväg till Farsta en sväng och bestämde oss där på stående fot för att äta lunch på stranden. Så lite grillad kyckling, grönsaker och dricka blev inhandlat.
Vidare till Flaten för bad och lunch. Dock var det lite halvmulet så vi ville inte riktigt sitta still och gick iväg och körde lite minigolf i stället. Men vad hände? Jo, när vi hunnit knappt halvvägs öppnade sig himlen från ingenstans. Det började ösregna, blixtra och åska! Efter en halvtimme stående under tak och ganska mycket gåshud så åkte vi vidare mot McDonalds för en värmande fika med varm choklad och varm paj.
 
När vi var färdiga där drog vi hem till mina bögkompisar och deras alla fosterbarn ute i Trångsund. Fortfarande regnade det för fullt så vi var glada över att vi valt att avbryta minigolfsmatchen. Hos dem blev det middag och lek för fulla muggar.
 
På vägen hem i bilen sa brorsonen: "Elly, jag tycker att det är mycket roligare att bo hos dig än hemma". Sånt som värmer i hjärtat!
 

Trångt i sängen

Har ju haft min 7-åriga brorson på övernattning här och då jag inte riktigt orkade gå ner i källaren och hämta en extra madrass så fick han sova med mig i min 1,20-säng. Men vilken liten elvisp må jag säga! Han har snurrat runt hela natten känns det som och en och en annan gång har jag fått en arm i ansiktet. Men det gör inget, han är ändå världens sötaste!

Nu ska vi bara göra oss iordning och sen åka iväg till beachen (så länge nu solen håller sig kvar).

Tvättbjörn?

Drog hem till brorsan mitt på dagen för att träffa brorsönerna som jag saknat så mycket. Men när jag kom dit visade det sig att bägge killarna var hos kompisar. Ja, ja. Brorsan och jag fick i alla fall en riktig slappardag i solen tills de kom hem igen vilket resulterade i att jag nu ser ut som en tvättbjörn i nyllet efter solglasögonen. Att man aldrig lär sig va?
Killarna kom i alla fall hem och vi badade i deras pool och käkade middag innan en av dem följde med mig hem. Verkligen jättekul att han fortfarande vill hänga med faster trots att han är 7 år och kompisar börjar hägra. Så nu har vi gosat och han ligger och snusar för fullt inne i sängen.
 

Laddar för röjning

Har ju bestämt mig för att göra en storröjning här hemma under semestern. Men första semesterdagen kan man väl få ta det lite lugnt va? Så i dag ska jag åka och träffa brorsan och hans familj som jag inte träffat på drygt en månad.
 
Men röjas här hemma ska det göras. Är så trött på alla grejer. Har verkligen saker precis överallt. Nu har det gått så långt att jag inte ens kan öppna garderober/skåp utan at saker faller ut och anfaller. Har liksom förlorat kontrollen och det där med Feng Shui kan man ju bara drömma om här där det är så oroligt att man blir stressad av att bara se röran. :-( 
 
Playman.se

Konstig känsla av saknad

Hade jättesvårt att somna igår då det helt plötsligt kom över mig en känsla av saknad efter Poe. Blev alldeles skakig i hjärtat. Är det inte konstigt att sakna honom fortfarande så pass mycket även fast det är drygt ett år sedan nu som det tog slut mellan oss?
Ringde honom i dag och som vanligt svarade han inte. Då han ringde tillbaka (kors i taket!) berättade han att han har jobbat hur mycket som helst senaste tiden. Kändes verkligen skönt att höra hans röst och just nu skulle jag nog kunna göra i princip vad som helst för att vara i hans trygga famn... Och jag berättade tom att jag hade fått den här känslan. Men det visste han inte riktigt hur han skulle hantera utan pratade snabbt bort det. :-)
 

Jäkligt surt i semestertider!

Eller ja, det är väl alltid surt att få p-böter? Men under semestertider är det extra surt. Fick en igår då jag var och hjälpte min moster att packa inför flytten. Det var en p-plats som hade två rader men olika betalningsautomater med fem meters mellanrum. Dessutom var det VÄLDIGT dåligt skyltat!
Visst, jag förstår att olika hyresvärdar hyr olika mark men det här måste verkligen vara höjden av att vara ett korkat och taskigt p-bolag som tar två såna jobb på samma p-plats. Nej, Q-Park går helt bort som företag!
 

Devis att leva efter?

Även fast jag inte är troende på något sätt alls tycker jag att just Sinnesrobönen är ganska kloka ord. Trots att den innehåller "Gud". Men det namnet skulle lika gärna kunna ersättas med Kalle eller Lisa för min del, det är innebörden som jag tycker är vist. Eller vad säger ni, är det inte ganska fina ord?
 
Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.

Låt dock aldrig min sinnesro bli så total
att den släcker min indignation
över det som är fel, vrångt och orätt.
Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder
och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta
om möjligheten att nå en förändring
bara för att det som är fel är lag och normalt,
att det som är vrångt och orätt har historia.

Och låt mig aldrig tvivla på förståndet
bara för att jag är i minoritet.
Varje ny tanke startar alltid
hos en ensam.

Dagens glad-låt

Ok, jag erkänner: jag gillar verkligen Markoolio! Blir glad av hans låtar. Så detta får bli dagens glad-låt: 
 
 

Äääntligen semester!

Kan inte med ord beskriva med vilka lätta fötter jag gick ifrån jobbet i dag. Det var som en befrielse att inte behöva se kontoret igen på hela fyra veckor! Dock är jag medveten om att dessa fyra veckor kommer att gå jättefort. Men jag ska verkligen försöka att njuta av alla dagar på ett eller annat sätt. Dvs även dem jag ska vika åt att röja här hemma i lägenheten. Om inte annat kommer det att kännas väldigt skönt när det är gjort. 
 
Bling Skal

Vad hände?

Snacka om april-väder det är ute! Ena minuten är det klarblå himmel och nästa är det igenmulet och regn. Nu är det värsta blixt- och åskovädret fast utan regn. Var kom det ifrån liksom?
 
Ja, ja. Ska alldeles straxt lämna jobbet för att gå på FYRA veckors semester! Tjohooo vad skönt det ska bli... Helt underbart när jag tänker efter. Detta ska självklart firas och dagens begivenhet blir en afterwork med plutonchefen från Hemvärnet.
 

Trött och ömmande kropp

Har i kväll varit iväg på mitt livs andra cirkelfyspass. Måste verkligen säga att det är riktigt kul även fast det är huuur jobbigt som helst för min klena och svaga kropp. Men tydligen så ska man märka skillnad ganska fort på den här typen av träning så jag antar att det bara är att härda ut.
Dagens instruktör var som ett litet popcorn som uppenbarligen gillade det där med utfall. Det var med i flera av de olika stationerna vilket resulterar i att träningsvärken kommer mer och mer. Trots idogt stretchande! Men det är bara på det igen och inte ge upp. Ska verkligen försöka hålla i tränandet under sommaren om så än bara en gång i veckan. Känner att jag behöver det. :-(
 
Just nu känns min kropp så här:
 
 

Lunchkonsert

Hamnade, hastigt och lustigt, på lunchkonsert i Katarina Kyrka. Snacka om positiv upplevelse. Först var det själva orgelkonserten på 20 min där det spelades "Eine kleine nachtmusik" av Mozart. Var helt underbart att sitta där och bara ta emot musiken.
Efter konserten var det visning av den stora orgeln som byggdes upp från grunden efter branden på 90-talet. Och den var enorm när man kom upp på nära håll. Snacka om många arbetstimmar det måste ha tagit att bygga den. Inte visste jag innan att de spelar lika mycket med fötterna som med händerna och att det fanns huuur många spakar som helst att dra i för att öppna/stänga de olika piporna. Nu var i och för sig det här Sverigens största orgel men ändå...
 
Kommer bli fler av dessa lunchkonserter i framtiden kan jag lova!
 

Myggkrig

Igår kväll när jag var ute och stavgick så såg jag att blåbären var mogna i skogen. Så i kväll tog jag min lilla, lilla hink och gav mig ut. Fanns en hel del blåbär men dessvärre alldeles för många myggor också. :-( Försökte förklara högt för dem att även om de gillar mig så hatar jag dem! Hoppas ingen hörde mig där jag gick och svor i min ensamhet. Kommer ha typ 47 myggbett, hoppas bara jag klarade mig från äckelfästingarna.
 
Nu var det ju helt självvalt att vara ute bland myggen och jag måste erkänna att det var uuunderbart gott med årets första blåbär med mjölk.Så det var helt klart värt det!
 
 
 
 
 

Semestermood

Usch, jag har redan börjat känna av semestermooden. Visst är väl det bra, men kanske inte när man har några dagar kvar att jobba! Det lilla jag har att göra får jag knappt gjort och dagarna blir på det här sättet mycket längre än vad de är. Den här veckan kommer jag in vid halv nio och går igen vid fyra. Ingen ordning alls på fröken alltså! :-)

Sommartid på jobbet

Kan verkligen inte säga att jag sliter ihjäl mig på jobbet den här veckan. Det är hur lugnt som helst! Så i dag gick jag redan vid fyra för att träffa en kompis för en fika på stan. Självklart hann vi även med lite shopping på rean. Egentligen har jag inget shoppingbehov just nu men de här sakerna kunde jag inte säga nej till. :-)
 
 
 
 
Utöver detta blev det även ett par svarta 3/4-brallor som jag glömde ta kort på. Känner mig nöjd även fast jag egentligen inte behövde något alls av det.

Atjooo...

Kan inte ha varit nyttigt med så mycket frisk luft i helgen på Gotska Sandön! Eller är det badens fel att jag nyser som 17 och känner mig helrisig? Alltså, jag känner mig risig men det har inte brutit ut ordentligt ännu.

Ska iväg och träffa en kompis efter jobbet. Ska bli kul att träffa henne igen även fast jag egentligen bara vill hem och sova och kurera mig. Ska försöka att pigga på mig tills dess!

Boktips #15: Boven i mitt drama kallas kärlek

Förstår inte hur jag har kunnat missa en bok av Unni Drougge men det hade jag. Och det var hennes självbiografiska "Boven i mitt drama kallas kärlek". Den handlar om när hon träffar en yngre kille som tar över hela hennes liv och tankegång. Hon försakar sina barn, vänner och skrivande för att den här killen kryper under hennes skinn och även fast att hon vet att han inte är bra så kan hon inte slita sig från honom. Dessutom misshandlar han henne både fysiskt och sexuellt utöver det rent mentala. Otroligt gripande bok! Kan dock inte vara så kul för killen att bli namngiven och så detaljerat beskriven. Han måste ha blivit jättearg när den här boken kom.
 
Gillar att läsa Unnis böcker då hon har ett otroligt rikt språk. Hon använder ett stort ordförråd och hennes böcker hänger sig kvar. Ibland sätter man nästan i halsen av hennes uppriktighet och detaljrikedom men det är det helt klart värt! Kan rekommendera att läsa hennes böcker om ni vill läsa något utöver det vanliga.
 
Bild och text från bokus.se:
 
Boven i mitt drama kallas kärlek (inbunden)
 
 
Unni lever ett lyckligt liv, nöjd med sin tillvaro. Så möter hon Niclas och de inleder ett intensivt förhållande. Men Niclas svartsjuka styr snart hela hennes liv. Unni Drougge skonar ingen, allra minst sig själv, när hon beskriver sitt eget sönderfall. Boven i mitt drama kallas kärlek är en självbiografisk roman om den destruktiva kärlekens kraft och hur den kan få oss ända till helvetet - men också om hur man hittar styrkan att ta sig därifrån.

Unni lever ensam med sina fem barn. Hon är etablerad författare, flitigt anlitad som föreläsare och har många vänner. Hon trivs med livet och har landat i tillvaron efter en uppslitande skilsmässa. Så gör Niclas entré och de blir djupt förälskade. Han är ung och tillgiven men väldigt osäker och Unni vill hjälpa honom, hon anar bara inte till vilket pris. Utåt är de ett lyckligt par, men hemma är tillvaron allt annat än idyllisk. Hon reser runt och föreläser om mäns våld mot kvinnor men lever själv i ett misshandelsförhållande. Medan hon bygger upp hans karriär offrar hon sin egen. Niclas svartsjuka styr snart hela hennes liv. Bit för bit släpper hon taget om det viktigaste hon har: barnen, vännerna, skrivandet ...
 

Trevlig helg!

Nu är allting packat (tror jag) och förberett med mat och så inför helgen. Även om det bara är 2 1/2 dygn jag ska vara borta så blir det en massa grejer i alla fall. Allt från sittunderlag, lakan, bad/regnkläder till solskyddsmedel, vätskeersättning och kortlek. För man vet ju aldrig vad som händer på Gotska Sandön. Kan ju bli så att man inte kommer iland på grund av blåsten och det kan lika gärna bli tvärtom: att man inte kommer därifrån. Så om jag inte är tillbaka på måndag igen så vet ni var jag är.:-)

Trevlig helg på er!

Jobbig packning

Gick redan straxt efter halv fyra från jobbet i dag för att dra mig hemåt och packa inför helgen då jag åker till Gotska Sandön med några kollegor. Fast just nu känner jag inte alls för det om jag ska vara ärlig. Känns som om jag vill vara hemma och bara ta det lugnt och vara ensam. Har nog varit lite väl aktiv och för lite hemma senaste perioden. Sen hör det till saken också att jag ska åka med några av de äldre damerna på kontoret och det har visat sig att vissa av dem är ganska omständiga och tjattriga. Även om det bara blir drygt två dagar ska det bli mycket spännande att se hur jag pallar dem. Antagligen gör jag inte det och kommer att gå för mig själv på lördag.
 
Ska i alla fall bli jättekul att åka just till Gotska Sandön. Har tänkt göra det i flera, flera år men inte kommit mig för.
 
 
 
 

Tourettes syndrom på Parkteatern

Har i kväll varit på Parkteatern och sett "Mr Tourette 2.0". Det var en ensamföreställning där Pelle Sandstrak berättade om sitt eget liv med diagnosen och om allt vad det innebär med tics, både fysiska och verbala. Han gjorde det på ett distansierat och humoristiskt sätt även om skrattet satte sig på tvären i halsen ibland. Kan rekommendera att gå och titta på hans föreställning om ni har möjlighet. Kanske även ni kan få er en tankeställare om varför vissa beter sig som de gör ute i samhället.
 
 
 

Vill ha!

När jag var i Köpenhamn härom veckan så såg jag en grej som jag aldrig har tänkt på att det finns men som jag skulle ha stor användning för. Nämligen en sån här:
 
Tänk vad bra va att slippa ha påsar dinglandes från styret och grejer på pakethållaren som gör cykeln ostadig. Synd bara att de är relativt dyra... Den här varianten kostar nästan tio lakan. :-(

Fan, fan, fan

Alltså, jag har verkligen inte det minsta lust att bli sjuk nu och vad händer? Jo, jag får mer och mer ont i halsen och näsan har tjocknat till helt. Och huvudvärken ska vi inte ens tala om... :-( Jag ska ju först gå på Parkteatern i morgon och sedan åka till Gotska Sandön på fredag. Så det går bara INTE att bli sjuk! Det får allt vänta till nästa vecka.

Snabbt, klockrent inlägg

Det här är jag i ett nötskal:


Fritid i Skåne

Som jag berättade om tidigare så hade vi lite väl mycket fritid under förra veckans kurs. Men det gjorde ju å andra sidan att jag hann med att utforska lite mer där nere i syd.
 
En eftermiddag/kväll åkte vi över till Köpenhamn. Hade en underbar dag som innehöll strosande på Ströget, smörebröd/öl i Nyhavn samt studiebesök i Christiania. Jag hade aldrig varit där så jag ville gärna gå dit och kolla om det var så illa som jag har hört. Och det var det... Med besked! Det var som självplock på torget där man plockade så mycket cannabis som man ville ha i en vanlig plastpåse och sedan betalade. Man kunde även köpa färdigrullat och klart om man nu skulle gå direkt och sätta sig på cafeét där röken låg tungt. Till slut kände jag att jag gick och gapade som en fågelholk så studiebesöket blev inte så långt.
 
En annan av kvällarna var jag in till Malmö och kollade på Speedway vilket var en upplevelse i sig eftersom att jag inte är det minsta sportintresserade och ännu mindre någonsin har tittat på just Speedway. Men det var verkligen hur kul som helst! Så det kommer jag nog att försöka åka och kolla på i Hallstavik under sommaren.
 

Skånsk språkvisa

Hade som sagt var vissa kommunikationsproblem med skåningarna förra veckan. Och det kanske inte är så konstigt när man ser det här klippet och hör deras konstiga språk. Ett av orden, klydde-röv, fick jag förklarat för mig. De övriga skulle jag nog behöva en liten ordlista till. :-)
 
 

Kort sammandrag av kursveckan

Har som sagt varit nere i Skåne på kurs under veckan som varit för att lära mig hur man indikerar kemiska stridsmedel samt industriella utsläpp. Var ett väldigt intressant ämne som de hade kunnat göra huuur mycket som helst av. Dessvärre valde de att inte göra det. Vi har typ slutat mellan halv tre till halv fyra varje dag samt haft alldeles för många raster (är det verkligen försvarbart med tanke på att hela kursen för 31 st elever finansierades av skattemedel?). Jag har varit mycket frustrerad och arg under veckan men ändå stått ut eftersom att den här kursen öppnade dörren för andra kurser via andra organisationer.
 
Det bästa på hela veckan var när vi hade en praktisk dag med skyddsmaskprov i tårgaskammaren samt lärt oss olika typer att mäta olika kemikalieutsläpp. Vi har även hunnit med en del helt andra grejer på fritiden men det får jag återkomma separat om för att behålla någon typ av spänning. :-)
 
 
 
 

Home sweet home

Är tillbaka i stan men just nu alldeles för bombad i huvudet för att kunna skriva något. Får lov att återkomma när huvudet är på plats igen. Men jag lever i alla fall... :-)

RSS 2.0/>