Äntligen hemma

Har nästan precis kommit hem efter föreläsningen om civil-militär samverkan. Den var verkligen jätteintressant och synsättet och samarbetet kommer nog förändras en hel del inom de närmaste åren. Känner mig riktigt upplyft!

Nu blir det att packa iordning lite inför morgondagens julfest med jobbet. Ska bli kul men samtidigt så är jag lite orolig över att jag inte ska kunna hålla alkoholintaget i schack. Har ju liksom varit en dålig trend på den biten senaste året. Startskottet var på julfesten med dåvarande jobbet förra året när jag blev så onykter att jag fick hjälp in i en taxi, tappade hemnyckeln, ringde pappa och somnade utanför porten. I 12 minus och kort klänning! Tur att pappa kom efter någon halvtimme och väckte mig. Hade kunnat gå riktigt illa... Ja, ja. Måste försöka dricka minst varannan alkoholfri, räcker med att jag var onykter med kollegor så sent som i fredags. Och just med kollegorna kan det bli väldigt pinsamt efteråt...


Kvällens seminarium

Ämnet för kvällens, förhoppningsvis mycket givande, seminarium är Civil-Militär samverkan. Ska bli väldigt intressant att höra vad det finns för idéer om hur militären ska kunna stödja det civila samhället vid lokala händelser som är en av frågorna som ska belysas. Fast jag hoppas att det inte håller på mer än ett par timmar eftersom jag är dödstrött efter några nätter utan ordentlig sömn pga den onda svanskotan. Längtar hem till soffan/sängen!

Julpynt på jobbet

Då vi inte har någon som helst julkänsla här på det ganska kala kontoret så har jag tagit saken i egna händer och tagit med mig en liten bordsgran. Sitter även och lyssnar konstant på "P2 Klassisk Jul" för att få någon som helst julkänsla i det varma höstvädret. Kom på mig själv igår med att sitta och nynna med högt, kollegorna måste ju tro att jag är helknasig.


Julgodisskapande på kvällskvisten

Fick ett ryck och gjorde chokladkola med chili. Det var verkligen ett superenkelt recept och det var gott redan innan det har stelnat ordentligt. Om ni vill testa så är receptet hämtat från hemkop.se:

25 st bitar, tillagning 40 minuter + tid att stelna

1½ dl vispgrädde
25 g smör
1½ dl strösocker
1 dl sirap
2 msk kakao
½ –1 röd chili, urkärnad och finhackad

Koka allt utom chilin ca 30 minuter under omrörning eller till 125 grader.

Rör ner chilin. Häll smeten i en bakplåtsklädd eller oljad form på 10x10 cm. Låt stelna och skär i bitar.


Ytterligare konstig dröm

Vaknade av en sån där konstig dröm i morse när man inte vill vakna och verkligen försöker somna om för att få veta hur det går sen. Så där så att man borrar ner huvudet i kudden och blir jätteirriterad när man inte får veta fortsättningen. Drömde att jag satt och fikade med Poe när han helt plötsligt sa att han har ångrat sig och inte förstått förrän nu hur mycket han faktiskt tyckte om och saknade mig. Fast eftersom han har så svårt att prata om känslor hade det tagit lite tid innan han vågade säga något. Och jag tyckte det var så konstigt att han inte vågade säga vad han tyckte till mig, mig som han ändå känner. Han log  med sina skrattgropar och la sin kind mot min... Och vad händer då? Jo, klockan ringer och jag vaknar!!! Jag som ville vara kvar i den drömmen...

Varför kan jag inte bara släppa honom och gå vidare för? Nu har det ju faktiskt gått nästan lika lång tid sedan han dumpade mig som tiden vi höll ihop. Varför spökar han fortfarande i min hjärna för? Fast jag kan erkänna: saknar honom så att det ibland gör ont inombords. Ville ju leva det liv han lever MED honom...




Det spanska vilddjuret

Min lilla bil "det spanska vilddjuret" (Seat Ibiza) har fått lite omvårdnad idag. Har varit inne på service och det kostade hela 2954:-!!! Nu i efterhand känns det kanske INTE så smart att lämna in den och göra en sån sak i December när pengarna hade behövts till annat. Ja, ja. Lätt att vara efterklok...


Kvällens nöje

Kom hem och ramlade nästan ner i soffan efter en dag med smärta i svanskota och nacke. Hamnade en sväng framför "Sex and the city" innan jag tog mig i kragen och fixade ett julljus att ge bort. Resultatet blev väl ganska ok om man knyter ett rött band runt om (alternativt limmar fast smalt rött presentsnöre längst ner).


Öm svanskota

Glömde nog att berätta det i lördags men när jag skulle bära ner grejer i källaren och samtidigt ta upp julgrejerna till lägenheten så halkade jag ute i stentrappan i portuppgången. Gjorde en sån där riktig "Kalle Anka-vurpa" och slog i rumpan och svanskotan riktigt ordentligt. Så sen dess har jag gått på Ipren och har lite svårt att röra mig. Som extra salt på såret så har jag antagligen gått och spänt mig felaktigt och nackspärren har blossat upp igen. *suck* Är det så här det blir att bli gammal? Att man känner att kroppen inte klarar av lika mycket längre och går sönder lättare???

Sol!

Efter ett tråkmöte nu på förmiddagen blev det lunch med rotmos och fläsklägg i matlådan. Mmm, vad gott! När jag satt där själv, vem kom fram och satte sig om inte han från i fredags som försökte sig på lite hångel. Blev nästan lite jobbigt där ett tag men som tur var så kom det några andra och satte sig ganska snabbt så att vi inte behövde prata enskilt med varandra. :-)

Har även hunnit med en snabb promis ute i solen. Hade verkligen varit helt underbart om det inte hade blåst rena, rama isvindarna...


Adventsfint

Nu ska jag försöka gå och sova även om det nog kan bli svårt med tanke på söndagsågrenen. Har hållt på hela kvällen här hemma och adventsdonat. Nu längtar jag efter att fortsätta julpynta och lyssna på julmusik här hemma. Ganska avkopplande...

 

 

Söndagsågren

Jag vill verkligen INTE gå till jobbet i morgon efter vad som hände i fredags när jag blev så ledsen. Känns inte bra det här. Kanske skulle jag ta och prata med HR och fråga om det finns någon annan avdelning att bli förflyttad till? Det sjuka i det hela att jag trivs jättebra med arbetsuppgifterna som sådana. Trodde att jag skulle kunna stå över det sociala klimatet på avdelningen men känner nu att det är en alldeles för viktig bit för mig för att trivas med det dagliga jobbet. Inte det minsta kul situation om ni frågar mig!


Sigtuna julmarknad

Men vad är detta egentligen? Ska det verkligen vara drygt tio grader varmt ute första advent? Och till det regn och blåst? Nästan så att jag blir lite uppgiven... Hur som helst, för att få lite julkänsla åkte vi till Sigtuna julmarknad. Fast på vägen dit hann jag in en sväng på XXL Sport och köpte dessa byxor som de har kampanj på och som jag varit sugen på i flera år:


Tog även svängen via julmarknaden på Steninge Slott. Fast där var så jäklans mycket folk att det bara blev en kort sväng utan att handla något.
Väl i Sigtuna handlade jag bland annat bivaxljus, garn och rökt skinka. Himlans fin julmarknad det där med mycket hantverk och inte bara krimskrams.


Julkonsert i Stadshuset

Sådär ja, då har man äntligen börjat få en känsla av att det börjar närma sig jul. Lika stämningsfullt som vanligt med julkonserten i Blå Hallen. Gillar verkligen den mesta julmusiken men favoriten nummer ett är nog ändå "O Helga natt". Tycker om den så pass mycket att jag till och med skrivit in i mitt vita arkiv att den ska sjungas på min begravning. Och många förknippar nog den med mig också med tanke på att jag ofta går och sjunger på den. Dock med lite tvivelaktigt resultat. :-)


Skidåkning utan snö

Nu börjar jag ledsna på detta septemberväder. Jag vill ha kallt och SNÖ!!! Saknar mina skidor. I stället har jag fått ta till gåstavarna och promenera. Men det är liksom inte riktigt samma sak. Fast i dag var det ju soligt och fint väder så då var det väl ganska ok åtminstone. 
Snart blir det att ta till snödansen...

Men nu är det dags för årets julkonsert i Stadshuset. So long...

Lite dagen efter

Hade en sån himla konstig eftermiddag/kväll igår. Först hände en grej på jobbet som jag blev så himlans ledsen över. Handlar om det där med att jag känner mig utfryst av en klick på jobbet. Blev så ledsen att jag inte riktigt kunde kontrollera mig och tårarna kom smygande. Så jag rusade ut och satte mig på kyrkogården som ligger bara ett kvarter från jobbet och bara störtgrinade. Kände att jag behövde få ur mig det ledsna.



Gick i alla fall tillbaka till jobbet och satte mig i massagefårtöljen för att slappna av lite innan det var dags för aw på jobbet. God mat och trevligt (fast jag höll mig långt ifrån "klicken"). Dock blev det alldeles för mycket vin under kvällens gång. När jag och en kollega var på väg ner i hissen stannade den till på ett annat våningsplan som också hade aw. Så helt plötsligt var vi inne hos dem och drack Champagne och fick rundvandring.
Upp till vårt eget kontor igen för att kolla om någon var kvar men det var helt tomt där uppe så vi två hamnade i en soffa. Och helt plötsligt börjar kollegan att kyssa mig och tafsa. Visst, hade jag druckit lite mindre så hade jag nog hakat på men nu kände jag att jag inte riktigt var i form för något sånt. Så jag sa att jag skull på toa och så drog jag bara. Inte så sjysst kanske..
Ringde till Poe på vägen och tro det eller ej men han svarade! Känns lite pinsamt idag. Inte för att jag sa något knäppt utan mer det att jag var onykter.

Så nu sitter jag här och är lite seg i mössan. Tur att det bara är lördag!

 


Nitlott

Drömde ju härom dagen att jag vann storvinsten på en trisslott. Bara för den sakens skull så var jag ju självklart tvungen att gå och köpa en. För det hade ju kunnat vara en sanndröm. Fast nu var det inte det dessvärre. Man brukar ju säga att om man har otur i spel har man tur i kärlek. Men inte ens det har jag. Vad är detta för snedfördelning egentligen?


Att skänka en tanke

Jämt när jag går förbi den här statyn stannar jag till och skänker dem som har det sämre än mig en tanke. Ja, självklart ger jag även pengar till Stadsmissionen och köper Situation Stockholm (som f.ö. är inblandade i statyn). Men ibland är det skönt att bara stanna upp där i myllret på Drottninggatan och tänka på vad det är man egentligen pysslar med och om man verkligen behöver alla dessa saker som handlas på den shoppinggatan. Vad är det för samhälle vi lever i egentligen när shopping kan uppfylla ett sånt stort behov vi har skapat oss? Skrämmande...


Kvällens föreläsning

Gud vad glad jag är att jag inte bor någonstans där det förekommer större jordbävningar eller tsunamis! Var som sagt var och lyssnade på ett föredrag i kväll av två stycken som jobbade för UD på svenska ambassaden i Tokyo där när allt hände i mars. Måste verkligen vara fruktansvärt att leva med vetskapen om att det kan hända när som helst.

De berättade att först kom några förskalv innan det stora kom. Straxt efter det kom tsunamin som var drygt 15 hög när den sköljde över kärnkraftverket. Folk tog inte riktigt allt på allvar så därför stannade de kvar där de var och hann sedan inte undan. Usch, det är verkligen sånt jag kan drömma mardrömmar om.

Kolla in filmen. Är en chaufför som har en kamera på instrumentpanelen och filmar vågen.


Katastrof- och krishantering

Ska alldeles straxt ta mig inåt stan för att gå och lyssna på en föreläsning om katastrof- och krishantering. Det är två stycken som jobbade för UD i Japan i början av året när det var både jordbäcning, tsunami OCH problem med kärnkraftsverket på en och samma gång. Ska bli mycket intressant att höra om hur samhället hanterade detta gentemot de civila och omvärlden.


Lunch på stan

Gick för en gångs skull ut och käkade lunch i dag med en kollega. Brukar för det mesta ha med mig matlåda för att hålla kostnaderna och kaloriintaget nere men ca en gång i veckan kostar jag på mig "finlunch" ute för att dels komma bort lite från kontoret och dels för det sociala. Så idag fick det bli pasta på Panini. Jättegott!


Kvalitetssömn

Så, nu ska jag äntligen försöka att komma till ro och gå och lägga mig vilket inte är det lättaste. Och efter eftermiddagens föreläsning har jag ju förstått att jag är alldeles för spänd för att få ordentligt med djupsömn vilket man behöver. Inte konstigt att jag är som ett vrak jämt nuför tiden. Kroppen får ju aldrig riktigt återhämta sig... Men i helgen ska jag försöka leta fram skivan med menal avslappning så kanske jag blir piggare inom sinom tid. Natti, natti...


Körig eftermiddag/kväll

Drog från jobbet redan vid två för att åka iväg på en föreläsning med Lars-Eric Uneståhl. Han pratade om mental utveckling och om hur mycket upprepande tankar man egentligen har varje dag. Alltså sånt man har tänkt tidigare. Han berättade även att det är lättare att tänka negativa tankar än positiva och vad man bör tänka på för att förändra det beteendet. På slutet var det lite om stress och om hur svårt det faktiskt är med avslappning. Sånt behöver kontinuelig träning. Och även om man sover många timmar är det inte alltid säkert att man får djupsömnen (ofta pga stress) som så väl behövs för att kroppen ska ladda batterierna. Mycket intressant föreläsning må jag säga.

 













Direkt därifrån åkte jag in till stan för ytterligare en IPL-behandling för "mustachen". Sen stressa tillbaka till jobbet där jag skulle möta upp en kollega som är med i mitt nya hemvärnskompani. Skulle nämligen komma några mer nya som skulle få en presentation av detta specialförband vi kommer att ingå i.

Kan lugnt säga att det var skönt att komma hem!

 

 


Trisslottsvinst

Drömde världens skönaste dröm i natt: att jag skrapade fram 25 000:- i månaden i 25 år i TV4. Fick frågan om vad jag skulle göra med pengarna och jag svarade att första halvåret skulle jag spara ihop till en jätteresa och därefter pensionsspara 10 000:- i månaden. Låter inte det väldigt präktigt??? Undrar just om jag verkligen skulle göra det om jag hamnade i den situationen. Visst, lite kanske jag skulle just pensionsspara men jag tror ändå att mestadelen skulle gå åt till att dra ner lite på arbetstiden och höja levnadsstandarden. Åh, jag vill verkligen ha mer pengar!!!


Bitter på det manliga släktet?

Har i kväll sunkat i soffan (liksom så många andra kvällar) och kollat på "Sex and the city". Jag har tidigare om åren alltid identifierat mig med Samantha då jag haft lite samma filosofi som henne gällande killar. Har inte haft några betänkligheter alls när det gäller "kärlek för en natt". Men sedan ett par år tillbaka har jag gått över mer och mer till att känna tillhörighet med Miranda. Vilket ju är jättejobbigt! Har alltid upplevt henne som ganska bitter över det manliga släktet och inte alltid så positiv i ämnet. Nu har jag upptäckt att jag har samma tankar själv! Vad är detta? Hur ska man kunna hitta någon då? Speciellt inte när man hittar fel på dem redan innan man har gett dem en ordentlig chans. Om de har tur får de EN chans. Det är väl inte speciellt schysst varken mot dem eller mot mig själv va? Fast jag antar att jag gör det för att jag inte vill bli sårad. För som Miranda upprepar så kan man inte lita på killar och det tar alltid slut förr eller senare. :-(


Dagens horoskop

Hm, ska nog sluta läsa sånt här... Känns som att det bara är hälsan som stämmer än så länge i dag. :-)

  Personligt horoskop för idag: 2011-11-22
 
  Tur
Det mesta tycks nu gå din väg. Överraskningar och äventyr väntar i kulisserna.
  Hälsa
Det förefaller som om du inte har så mycket energi över just nu. Risken finns att du överanstränger dig.
  Ekonomi
Det ser lovande ut för ekonomin, när det gäller långsiktiga förbättringar. Tecknen spår chans till lönsam investering.
  Arbete
Du trivs just nu med att ha mycket omkring dig. Dagarna blir fullbokade.
  Kärlek
Någon som du tidigare inte dragit jämnt med visar dig nu en helt annan attityd. Var inte för stolt att ta emot en utsträckt hand.
  Relationer
Ibland kan det hända att du tar på dig en roll som inte passar dig. Var dig själv, det lönar sig i längden.

Massage en grå dag

Hade tid för massage här på förmiddagen som jag smet iväg på. Helt underbart att bara ligga och njuta. Eller, njuta och njuta vete 17 eftersom jag är alldeles stel och öm i övre delen av ryggen. Men efter 45 minuter reste jag mig upp som en helt ny människa.
Om jag bara kan smita iväg så där? Jajamensan. Är faktiskt lite osäker på om det ens är någon som märker om jag är här eller inte trist nog. Chefen är ju nästan aldrig här just nu eftersom han slutar nästa fredag, min avdelning sitter i andra änden av huset och de som sitter här runt mig springer fram och tillbaka på möten och har inte den minsta koll...


Rekommenderad sida för tjejer

Har ni sett detta:

Vill du ha tamponger hem till dig - helt gratis?

1. Gå in på www.tamponsforfree.se och
registrera dig
2. Tampongerna skickas hem till dig
3. Samtidigt som du får hem tampongerna får du även ett nyhetsbrev som länkar dig vidare till Kampanjutvärderingen som består av max 10 frågor. Svarar du på dessa frågor garanteras du även nästa utskick av tamponger - helt gratis.

Jag själv har varit med sedan starten och får nu ett 10-pack hemskickat i brevlådan varje månad. Är alltså seriöst och kan rekommenderas!




Händelselös dag

Dagen har avlöpt i konstant koma. Har nog gäspat tusen gånger idag. Fast det kan ju i och för sig bero på att jag satt på en aptråkig miljö- och energiutbildning hela förmiddagen. Var liksom inte riktigt mitt gebit och det rörde inte mitt arbetsområde för fem öre. Så efter en kvart hade jag tappat fokus och satt och drömde mig bort i stället.

När jag kom hem från jobbet så tog jag tag i att sätta upp gran- och ljusgirlangen på balkongen. Lika mysigt varje år när den kommer upp och jag kan ligga inne i soffan och titta ut på den. Nästan lite tantvarning va? :-)


Livet som Kronblom?

Länge sedan jag hade sån himla söndagsågren som jag har just nu. Vill verkligen inte att det ska bli en ny arbetsvecka i morgon. Tänk om det ändå hade varit omvända förhållanden: jobba 2 dagar och ledig 5. Skulle vara underbart! Hinner liksom inte riktigt med livet som det är nu... Och speciellt inte att hinna vila och skaffa ny energi någonstans där emellan... Skulle behöva få in lite mer Kronblom i mitt liv!


*puh*

En av kompisarna med de tre fosterbarnen ringde och väckte mig vid tio i morse. När jag skulle springa upp och hämta telefonen i köket fick jag kramp i vaden vilket resulterade i att jag hoppade runt i sovrummet ett tag utan att veta om jag skulle skratta eller gråta innan det släppte.
Han ringde eftersom att de skulle åka iväg till en parklek och tyckte att det skulle vara trevligt om jag följde med. Och visst hakade jag på med kaffetermos och allt. Dessvärre var det ju lite halvrisigt väder just i dag. :-( Så det fick bli att åka hem och pyssla lite i stället. Målade kottar med glitterfärg vilket de tyckte var jättekul. Lite sorgligt att tänka sig att ingen någonsin har brytt sig om att göra såna saker med dem tidigare. Nästan så att det skär i hjärtat faktiskt. Men det ska det bli ändring på nu. Fast det får gå i lite lugnt tempo till att börja med så att de hinner vänja sig vid det vanliga Svensson-livet.

Efter en intensiv dag med fullt ös så ska jag nu kolla lite Beck och bara njuta av lugnet med katterna.

Pysseldag i skärgården

Denna fina dag har varit totalt bloggfri ända tills nu eftersom jag har varit ute på julpyssel i skärgården hela dagen lång. Vi har det som tradition sedan typ 15 år tillbaka att vi är ett tio-tal "tjejer" mellan 38 och 79 år som träffas och pysslar lite. Genom årens lopp har vi bl.a. m¨lat på krukor, gjort geléljus, dekorerat vanliga ljus med ljusvax, målat på glas osv. I dag gjorde jag det dock enkelt för mig och stickade mestadelen av tiden. Fast en promis det soliga höstvädret hanns också med. Nu är det dags att stupa  säng. Natti, natti...

 

 



Armémuseet, Urcellen Ellen och Polismuseet




Ja, det blev en innehållsrik dag med brorsonen. Vi har hunnit med att känna på svärd och gevär på Armémuseet, lunchat på McDonalds, testsuttit polisbil på polismuseet och kollat på det gamla barnprogrammet "Urcellen Ellen". Trodde verkligen inte att han skulle gilla det med tanke på hur typiskt 70-talspedagogiskt det är och att det är så stor skillnad mot dagens barnprogram. Men han blev jätteförtjust i det! Synd bara att det bara är fem avsnitt.


Nu ska vi åka och ge bort några av hans leksaker som han vuxit ur till en lite mindre kille.

Uppe med tuppen

Brorsonen tyckte att det var en jättebra tid klockan sex i morse att vakna. Vi var inte riktigt överrens om den tiden om man säger så! Som tur var så var det ju mörkt ute och jag kunde lura honom och säga att det fortfarande var natt vilket han efter viss övertalnng gick med på och somnade om någon timme. Så nu vid denna fortfarande ganska tidiga timme med tanke på ledighet så har vi hunnit med både långfrukost framför tv:n och kollat på nästan hela Harry Potter.


Kvällsgos

Har i kväll varit och hämtat min brorson, 6 år, som ska hänga lite med mig i morgon när jag är ledig. Vi ska bland annat gå på Armémuseet och om vi orkar även på Polismuseet. Däremellan blir det nog en lunch på Gyllene Måsen om han får bestämma. Ska bli SÅ mysigt!

När vi hade läst klart Bamse i Vilda Västern och han skulle sova så frågade han om inte jag kunde ligga kvar och gosa lite. Varför finns det inte fler killar som säger så? Och framför allt killar i min ålder då???

Sista arbetsdagen

Herregud vad skönt att vara ledig i morgon! Känns som om jag bara är sur och irriterad här på jobbet hela tiden. Och det är speciellt några personer som jag stör mig på och som jag bara inte tål att se ens utan att bli tvär och sur. Känns som om jag vill ta ett ordentligt tag om dem och skaka runt lite så att de får in lite av verkligheten i sina hjärnor. En del lever verkligen i sin egen lilla värld och allt kretsar om just dem. Och sånt blir jag så trött på! Hallå, vi är jobbar på ett och samma företag och ska sträva mot ett och samma mål. Hur svårt ska det då vara att samarbeta?


Söndagsfundering




Vinsugen så här på lillördagen

Vet inte varför men jag blev så rackarns sugen på rödvin. Fast jag skulle inte öppna en flaska själv hur sugen jag än är. Är som en spärr som säger nej. Kanske är det för att jag innerst inne vet att jag skulle vara ett sånt enkelt offer för alkoholens dövande verkan.

Och det där med beroende: jag kan nog säga att jag är rädd att jag skulle kunna åka dit på precis vad som helst som dövar. Kolla bara på det där med det okontrollerande ätandet som jag hållt på med periodvis under mitt vuxna liv och som jag alltid kommer att få kämpa emot. Det är svårt att förklara det där för någon som aldrig har känt känslan.

Jag kan nog förklara det som att jag hetsäter utan att kräkas efteråt. Får en känsla av välbefinnande som sprider sig i kroppen när jag svullat onyttigt (och nej, det är INTE morötter jag äter). Fast självklart känns det surt efteråt och jag kan gräma mig jättemycket över att jag inte har starkare karaktär när jag vet hur dåligt jag mår mentalt när jag är tjock. Fast just den biten har jag hävt till viss del i och med den gastric by-pass jag gjorde för snart tre år sedan. Återkommer om just den biten en annan dag. :-)


Tänkvärda ord



Massagefåtölj

Har varit och testat den nya massagefåtöljen de ställt hit på jobbet. Måste säga att det verkligen är en skön avkoppling! Speciellt som att samtidigt som man får massage lyssnar på en MP3-spelare med mental avslappning. Fram för fler såna här avbrott i den annars så enformiga arbetsdagen. Har redan bokat in mig även i morgon. :-)







Livstidsdömd?

Har suttit och kollat på "Veckans brott" där de intervjuade Leif Axmyr som är den livstidsdömde som har suttit inne längst. Visst, när han har suttit inne så många år kanske han har sonat sitt brott (bl.a. dubbelmord på permission) men samtidigt så anses han fortfarande för farlig för att släppas ut i samhället.

Jag tolkade intervjun som att det är HAN som är ett offer som inte får sitt straff tidsbestämt vilket jag tycker är jättebra! För vill vi verkligen ha personer som hela tiden begår nya brott samt anses ha hög risk för återfall ute i samhället? Nej, håll dem så långt ifrån oss vanliga som möjligt så att vi kan gå säkra. Det är väl just den säkerheten som mina skattepengar ska gå till? 

Dessvärre kan jag verkligen inte tycka synd om varken honom eller andra som sitter inne. De har det alldeles för bra bara vilket stör mig något så grymt. Och det där med att straffet är att de blir frihetsberövade och inte kan göra vad de vill skulle de ha tänkt på INNAN de begick brottet! Som ni märker blir jag lite upprörd över att ens tänka på det här daltandet!


Var tog kvällen vägen?

Hamnade i soffan förut framför Åsanisse-filmen. Den var verkligen långt under förväntan. Jag kan inte riktigt förstå hur så pass bra och kända skådisar kan ställa upp i en sån film. Undrar vilken målgrupp den vände sig till. Är det till barn? Nej, alldeles för mycket svordomar och vuxengrejer med. Till vuxna? Nja, väldigt låg nivå på skämten i så fall. Med andra ord lite svårt att avgöra alltså.

Så om ni ska se en ok film rekommenderas att se en annan...


Fel kompasskurs

Är lite så här jag känner faktiskt:

Och ändå gör jag det. Problemet är bara att jag är på fel kurs liksom. Började lite fel någon gång för drygt 10 år sedan och sedan har det blivit mer och mer. Just nu famlar jag mig igenom livet känns det som och har ingenting som får mig att stanna upp och ta tag i något. Springer med en ryslig fart för att slippa känna...

Oredigerade bilder

Har just lagt över de första bilderna från nya kameran. Verkligen kul att se vilken skillnad det är mot bilderna från den "gamla" pocketkameran. Men jag kommer fortfarande ha kvar den gamla trotjänaren eftersom det kanske inte alltid är praktiskt att ta med den ganska stora systemkameran.

Här följer några oredigerade bilder:

     

     

   

Har faktiskt tagit en del riktigt bra porträttbilder oxå men vill kolla med personerna ifråga först om det är ok att göra dem offentliga.

Kvällsföreläsning

Har i kväll varit på föreläsning med Mark Levengood. Måste säga att han är väldigt bra och sa många tankvärda saker om livet. Fast ibland kan jag känna att jag inte riktigt vet om det är så roligt det han säger eller om det är mer tragiskt. Blir nästan så att skrattet fastnar i halsen liksom. Och jag tror inte att han har haft det så lätt i livet alla gånger. Starkt att blottlägga sig på det sättet inför så många människor och samtidigt göra det på ett underhållande sätt. Helt klart lyssningsvärd föreläsning alltså.


Konstig dröm

Drömde i natt att jag sprang på E-Type i centrum. Han ville gå och fika men tyckte att det var så jobbigt när alla kände igen honom. Så vi gick runt där och letade efter ett folktomt ställe utan att hitta något. Under tiden försökte han hela tiden försynt ta min hand och pussa mig på kinden medan jag drog mig undan. Till slut gick vi in i en personalingång och hamnade i någon korridor där det fanns ett bord med två stolar. Efter lite lirkande gick jag med på hans försök till närmanden men gjorde klart för honom att jag minsann INTE var intresserad av honom för att han var känd och att jag minsann hade blivit tillsammans med en annan kille under en av hans konserter.

Skum dröm. Men jag antar att det är för att jag sett honom på tv i ”Så mycket bättre”. Tänk vad man påverkas av det man ser va?


Fars dag

Sådär ja, då var årets farsdagsfirande över. Det blev middag hos brorsan och jag hade inhandlat en ljudbok som present. Pappa har fått något fel på ögonen och ser just nu inte att läsa vilket han lider ganska mycket över. Då tänkte jag att det kunde vara smart att lyssna sig igenom en bok i stället.

Var även kul att träffa brorsönerna. Kom överrens med den ena om att han ska komma till mig på fredag då vi ska gå på armémuséet som han gärna vill göra. Så i morgon blir det till att ansöka om semester. Ska bli skönt med en extra dag.


Vinterfika med promenad

Hamnade på caféet Blå Lotus på Söder. Riktigt mysigt och framför allt väldigt prisvärt! Sjukt goda mackor... Satt där i ett par timmar innan vi fick för oss att vi skulle ta en promenad. Det var bara det att vi suttit inne och blivit så där härligt varma så det var ju apkallt att komma ut igen. Blev väl kanske ingen superduperlång promis om man säger så men tillräckligt för att få veckans dagsljus.


Nu är det dags att åka iväg på den farsdagsmiddag som jag bjöd in mig själv till. :-)

Begravningsmusik

Tycker den här är så otroligt fin... Tror att jag skulle vilja att den spelas på min begravning faktiskt. Kanske låter helskumt men jag tänker ganska ofta på hur jag skulle vilja ha det på min begravning och har ett "Vita arkivet" som jag fyller på och ändrar i. Så om jag skulle trilla av pinn i morgon skulle de runtomkring mig få det ganska enkelt med det praktiska.

I det dokumentet har jag skrivit vilka sånger jag vill ska spelas, att det ska vara piano i stället för orgel, vilka blommor det ska vara och vad jag vill bli ihågkommen för. Plus att det ska vara färgstark klädsel förstås. Ja, ja. Några små tankar så här en lördagsnatt i november. :-)



Nytt intresse

Nu har jag varit ute i skogen med min nya kamera. Oj, vad kul det är att fota! Det kommer bli mitt nya fritidsintresse känner jag. Ska visa bilderna lite senare så att jag kan få lite tips på vad jag ska tänka på. :-) Men nu ska jag iväg till några kompisar och fika. Häpp!

Behöver en boost

Varför kan jag inte sova längre på morgonen när jag verkligen får och behöver? Vaknade redan vid straxt före nio i morse och med tanke på att det blev sent igår så är det i minsta laget. Bytte plats till soffan och kommer inte upp härifrån nu. Gäspar och är trött som ett helt ålderdomsehem! Vad är det för fel på mig egentligen???
Känns som om jag skulle behäva en energiboost, var och hur hittar man en sån?


Carola på Tyrol

Alltså, Carola är verkligen bäst! Har varit och kollat på hennes krogshow på Tyrol, Gröna Lund i kväll och den var underbar! Hon vet verkligen hur man levererar. Blir alldeles varm inombords när jag hör och ser henne.
Har haft henne som största idol i nästan 29 år (sedan Främling 1983) och jag hoppas att hon håller på minst lika länge till!



Hemma och vänder

Kom alldeles nyss hem och ska straxt iväg igen. Ska nämligen först gå och käka på Zink och sedan gå och kolla på "CAROLA sjunger Elvis och Barbra" på Tyrol. Ska verkligen bli jättekul! Speciellt som en av tjejerna som ska med inte vet om att jag ska med så det kommer bli en stor överraskning i sig.


Havregrynsgröt och blodpudding

Så där ja. Nu har jag shoppat för flera månader framöver! Var inte så svårt att bränna åtta papp på ett par timmar. :-) Började med att gå och klippa mig+treatment spray= 390:-. Fortsatte till djuraffären och köpte kattmat+sand=1480:-. Men sen... Då äntligen åkte jag och inhandlade en digital systemkamera som jag varit SÅ sugen på sedan i våras. Alltså, kanske inte just den modellen men en kamera för att lära mig lite mer om fotografering.

Hittade ettt reklamblad på jobbet i dag från Media Markt. Tydligen så hade de kommit över ett parti med Canon EOS 500D. Och nybörjare som jag är så hade jag inte sådär superstora preferenser så en sån fick det bli. Sen skulle det ju till UV-filter, objekt 50mm f/1.8 II , minneskort samt väska. Så summa summarum blev det 6200:-. Men nu jäklar ska här tas bilder! Och det ska bli SÅ kul...

Men nu får det bli havregrynsgröt och blodpudding under lååång tid framöver. :-)


En blomma i afrikas öken

Började kolla på filmen "En blomma i afrikas öken" igår kväll men hann bara se halva filmen. Såg andra halvan i kväll när jag kom hem. Jag personligen tyckte att boken var jättebra men att filmen fokuserade lite för mycket på modellandet och inte på grundämnet med könsstympningen. Fast det är klart, kanske kan man inte chocka världen alltför mycket direkt med ett sånt här tungt ämne utan får gå lite varligt fram. Nu har hon i alla fall lyft frågan och den fortsätts förhoppningsvis att diskuteras och motarbetas. Är verkligen en fruktansvärd "tradition" och filmen bör ses som ett första diskussionsämne!

Bild och text från filmforalla.se:

En blomma i Afrikas öken (Desert flower)


Waris Diries, född 1965 i Somalia. Levde tillsammans med sin nomadfamilj på slätterna. Tills dagen efter hon blivit bortlovad som fru till en man som skulle kunna varit hennes farfar. Hon rymde hemifrån och tog sig sakta över öknen till Mogadishu, där hennes släktingar tog hand om henne.

Traditionsenligt så var de egentligen tvungna att återföra henne för att kunna genomföra giftemålet, men eftersom hon klarat sig själv, barfota, bara 13 år gammal genom den livsfarliga öknen utan mat och vatten så måste det varit Guds vilja att hon kommit så långt. Lösningen blev istället ett arbete som husa på den Somaliska ambassaden, i London.

Så från de tomma slätterna till det livfyllda London gick resan och Waris liv skulle inte bli något enklare bara för det. Desto mer hon lärde känna sig själv och sin kultur ställt emot ett västerländskt tänkande ju mer förstod hon att hon tillhörde en förtryckt del av det Somaliska samhället. Med en mycket stor portion tur lyckades hon ta sig från Somalia till ett hus i London. Där behandlades hon som en fånge och släpptes inte utan för dörrarna förrän ambassade stängde och hon då helt sonika lämnades åt sitt öde.

Utan att känna till språket, eller ha någonstans att gå så flyttade Waris ut på Londons gator och sov på toaletter och vid dörrposter, hon letade mat i soptunnor och pengar i telefonautomater. Fram tills den dag då hon träffade på den aspirerande balettdansösen Marilyn (Sally Hawkins) som förbarmade sig över Waris om än något motvilligt. Med sin spretiga personlighet lyckades hon tillsammans med Waris självinsikt och senare påbörjade utbildning i engelska att öppna den afrikanska blomma som skulle synas på billboards och i modetidningar världen över bara inom loppet av några år. Supermodellen och kvinnokämpen Waris Diries resa var genomförd – men hennes kamp mot det onda som hade drabbat henne och så många andra var bara i sin linda.


Torsdagens bravader del 1.

Har haft en sån där rörig dag som har gått jättesnabbt fram till nu. Först möte med oss som är redaktörer för intranätet. Därefter direkt iväg på enhetsmöte fram till lunch och sen har jag bara tagit hand om alla grejer som låg och väntade sedan förmiddagen. Det där är ju den stora nackdelen med möten: att allt sen ligger och väntar.

Nu sitter jag bara och längtar efter att gå härifrån då jag har bestämt mig för en systemkamera jag sett annons på. Så OM den finns kvar så blir jag en kamera rikare i eftermiddag (tänkte gå typ vid halv fyra från jobbet). *hoppas, hoppas*


Mumsig tacopaj

Har roat mig med att laga några matlådor i kväll. Hittade ett recept på en tacopaj för ett par år sedan som jag sedan har modifierat lite och numera gör med ojämna mellanrum. Jag brukar göra i en rund pajform och använder då typ:

Pajdeg på margarin, mjöl (gärna blanda ut med lite graham för att få lite fibrer) och lite, lite vatten för att binda ihop den. Förgrädda i ugn.

Stek ca 400 g nöt- eller köttfärs. Tillsätt en "kartong" med tomatkross (ICA:s eco kan rekommenderas) samt en påse tacokrydda. Fyll pajskalet med detta när det är färdiggräddat.

Blanda en liten burk lättcreme fraische med vitlök efter tycke och smak och bred över köttfärsröran.

Skiva en rödlök och två tomater och lägg ovanpå. Strö över riven ost och grädda.

Plättlätt och jättegod!

Tacopaj


Originalreceptet: http://www.tasteline.com/Recept/Tacopaj_i_Langpanna

Vad ska vara offentligt?

Ja, det kan man verkligen fråga sig i dagens informationssamhälle. Jag kan känna själv att jag är informationsberoende och har svårt att vara utan telefon och dator. Kräver liksom ett par dagars jobbig avvänjning. Och varför har man det här beroendet för? Är det jag själv eller marknaden som har skapat det? Och varför har jag egentligen ett behov av att visa världen vad jag gör eller läsa om vad alla andra gör hela tiden? Tycker nog att det är en ganska skrämmande utveckling... Hur klarade man sig förr i tiden egentligen???


Vad är det för smörja?

Hamnade framför "Svagaste länken" på tv. Alltså, får de verkligen göra vilka skitprogram som helst idag? Trodde nog mer om Kajsa Ingemarsson än så. Suck...


Som det kan kännas ibland

Den här lilla skylten låg hos vår VD. Undrar just om det är fler än jag som blir frustrerade iblan. :-)


Dejt med nya människor

Var iväg på en aw på Bishops Arms med några från mitt nya hemvärnskompani. Det var verkligen jättekul! Även fast det var en som var så tradig så att klockorna stannade. Hur mycket kan man gilla att höra sin egen röst egentligen? Ja, ja. De andra var väldigt lättsamma och jag kände mig verkligen välkommen till dem. Ser fram emot när verksamheten sätter fart efter jul.


Smörgåstårta och AW

Har haft 60-årsfirande av kollega här på jobbet med världens godaste smörgåstårta. Visste ni förresten att smörgåstårtan är en "uppfinning" från ett kondis i Östersund?

Straxt blir det en enklare aw på Bishorps Arms med några från mitt nya kompani. Är faktiskt lite pirrig i magen över detta.

Kolla här hur himlen nästan ser ut utanför fönstret, svårt att fånga de rätta färgerna dessvärre.


Morgonens ord

Kan man dunka in detta i Poe:s huvud måntro?


Väl använda timmar

Lämnade skrivbordet på jobbet vid straxt efter fem och gick iväg på världens svettigaste spinningpass. Det var nästan så att jag ramlade av cykeln när timmen var över och det var dags för lite stretching.

Hem, äta lite och sen börja rensa svamp. Har rensat och förvällt tre överfyllda plåtar med svart trumpetsvamp och höstkantareller. Så just nu känns det som om jag aldrig mer i hela mitt liv ska ens plocka en svamp. Fast jag vet att jag inte kan hålla mig. :-)
Har även hunnit med att förbereda fyllningen till tacopajen jag ska göra i morgon. Men nu är det dags att gå och sussa så att jag orkar med att vara någorlunda trevlig i morgon vilket är svårt nog ibland även om man är pigg.


Så sant, så sant...


Hur ska detta gå?

Sitter här och försöker mobilisera kraft till att gå på kvällens spinningpass. Det tar emot som 17! Speciellt som jag vet att jag har flera timmars svamprensande när jag kommer hem sen. Fast de säger ju (de som vet) att man ska bli pigg av träning. Är det verkligen sant eller bara ett sätt för dem själva att peppa sig? Jag har då ALDRIG någonsin varit med om att bli pigg av det...


Helt klart förvirrad

Förstår inte vad som har hänt med mitt hjärnkontor. Kommer inte ihåg någonting längre utan att skriva upp och är konstant ofokuserad på det jag pysslar med. Lite läskigt är det när jag kör bil och helt plötsligt har kört flera mil utan att reflektera. Eller som häromdagen när jag stannar för rött ljus men av någon oförklarlig anledning kör iväg trots att det inte slagit om till grönt. Vad är det som händer???


Stavgång och söndagsstek

Har haft en ganska skön eftermiddag måste jag säga. Först var jag ute och stavgick i rask takt i nästan 1 1/2 timme i skogen som luktade höst och var så där underbar som man bara vill ha den.

Hem och rensade och förvällde en del svamp vilket gjorde att antagligen hela porten luktade så där ljuvligt. Därefter hem till mamma för att äta söndagsstek och hasselbackspotatis tillsammans med brorsan och hans familj.

På vägen hem åkte jag förbi mormor och morfars grav för att se efter om ljusen vi tände i fredags fortfarande brann vilket de gjorde. Var så himlans rofyllt att strosa runt där och titta på ljusen. Är en speciell känsla måste jag säga.


Jag är gud!

Hamnade visst framför reprisen på "Så mycket bättre" från igår. Jag har under årens lopp lyssnat en del på Eva Dahlgren och tänkte att "herregud, de kommer förstöra hennes låtar" men jäklar vad jag hade fel! E-type gjorde en sån himla grym version av "Jag är gud". Kolla och njut:


Tant-test

 

Började min morgon med att göra "Tant-testet" på tantvarning.se. Och svaret är väl inte helt oväntat:

Hurra, du är definitivt en TANT!

Transformeringen är fullbordad. Prinsessan har förvandlats till drottning, en mogen frukt, en erfaren fullblodskvinna som vet var skåpet ska stå. Bejaka tanten i dig. Starta en bokcirkel, börja med kundaliniyoga eller tantrasex, koka äpplemos eller skriv en insändare. Nu kan du göra vad sjutton som helst!


Skogspromenad minus promenad=strömmingssjukan




Fick ju för mig i förmiddags att jag skulle gå ut i skogen i dag för att skingra tankarna lite. Hade med en påse utifall att jag skulle hitta något och det kan man väl lugnt säga att jag gjorde. Var helt sjukt mycket höstkantareller och svart trumpetsvamp. Och jag blev som besatt och kunde inte sluta plocka. Fick tom gå tillbaka till bilen och tömma och hämta fler påsar... Är som när man fiskar strömming: man ska bara göra en gång till och kan inte sluta så länge det finns. Man har inte en tanke på att allt ska rensas sen. :-)

Allt som allt blev det två fulla papperskassar och tre plastpåsar. Så jag lär nog ha att göra ett par dagar framöver med rensning och förvällning. Som tur är så har mamma hjälpt mig i kväll och fixa en hel del vilket känns skönt.

 



Observera att de där tre plåtarna med svamp bara är en liten, liten del av allt som plockades. Nu ska jag gå och drömma om skogspromenaden som inte blev någon promenad eftersom att jag bara behövde gå några hundra meter...


Skogslängtan

Vaknade upp lite piggare än vad jag var igår och har en sån himla längtan efter att gå ut i skogen. Så det får nog bli dagens lilla projekt. Känns som om det kan vara ett bra sätt att rensa huvudet lite.


*gäääsp*

Efter ytterligare en tuff vecka och eftersom jag inte har något roligare för mig i min ensamhet så tror jag faktiskt att det får bli sängen redan nu. Visst är det underbart med fredagar men samtidigt är det ganska tufft att sitta ensam när alla andra har fredagsmys. :-(


Kyrkogård och biltvätt.

Har faktiskt hunnit med både det ena och det andra under eftermiddagen eftersom jag slutade redan vid straxt efter halv ett. Började med att köra lite fel när jag skulle ut ur stan så jag hamnade mitt inne i röran i city. Men det är bara att ta det lugnt och kommer man fel får man vända och köra tillbaka.
Var in en sväng i Kista galleria men tröttnade ganska snabbt eftersom det var HUUUR mycket folk som helst! Åkte vidare först till mormor/morfars grav med dekoration+ljus och därefter till farmor/farfars. Tänkte att det var lika bra att göra det redan idag eftersom det är jörigt med p-plats sen resten av helgen.

På vägen hem så slog det mig att det är hela tre månader sen jag tvättade "det spanska vilddjuret" så det fick bli en sån där riktig lyxtvätt. Känns bra att göra ibland så att det blir lite extra skydd så här innan vintern. Hann även in på Mekonomen och inhandla en spade att ha i bilen om man skulle bli insnöad. Så nu kan gott snön få komma!




Pep talk

Kände att situationen här på jobbet börjar bli lite ohållbar och jag bokade in ett litet kort möte med en av mellancheferna då jag kände att jag behövde lite pep talk för att orka stå ut. Så nu känns det i alla fall LITE bättre för tillfället...


Födelsedagskalas

Tänk att min lilla katt Finduz fyller hela 12 år i dag. Helt otroligt att han har blivit så gammal med tanke på hans start. Han flyttade till en familj där man inte riktigt förstod att en kattunge behöver sova och leker med klorna så de lämnade tillbaka honom. Men när han kom tillbaka så blev han så klart utstött av de andra. Så när han kom till mig var han kraftigt undernärd och jag fick åka till veterinären med honom för att få näringsdropp.
Det var väl det som gjorde att han sedan alltid har hetsätit. Han lägger sig vid matskålen och äter tills det är slut. Så numera är han stor som en tunna och får gå på bantningskur emellanåt...

Nu har vi haft födelsedagskalas med extra fin kattmat och leksaksråtta. :-)


Tant?

Jag erkänner: om det är så här att vara tant så gillar jag det! Gillar att sticka, gillar tantklänningar, gillar att brodera osv. Men det är skönt att äntligen ha hittat sin stil vid den här åldern. :-)


Utsläppt från rättspsyk

Eftermiddagens aktivitet med jobbet har innehållit ett studiebesök på det nya rättspsyk i Huddinge som håller på att byggas. Det var verkligen jätteintressant att se och höra hur de tänker. Stackars människor som sitter där! För de är ju faktiskt sjuka. En del har tydligen suttit på "gamla" rättspsyk i drygt 30 år! Alltså, det är VÄLDIGT lång tid... Men även om det var en väldigt ny och fräsch och genomtänkt byggnad så betackar jag mig faktiskt för att komma dit igen. För tro mig, dit vill man inte...


Körig dag

Hur mycket känslor kan en dag innehålla egentligen? Har varit en tung dag rent mentalt men jag tröstar mig med att när jag vaknar i morgon bitti är det en ny dag.

Först var det tjafs på jobbet och sen nu i kväll har jag varit och sagt upp mig från mitt hemvärnskompani till fördel för ett annat. Och det blev som jag trodde där: de blev jättebesvikna på mitt beslut. När jag släppte bomben blev det helt knäpptyst och man hade kunnat höra en knappnål falla. Men nu är det gjort i alla fall och framtiden får utvisa om det var rätt beslut eller inte.


Mumsig lunch i höstmörkret

Passade verkligen superduperbra att träffa en f.d. kollega just i dag över en lunch på mitt nya favvisställe ”Empati” på Medis. Kände att jag höll på att bryta ihop här på jobbet i förmiddags av frustration över alla gnällspikar. OK, nu gnäller även jag men ibland ser jag liksom inte någon ände på det hela. Det är allt från att pappershanddukshållarna på toaletterna är för mycket påfyllda till att företagsinformationen som vi har en gång i månaden är inbokad så ”tidigt” som halv nio på morgonen till att deras telefoner inte synkar som de ska till att vilka vi ska skicka ut julgodis till osv. Ja, ni förstår vilken nivå det är på det hela va? I förmiddags var jag inte många sekunder ifrån att bara resa mig upp och skrika att de skulle skärpa till sig.

Men sen kom den där välbehövliga lunchen och jag kunde prata om lite annat och glömma bort irritationen. Så nu sitter jag här med lurarna i öronen i min egna lilla värld och håller på med såna där ”dum-arbetsuppgifter” som måste göras ibland. Men det är helt ok att göra just nu…


Nervös i magen

Är allt bra nervös inför kvällen när jag ska ”säga upp” mig från mitt hemvärnskompani för att gå över till ett annat. Jag är fast i mitt beslut men vet att de kommer att bli SÅ besvikna på mitt beslut. Men jag känner att jag måste få någon sorts förändring och utveckling för att fortsätta tycka att det är roligt. Och nu i och med bytet kommer jag att få en roll mer närmare de stridande plutonerna. Sen är det ju ett stort plus i kanten att det är ett specialförband som verkar över hela Mellansverige.

Det som känns jobbigt just nu är ju det där att de kommer att bli besvikna på mig. Och jag vet att de kommer att försöka dölja det bäst det går men att det kommer lysa igenom väldigt tydligt. Jag har svårt att vara konstruktiv i den här frågan eftersom de har blivit mina kompisar efter så här pass många år tillsammans. Plus att jag vet hur svårt det är att hitta nya stabsassistenter och att det blir ännu svårare att hitta en ställföreträdande gruppchef… Ja, ja. Måste försöka fokusera på andra saker nu och inte tänka på det. Kanske oroar jag mig i onödan? Kanske har jag bara för höga tankar om mig själv?


Världens sämsta låt?

Fast även om den är så dålig så kan jag inte låta bli att gå och nynna på den. Speciellt som jag blev påmind om den på tv i kväll. Herregud, jag måste genast lyssna på något annat så att den försvinner ur huvudet tills i morgon...


Dagens goda gärning

Gjorde en god gärning i dag på lunchen som jag fortfarande blir lite varm av att tänka på. När jag var på väg för att käka lunch stod det en hemlös och sålde "Situation Stockholm". Jag sa till min kollega att om han står kvar där när vi går tillbaka så ska jag köpa en tidning. Mycket riktigt så stod han kvar. Fick lite dåligt samvete då det var ganska blåsigt ute och vi hade suttit inne och ätit en maffig lunch. Så jag köpte min tidning+gav honom lite rikskuponger så att även han skulle kunna gå och käka något. Visst, det var inte mycket men killen blev så glad att han gav mig en kram! Sånt värmer verkligen... Så lite för mig och så mycket för honom... Ska nog gå förbi och ge honom några kuponger lite då och då bara för att se någon så genuint glad! :-)


Miffo

Åh, den filmen är så himla bra! Besannar fördomarna vi bär på alla lite till mans. Och jag är rädd för att jag är lite så själv faktiskt. Kanske dömer ut folk för att de inte riktigt passar in i mallen över hur man "ska" vara. Jag försöker verkligen övervinna detta men ibland är det svårt...
Sen är ju slutet på filmen helt underbar, när han ligger där helt blåslagen och hon kysser honom (trots att han precis har sagt att hon klär sig som en polsk hora) och i bakrunden spelas "It´s a heartache". Det är SÅ romantiskt!


RSS 2.0/>