Utmana livet!


Barn till varje pris?

Ja, det kan man ju fråga sig. Men jag kan säga som så att det är jäkligt lätt att döma och ha åsikter så länge man inte är i sitsen att längtan sliter och drar i en utan att man kan göra något åt barnlösheten. När man väl är där upptar det så mycket av ens tankar och leverne att det skär i hjärtat emellanåt.

När jag var yngre trodde jag väl aldrig att jag skulle hamna i den här situationen. Levde livet och tyckte väl att det var trist att vara singel men dejtade friskt både via nätet och krogen så det glömdes snart bort. Det är först nu på senare år som jag har förstått att jag kanske faktiskt kommer att förbli ensam utan familj. OCh DEN insikten är jobbig att leva med kan jag säga! Fast jag tror ändå att jag har lättare att acceptera att jag är singel än att jag är barnlös.

För några år sedan diskueterade jag och ett bögpar om vi skulle göra slag i saken och försöka tillsammans. Där var det jag som drog öronen åt mig lite då jag var rädd att jag skulle bli utanför då de är två och jag är ensam. Sen blev det en praktisk fråga också då vi för alltid skulle behöva bo i närheten av varandra och komma överrens. Och personligen tror jag att om det är svårt att komma överrens med ett ex om vårdnad osv så är det ännu svårare med ett bögpar (dramaqueens och bitchiga). Så de tankarna la jag ner ganska snabbt.

Efter det kom tanken upp att åka ner till Danmark för insemination. Där kom jag långt i tankarna och sparade pengar som en galning. Är ju trots så att vid min ålder, 38, så tar det i snitt drygt 7 försök innan det lyckas. Men så träffade jag ju Poe och alla de tankarna lades åt sidan. När jag sedan blev dumpad här på försommaren så kom de tankarna upp igen och jag har kommit ännu längre i processen. Det jag hade kvar att tänka på och bearbeta rent mentalt var bland annat frågorna om:
1. det ska vara möjligt för barnet att vid 18 års ålder ha möjlighet att få namnet på donatoren.
2. hur man svarar på alla frågor som kommer från omvärlden när man är ensamstående
3. om jag skulle spara sperma i deras bank till ev syskon.

Nu har jag tänkt igenom dessa frågor och sparat tillräckligt med pengar så egentligen är det bara att köra. Måste bara ta mod till mig för det kommer inte bli helt enkelt rent mentalt. Bara det där att åka ner ensam till Köpenhamn och göra själva ingreppet kommer ju antagligen att bli jättejobbigt! Sen all väntan ska vi inte ens prata om... Och allt detta ska jag gå igenom själv. Men innerst inne så vet jag att jag klarar av det! Både mentalt och ekonomiskt. Det allra, allra jobbigaste är ju om det inte blir något...


Asbest och PBC

Eftermiddagen har gått åt till en miljöutbildning. Var väl inte sådär superpositiv till den innan då jag tyckte att det var något som de där "miljömupparna" på jobbet kunde ägna sig åt. Men den var verkligen jätteintressant och jag har helt ändrat inställning till vad min egen lilla uppoffring kan göra i det stora hela!
Bland annat gjorde de jämförelsen att ta en två-takts utombordare på fisketuren en sommarkväll eller att ta roddbåten och helt sonika hälla ut någon liter blandad olja. Det senare skulle man ju aldrig göra men ta båten gör man utan att blinka. Vad är skillnaden rent moraliskt egentligen?


Upprörd på 3

Jag fick ju en ny telefon förrförra veckan när jag var och gjorde om hela telefonibiten. Och självklart trodde jag ju att det var samma bindningstid på telefonen och på abonnemanget. Men icke! Det visade sig att de helt glatt gjort om abonnemanget som gått ut men inte kan låsa upp själva telefonen. Jag vill ju ha den gamla telefonen med ett Teliakontantkort då jag ute där 3 inte har någon täckning. Sånt där gör mig SÅ irriterad! Är de inte rädda om sitt rykte? Jag menar, de har ju inte den minsta aning om vad jag har för yrkesroll. Kanske sitter jag som beslutsfattare för telefonin på koncernnivå?

Sen är det ju det där med miljöaspekten också. Nu kommer jag att gå och köpa en annan telefon och förpassa den här till byrålådan. De säger ju tom så här själva på sin hemsida: ”I miljöarbetet på 3 strävar vi efter att vara en del i skapandet av ett hållbart samhälle. Vi arbetar för att minska vår miljöpåverkan så långt det är tekniskt möjligt och ekonomiskt motiverat."

Nej, det här går bort!


Reklam som besannar fördomarna

Just nu är hatreklamen nummer ETT på TV den som går för färgen "Lady Sensitive" som tillverkas av Jotun. Den besannar verkligen de gamla fördomarna. En kvinna som ska måla väggen, allt är så där ljust och perfekt och till råga på allt så är det pastellfärger! Alltså, det är år 2011. Ska vi verkligen behöva se såna förnedrande reklamfilmer då??? Gnisslar tänder bara jag tänker på det...
Kulen höstdag

Nu är sommaren definitivt över och vintern kan få börja smyga sig på. Jag har nämligen tagit bort sommaren från balkongen och burit ner i källaren. Är lite vemodigt på något sätt. Känns liksom inte som om det är så jättelänge sedan jag gjorde vårfint där ute.


Efter kånkandet blev det en promis ute i diset i skogen. Vi har så himla fina grönområden här precis bakom huset så jag tog med mig stavarna ut på en dryg timmes snabb promenad. Underbart med höstlukten och alla löv som har fallit.


Glömde bort tiden

Vaknade vid halv tio här på morgonkvisten och gick upp och fixade frukost. När jag satte mig med den i soffan och slog på tv:n så jag ju att klockan bara var straxt före nio. Jag hade alltså glömt bort att ställa om klockan. Men då kan man nästan få gå och lägga sig någon timme till va? Tror faktiskt att jag gör så. :-)
Snygg maskerad?

Har varit på kombinerad maskerad/födelsedagsfest. Jag själv skulle benämna den som mycket trevlig men jag har blivit tillsagd på skarpen av lillebror att inte använda ordet "trevlig" då det låter så gammalt. Så jag får väl säga att festen var skitkul. Och jag kommer att vara SÅ bakis i morgon då det bjöds på både bål, vin, tequila, lakritsshots och aveq. Herregud säger jag bara. Är ju inte van vid sånt numera... Ska bli skönt att sova en timme extra i natt...


Wonderful weather

Vaknade upp relativt utvilad efter drygt tio timmars sömn. Det känns som att det var precis det som min kropp behövde. Och som bonus på det skiner solen ute, underbart!


Bild från barometern.se


Boktips #7: Uppdrag : skyddsängel

Gillar verkligen böcker av författaren Arto Paasilinna. Han har en underfundig humor som gör att jag kommer på mig själv att sitta och fnissa när jag läser hans böcker. Och den här boken var inget undantag.
Hans böcker är lättlästa, lagom tjocka och skrivna i någon sorts roande sagoform. Kan verkligen rekommendera böcker av den här författaren om ni vill skratta lite.

Text och bild från bokus.se:

En solig majdag samlas femhundra änglar i Kerimäki kyrka för att gå den årliga grundkursen i skyddsänglaskap. En av kursdeltagarna är den vid 82 års ålder framlidne lektorn i religionskunskap, Sulo Auvinen. Som människa var han lite av den klantiga typen som ofta hamnade i besvärliga situationer. Som ängel är han en ståtlig uppenbarelse: vingbredden är hela elva meter! Dessvärre tycks klantigheten ha följt med honom in i änglalivet, så när Sulo ska få det första uppdraget bestäms att han ska få en lättbeskyddad person på sin lott. Valet faller på Aaro Koronen, en nybliven kaféägare i Helsingfors.

Men redan innan det första uppdraget ens hunnit börja lyckas han på vägen dit trassla in sig i en kraftledning. Högspänningsvajrarna blixtrar och vingarna börjar ryka. Lite senare än beräknat anländer han så till Helsingfors, redo för sitt första uppdrag. Aaro Korhonen är lyckligt ovetande om att han har en klåpare till skyddsängel som vakar över honom. Sulo vill ju såväl men så blir det så fel ...

Uppdrag : skyddsängel (pocket)


The original computer
Oanvända kläder i drivor

Ska på maskis i morgon (tror jag, om jag orkar) när jag letade efter grejerna i garderoben så hittade jag en hel del oanvända kläder där tom lapparna satt kvar. Känns verkligen heeelt sjukt! Alltså, tänk vad pengar det ligger där. Och antagligen kommer jag aldrig ens att använda en del av dem utan de kommer gå direkt till klädinsamlingen...


Eftermiddagstårta

Har haft födelsedagsfirande av en nybliven 40-åring här på jobbet. Det bjöds på Fransk Chokladtårta som riktigt smälte i munnen. Fast det räckte med en liten bit. Sen stillades sötbegäret för flera dagar framöver tror jag.

Snart är det dags för AW här med kollegorna. Känner inte det minsta för det efter den här veckan så jag tror att jag i stället åker hem till katterna, stickningen och ett glas vin i soffan.Citat från brorsonen

Han brukar nästan alltid säga detta när han går och lägger sig: "Nu ska jag sova och när jag vaknar är det en ny dag". Så jag ska ha det i åtanke nu när jag hoppar ner i snarklådan under duntäcket. Bara att lämna dagen bakom sig och se fram emot den nya med positiv inställning.

Så god natt gott folk!


Morgonkaffe med sällskapSvårt beslut taget

Eller svårt och svårt kanske det inte var. Mer jobbigt... Har bestämt mig för att byta Hemvärnskompani så nu har jag kallat till ett möte nästa onsdag med stabsgruppchef, stab- & trosschef, kompanichef samt stf kompanichef. Kommer då att "säga upp" mig därifrån. Och det som är jobbigt i det hela är vetskapen om att de kommer att bli SÅ besvikna på mig! Kommer må riiiktigt dåligt när jag ska berätta det här för dem. Det jag försöker trösta mig med är att de förhoppningsvis tycker att det är bättre att jag testar ett annat kompani än att jag slutar helt...

Nu kommer jag i stället att tillhöra ett specialkompani som bara finns på fyra ställen i landet. Det är ett helt nytt kompani som inte ens är fullt bemannat ännu. Detta betyder också att det finns pengar för utbildning och att det kommer att satsas ordentligt på oss. Kommer att blir riktigt bra tror jag och passar antagligen mig ganska bra då det är ett insatskompani som kommer få mycket övningstid för att arbeta ihop de interna arbetsformerna. Ser fram emot när övergången är färdig och jag kan lämna det gamla bakom mig och fortsätta med full fart framåt.
Låt mig vara!

Det är den känslan jag gått runt och haft hela dagen. Vill och orkar inte vara social med kollegorna utan drar mig undan lite. Orkar inte lyssna på deras spekulationer/skitsnack om chefen nu när han har valt att sluta.
Känner mig ganska åsidosatt och ensam då de andra direktrapporterande till honom har en grupp att ty sig till medan jag står helt själv. Ingen liksom pratar med mig och berättar något vilket känns trist och jobbigt.


Sen är det ju den där grejen med Poe. Blir ledsen när han är i stan men inte verkar vara intresserad av att ses. Men varför kan han inte bara säga det rätt ut i stället för att bara komma med en massa dåliga undanflykter? Vad är det som är så jäkla svårt??? Visst, det är slut mellan oss och han har definitivt inga mötestvång med mig men jag tycker i alla fall att det skönt att skratta med honom och bara släppa alla de vanliga maskerna.

Webbsida+stickning

Av någon konstig anledning har jag blivit redaktör för mitt hemvärnskompanis webbsida. Antagligen var det för att jag visade framfötterna och kom med några förbättringsförslag hur man ska använda sidan mer för rekrytering av ny personal. Så nu har jag fått sitta hemma på kammaren och lära mig hur man gör såna där saker på egen hand. Men i kväll träffade jag en annan på kompaniet och bollade några saker.

När jag kom hem kände jag att huvudet behövde rensas lite så jag har suttit här hemma i soffan och stickat på ytterligare ett par ärmmuddar med pärlor.

Skulle egentligen behöva sova men jag tror att huvudet är alldeles för speedat för att kunna slappna av. Till råga på allt så är Poe kvar här i stan och jobbar. Och det är väl kanske största anledningen till att jag grubblar. Pratade med honom i kväll men då "orkade" han inte träffas och skulle åka till hotellet och sova. Så nu sitter jag här med honom bara några kilometer härifrån och kan inte göra något... Känns jobbigt att han ger mig så dubbla budskap hela tiden. Eller kan det vara som så att jag väljer att tolka hans kommunikation på ett visst sätt som jag vill ha sanningen???

Då är det officiellt

Nu under avdelningsmötet här på förmiddagen gjorde chefen officiellt att han slutar som avdelningschef. Han var kort och koncis i informationen och inbjöd inte till någon offentlig frågestund utan hänvisade till att var och en fick komma direkt till honom om de hade frågor om hans beslut.

Jag fick några minuter med honom i efterhand och då sa han att det kändes ganska befriande. Det han var lite orolig över är att det ska spridas en massa spekulationer om att han har fått sparken trots att han faktiskt har sagt upp sig själv.

Personligen tycker jag att den här situationen känns ganska jobbig. Jag har ju jobbat väldigt bra ihop med honom och har största förtroendet för honom som chef. Det är väl kanske det som har gjort att jag har hamnat lite utanför gruppen rent socialt, att jag har varit lojal och sagt emot när de pratat skit. Som det känns nu undrar jag inombords hur länge jag ska orka med det här stället. Är väääldigt tungt rent socialt sett. Försöker och försöker men det känns som om jag stångas med en vägg. Ja, ja. Nu får jag ta en dag i taget…


Dags att komma till ro?

Kan det vara dags att komma till ro och försöka sig på att gå och lägga sig och sova? Har verkligen kommit in en ond cirkel med sömnen: kommer inte i säng på kvällen, ligger och snurrar i sängen och är sen ett vrak på morgonen och hela dagen på jobbet. Kollegorna måste verkligen tro att jag har råkat ut för gäspsjukan!


Kurs i svengelska


1. Do you shark?

Hajar du?

2. No but hallo, I feel again you!

Nej men hejsan, jag känner igen dig!

3. Oops, my heavy coin!

Oj, min tunga slant!

4. Would you have coffee on the food?

Vill du ha kaffe på maten?

5. How plenty is the bell?

Hur mycket är klockan?

6. Are you pig and cry today?

Är du pigg och kry idag?

7. Shoot around yourself!

Sköt om dig!

8. Look you not if!

Se dig inte om!

9. Is it overheadtaken possible?

Är det överhuvudtaget möjligt?

10. I have never heard on husband!

Jag har aldrig hört på maken!

11. How stands it to? It's banging and walking!

Hur står det till? Det knallar och går!

12. Listen to the pink-yard-radio!

Lyssna på skärgårdsradion!

13. To jump into a crazy barrel.

Att hoppa i galen tunna

14. Where took the road the road?

Vart tog vägen vägen?

15. We are out on a field and field!

Vi är ute på en åker och åker!

16. Beat yourself down!

Slå dig ned!

17. I give seventeen in that!

Det ger jag sjutton i!

18. How much am I guilty?

Hur mycket är jag skyldig?

19. Take yourself in the fire!

Ta dig i brasan!

20. How's the lay?

Hur är läget?


11 saker om dig

Jag vet 11 saker om dig:

1) Du läser detta
2) Du är en människa
3) Du kan inte säga "P" utan att dela på läpparna
4) Du provade just
Tryck Visa mer
.....................  6) Du tryckte på "Visa mer"
7) Du ler för dig själv
8) Du fortsätter att le och hoppade över nr 5
9) Du kollade om det fanns ett nr 5
10) Du ler för att du vet att hela världen gör det
11) Du kommer att sätta det här på din logg för att plåga andra. ;-)

Ansiktsbehandling med ultraljud

Ja, det där var en "upplevelse". Gjorde inte ont eller så utan det var mer att det sprakade lite när hon förde spateln över huden. Men nu är hela ansiktet lent som en barnrumpa. :-)

"Ultraljudsbehandling utförs bland annat för att hjälpa klienterna att återskapa en ny frisk hud.

Genom att använda ett antal speciellt anpassade preparat stimuleras en riklig nybildning av celler i hudens så kallade basalskikt. Behandlingen har även som mål att skydda den nybildade huden från de faktorer som gjorde att den tidigare åldrades eller skadades."


Tänkvärda ord så här en tisdag


Sömnlös natt

Poe kom först straxt innan midnatt så redan då var jag jättetrött. Vi satt uppe och pratade ett tag och trots att jag var så trött så ville jag inte gå och lägga mig utan dra ut på samtalet och skratten in i det längsta. Bäddade upp till honom på soffan och gick och la mig inne i sovrummet. Men inte kunde jag somna inte! Bara vetskapen om att han låg bara några meter ifrån och ändå var så långt bort gjorde mig klarvaken. Så jag tänkte: ”det får bära eller brista” och gick ut och petade på honom och sa att han fick ta med sig täcket och komma och lägga sig bredvid mig i stället. Där kunde han ju ha gjort ett aktivt val och sagt nej men det gjorde han inte. Han följde lydigt med och somnade liggande tätt intill mig. Fast jag kunde ändå inte somna när jag låg där. Ville ju egentligen bara pussa och krama på honom men var ståndaktig och rörde faktiskt inte ett finger. Men detta gjorde ju då att jag bara har sovit ett par-tre timmar i natt.

Nu jobbar han här i stan i dag och antagligen halva natten innan han skulle åka till ett hotell och sova. Ville inte vara för på där och tjata på honom om att jag ville att han skulle komma till mig i stället. Känner mig jättefrustrerad över situationen och nu är jag ännu mer förvirrad över vad jag egentligen har för känslor… *suck*


Klar med snabbröjning

Herregud vad det blev fart på mig förut i kväll när det visade sig att jag får besök. Var bara tvungen att dammsuga och röja undan det värsta. Så nu vågar man inte öppna garderoberna. Risken är stor att man blir anfallen. :-) Ja, ja. Det får bli ett senare problem att lösa. Men jag lovar härmed mig själv att gå igenom och rensa samtliga garderober i lägenheten innan jul även fast jag lever efter devisen:


Sjuk situation

Ringde till Poe då det var ganska länge sedan vi pratades vid. Och vad händer? Jo, han är på väg hit till Stockholm för att jobba! Det visade sig att det var körigt med hotellrum här i stan pga en läkarmässa så han skulle bo i Uppsala. Snäll som jag är så erbjöd jag min soffa. Så nu är han på väg hit! Oj, oj, oj vad min mage började bubbla. Vet inte riktigt hur jag ska hantera detta inombords. Å ena sidan har jag ju fortfarande känslor för pågen. Men å andra sidan så vet jag ju innerst inne att jag ska hålla mig på behörigt avstånd för att inte bli ledsen...

Måste nu gå och dammsuga och fixa hemmet lite innan han kommer.


Dimmig måndag

I dag var första morgonen jag vaknade och det var mer eller mindre mörkt ute. Fast å andra sidan låg dimman som ett tungt lock över staden och gjorde sitt till för att gömma ljuset. Och det känns som om det fortfarande inte har blivit riktigt ljust ännu trots att det är lunchtid. Hoppas på mer sol i morgon i stället.


Största idolen

Min största idol sedan 28 år tillbaka är Carola. Kommer till och med ihåg känslan när hon vann den svenska finalen med Främling. Var så himla lycklig att jag nästa grät!


Trots att jag inte alltid kan säga att jag gillar hennes uttalanden eller perioden när hon var med i Livets Ord så håller jag fast vid henne. Gillar hennes musik och hon har ju en pipa som inte går av för hackor.
När hon firade 20-årsjubileum med konsert på Cirkus så var jag självklart där. Då var det också några gånger som jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka.


Om några veckor ska jag gå och kolla på henne igeni Elvis, Barbra & Jag på Tyrol. Ska bli jättekul och hon gör många av låtarna riktigt bra. 

 

 

 

 


Jag räcker inte riktigt till för livet

Var tar tiden vägen egentligen? Jag vet att vi alla har lika mycket tid att spendera, men det känns verkligen som om jag inte hitter med någonting alls medan andra lever ett ganska lugnt liv. Känns som om jag springer och springer men aldrig når ända fram. Är det verkligen så här stressat livet ska vara eller är det jag själv som har skapat stressen?

Ok, jag vet att jag är ganska rastlös som person och har lite svårt att bara vara hemma och ta det lugnt utan att ha något inplanerat. Antagligen är det mycket för att jag sörjer att jag är singel utan egen familj och helst vill slippa hemma och tänka på det men det kunde ju vara skönt att ta kroppens varningssignaler på allvar innan det har gått för långt.

Det där med singelfrågan ska jag utveckla en annan dag när jag har orken att tänka på det...


Dags för byte

Dagen som jag gruvat mig för har nu kommit. Den dagen då jag inser att jag måste byta till vinterdäck för att inte bli tagen på sängen när vintern väl kommer. Så nu sitter jag här i soffan och försöker mobilisera någon typ av kraft och lust för att göra detta.

Wish me luck!


"Trevlig" kväll

Som jag sa förutspådde förut så blev det en "trevlig" kväll med tanterna när min lottakår fyllde 70 år. Vi var ca 50 st och de allra flesta var en bra bit över 70 år själva och hade varit med lääänge i kåren. Fast jag ska inte klaga, är kul att höra deras berättelser om hur det var förr i tiden. Tänk egentligen vad de i den äldre generationen har fått vara med om i fråga om den materiela utveckligen. Telefon, bil, tv, dator osv. Det måste helt klart vara den generationen som hittills har fått uppleva mest. På gott och ont alltså...


Kalas+Kalas

Den här helgen går visst i kalasandets tecken. I går åkte jag direkt från kursen hem till brorsan och hans familj för att gratta svägerskan som precis fyllt 35 år. Det bjöds på fondue och hallonkaka. Supersmarrigt verkligen! Blev kvar hemma hos dem och har precis kommit hem och ska bara göra mig i ordning inför kvällen.

I kväll ska jag på min lottakårs 70-årsjubileum. Ska bli "trevligt". Är väl just det ordet man kan beskriva det med när det blir en kväll med mestadels gamla tanter som har varit med nästan sedan tidernas begynnelse.


Bild mitt i prick

Det här är verkligen mina katter i ett nötskal (speciellt när jag ska försöka ligga och läsa något):


Avslutad kund hos Com Hem

Glömde ju att berätta fortsättningen om mitt utbrott över Com Hem:s kundbemötande igår. Låg och störde mig på det där sen när jag gick och la mig så idag på väg från kursen till improvisationsteatern så gick jag in på 3 och frågade vad de kunde erbjuda för lösning för mig. Och det visade sig att de kunde sänka mina fasta kostnader med drygt ett par hundra per månad! Så valet blev liksom inte så svårt. Och till råga på allt så fick jag en ny telefon:

När jag ringde till Com Hem och fick höra vad skälet var så försökte de förstås att erbjuda mig ett bra paketpris bara jag stannade kvar hos dem som kund. Men jag var obeveklig och tackade vänligt men bestämt nej tack.


Torsdagsskratt

Visst är det väl underbart med ett befriande skratt? I dag efter krisberedskapskursen gick jag och kollade på en kompis som har gått kurs i improvisationsteater och de hade sitt uppspel i kväll. De var verkligen jätteduktiga! Skrattade så att jag antagligen kommer ha träningsvärk i käkarna i morgon.

Om ni aldrig har varit och tittat på improvisationsteater är det verkligen något jag kan rekommendera. Varenda gång jag har varit så har jag skrattat lika mycket. Man känner sig liksom lite lättare i hjärtat efteråt. :-)


Vill ha...

En sån här pin skulle jag vilja ha och bära på jobbet. :-) Skulle kanske få en och en annan att tänka efter innan de öppnar munnen.
Com Hem suger!!!

Alltså, jag har varit ganska lojal mot Com Hem då de alltid behandlat mig sjysst när jag ringt och haft åsikter om ditten och datten. Upplever att de har varit relativt tillmötesgående för att vara en teknikleverantör. Men nu får det vara nog!
När jag kom hem i dag så har det antagligen varit ett strömavbrott. När sen strömmen hoppat igång igen så blev det för mycket för modemet som då fick en kortis i spänningsadaptern (denna info fick jag av deras kundservice).

När jag pratade med supporten så visade det sig att garantin räckte i två år och jag hade haft modemet i två år och en och en halv vecka! Då kunde de minsann inte skicka något nytt (trots att jag varit lojal kund i drygt tio år) utan hänvisade mig till att gå ut på stan och köpa en adapter alt. nytt modem. Inte ett ljud om att de hade modem till "specialpris" till sina kunder. Nej, är de inte mer rädda om sina kunder så förtjänar de inte att ha mig kvar!

Så, HEJ DÅ COM HEM!!!


Inget gnäll här inte

Efter att vi har haft en underbart fin och solig både sommar och höst så har jag lovat mig själv att inte gnälla när det kommer lite regn. Visst, det är ganska oskönt när det regnar både från sidan och nerifrån men samtidigt så är det lite härligt att kunna plaska runt med gummistövlar och regnkläder och tända ljus när man sitter inne och kurar.


Stark dokumentär

Jag måste verkligen medge att det där med sekter och dess krafter är väldigt svårt att förstå för mig. Jag har så svårt att sätta mig in i varför vissa människor låter sig dras in i detta för. Visst, barn som föds in i det har ju inte så mycket val men när vuxna, självständiga varelser väljer detta liv är för mig en gåta. Tror att det är därför den här dokumentären som just nu visas på SVT om ett par killar som rymmer påverkar mig så starkt. Blir så glad över att även om de måste lämna allt och inte riktigt vet hur världen ser ut utanför faktiskt VÅGAR!

Har ni inget roligare för er kan jag rekommendera er att se den:"Sons of perdition"

Tonårspojkarna vi möter i Dox: Sons of perdition har stora drömmar, men efter att ha fått höra att de är på väg rakt ner i helvetet riskerar de att hamna i sprit- eller drogberoende. Genom att rymma eller att ha blivit utkastade har de lämnat sekten i öknen och vill nu bara få gå i vanlig high school och träffa sina familjer. Något som sektledaren till varje pris tänker förhindra.

Medlemmarna i FLDS (Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints) anser sig vara "äkta" mormoner och värnar om rätten till månggifte, något som mormonkyrkan fått ge upp. Den största gruppen utbrytare hittar man i ökenregionen vid gränsen mellan staterna Utah och Arizona. 2002 utsåg Warren Jeffs sig själv till profet, med direktlinje till Gud, och de få som vågade ifrågasätta hans ledarskap uteslöts omedelbart ur gemenskapen. Medlemmarna fick höra att de fått vissa av sina barn som en prövning från djävulen. Föräldrarna fick visa sin lojalitet gentemot kyrkan genom att förskjuta rebelliska eller olydiga barn. En del tog till fysiskt våld i syfte att kontrollera och därmed behålla sina barn.

Strax efter sitt makttillträde startade Warren Jeffs en systematisk utrensning av flocken inför jordens undergång. Allmän skolgång förbjöds, liksom profan litteratur och alla slags nöjen. Framstående män uteslöts och deras fruar och döttrar giftes bort med andra män i sekten. Hundratals tonårspojkar förvisades till ett liv på gatorna i grannsamhällena där de sällade sig till nätverket av FLDS-avhoppare. Många gav upp både familjer och frälsning i utbyte mot sin frihet. Dox: Sons of perdition skildrar en tre år lång resa och analyserar hur det är att leva i religiös exil i dagens USA. Text: svt.se.


Nu är jag säker

I dag har det varit utbildning i krisberedskap för hela slanten. Först via jobbet där vi fått lära oss grunderna i krisberedskap för större företag och hur man bygger upp en krisorganisation. I direkt samband med detta var vi och gjorde studiebesök på SOS Alarm vid Johannes brandstation. Lite läskigt att åka ner med hissen 34 meter under marken och så öppnar sig en sån anläggning där. Helt fantastiskt vilket arbete och vilken organisation det där är.

Bild från sosalarm.se:


Direkt därifrån halvsprang jag upp till Försvarshögskolan i ÖSREGNET för att lyssna på den öppna föreläsningen "Efter Japan och Norge, hur förbereder vi oss för det ofattbara" som handlade om Hur förbereder vi oss för det oförutsebara? Vilka föreställningar bygger vi upp och hur påverkar det hur vi upplever och hanterar kriser? Var verkligen jätteintressant. Så nu har jag äntligen ramlat ner i soffan efter en bra dag full av nya intryck.

 


3-dagars konferens/utbildning

I morgon ska jag delta på första dagen av en utbildning i krisberedskap. Detta är väldigt viktigt att det fungerar på mitt jobb då vi skulle bli ansvariga för väldigt många människors liv OM det hände något (typ brand, längre strömavbrott osv). Sen är det ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat i och med mitt engagemang i Hemvärnet.
Tror att dessa dagar kommer vara givande som repetition för mig. Jag är antagligen den enda av deltagarna som har varit i kontakt med liknande utbildningar/uppgifter tidigare. Sen är jag nog en av de få kallade deltagarna som ser fram emot dessa dagar. :-)


Dagens shopping

Gick lite tidigare från jobbet i dag då jag kände att jag inte var speciellt produktiv med förkylningen som dunkade i huvudet. Tog en lite omväg till tunnelbanan och gick förbi Humana Second Hand som hade 50 % den här veckan med början i dag. Genast blev jag på lite bättre humör och detta fick jag med mig hem:

   


Kom hem vid halv fem-tiden och stupade då i säng med en Ipren och lite nässpray och sov ett par timmar. Känns som att det blir en tidig kväll i dag. Måste vara pigg i morgon då jag ska på kurs i Krisberedskap. Ser verkligen fram emot den så jag vill vara så pigg det bara går så att jag får ut mycket av kursen.

Snorig måndag

Är brakförkyld, trött och vill bara åka hem och lägga mig i soffan och svulla. Kan man göra det? Undrar om chefen godkänner en sån ledighetsansökan. :-) Tror att jag ska flexa och gå hem ett par timmar tidigare i dag för att bara slappa. Fast på vägen ska jag förbi min favoritbutik och kolla då de ha 50 % med början i dag. Kanske blir det någon liten klänning som får åka med hem?


Beslutsågren måste vara jobbigt

Jag tror att min mamma har landets värsta beslutsågren! Hon kan ta mig 17 ALDRIG bestämma sig. Jag blir alldeles galen på henne ibland. Vi har som sagt varit på IKEA idag för att köpa en bokhylla till henne. Jag hade varit med tre gånger innan och bara kollat plus att hon varit själv där X antal gånger. Innan vi åkte i dag så hade jag sagt att jag ville att hon skulle veta vad hon skulle ha för att det skulle gå smidigt där. Men vad händer? Jo, hon börjar vela om delarna samt vilka dörrar hon skulle ha. Snacka om att jag stod och gnisslade tänder i bakgrunden! Ja, ja. Vi kom hem med sakerna till slut i alla fall.


Jag var även inne på Stadium och köpte ett par nya vandringskängor/promenadskor som jag kommer att gå mååånga mil i. Var i stort behov av just ett par såna då mina walkingskor fick flytta ut i soprummet efter att ha blivit alldeles för utgångna och nötta.

TIMBERLAND TRANSLITE M GTX M BLACK


Grövsta rösten i stan

Har haft en liten orolig natt pga förkylningen. Harklat och snorat om vartannat. Nu när jag vaknade här på morgonkvisten upptäckte jag att jag låter som en karl! Så folk kommer antagligen att bli livrädda när jag öppnar munnen i dag.


Har lovat mamma att hjälpa henne att åka till IKEA och handla bokylla så det känner jag att jag bara måste orka med. Just nu känns det INTE som någon bra idé men efter lite nässpray, Enchinagard och Ipren ska det väl kanske fungera någorlunda.       

 


Hard Rock Café+sen middag.

Sov som sagt var ett par timmar tidigare och kände mig sen liiite piggare. I alla fall så pass pigg att jag åkte in till stan och mötte upp pappa och brorsönerna för ett besök på Hard Rock Café. Riktigt god mat men alldeles för stor portion. Småkillarna tycker verkligen att det där är en upplevelse att gå dit.


Kom hem igen vid halv sex och drog då vidare till ett par kompisar i Trångsund som hade bjudit mig och en annan på middag. Var bara det att när jag är på väg dit så ringer den ena av killarna och frågar vad vi ska ha för middag. Snacka om planering va? Här bjuder man hem gäster som själva får planera, handla OCH laga maten. Tur att vi känner varandra väl om man säger så. :-)

Nu ska straxt jag och min BRAKförkylning+halsonda gå och försöka sova. Känns som att det kan bli en svårsoven natt med allt snor...

Då var det dags igen

Hur ofta är det normalt att ha ont i halsen egentligen? Börjar tröttna på det här rejält vid det här laget. Har ju ta mig 17 ont i halsen var och varannan vecka numera! Nä, jag ska nog gå och lägga mig några timmar och vila med en Ipren och hoppas på underverk.


Rapport av kvällen

Började som sagt var med en vätskepaus hos kompisen som hade fått biljetterna. Och det blev inte bara ETT glas vin som hanns med. :-)
Själva showen var "sådär" om jag ska vara ärlig. Var kul och så men jag vete 17 om det hade varit värt pengarna om jag hade betalt för biljetten. Och dessutom var inte Brolle med i kväll då han hade blivit pappa just i dag. Kunde han inte ha väntat till i morgon??? Men som plåster på såren så hoppade Eric Saade in och det var väl inte helt fel det heller. Fin och duktig påg det där. ;.)
Äntligen fredag

Efter en tuff arbetsvecka är det äntligen fredag igen! I dag har jag först suttit i möte hela förmiddagen. Det drog över ordentligt på tiden så där rök lunchen. Eftermiddagen har ägnats åt utbildning för oss som är utrymningsledare på kontoret. Så det har varit HLR för hela slanten. Nyttigt att kunna i det vanliga livet också. Fast det är en av mina största fasor: att någon ska segna ner framför mig på stan. Tror att jag skulle bli superstressad i den situationen.


Nu ska jag ta en promenad till Globen för "Ladies Night". Ska bli SÅ kul! På vägen får det bli ett glas vin hos henne som fått biljetterna. Tjing, tjing för nu...

Den som glad är

Inte så himla dum text på den här gamla slagdängan faktiskt. Kanske skulle behöva efterlevas lite till mans i dagens samhälle.


Tidig kväll?

Försöker verkligen att komma i säng om kvällarna men det går INTE! Har varit så himla trött den senaste tiden och det känns som om jag skulle kunna sova i flera dygn. Är så trött om kvällarna att jag inte ens orkar ta mig ur soffan vilket gör att jag inte kommer i säng och sover. En ond spiral alltså... Men nu jäklar, ska sova ut i helgen så gott det går samt börja med Chisan. Sen ska det väl ändå bli ordning på torpet kan man tycka. Tar alldeles för mycket energi att gå och vara trött...


Lura hjärnan?

Stirra på de tre prickarna på tjejens näsa i 10 sekunder. Stirra sedan upp i taket i 20 sekunder. Ser ni något?Ladies Night

När jag låg här på soffan och tänkte på dagens jobbhändelse så ringde en kompis och berättade att hon hade fått friplåtar till "Ladies Night" på Globen i morgon och frågade om jag ville följa med. Tjihooo vad kul! Vilken tur att jag inte hade något annat bokat för en gångs skull. Ska verkligen bli superkul! Tänk va, så många tjejer på ett och samma ställe. Undrar hur det kommer att låta när Brolle eller Martin kommer in på scen...


När magkänslan stämmer

De gånger man har en molande magkänsla över att allt inte står rätt till och det sedan visar sig att man har rätt, ska man verkligen bli förvånad då egentligen? Det hände mig i dag... Jag har sedan dryga månaden tillbaka haft känslan av att min chef inte kommer palla trycket länge till och idag fick jag det bekräftat.

På min avdelning är vi 30 st och jag är assistent till den högsta chefen där. Vi har ända sedan vi träffades första gången arbetat väldigt bra tillsammans. Dock kanske inte alla i gruppen har samma relation med honom. När han började för nästan tre år sedan kom han med nya, fräscha ögon till ett ställe som behövdes ryckas upp kraftigt. Han förde in nya möten, arbetsrutiner samt nya resebestämmelser (de hade tydligen rest hur mycket som helst i onödan tidigare). Detta mottogs INTE med blida ögon. Så han har i princip varit motarbetad sedan första stund.
Nu har han fått dåliga siffror i medarbetarundersökningen två år på raken och kände att han inte ville längre. Så han själv har nu bett om omflyttning inom företaget alternativt om han hittar något annat jobb.

Den här situationen känns ju självklart väldigt tråkig för mig. Och jag undrar om det verkligen kommer att bli så mycket bättre när någon annan ny chef kommer in och vill ändra på saker. De där gnällspikarna och gringubbarna som jobbar på avdelningen kommer ju ändå aldrig bli nöjda. Vore det inte bättre om DE sökte sig därifrån i stället för att en person med nya ledarskapstankar ska behöva lämna???


Lite fniss på lördagseftermiddagen
Obligatorisk retorikträning?

Efter att ha suttit på en företagsinformation i över en timme och lyssnat på en chef som stod och mumlade tyst för sig själv där framme så undrar jag om det inte är dags att införa obligatorisk retorikträning här på företaget. Här satt då ca 60-70 personer och lyssnade och jag tror ingen kunde fokusera på vad han sa. Intresset försvann liksom efter fem minuter när man insåg att mumlet skulle fortsätta. Tänk vad pengar sånt kostar i förlorad arbetstid för alla dessa människor. Sånt där kan göra mig galen! Varför inte utnyttja möjligheten bättre att få ut information när man har chansen?


Bonde söker fru

Åh, det är så himlans spännande i år eftersom jag har en kompis som är med som en av Fredriks tjejer. Och hon är så jäkla cool hela tiden. Och tävlingsinstinkten ska vi inte ens prata om! Så det får nog bli några onsdagar här framöver när jag sitter som klistrad framför tv:n och håller alla tummar och tår.


Bild från tv4.se


IPL

Sådär, då har jag återigen varit och fått IPL-behandling (ljusimpuls) av min överläpp för att få bort mustachen. Inte för att den kanske syns så därjättemycket egentligen eftersom jag har ljusa hår, men den stör mig! I dag var det min sjätte behandling och nu syns det rejäl skillnad mot när jag började. Dock får jag nog gå ett par gånger till eftersom det är mycket svårare att ta bort ljusa, fina hårstrån än om de hade varit mörka och grova.

Passade även på att boka in en ansiktsbehandling med ultraljud som jag ska njuta av om ett par veckor:

Ultraljudsbehandling har följande verkan:

 • Avlägsnar döda hudceller
 • Mycket effektiv djupverkande rengöring av huden
 • Avlägsnar pormaskar o talg
 • Förnyar huden
 • Upplyftande effekt
 • Effektiviserar hudens förnyelseprocess
 • Aktiverar blodcirkulationen
 • Minskar kvisslor och acne
 • Minskar onormal pigmentering
 • Stimulerar med ultraljudsmikromassage
 • Återfuktar huden
 • Stimulerar ämnesomsättningen

Det är det här stället jag går till:


Lottor i tjänst

Satt hela kvällen igår med att förbereda en presentation vi ska ha när den lottakår jag tillhör ska ha sitt 70-årsjubileum nästa helg. Kollade igenom en hel drös med gamla fotografier och jag måste säga att tiderna förändras. Så här ser det ju definitivt inte ut i dag fast det är väl dessvärre fortfarande den bild många har av Lottorna:

 

I dag ser det mer ut så här:Skillnaden är ganska slående va? :-)


Dagens nynn-låt

Kan inte sluta att gå och nynna, vissla och sjunga på den här idag. Fast jag måste ändå säga att jag blir glad av den. :-) Så när ni känner att mungiporna hänger lite, lyssna på den här. Kan nästan lova att det hjälper.


Längtar...

Längtar som 17 efter mina små brorsöner just nu! Känns som om det är alldeles för länge sedan vi träffades även fast det bara är ett par veckor sedan. Måste nog åka och hälsa på dem i helgen så att jag får behovet stillat. Ska nidhålla dem och krama och pussa på dem tills de lyckas ta sig ur mitt grepp. :-)

Konstigt det där va att man kan få så otroligt starka känslor för andra människor?

Lugn i själen efter en rörig dag

Det har varit en jättejobbig dag på jobbet i dag rent känslomässigt. Är ju som bekant lite motsättningar på avdelningen som gör att det sociala klimatet är ganska tufft för mig som hamnar mitt i skottgluggen. Å ena sidan trivs jag att jobba ihop med chefen och är lojal med honom. Men å andra sidan förstår jag gruppens frustration över hans ledarskap. Detta missnöje har nu visat sig ganska rejält i medarbetarundersökningen och det är så illa att vi får se om han ens får vara kvar.

Pratade i alla fall med en av de andra cheferna för att be om lite hjälp med hur jag ska hantera detta och han sa en sak som var väldigt klok för mig just nu i den här situationen: fokusera på dina arbetsuppgifter och försök att släppa det andra. Du är inte här för att behöva ta hand om såna saker utan det får han som är chef göra. Så från och med i morgon ska jag försöka att inte engagera mig för mycket i frågan utan lämna över det till ledningsgruppen att ta hand om.

Kände mig ganska så uppgiven här i kväll pga detta. Men har nu pratat med Poe i telefon och blev genast lite gladare och lugnare. Tycker att han har en ganska skön inställning till livet (ja, förutom att han inte kan planera då) och tar det lugnt i alla lägen. Blev glad inombords men samtidigt så kom saknaden i kapp igen. Kände att jag vill träffa honom och bara vara mig själv och inte den här stressade personen jag är numera. :-(


Politiker

Varför i hela världen kan inte folkvalda politiker sköta sig egentligen? Vad är problemet??? Vi andra dödliga med ”vanliga” löner klarar ju det utan att försöka fuffa till oss andras pengar så varför gör inte de det? Och speciellt partiledaren för Socialdemokraterna borde väl verkligen leva efter devisen ett rättvis samhälle? Det hade inte varit OK om Reinfeldt hade gjort så heller, men det hade i alla fall inte varit så totalt emot deras tankar om att hyresrätter ska bort och bidragen sänkas.

Sen hörde jag en annan intressant vinkling om det här i morse: om nu Håkan hade varit kvinna, hade det setts med andra ögon då? Känns lite som att det kommer att sopas lite under mattan nu och han kommer klara sig ur situationen relativt bra. Men om det hade varit Mona Sahlin som hade gjort samma sak på sin tid i stället för att snatta en Toblerone, hade hon då blivit lika milt behandlad???

Känner att jag riktigt börjar gnissla tänder av ilska när jag tänker på detta. *morr*


Regnruskig måndagmorgon

Ungefär så här känns det i dag:


Mitt hem är min borg

Nu har jag kommit hem igen och nu lär det dröja innan jag reser iväg igen. Ska bli skönt att bara vara hemma i hemmiljön ett tag. Konstigt det där att allt ska klumpa ihop sig samtidigt.

Jag och min kompis har haft ett underbart dygn i Värmland. Började med ett besök på Selma Lagerlöfs Mårbacka. Ingen av oss hade varit där tidigare så det var intressant med den guidade visningen.Efter visningen åkte vi och checkade in på hotellet för att genast gå ut på en promis i solen. Var jättehärligt väder men kanske gick vi lite väl långt så vi var rejält trötta när vi kom tillbaka och gick ner i spa-avdelningen. Var heeelt underbart med bubbelpool både inne och ute samt olika sorters bastu.
Efter middagen som bestod av Coq Au Vine satte vi oss med vinet i en av deras härliga soffor och stickade. Var verkligen superavkopplande.

     

     Idag gick jag först ut på en powerwalk i 5-kilometersspåret efter frukost. Min kompis orkade inte så jag kunde gå i min egen takt. Sen blev det en sväng ner i spa:et igen. Även dick gick jag själv. Men det var skönt att vara lite ensam faktiskt och bara njuta.

   

Hade faktiskt inte den minsta lust att åka hem igen idag. Hade behövt minst ett dygn till för att bli ordentligt avslappnad...

Packad IGEN

Så, nu har jag återigen packat min väska. Åker ju iväg till Selma Spa i Sunne i morgon vilket ska bli underbart. Först blir det ett besök på Mårbacka och sedan hoppas jag att det bara blir slapp. Ska faktiskt förska komma ifrån och vara lite ensam, känner ett behov av det. Tänk att bara vara ute och gå, ligga och läsa eller faktiskt bara sitta och titta rätt ut i luften... Känns just nu som om jag skulle behöva vara borta i flera veckor...


Skoskav på spa-hotell

Alltså, vad är det med kroppen egentligen när den inte kan ta hand om ett litet ynka skavsår på hälen? Fick det i förrgår förmiddag och nu har halva foten svullnat upp, är öm och bultar. Är det verkligen normalt? Borde inte kroppen klara av att skjuta ifrån sig såna småsaker själv? Och betyder detta att jag måste gå upp tidigare och åka till närakuten i morgon bitti innan vi åker till Sunne? Och framför allt, hur ska det gå med badandet? Man kan väl inte bo på ett spa-hotell och inte kunna bada heller??? Jag blir SÅ trött på sånt här!


Ledsen chef

Fick en liten pratstund med min chef idag och han frågade mig om vad jag tyckte om konferensen som var. Jag sa att jag tyckte den var bra men att det är tungt rent socialt på avdelningen och att det är någonting som ligger och pyr. Vi var ganska överrens om att medarbetarna vill vara med och styra verksamheten men när de får ett verktyg förkastar de arbetssättet utan att kunna komma med något annat, bättre förslag. Tydligen enklare att bara sitta och gnälla och vara missnöjda. Så chefen var ganska ledsen och hade nog inte sovit så mycket i natt.

Det gjorde verkligen ont i hjärtat att se honom så låg. Och eftersom vi inte haft någon ordinarie vd senaste året har ju inte chefen fått något stöd/coachning i sin tur heller vilket måste vara jättejobbigt! Så jag gick ut och köpte en strut med choklad till honom och skrev ett kort med texten "Lite choklad en fredag som denna kanske behövs. Det är du värd! Och du vet väl om att jag har största förtroende för dig som chef va?". När han såg detta så blev han så glad och rörd att han nästan började gråta och jag kände att jag hade gjort helt rätt. Att jag gjorde en sån pass liten grej gjorde nog hela hans dag lättare...


Tell me this night is over

Behöver jag säga mer? Älskar den här låten och texten! Precis så jag känner och ibland gör det så jäklans ont...

 


Why should it be so bad to be bad,
When it´s so hard to be anything at all?
And why does everyone seem to forget
What it´s like to be all alone
- As soon as they
Have got someone, oh it´s no fun
It makes me wanna vanish and die
Maybe I´ll throw all my clothes
Into a waterfall
And sit and spy whilenthey all cry
- You get so silly when you´re lonely
And you think that you´re the only
Who´ll say:
I hope that someone´s gonna call
And tell me this night is over
`Cause I wanna start living my life
Before I get much older

Maybe you all would consider it a joke
If I say that I hate myself
But now and then
When I look into the mirror
All I see is a big mistake
(And wouldn´t you)
Well, I just wanna be fun
Just wanna be the one
Who makes you smile
I just wanna believe
That I could be something to someone
- Am I the only one around here,
Who´s not gonna live my life in fear?

I hope that someone´s gonna call
And tell me this night is over
`Cause I wanna start living my life
Before I get much older

(- I don´t understand you!)
- And why would you?
(- Can you tell me
What is on my mind?)
- I don´t have words to say
How much I think I owe you,
- We ain´t gonna live our lives in fear...

Kvällens föreläsning

Efter att ha varit hemma och vänt någon timme så där så åkte jag in till stan igen för att gå på en föreläsning om längdskidåkning. Det var lite tips och råd om träning och utrustning. Nu är ju inte jag någon elitåkare direkt. Skulle inte ens delta i enklaste lopp. Men det är ett skönt sätt att motionera hela kroppen på när det är snö. Sen är det ju utomhus också vilket är ett stort plus bara det.

Vet inte riktigt om jag vågar säga det här högt, men när det är regninga dagar som denna och när jag tänker på mina skidor så längtar jag faktiskt efter snö och vinter.


En underbar dag i skidspåret förra vintern.


Hemma igen

Har varit två riktigt bra konferens-dagar ute på Bergendal. Mötet har varit givande, maten god, underhållningen superkul (återkommer till den) och utomhuspoolen var perfekt tempererad. Hann till och med testa på deras ljusterapirum i morse. Fast det vet jag inte riktigt om jag ska tro på eller inte.

Underhållningen på kvällen var en interaktiv teater som var väldigt proffsigt gjord och det blev många, glada skratt.

"ÖVERRASKNINGSFESTEN

Godsägaren fyller jämnt och ska firas! På med partyhatten! Fjäskande vänner och hoppfulla arvingar samlas på godset. Den unga hustrun har ordnat ett ”surprise-party”, men det finns fler som har förberett överraskningar… Ett nät av intriger vävs i denna komedi, ledtrådarna blandas med sing-a-long-sånger framförda av godsets ”entertainer”.

Vem är mördaren? Den bistra gamla trotjänarinnan? Den svekfulla hustrun? Eller konsulten i partyhatten? Och vem är egentligen arvingen? Här finns gott om pusselbitar för den som vill lösa fallet."


Fast nu måste jag säga att det är skönt att vara hemma igen. Visst, det är jätteskönt att bo på hotell och så (fick ett underbart rum med dubbelsäng) men det är i alla fall ganska påfrestande att umgås så intensivt med sina kollegor. Speciellt som de är väääldigt speciella. Jag har faktiskt lite svår att hantera detta faktum att de är så pass tjuriga och osociala. Tycker det är jättejobbig! Känns som om jag bara ger och ger av mig själv utan att få så mycket tillbaka. Hur länge ska man orka med detta måntro? Eller ska man helt enkelt vara nöjd att man har ett bra jobb med intressanta arbetsuppgifter och ok lön och acceptera att den sociala situationen är en misär? Kan man ens få ett jobb där alla bitar klaffar?
Känner mig ganska låg över detta och det tar mycket av min energi som kan användas bättre om dagarna. Ska jag bara släppa det och bli lika osocial som de är kanske för att orka med i längden???


Konferens

För andra gången på en vecka har jag packat. Denna gång är det för en två-dagarskonferens på Bergendal ute i Sollentuna. Ska bli kul att åka iväg och umgås med kollegorna utanför kontoret och se om de är lika underliga/osociala som de är där.
Vi ska ha fullt fokus på att få nöjdare kunder då de inte var det minsta nöjda med oss i den senaste mätningen straxt innan sommaren.

På anläggningen finns en jättemysig bar samt en spa-avdelning med utomhuspool. Ska bli härligt!

Ses på torsdag kväll igen!

 


Dagens arbetsfilosofi

Tror att det blir till att följa detta i dag. 5% är ungefär den kapacitet jag har kvar den här veckan känns det som...Ytterligare ett svårt val idag

Det var de här skorna jag köpte igår. Då blev jag helförtjust i dem men nu vet jag inte riktigt. Någon som kan berätta för mig om jag ska spara eller lämna tillbaka dem?


Svårt val inför spa-helgen

Ska ju som bekant till Selma Spa i Sunne i helgen. Men av någon konstig anledning känner jag inte riktigt för att boka in någon massagebehandling. Antar att de senaste veckornas besök hos naprapaten har gjort mig nöjd. Så i stället är jag lite sugen på att testa på deras "Relaxing pod":

"Relaxing Pod är ett relaxrum som hjälper dig att få ny energi, och att koppla av genom att kombinera ljus, ljud, färg, doft, massage och renad luft i en lugnande miljö. Välj en behandling ur vår podmeny, och njut!"

Låter det inte ganska härligt?

Åh, du härliga sol

Blir man inte lite extra glad av solen så säg? Känns som om jag inte alls vill sitta inomhus på ett kontor dagar som dessa. Så jag har redan varit ute på två ”måste-ärenden” under dagen bara för att kunna njuta. Först var det ett besök hos naprapaten (som iofs redan var inbokat och tvunget) och sedan var jag ner en sväng till Söderhallarna för att inhandla födelsedagskort. Sitter nu här och funderar på vad jag mer måste ut och göra under eftermiddagen. Eller ska jag sitta kvar här kanske och fortsätta skapa mallar? Låter inte fullt lika roligt va?


Sex and the city

Har haft ett litet filmmarathon tillsammans med favvisserien "Sex and the city" i kväll. Har varit skönt att bara slappa i soffan. Måste säga att jag gillar Carries tankar och hur hon utvecklar sina tankegångar om singlar i en storstad. Sen är det ju den där skoshoppingen osm vi har gemensamt. Tror att jag ska låna den här frasen:
Carrie:I'm not home, but my shoes are. Leave them a message.

Vet inte varför jag alltid varit så förtjust i den här serien. Har sett alla avsnitt ett otal gånger både på tv och via boxen som jag kastade mig över när den släpptes för några år sedan. Tror att alla tjejer kan identifiera sig med någon av karaktärerna och fram till bara ett par år sedan så har jag nog haft mest av Samantha i mig. Träffat unga killar som inte betytt något. Men senaste åren så har jag känt mer av Miranda. Är det jag som ändrat mig som person eller???


Skum dag

Som jag skrev förut så har hjärnan inte riktigt hängt med idag. Så det var lite jobbigt att det var en massa "tankemöten" i kalendern just i dag.

På vägen hem gick jag in på Åhlens för att köpa en mascara. Men vad händer? Jo, jag kommer ut med en mascara, ett par skor, två skivor och ett par leggings. Varför kan jag inte gå in i en affär för utan att handla???

Satte mig på t-banan och tittade ut genom fönstret och drömde mig bort. Tydligen måste jag ha varit helt inne i min egna lilla värld för helt plötsligt inser jag att jag åkt en station för långt! Som straff för det tvingade jag mig själv att gå tillbaka i duggregnet.


Bombat huvud

Hur trött kan man vara på en skala egentligen? Somnade som en stock igår kväll och har antagligen sovit i samma ställning hela natten lång med tanke på kuddmärkena på kinden som jag vaknade upp med i morse. Känns som om hela huvudet är bombat och tankelinorna går inte riktigt ihop där uppe. Får nog flexa ut lite tidigare i eftermiddag och gå hem och sova.
Konstigt nog har jag ingen träningsvärk, kroppen känns bara väääldigt stel. :-)


Home sweet home

Herregud vad skönt det var att komma hem igen! Har ju varit iväg sedan i onsdags och haft folk omkring mig 24 timmar om dygnet och varit ganska aktiv under de vakna timmarna. Vi hade tur på denna övning att vi slapp tälta och fick bo i gamla repövningsbaracker i stället. Skönt att sova i säng men det var ändå trångt då det var två våningssängar+madrass på golvet+två hundar i det pyttelilla rummet.

Jag har ju en befattning som stabsassistent så de första dagarna roade vi oss med att repetera en del saker som vi var tvungna att kunna som ett rinnande vatten inför den stora "slutövningen" som vi hade igår. Så det har varit en del högantennsresningar, radiosändning, kartläsning osv. Har även haft en skjutövning i det härliga höstvädret.

Tur att det varit fint väder hela tiden. Har väl inte haft sådär superstressat schema om man säger så så det har blivit en del tid njutandes av solen vilket resulterat i en hel del färg i ansiktet.

 

 

Nu ska jag gå och sova i min egen säng. Natti, natti mina vänner!

Lägesrapport

Iofs är detta tidsinställt men jag antar att det är så här jag känner fram mot lördag när det har varit dåligt med sömn och aktiviteter hela tiden. Är antagligen dessutom ganska trött i kroppen efter allt fysiskt både släpande och ovana rörelser. Återkommer med lägesrapport när jag är hemma i soffan igen...


RSS 2.0/>