Träning och elstötar

Ok, jag ska erkänna. Jag har varit på cirkelfys trots att min sjukgymnast avrått mig till den typen av träning för att det kan belasta nacken för mycket. Men jag kände att jag helt enkelt var tvungen att testa åtminstone. Var superkul men döjobbigt. Snacka om att man tappat muskler på två månader. :-(
 
Hos sjukgymnasten i dag fick jag äntligen min alldeles egna TENS-apparat. Så nu kan jag ligga hemma i soffan och få elstötar som smärtlindring för nackvärken. Känns riktigt bra då det skulle vara SÅ skönt att bli smärtfri efter att hittills ha stått ut med det i ett halvår. Så nu är den här lilla manicken min nya bästa vän och vi ska ha många mysiga stunder tillsammans. Kommer antagligen att behövas i morgon med tanke på hur ont jag antagligen kommer att ha efter belastningen med träningen.
 

Taggtråd och bus

Var på ett sjuhelsikes humör här i förmiddags vilket mina kollegor fick erfara. Men jag var i alla fall snäll och förvaranade dem om att jag käkat tagtråd till frukost. Dock vände humöret och jag blev gladare efter lunchen som intogs på stans bästa kinakrog: Bamboo Garden på Åsögatan.
 
Jag blev på så bra humör att jag till och med drog till med ett litet bus här på eftermiddagen med en kollega som gått för dagen. Han hade gått och köpt ett sånt där ben som typ naprapater/massörer har för att visa hur benet är uppbyggt. Numera sitter det en stay-up på det benet. Och en knästrumpa för säkerhets skull. Undrar just vad han kommer att säga när han kommer till jobbet i morgon i ottan.
 
 

Skön kväll

Åkte hem till en väninna på middag i kväll och det bjöds på laxfärsbiffar med pressad potatis och mangosalsa. Hur gott som helst!
 
Efter vi ätit och fikat klart såbörjade vi prata om att jag behöver en stickpåse där jag kan ha stickor och garn i handväskan. Och vips så var kompisen igång och klippte och tog fram symaskinen. Blev SÅ himla fin! Foder i mörkblått, grovt thaisiden och utsidan i grönt, skimrande thaisiden. Så den är så fin att jag knappt kommer våga använda den. :-)
 

Konstigt det där med personkemi

Är det inte konstigt det där med personkemi? Vad är det som gör att vi connectar med vissa men absolut inte med andra? Är det något mentalt eller kan det vara något rent fysiskt?

Jag har två personer här på jobbet som jag helt enkelt inte tål. Nu är det inte så att jag går runt och ät otrevlig mot dem. Däremot så undviker jag dem bäst det går och stör mig som 17 på dem när vi måste talas vid. Sen har jag ju många kollegor som jag å andra sida dras till och mer än gärna fikar med. Jag blir bara så fascinerad över att de här känslorna är så starka inombords och undrar lite om man kan påverka personkemin själv? Kanske är det bara som så att vi inte känner varandra och är alldeles för olika som personer? Och det är ju som det gamla talesättet säger: det är ju aldrig ens fel att två träter.


Moderaternas allra bästa förslag ever

Personligen förstår jag inte varför det har blivit ett sånt ramaskri om Moderaternas förslag om att även ungdomar ska kunna få fotboja och utegångsförbud på helgerna för att på så sätt bryta sina vanliga mönster och ha en chans att förändra sitt beteende. Jag tycker det låter som ett utomordentligt bra förslag! Och tänk vilken tjänst man gör dessa förvirrade ungdomar som är på god väg att hamna fel i samhället. Nej, någonting måste hända för att minska ungdomsbrottsligheten. Och jag förstår verkligen inte varför det skulle vara så synd om dem för för att de får utegångsförbud? De har ju begått någon sorts brott och det måste väl vara skäl nog? Eller tänker jag helt fel?
 
 

Bra födelsedagspresent?

Ena brorsönen fyller 9 år nästa vecka och jag har haft världens tankeverksamhet för att komma på en bra present till honom. Han vill ju bara ha pengar till tv-spel eller en målishockyhjälm á 2000:-. Men nu har jag kommit på det: han och jag ska gå ut och käka på O`learys. Jag får väl stå ut med att se och höra en fotbollsmatch. Vad gör man inte för lillkillen? Visserligen kommer vi ju inte prata med varandra eftersom att han helt försvinner in i en annan värld när han kollar sport. Men jag tror verkligen att han skulle uppskatta en sån grej.
 

Trevlig avslutning på en seg måndag

Kom som sagt var iväg på spinningen förut och sen direkt vidare till musikquiz på Bishops Arms. Var riktigt trevligt! Har varit på så jäkla risigt humör idag så jag behövde verkligen först köra skiten ur mig rent fysiskt och sedan gå och ha det lite trevligt och bli lite såsig i huvudet av ett par cider.
 
Försöker hela tiden att visa upp en pigg och glad yta utåt men inombords är jag helt tvärtom. Och när jag kommer hem så bara rasar leendet och orken helt. Konstigt att inte folk ser igenom min glättiga yta. Undrar hur länge jag ska kunna spela spelet utan att någon förstår hur jag faktiskt mår? Försöker skicka ut signaler till mina kollegor då och då men itne ens chefen verkar förstå. Men det kanske faktiskt r som så att han inte vill förstå för att det är jobbigt att hantera? Ja, ja. Jag kör på så länge det går.
 
 

Typisk måndag

Usch, i dag är en sån där superretlig och irriterad dag. Kan inte alla människor bara försvinna??? Kan bero på att jag har sovit riktigt risigt i natt. Somnade typ vid midnatt och vaknade igen vid två och var vaken en timme innan jag kom till ro igen. Så just nu känns det som att jag skulle kunna somna sittande här på jobbet.

Trots min trötthet så ska jag pröva på att gå på ett spinningpass efter jobbet för att se om min nacke tycker det är ok. Känner verkligen att jag måste försöka komma igång med träningen igen då jag degat ihop totalt. Dessutom har jag ätit en hel massa skräp för att få tillfällig ro i själen. Så jag hoppas verkligen att det inte blir någon märkbar försämring och att jag får akutont igen.

Efter spinningpasset ska jag vidare till Bishops Arms för att delta i Pubquiz. Om jag kanske borde ta det lugnt? Hm, det är en svår avvägning. För om jag åker hem så sitter jag där i röran och mår dåligt över det och äter en massa onödigt. Och är jag alltför aktiv så tar både kroppen och huvudet slut. Vilket är det bästa alternativet måntro?


Frusna tår

Började mina fasterliga plikter i morse i ishallen i Vaxholm där den 7-åriga brorsonen hade match. Men jag måste nog säga att jag ändrat uppdattning om Vaxholm. Har alltid trott att de varit en välbärgad kommun men icke! De kylde nämligen inte isen underifrån som brukligt är utan satsade uppenbarligen på att köra via luftkyla i stället. Herregud vad kallt det var där! Till råga på allt så körde de två matcher efter varandra. Länge sedan jag frös så mycket.
 
Sen klockan tre var det dags igen men då för 8-åringen. Den gången var det i en "normal" ishall där man iaf kunde vistas. Så nu har jag nästan gjort mina hockeyplikter för i år va? Borde väl nästan bli värt att jag får ta del av deras NHL-kontrakt sen? ;-) Men det är kul att se hur mycket de utvecklas från år till år. Och de blir ju så glada när de ser att man sitter på läktaren...
 
Nu är det dags att försöka tina till normal temperatur under duntäcket. Men är det verkligen, verkligen måndag i morgon???

Tidig söndagsmorgon

Man kan ju verkligen undra varför i hela fridens namn jag går upp en söndagsmorgon redan vid halv nio. Och frivilligt dessutom! Men som världens bästa faster måste man ibland göra sina förpliktelser och i dag ska jag iväg på en hockeymatch som 7-åringen har. Så först nu på förmiddagen har han en och sen klockan tre har 8-åringen en match. Så man kan väl säga att det blir en dag i ishallen. Men jag gör det så gärna. För tänk när de blir elitspelare och försörjer sin faster. :-)
 

Sömnig dag

Hur mycket kan man sova egentligen? Eller är det bara det att jag ligger efter med sömn sedan den senaste månadens brist av varan?
Sov från halv ett i natt till klockan elva på förmiddagen. Lyckades släpa mig ut på en långpromis och lite handling för att sedan gå hem och sova middag i drygt en timme. Orkar inte ens åka in till stan för att ta en öl i kväll utan väljer att stanna hemma för att kunna gå och sova igen tidigt. Helt sjukt för någon i min ålder va?
 

Tråkig biofilm

Busade till det på eftermiddagen med en kollega och skolkade för att gå på biomatiné. Det blev kvart över fyra-föreställningen av "Äta, sova, dö". Och jag måste säga att det var tur att vi var så pass tidigt så att man inte satt och somnade. För tråkigare film har jag nog aldrig sett på bio! Hade jag sett den på tv hade jag definitivt bytt kanal. Sen må den vara hur konstnärligt bra gjord som helst. Riktigt tråkig film som jag inte alls rekommenderar någon att se. Och speciellt inte att betala för!
Det enda som var roligt var att de hade textat skånskan hela filmen igenom. Sånt är väl humor på hög nivå?
 
Men sen när jag kom hem kollade jag in på en av gratissiterna av film och hamnade framför den helt nya "Flight". Och den var riiiktigt bra! Så den kompenserade upp filmnivån rejält i dag. :-)
 

Trött, så trött

Har suttit här på jobbet hela dagen lång och bara gäspat. Vid ett par tillfällen har jag känt att jag nästan tappat huvudet ner i skrivbordet och somnat. Känner mig som de där klippen man ser ibland på småbarn som somnar ner i maten. Tur att det är fredag säger jag bara! Ska faktiskt alldeles straxt lämna jobbet för att ta en eftermiddagsbio i stället.

Spontan AW med oväntat sällskap

Straxt innan jag skulle gå hem från jobbet så kom en kollega och frågade om jag ville följa med på en AW. Och trots nackont och längtan hem till soffan hakade jag på till Patricks bar på Götgatan. Och det ångrar jag inte att jag gjorde. Var verkligen jättetrevligt! En kollega kände jag som sagt var men de andra två hade jag bara pratat med någon enstaka gång och hälsat på i korridorerna. Tänk vad jag har missat under dessa första två år på jobbet. Helt plötsligt dyker det upp riktigt trevliga kollegor som jag alldeles har missat. :-)
 

2-årsjubileum

Tänk vad tiden går fort ibland va? Har i dag varit här på mitt nuvarande jobb i hela två år! Trodde aldrig att jag skulle palla vara kvar så länge med tanke på hur jobbigt jag tyckte det var här första ca 10 månaderna. Vantrivdes och kände mig inte alls med i gänget. Men sen har det blivit bättre och bättre med tiden. Visst, det är väl inte alltid som allting är 100% bra men i det stora hela så trivs jag. Så som det känns nu så tror jag att jag kommer bli kvar här ett bra tag framöver!

Högst irriterande!

Varför kan inte jag vara så där ordningssam som i princip alla andra i min ålder är för? Blir galen på mig själv när det är något jag letar efter och inte kan hitta. Just nu är det ett presentkort på Ticket resebyrå på 1000:- som har kommit på avvägar. Tycker att jag har rivit igenom varenda kasse med papper som jag har men hittar det icke. :-(
 
Skulle verkligen vilja vara så där minimalistisk så att jag bara har vitt och rent hemma med orkideér i fönstret. Men det har jag aldrig varit och kommer aldrig att bli. Om jag skulle kunna bättra mig med 50% och kasta grejer och inte låta det bli så rörigt så skulle jag antagligen må mycket bättre i själen också. Men jag orkar helt enkelt inte ta tag i det.
 

Ofokuserad dag

Har haft en kroppslig/själslig dag utan så mycket arbete i dag. Först långfika (bra för själen) och sen till sjukgymnasten för lite TENS-behandling av nacken. Lunch och därefter till det efterlängtade besöket på psykmottagningen.
 
Läkaren var sjuk så jag fick "bara" träffa psykologen. Var där i en timme och pratade om min mentala bakgrund. Kände att jag fick förtroende för psykologen vilket ju är bra. Det jag oroar mig lite för nu är att jag ska behöva vänta ytterligare flera månader på en tid hos just den läkaren och sen ytterligare tid för att få tid hos psykologen. Det är ju NU jag mår dåligt och behöver hjälp! Och när vi pratade fick jag en känsla av att hon inte tyckte att jag var så illa däran och att jag klarade av att hantera situationen ganska bra själv. Men det är ju just det jag inte gör och därför jag söker hjälp... Känner mig ganska förvirrad, frustrerad och besviken just nu. Alltså, besviken över att besöket inte gav mig mer. Kändes lite som att hon bara ville säkerställa att jag inte var självmordsbenägen vilket jag aldrig har varit.
 
För att skingra tankarna lite åkte jag och käkade middag med brorsönerna. Blir glad av dem och de ger så mycket kärlek.
 
Men  i morgon är en ny dag i våra liv och förhoppningsvis känns livet lite lättare då...
 

Restaurangbesvikelse

Skulle iväg och träffa några nuvarande kollegor och en som har slutat efter jobbet. Någon hade hört om en bra grekisk restaurang som heter Kamarina på Gotlandsgatan. Men jag kan inte rekommendera den och jag kommer ännu mindre gå tillbaka dit själv.
Det första som mötte oss var en svag lukt av avlopp. De andra kanske inte la märke till det lika mycket som jag gjorde men jag hade svårt att glömma bort det.
 
Jag beställde Moussaka och en Ramlösa. Och betalar man 155:- för en Moussaka, som ju är en typ av lasagne, tycker jag nog att man kan förvänta sig en riktigt schysst måltid. MEN, den här var knappt kryddad och var inte mer än halvljummen inuti.
 
Nej, restaurang Kamarina får bara ett smakplus av mig i dagens mätning!
 

Kroppen straffar mig

OK, den onda nacken gillade inte att jag var ute och åkte skidor i helgen! Vaknade i natt av att jag själv skrek till av smärta. Det låter inte helt normalt och som det ska vara va? Vid fyra lyckades jag vända mig rätt i sängen så att jag kunde ta mig upp och ta en Citodon. Men trots den så märktes det inte att smärtan avtog. :-(
Har i alla fall tagit mig till jobbet trots att jag grimaserade och gnydde till varenda gång t-banan krängde lite. Så vid lunch ska jag till sjukgymnasten och så får vi se vad hon säger och gör åt saken i dag. Är helvetiskt trött på den här smärtan och att få livet begränsat nu!

Ännu en lättlagad middag

Anledningen till att jag nu lagar en massa lättlagad mat är att jag har ätit så mycket skräp senaste tiden vilket resulterat i viktökning. Nu vill jag börja äta MAT igen i stället för att fuska med mackor om kvällarna och därav att det är snabba och enkla recept jag testar.
I kväll har jag lagat grönsakslasagne med squash. Fast jag gjorde om lite och tog hårda lasagneplattor som jag hade hemma i stället för att köpa färska. Sen hade inte min affär krossade tomater med chili så jag tog vanliga och kryddade med chilipulver. Och det här var riiiktigt gott! Det kommer jag defenitivt att laga igen!
Om ni blir sugna finner ni receptet här.
 
Bild från ica.se
 

Favorit i repris

I strålande solsken och ett par minus gav jag mig ut på en ny längdskidtur i dag. Lyckades få ordning på bindningen som bråkade igår så jag kunde bara inte låta bli. Så nu har jag faktiskt varit ute och åkt i 2 1/2 timme effektiv tid i helgen. Tror ni att jag kommer ha träningsvärk i morgon eller? Men det är det värt! Är verkligen helt uuunderbart!
 
 

Plättlätt middagsmat

Hade ingen som helst middagsfantasi idag och satt och bläddrade i ICA:s billiga veckan-häfte. Hittade där ett recept som såg enkelt ut och som jag kan frysa in till matlåda: Nudlar med kräftor och gröna ärtor. Gick supersnabbt att göra och var riktigt gott! Receptet hitta ni här.
 
 
 
 

Säsongspremiär

Jag har varit lite lat i vinter och haft ont i nacken så jag har inte riktigt vågat mig på någon längdskidåkning. Men i dag kunde jag inte hålla mig längre då det var strålande solsken. Visserligen var det -16 grader men det hindrade inte.
Men det blev ett abrupt slut på min säsongspremiär då jag först åkte i lite smältsnö vid ett varmvattenutsläpp. Och min vallningsfria skidor gillar INTE värme. Så det blev som snöklumpar under dem som jag fick stanna för att ta bort. Och vad händer då? Jo, jag får bort snön men när jag ska sätta in pjäxan i bindningen igen så går det inte! Det är som att den hade fastnat i öppnat läge och inte stängdes igen. Så det hela slutade med att jag blev så irriterad att jag tog skidorna i handen och gick hem.
 
Lite suddiga bilder då linsen hade imma:
 
 
 
 

Uttråkad dag

Dagen började med att jag var aptrött och snoozade i drygt en timme. Väl på jobbet så hann jag inte ens få av mig jackan förrän en av tjatgubbarna kom och började diskutera en gammal tågbiljett. Jag sa först på ett trevligt sätt att vi kunde ta det lite senare men han fortsatte att gnata. Till slut lackade jag ur och sa ganska bryskt ifrån att "vi tar det här lite senare!!!". Kändes inte helt klockrent efteråt. Men där gick luften ut mig arbetsmässigt. Fick knappt någonting alls vettigt gjort på hela dagen. Många koppar kaffe om man säger så.
 
Efter en grinig och irriterad dag drog jag raka vägen hem, utan att stanna till på dagens AW, och har bara legat i soffan med min onda nacke och "Hungerspelen". Trodde det skulle vara en tonårsfilm men jag måste säga att den var riiiktigt bra!
 
Natti, natti...

The Lady

Såg filmen "The Lady" härom kvällen som handlar om Aung San Suu Kyi som är politiker och frihetskämpe i Burma. Hon satt i husarrest där nere i ca 20 år men fortsatte hela tiden sin kamp mot diktaturen.
 
Hon växte upp i Burma där hennes far var en av de första som jobbade för demokrati. Han blev dödad av regimen och Aung San Suu Kyi flyttade till England. Men när hon återvänder till sitt hemland i samband att mamman blir sjuk så får hon uppdraget av folket att fortsätta sin fars kamp.
Hon ger sig ut bland folket i de små byarna och pratar medan regimen gör allt för att stoppa henne. Och de tar till väldigt fula knep må jag säga. Nästan lite dagisnivå på det hela faktiskt. Bl.a. ser de till att hennes man och barn inte får visum att hälsa på henne. De tror då att hon ska välja att åka tillbaka till England vilket hon inte gör. De sätter henne även i husarrest och fängslar hennes frihetskollegor. Men inte ens det fungerar!
 
Helt klart en sevärd film! Jag kan villigt erkänna att jag inte riktigt hade koll på hur illa läget är där nere och vilken diktatur Burma har varit under alla dessa år. Så vi ska vara glada över att vi har det så bra här i Sverige med fria val och yttrandefrihet.
 

Elstötar

Så där ja, då har man varit och fått lite elstötar i sig i dag då. Eller kanske är elstötar att ta i men jag har varit hos sjukgymnasten och fått behandling med TENS (transkutan elektrisk nervstimulering). Det ska tydligen lindra smärta genom att stimulera hudnära nerver med en svag elektrisk ström. Och genom att de aktivera beröringsnerverna och/eller muskelnerverna stimuleras kroppens egna smärtlindringssystem. Så nu väntar jag på att smärtan ska försvinna. :-)
 
Skämt åsido så måste man tydligen upprepa denna behandling kontinueligt för att det ska ge resultat. Så nu ska vi testa ett par gånger hos sjukgymnasten och sen får jag se om jag köper eller hyr en egen manick. Men jag håller verkligen tummarna för att det ska ge positiva resultat, börjar tröttna på att ha så här ont nu!
 
Bild från medistore.se
 

Seg i kolan

Aj, aj, aj vad jag har haft ont i nackjäkeln de senaste dagarna. Har svårt att hitta någon ställning där det INTE gör ont. Så det har blivit en del Citodon sedan i måndags vilket märks på koncentrationen. Man blir allt lite seg och snurrig i kolan av de där pillrena. Men nu har jag fått en akut-tid hos sjukgymnasten i morgon. Antagligen kommer de att försöka lindra smärtan med såna där el-plattor innan jag kan komma igång med mina övningar igen. Ja, ja. Det är bara att härda ut!
 
 

Hur tänkte hon egentligen???

Undrar just vad det var som rörde sig i huvudet på den 20-åriga tjej som tidigt i morse tog ett tåg och körde med full fart in i ett bostadshus. Antingen var hon hög som ett höghus eller så mådde hon väääldigt dåligt och ville desperat ta sitt liv och tänkte inte på vad konsekvenserna skulle bli. Ganska läskigt att tåget kunde komma så långt utan spår (ca 50 m) trots stoppklossar och framför allt komma in flera meter in i ett hus innan det stannade.
 
Bild från nvp.se
 
 

Behöver jag...

... säga något mer än detta:
 
 
Jag vill verkligen INTE! Det är inte så att jag har ett tråkigt jobb med för lite att göra och tråkiga kollegor. Är mer det att jag inte har lust bara. Har tom sovit ok i helgen och varit ute i friska luften så inte heller det kan jag klaga på. Är bara så ruskigt uttråkad på mitt liv! Men jag gissar att det bara är jag som kan göra något åt det...
 

Laddat D-vitaminer för veckan

Snacka om att det är härligt väder ute i dag. Ett par minusgrader, lite snö och SOL! Har varit ute på en långpromis men ångrade lite att jag inte hade med mig längdskidorna ut. Får bli nästa gång i stället.
 
 
 
Nu ska julen ut från mitt hem för den här gången!
 

Cockpit med pizza

Drog iväg till några kompisar i kväll och slöade till det lite med pizza och sen soffhäng med filmen "Cockpit". Den var ganska rolig men samtidigt jättejobbig. Blir SÅ stressad när det är såna här pinsamma förväxlingsgrejer och man bara väntar på att de ska bli upptäckta.
 
Efter en alldeles lagom ansträngande kväll väntar nu en skön säng på mig.
 
 
Text från sf.se:

Piloten Valle behöver desperat ett nytt arbete. När han får höra att flygbolaget Silver Airlines letar efter en kvinnlig flygkapten drar han sig inte för att hoppa i högklackat, krypa i ett schyst fodral och söka jobbet. Han lånar sin systers identitet mot en helårsprenumeration på en morgontidning. Att pilotkollegan Cecilia blir förälskad i Valles nya, kvinnliga jag ingår dock inte riktigt i planen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seg i kolan

Var iväg på en jääättemysig middag igår med två av de finaste människorna i världen! Många skratt och djupa samtal genomsyrade kvällen. Till mat bjöds det till förrätt gazpachosoppa, till varmrätt älgkalvfilé med potatiskaka och kantarellsås och sen till dessert blev det glass.
Då jag var ganska trött innan jag åkte dit efter veckan så trodde jag att jag skulle vara hemma tidigt. Men jag vete 17 om man kan kalla kvart över två som tidigt. :-)
 
 
 

Första dejten med sjukgymnasten

Nu SKA jag bli av med värken i nackjäkeln! Fungerade ju varken med traditionell behandling hos naprapaten eller akupunktur. Och nu ska jag försöka sjukgymnastik ett par månader för att se om det kan bli bättre av det. Eller, bättre blir det inte i nacken men jag stärker upp muskulaturen runtomkring det skadade stället som kan göra att det gör mindre ont.

 

I dag har jag varit hos sjukgymnasten för första gången och tränat (var där på bedömningssamtal igår) och fått en massa träningar som jag ska köra själv hemma. Och hur lätt är det på en skala när latmasken i mig kommer fram så fort jag kommer hem?

 

 
Och apropå träning: nu har jag bokat in årets första träningspass på Friskis också. Var lika bra när jag ändå var i träningsflowet. Måste komma igång igen då jag varit heeelt förslappad sedan i slutet av november. Först sjuk och sen jullov var inte bra ur träningsperspektivet.

Knäpp i bollen?

Nä, men däremot lite sjuk i själen kanske. Har ju haft perioder de senaste dryga tio åren när jag varit nedstämd. I samband med att de perioderna kommer så har jag varit på ett jäkla humör och har kunnat explodera på en halv sekund. Det har varit ett tydligt tecken på att det är dags att höja dosen med det antidepressiva.
I höstas berättade en kompis för mig om att det finns något som kallas "Internetpsykiatri" där man kör ett KBT-program ensam hemma och endast har mailkontakt med vården. Så i november var jag där på ett personligt bedömningssamtal för att se om jag var lämpad för denna typ av behandling. Och det var jag ju självklart inte förstås.
Läkaren ansåg att jag var alldeles för okoncentrerad för att kunna läsa så pass mycket och göra inlämningsuppgifter själv. Efter en timmes intervju skickade hon en remiss till den "lokala" psykenheten för att utreda om det kan handla om hypomani som är en undergrupp till Bipolär sjukdom.
 
Hypomani:
”Många som får återkommande depressioner har också perioder med lindrigare maniska symtom, så kallade hypomanier. Symtomen kan då vara att man får ökad energi, större kreativitet, skämtsamhet och ett allmänt glatt humör som kan vara svårt att uppfatta som ett sjukdomstillstånd.

Depressionerna har inte alltid samma symtom som en vanlig depressionssjukdom. Man kan till exempel ha ett ökat sömnbehov och sug efter sötsaker. Ofta fungerar inte vanlig behandling mot depressioner. I stället måste man få medicin som stabiliserar stämningen.”

 

Jag ska villigt erkänna att jag aldrig hade hört orden tidigare och har fått läsa på en del själv hemma. Nu ska jag till psyk om två veckor vilket ska bli underbart skönt. Ska bli skönt att liksom lägga över mitt mående på någon annan och få hjälp då jag mått väldigt risigt inuti senaste månaden. Fast det kanske mycket har med att göra att läkaren jag träffade i november ville att jag skulle dra ner på den antidepressiva medicinen för att de lättare skulle kunna göra en riktig utredning. Så nu har jag gått på lägre dos även fast jag kanske egentligen borde ha ökat på styrkan.

 

Idag var första dagen på jobbet efter jullovet och den har varit riktigt jobbig rent mentalt. Började med att fullkomligen explodera över att de hade skumtvättat våra kontorsstolar och ställt tillbaka inställningarna till originalläget. Nästa explosion kom när jag inte kunde göra platsreservation på en tågbiljett. Sen fortsatte dagen så där innan jag tog förnuftet tillfånga och gick hem. Hoppas, hoppas att morgondagen blir bättre och att de här två veckorna går fort!


Nu är jullovet slut

Sista dagen på jullovet... Det är inte utan att det är en hel del ågren inblandade inför att gå tillbaka till jobbet efter drygt två veckors ledighet. Kan man få vara lite mer ledig måntro? Fast å andra sidan kanske det är bra att komma in i rutiner igen och förhoppningsvis kanske sova lite bättre?
 
Min sista dag spenderades först med fika hos några kompisar och sedan gospelkonsert i Maria Magdalena kyrka inne i stan. Var faktiskt riktigt upplyftande att lyssna på julmusik i gospelutförande. Äntligen kände jag lite julkänsla. Något sent men ändock...
 

Ojsan hoppsan

Efter en seg dag endast innehållande en promenad och tv-tittande så drog jag in till stan för årets första "AW" med några hemvärnskollegor. Fast jag vet inte riktigt om man kan kalla det för AW just i dag då jag ju faktiskt fortfarande har jullov och inte ens har jobbat i år. :-) Men rackarns trevligt var det att träffa dem igen och komma ut och se lite folk.
 

Shopping...

 
Glömde ju att berätta vilka fiiina saker jag "råkade" shoppa på väg hem från bion igår. Det var ingen planerad shopping utan var rent spontant eftersom att jag blev så förtjust. Inhandlade ett par knallgröna Converse för 275:- och en något mörkare Adidas-väska för 220:-. Om jag gilar grönt? :-)
 
  
                 

Tips på superduperbra film

En kompis ringde här på dagen och frågade om vi skulle ta en spontanbio och sånt tackar man ju aldrig nej till. Valet föll på "En oväntad vänskap" som vi båda två hört bra om. Och det var den!
 
Var en sån där riktig feel-goodfilm som man mådde bra av. Och dessutom var den sann. Handlade om Driss som måste söka jobb för att få behålla sin a-kassa. Han hamnar på intervju hos den rike men totalförlamade Philippe. Trots sin nonchalanta attityd så får han jobbet! Mycket pga att han inte tycker synd om Philippe utan tycker att han ska leva sitt liv.
Deras relation utvecklar sig med värme men är inte helt komplikationsfri. De kommer ju från helt skilda bakgrunder vilket ibland ställer tll det för dem.  
 
Det var både mycket skratt, allvar, lite ledsamhet, många fördomar som sattes i halsen men tillsammans blev dessa komponenter en helt fantastisk mix som jag rekommenderar er att se.
 
Bild och text från sf.se:
 
 
Den franska megasuccén som berör människor över hela världen och som listas som en av världens bästa komedier.
Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men också mycket ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en skärmflygolycka.

Driss är till en början väldigt tveksam till jobbet och Philippes vänner har starka invändningar mot hans val av assistent. Men de två har mycket att lära av varandra.  Driss otroliga energi och livsglädje smittar snart av sig på Phillipe och Phillipe lär Driss en hel del om vett och etikett. Tillsammans upptäcker de nya saker i livet och en oväntad och stark vänskap växer fram mellan två individer som på ytan inte verkar ha någonting gemensamt. Baserad på en sann historia.


Heldag på Tom Tits

Det blev visst en heldag på Tom Tits med brorsönerna i dag. Vi var där förra jullovet och de ville så gärna åka tillbaka. Dessvärre för dem, men inte riktigt lika illa för mig, var att utställningen "Body worlds" tog upp ett helt våningsplan från de ordinarie experimenten.
Utställningen var mycket intressant må jag säga. Dock lite makabert att det var riktiga lik, om än konserverade, som man gick runt och kollade på. Alla hade självklart donerat sina kroppar redan medan de var i livet men ändå...
 
 
Just nu sitter jag och är superirreterad på Windows 8!!! Eller jag är inte bara irreterad utan superförbannad om jag ska vara ärlig. Jag fattar inte hur man tar bort autoroteringen vid fotovisningen. Och ja, självklart har jag sökt i den s.k. hjälpen via Windows. När man laddar upp bilderna här kommer de ju åt fel håll pga autoroteringen och här kan man som bekant inte göra allra minsta redigering. Hur fan gör man? Kan någon vänlig själ berätta detta för mig?

Sticka ut hakan för mycket?

Kan någon förklara för mig hur det kommer sig att det är huuur många hundar som helst som har försunnit/sprungit från sin matte och husse? Kan ju bara bero på två saker: 1. Man har den inte kopplad när man är ute. 2. Man stänger inte dörrar och fönster ordentligt hemma.
 
Just nu florerar det en massa snyfthistorier om folk som har varit ute i närmare ett par dygn och letat. Och visst, jag tycker verkligen jättesynd och lider. Med HUNDARNA!!! Det är ju dem som det är synd om. De kan ju inte hjälpa att de är ganska korkade och tar chansen när en dörr står öppen. Och det i samband med att det smäller omkring dem gör ju inte saken bättre (även om hundar visserligen har förmågan att kunna stänga till sina öron vid snabba ljud).
 
Nä gott folk, håll era fyrbenta vänner inomhus på nyårsafton! Det sparar lidande både för dem som letar och för hundarna som inte är vana att ta hand om sig själva...
 

God fortsättning på 2013

Trots att jag hade ganska mycket ångest på nyårsafton och inte alls kände för att vara social så åkte jag iväg på middag hos pappa. Även brorsan med familj var där samt några grannar. Det blev en trevlig kväll med god mat. Trist nog regnade det ganska mycket precis vid tolvslaget så vi var rejält blöta när vi kom in igen.
 
Jag har stora förhoppningar på det här året. Och det kan ju som sagt var inte bli sämre än det förra. :-)
 
 
Men nu ska jag åka iväg och hämta brorsönerna. Vi ska åka iväg till Tom Tits experiment i Södertälje i morgon. Ska bli mysigt att ha dem för mig själv.
 
 

RSS 2.0/>