Färdigpackad och taggad

Så, nu drar jag alldeles straxt iväg på den efterlängtade övningen med Hemvärnet och återkommer hit först på söndag. Ska verkligen bli kul! Och framför allt spännande att se vad de har planerat för oss. Det har varit ett himla hemlighetsmakeri runt schemat. Men som det känns just nu så kan jag erövra hela världen om det skulle behövas!




Tiderna förändras

Ja, vad ska man säga? Tiderna förändras och vi med den...


SPA-helg

Fick just ett samtal från en kompis som berättade att vi ska till Selma Spa i Värmland nästa lördag-söndag. Snacka om underbart!!! Det är en bjudhelg då min kompis varit så duktig och tränat med sin PT och därför fått detta som bonus. Gud vad jag längtar redan nu. Kanske skulle man till och med kosta på sig en liten behandling för att riktigt lyxa till helgen?


Sista natten i sängen

Märks det att jag bara kan tänka på en sak just nu: den kommande hemvärnsövningen. Ska bli jättekul. Det som är mindre roligt är att ligga med en massa snarkande karlar med varierande decibel i ljudnivå på ett hårt golv på bara ett liggunderlag. Så jag ska redan gå och lägga mig och gona ner mig under täcket. Sen blir det dåligt med sömn i fyra nätter. Natti, natti där ute...

Färdigpackad för helgens övning

Puh, nu är allt nedpackat där det ska vara. Rätt sak på rätt ställe för att lätt kunna hitta pinalerna. Men det blev en hel del grejer och sammanlagt väger det 25.5 kg i dagsläget. Sen i morgon får jag närmare sex kg till!


Dagens ord

Hittade denna på en kompis sida på FB i dag och tyckte den var klockren:

"De tänker sätta otäcka bilder på cigarettpaketen !?? Varför inte också sätta bilder på svältande barn på mcdonalds-kartongerna?? Varför inte bilder på plågade försöksdjur på kosmetika askarna?? Varför inte trafikoffer, som folk under rattfylla förolyckat på öl och vinflaskor?? Varför inte penningkåta politiker på deklartionen???"

Kraft i nyporna

Har varit på mitt numera veckobesök hos naprapaten. Det blir bättre och bättre i nacken för varje gång men fortfarande lättar jag typ en halvmeter när hon hittar vissa punkter. Och jag kan inte förstå hur denna lilla späda tjej kan ha så mycket kraft i nyporna. Hon måste ju sitta hemma på kammaren och träna. Dessutom så tror jag att hon njuter av att se folk plågas! :-)

Senaste inköpen

Är så himlans glad över att jag vid den här åldern äntligen har hittat min stil med farmorsklänningar. I fredags och idag har jag inhandlat följande på Humana Second hand:

     

Blev ett par andra grejer oxå:

   

Känner mig supernöjd över mina inköp! Förhoppningsvis har det dämpat det allra värsta shoppingsuget. :-)

Så sant, så sant...

Kolla vad jag hittade för reklampin i en affär när jag var ute på lunchen. Stämmer den inte så säg. :-)


Biggest loser: dagens invägning

Ok, hade gått ner HELA 2 hg den här veckan vilket typ motsvarar ett glas vatten. :-( Att det ska vara så himla svårt det där và? Men det var inte uppåt i alla fall så jag får vara glad för det lilla.

Måste hitta något bra sätt att stärka min karaktär på, några bra tips?

Operation PACKNING inledd

Ska iväg på årets storövning med Hemvärnet till helgen och har börjat packa lite smått. Inte lite prylar som ska med må jag säga. Packlistan innehåller allt från "kortkalsong" till skyddsväst till liggunderlag. Om jag kommer ihåg ska jag ta ett kort när allt är färdigpackat. Förra året vägde väskorna för dessa fyra dagar 25.5 kg! Men nu är det dags att sussa va så att man orkar med veckan?

Sämsta höstmarknaden i stan

Hamnade visst ute i Åkersberga eftersom det var höstmarknad. Men värdelösare marknad har jag nog aldrig varit med om. Bara en massa krimskrams! Det var väskor, foppatofflor och såna där torgkläder om vartannat. Fast det var en äldre dam som stod och sålde smycken och då jag tyckte så synd om henne som var helt malplacerad så köpte jag ett armband av henne:


Ljuvlig doft

Har roat mig med här på förmiddagen att rensa svampen från igår och den ligger nu och förvälls. Så det luktar helt gudomligt gott här hemma just nu. Nästan så att jag blir lite sugen på att ge mig ut i skogen en sväng i eftermiddag. Får se om tiden finns bara...


Åsikt om fästingar

Alltså, varför kan inte de där äckliga djuren som kallas fästingar utrotas? Hittade sex tycken som kröp på mig redan på vägen hem på båten förut. Nu har jag plockat tre stycken som bitit sig fast. Den ena var riiiktigt stor dessutom och hade hunnit suga en del vilket märktes när jag tog den. Och så stor som den var så måste den innehålla typ minst Borelia. Har redan haft det ett par gånger under årens lopp och har INTE tid med det nu eftersom jag har övning med Hemvärnet nästa helg.



Boktips #6: Oväntat besök på Star Street



Brukar gilla böcker skrivna av Marian Keyes väldigt starkt men den här, "Oväntat besök på Star Street", tyckte jag var lite svår att komma igenom. Det hände liksom ingenting särskilt i den och upplevde den som ganska seg. Tog därför lång tid att läsa. Så nu ser jag fram emot att påbörja nästa bok i stället. Den här kommer jag antagligen ha glömt bort typ i övermorgon...

Bild och text från bokus.se:

Oväntat besök på Star Street


Vem - eller vad - är det som håller ett vakande öga på de boende på Star Street 66 i Dublin? Hur det än ligger till med den saken så kommer denna mycket speciella gäst att föra med sig många omvälvande överraskningar för husets invånare: en del ovälkomna, andra angenäma.

På översta våningen bor musikbolagschefen Katie som tillbringar sina dagar med att hålla gårdagens rockstjärnor kort och fundera över hur mycket cheesecake det går åt för att äta ihjäl sig.
Under henne delar ett par muskulösa polacker lägenhet med en gatsmart tjej som heter Lydia. Hon har en vass tunga och en ännu skarpare hjärna, men trots det några oväntade svaga punkter.
På första våningen bor Fionn - en trädgårdsmästare som föredrar palsternackors sällskap framför människors. Men han ser ut som en prins hämtad direkt ur sagans värld och när han oväntat erbjuds en egen tv-show kastas han plötsligt rakt in i strålkastarljuset.
På bottenvåningen bor Matt och Maeve som är Väldigt, Väldigt Kära och som håller sin desperation på avstånd genom att i all välmening och slumpmässigt göra snälla saker.

Men en mystisk besökare har precis landat på Star Street 66 och stora förändringar är på gång. Gamla hemligheter är på väg att komma upp till ytan och medföra kärlek, tragik och oväntad optimism. Livet kommer aldrig att bli detsamma.

Wonderful day!

Redan när jag vaknade upp tidigt i morse och tittade ut genom fönstret insåg jag vilken underbar dag det skulle komma att bli ute i skärgården. Och mycket riktigt! Tog Waxholmsbåten från Dalarö till Fjärdlång vilket brukar vara en svampsäker ö. Vi promenerade runt och njöt av vädret och utsikten. Dock var det väldigt dåligt med svamp i år. Hittade bara ett par liter tillsammans. Men det var verkligen en underbar dag att spendera ute på en ö.

På vägen hem sen så gjorde vi en avstickare ner till Årsta Havsbad där jag inte har varit sedan jag var liten. Och tänk, jag hade minnet av en JÄTTEstor strand. visst, den var väl stor, men inte så stor som jag mindes den.
Hann även med ett kort besök på IKEA på vägen hem.

Här är dagens bilder:

     

   


Dagens med skratt

Har haft så himlans kul i kväll! Vi var fem stycken på underbara bar vilket var helt lagom många. Vi har käkat musslor (inte det minsta hångelvänliga med tanke på vitlökshalten), druckit dagens och skrattat hur mycket som helst. Fram för fler såna här ganska enkla träffar som är så roliga och som man kommer ihåg länge efteråt...


Nu ska jag fica lite inför morgondagen då svamptur ute i skärgården står på schemat. Hoppas på soool och en underbar dag!

Fredags-AW

Nu är det alldeles snart dags att träffa upp några före detta kollegor för en liten AW. Ska bli jättekul att träffa dem igen och höra lite skvaller. :-) Fast det blir inte så sent eftersom jag ska upp tidigt i morgon för att åka ut i skärgården och plocka svamp.

Det svåra med AW:s är att inte gå över gränsen. Vill ju egentligen bara ta ett eller ett par glas vin men ibland stoppar man inte där även fast man vet att man borde. Och tar man ett glas för med ågrenen som kryper inombords. Så i kväll så SKA jag ta det lugnt!

Humana Second Hand

Har varit ute på lunchen och försökt att shoppa mig lycklig. Självklart gick jag till min nya favvisaffär Humana Second Hand på Timmermansgatan. De har väldigt många fina tantklänningar där som jag numera är så fäst vid och de är dessutom i väldigt fint skick. Dagens inköp blev två klänningar, en blus och en handväska (bilder kommer). Kan rekommendera den affären om ni gillar 60-, 70- eller 80-talskläder. Och tydligen finns de på flera ställen dessutom till min stora lycka.


Nytt fritidsintresse?

Ett gott råd till alla tjejer där ute som vill få en inre styrka och testa sina gränser: gå med i Svenska Lottakåren! Det är nog något av det bästa jag har gjort. Hade inga större förväntningar när jag gick med för drygt sex år sedan. Men efter att ha varit på diverse utbildningar, evenemang (bl.a. gått högvakten vid slottet och stod i bröllopskortegen för Viktoria) och dessutom hjälpt till vid samhällsinsatser så kan jag rekommendera det ännu mer.

Jag har valt den "gröna" sidan av Lottorna, dvs den militära där man skriver avtal med Försvarsmakten och blir krigsplacerad. Jag har därigenom fått gå jättebra utbildningar som har höjt självkänslan avsevärt (Jag KAN, jag VÅGAR) vilket jag har nytta av även i det civila livet. Visst, många gånger har det varit väldigt tufft både mentalt och framför allt fysiskt men efteråt är det alltid värt det. Har fått en sån kick av att veta att jag klarar det mesta och att jag kommer att ha en roll om det händer något i samhället att jag bara vill lära mig/vara med på mer och mer.

Det här är min personliga rekommendation till dig som söker något mer i livet och vill känna att du gör skillnad och inte bara sitter hemma och måla naglarna och gnälla på samhället...


Tomt och tyst

Är så tyst och tomt här hemma nu när mina "inneboenden" har åkt hem till Sundsvall igen. Tänk vad man vänjer sig fort vid lite sällskap va? Även om jag knappt märkt av dem under de här dagarna...
När jag kom hem stod den här på bordet som tack för att de fått bo här och jag blev så himla glad:


Saknar...

Saknar Poe som 17! Får verkligen lägga band på mig VARJE dag för att inte ringa/skicka sms. Alltså, trots att det nu gått några månader sedan han dumpade mig kan jag fortfarande inte riktigt acceptera det. Kan inte förstå hur han inte kan känna såna känslor för mig när jag tycker om honom så mycket. Var ju så glad och tillfreds med livet när jag var med honom. Varför skulle han göra så här för???


Aj, aj, aj...


Både somnade och vaknade med värsta huvudvärken. Och idag är det heldagsmöte där jag till råga på allt måste använda knölen mellan axlarna...


Shoppingsuget satte in

"Råkade" gå förbi Igor Sport på Götgatan när jag var på väg hem från jobbet idag. Kan verkligen inte låta bli att handla när jag går in där. Den här gången blev det ett par träningsbrallor som var nedsatta från 600:- till 240:-. Känner mig ganska nöjd (även om jag nu har tappat suget på att träna efter att ha besökt World Class Slussen i måndags).


Sticksugen

En kollega hade stickat en sjal som hon hade på sig på jobbet idag. Blev så himla sugen på att plocka fram stickorna igen. Förra vintern hade jag dille på att sticka pärlmuddar som jag sedan sålde till kollegor. Kanske skulle jag sätta lite fart och försöka kränga på nya jobbet till jul? Ska genast börja trä pärlor och börja. Det här är några av dem varianter jag stickade förra vintern:

     

Attityder

Glömde ju helt att skriva av mig tidigare idag när jag var så upprörd på jobbet över mina kollegors, i mina ögon, konstiga attityd till vissa saker. Eller är detta helt normalt:

1. Att man tycker att man är cool om man är på jobbet när man är sjuk och sitter och snörvlar och hostar i kontorslandskapet. Alltså, sånt kan göra mig galen! Tycker det är nonchalant och respektlöst! Var till och med tvungen att kommentera detta högt men då skrattade de mig bara rätt upp i ansiktet vilket inte gjorde min irritation mindre.

2. Vi är kollegor på SAMMA företag och ska således sträva mot SAMMA mål i verksamheten. Varför i hela fridens namn kan man inte vara hjälpsam mot sina kollegor och dela med sig av sina kunskaper i stället för att flera personer ska lägga ner tid och energi på att uppfinna hjulet två gånger? Och till råga på allt var personen ifråga som det gäller i dag hur snorkig som helst. *morr* Dessvärre är det alldeles för ofta så på det här företaget...

Biobesök i höstmörkret

Hamnade på bio i kväll efter jobbet. Var så himlans härligt att krypa in i mörkret och stänga ute världen med dess bekymmer för en stund. Fast egentligen kanske inte filmvalet var det heeelt optimala för att blunda för bekymmer. Vi såg nämligen "Nawals hemlighet"

Bild och text från sf.se:


En mäktig och gripande historia om två unga människors väg att finna sina rötter.

En mors sista önskan att få upprättelse efter sin död, skickar tvillingarna Jeanne och Simon på en resa till Mellanöstern för att finna sanningen om sin bakgrund. I jakten på en bror och far de aldrig mött, uppdagas sakta deras mors hemlighet - ett skakande öde som till slut blev för mycket att bära.

Filmen utsågs till Kanadas officiella Oscarbidrag 2010 och blevuttagen som en av nio filmer vid 2011 års gala i kategorin bästa utländska film.

Jag tyckte den var RIKTIGT bra och den kan rekommenderas. Det var en ganska tung och allvarlig film (alltså ingenting att se en partyfredag) men otroligt välgjord. Vi i sällskapet var rörande överens om att det var en film som kommer att bita sig kvar och man kommer att tänka på från och til under en lång tid framöver. Fick oss även att tänka på hur lyckligt lottade vi är i Sverige som faktiskt slipper krig och förödelse.
Personligen fick den mig att fundera lite över varför jag är med i Hemvärnet. Skulle jag verkligen palla trycket om det blev en skarp situation här i Sverige???


Dejt med naprapaten

Hur kan en sån liten späd tjej ha så mycket kraft i sina nypor och åsamka så mycket smärta som naprapaten jag var hos i dag? Börjar fundera på om inte hon triggade upp nackspärren igen eftersom jag har ondare nu än vad jag hade i morse innan jag gick dit. Hm… Men det kanske är som det ska vara? Att för att det ska bli bra måste det göra ont? Efteråt smorde hon in med ett liniment som bränner som 17. Fast det är på ett skönt sätt då det känns som om blodet har satt fart igen. Ska dit igen på tisdag om en vecka. Hoppas att jag är bra till dess och att det bara behövs lite skön massage då.

Måste köpa det här linimentet.

 


Fri tolkning

God morgon!

Som vanligt slöläser jag igenom mitt horoskop varje morgon. Och precis som vanligt gör jag min egen tolkning av det. :-) Det här tolkar jag helt fritt som att jag ska gå vidare efter Poe:

Från dagenshoroskop.nu:

Jungfrun Vecka: 38 (2011-09-19 - 2011-09-25)
Bara för att du förstår dig på dina känslor, betyder det inte att du automatiskt vet hur man kommer över dem. Du har nyligen haft problem med att gå vidare från något som har hänt i det förgångna. Men den här veckan sker ett genombrott. En spännande person och ett alldeles nytt mål får dig att glömma det som idag är gammal historia.


Fullt på golvet i vardagsrummet

Så, då har jag fått hit mina tre inneboenden från Sundsvall. Det kommer bli trångt för dem i vardagsrummet men det ska nog gå. :-)

Har hunnit med det obligatoriska spinningpasset i kväll. Worldclass Slussen där jag brukar gå har flyttat till nya lokaler men jag måste säga att jag INTE blev imponerad. Var huuur trångt som helst! I omklädningsrummet var det så trångt att man stötte i varandra vilket ju är superäckligt när alla är svettiga/nyduschade. Inte nog med att det var trångt där, cyklarna inne i spinningsalen stod nästan på varandra. Ja, ja. Får nog leta upp ett nytt ställe att träna på. Och jag kan definitivt inte rekommendera Worldclass Slussen... Känner mig nästan lite morrig när jag tänker efter...

Biggest loser-tävlingen

Hu, hur gick det här till egentligen? Tycker att jag varit ganska duktig under veckans gång och inte småätit framför tv:n och rört på mig en hel del. Men ändå hade jag gått UPP fyra hekto!!! Suck säger jag bara.
Fast det är bara på det igen! Jag har en liten intern tävling med en av kollegorna i den här biggest-loser-tävlingen som pågår fram till i slutet av november. Och så länge jag är bättre än honom så är jag nöjd. Och han hade gått upp ett halvkilo. :-)

Raindrops keep falling on my head

Snacka om att det blev höst över en natt! Vaknade i morse och det fullkomligen vräker ner regn ute. Och mörkt var det också. Var faktiskt första morgonen jag fick lov att tända lamporna hemma. Men samtidigt tycker jag att det är ganska mysigt med hösten. Den höga luften, färgerna, himlen, lukterna och att man kan börja sitta inne och mysa med tända ljus.


Körig dag

Idag har jag varit ganska osynlig här eftersom jag har haft fullt upp från det att jag vaknade fram tills nu. Ska ju få tre stycken inneboenden här den här veckan så det behövde verkligen storröjas här hemma. Konstigt hur rörigt jag kan lyckas få det. Måste verkligen börja kasta/sälja grejer innan jag inte får plats i lägenheten längre. Är en stor stressfaktir med det får bli höstens projekt så att jag kan börja ett nytt, fräscht år första januari.

På eftermiddagen åkte jag hem till mina kompisar i Trångsund. De med de fyra fosterbarnen som jag berättade om härom veckan. När jag kom dit var det två vrak jag mötte. De var SÅ trötta! Så jag tog med de tre yngsta ut i lekparken så att de fick rasa av sig lite (vilket var välbehövligt) så att kompisarna fick vila lite. Den fjärde stannade hemma framför datorn så han märktes inte.
Vi var ute i två timmar och de hade verkligen roligt och en hel del spring i benen. När vi var på väg hem igen så kom den 4-åriga killen fram och ville hålla mig i handen. Snacka om att jag smälte!

Nu har jag röjt det sista här hemma. Eller ja, nu kommer de i alla fall in. Har även hunnit med att göra en gryta som de kan äta i morgon när de kommer ner om de vill. Så nu är det sängen som gäller och jag kommer somna ovaggad.

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv




Den frasen stämmer VÄLDIGT bra in på mig må jag säga. Det är väl ganska exakt så jag känner. Är som att famla och famla men inte få ett fast grepp någonstans.


Sunk i soffan

Hamnade i soffan och kom liksom inte upp igen. Var så himla skönt att bara ligga och sunka med Ballerina Pepparkaka och Coca Cola. Har slötittat på den "gamla" svenska serien "Saltön". Gillar den med alla dess olika personligheter och det var flera år sedan jag såg säsong ett. Men nu är det straxt dags för sängen. :-)

     

Dagens röra

Det blev verkligen en uuunderbar dag på Sörmlandsleden! Har ju haft jättefint väder hela dagen vilket nu syns på ansiktsfärgen. Det blev en promenad på drygt 1.2 mil i VÄLDIGT kuperad terräng vilket börjar kännas i rumpan nu. Men det var det värt!

Under vägen fanns det hur mycket höstkantareller som helst. Fast vi kunde ju dessvärre inte bära hur mycket som helst plus att vi hade en tid att passa. Tog med mig lite av svampen hem, resten var jag så snäll och gav till mamma att rensa. :-)

Här följer en liten bildröra från dagen:

 


 


 


 



Viktigt meddelande

Jag är hemma igen efter en vandrande dag! Tänkte bara berätta det. :-) Återkommer lite senare efter fästingletande och dusch.

Laddar inför Sörmlandsleden

I morgon blir det att gå en etapp av Sörmlandsleden. Vi ska gå etapp nr 34 mellan Brytsebo och Holmtorp (fråga mig INTE var det ligger någonstans) som är 1.5 mil. Ska bli skönt att gå lite. Sen är det ju bra med tanke på Biggest Loser-tävlingen jag är med i just nu.
Bussen går från centralen i morgon bitti kl. 08:00 så jag är alldeles straxt iväg i säng. Är ganska slut efter halva nattens chattande med "den hemlige charmören" och sen det ganska stressande besöket hos veterinären i dag. Men så här står det om morgondagens etapp på sormlandsleden.se:

Etappen går genom obebodda skogstrakter över berg och mossar och bedöms som medelsvår.

Redan efter 300 m kan du rasta och ta ett bad i Skvättsjön, som har fint badvatten. Sedan följer en ca 6 km lång sträcka i omväxlande skogs- och kärrterräng. Att det är produktiv skogsmark kan man se av förekommande hyggen och skogsbestånd i olika utvecklingsstadier. "Höga Gran", 36 m hög, står i ensamt majestät och ser ner över ungskogen. Pigans Plågosten kan du studera om du gör en avstickare någon kilometer efter "Höga Gran".

Nu kommer etappens finaste sevärdhet, vandringen över fjällmossen på en av Sörmlandsledens längsta spänger. Njut av stillheten och känn dig förflyttad till forntiden. Snart är du framme vid Lilla Göljen. Där finns skärmskydd, en fin kallkälla och toalett. Sjön är vacker men tyvärr inte någon bra badsjö. Strax efter Lilla Göljen kommer du upp på ett klapperstensfält skapat av istidens smältvattenströmmar för så där 10 000 år sedan. Efter någon timmes vandring är du vid Vrångsjön där det finns möjlighet att bada.

Fjällmossen. Foto: Eva Friedmann


Fredagsfilm: Baksmällan

Herregud, vilken sjuk film! Hoppas att man aldrig vaknar upp i den sitsen någon gång. :-) Skrattade en hel del åt filmen men satt emellanåt med skämskudden.

Bild och text från sf.se:

SF Bio: Baksmällan


Två dagar innan sitt bröllop så åker Doug och hans tre polare till Las Vegas för att festa loss på en oförglömlig svensexa. Men när de tre marskalkarna vaknar upp med sprängande huvudvärk morgonen efter så är gårkvällen en enda stor minneslucka. Deras lyxiga hotellsvit är fullständigt vandaliserad och brudgummen är försvunnen.

Utan en aning om vad som hänt och med väldigt lite tid på sig så måste trion följa sina dimmiga spår bakåt i tiden. De får gå igenom alla sina dåliga beslut för att komma på var det gick snett och förhoppningsvis hinna få Doug tillbaka till Los Angeles i tid till bröllopet.

Ju mer de upptäcker, ju mer inser de hur illa ute de verkligen är...


Sir Fräs

Idag har jag varit med gammelgubben Alfonz hos veterinären. Alfonz är en 16-årig kattgubbe som vet vad han vill. Eller inte vill om man säger så. Vi var hos veterinären för att ta vaccin (gick galant), kolla tandsten (de tog bort några "kockor" under fräsande), kloklippning (gick ok) samt ta blodprov för att kolla njurstatusen då det visade sig förra året att han hade njursvikt. Men där tog det stopp och Alfonz tyckte att det räckte. Han fräste och sprattlade som 17 och trots att vi lindade in honom i en handduk så tog han sig loss. Till detta hör att han har förstorad hjärtmuskel och bör inte bli stressad för att hjärtat då kan lägga av. Så veterinären avbröt och sa att vi struntar i proverna. Han får fortsätta äta sin specialmat och leva ett så bra liv som möjligt. Jäkla katt man har va? :-)


Finns han på riktigt?

För några år sedan när jag var aktiv på dejtingsidorna så fick jag kontakt med en kille som jag blev jätteintresserad av. Men så en dag bara försvann han! Jag försökte maila osv utan att få svar och tyckte det var trist att han var borta då vi hade chattat ganska mycket. Som vanligt med många såna där kontakter har man ju bara chatkontakt fram till dess att man verkligen bestämmer sig för att träffas och då blir det via telefon. Hur som helst, av någon konstig anledning så valde han att poppa upp igen och vi har nu chattat en del igen. Den här gången är jag dock tydlig med att vi mycket snart måste prata/träffas om jag ska tycka att det är värt att lägga ner energi på.

Fast jag undrar i mitt stilla sinne om han verkligen finns som en verklig person? Och sen undrar jag ännu mer hur det kommer sig att han som ung (9 år yngre än mig) och snygg är singel? Och varför i hela världen pratar han med mig för som är så pass mycket äldre? Vad är felet??? Kan det verkligen vara så enkelt att han inte litar på tjejer? Enligt egen utsago så har tidigare tjejer velat ha honom för pengarnas skull, men existerar sånt beteende på 2010-talet? Men jag kan inte sluta prata med honom, han är kul och har något som drar...

Vad tror ni? Är han verklig?

 


Ängeln i rummet

En liten god natt-låt så här en torsdagskväll. Fullkomligen älskar den!


Tomt inuti

Har just pratat med Poe igen efter flera veckors uppehåll. Har känts som om han undvikit att svara de få gånger jag testat att ringa så för att försäkra mig om att det blev napp den här gången så valde jag att dölja mitt nummer. Luring? Jajamensan! :-)


Men det kändes helt ok att prata igen. Kände att jag ville göra det eftersom att hans lillasyrra med två kompisar kommer ner och bor över här några nätter nästa vecka. De pluggar journalistik och ska hit och göra några intervjuer för skolarbete så vad gör man inte för några fattiga studenter? De kommer i princip få bo på varandra eftersom jag har så mycket grejer men jag antar att de tycker det är bättre än att betala hotell.

Men för att återgå till Poe. Känns som om det börjar blekna mer och mer. Speciellt när jag hör hur mycket han har jobbat på sistone. Han hade inte haft tid för mig och jag hade inte accepterat det och blivit sur. Så det kanske var det bästa i det långa loppet även om jag fortfarande är övertygad om att han var en av de få här i världen som jag hade kunnat tänka mig att tillbringa livet med. De andra har jag ju liksom inte riktigt träffat ännu... Just nu känns det bara helt "tomt" inuti...

Vuxna människor!

Alltså, är det himla konstigt hur vissa vuxna människor behandlar andra? En av våra chefer här på företaget är ibland VÄLDIGT otrevlig mot kollegorna. Speciellt när han är stressad. Visst, han är inte mer än människa men jag tycker ändå att en chef på den nivån ska kunna behärska sig och uppföra sig respektfullt och artigt mot sina medmänniskor. Nej, sånt går helt bort!

Nu var det inte jag som råkade illa ut den här gången utan jag fick ”bara” vara moraliskt stöd och trösta. Men det är nog så illa att det ens ska behövas…


Resa till Bali

Vem har tjingat för att bjuda mig på en resa till Bali? Jag skulle verkligen vilja åka dit och bara vara i typ tre veckor eller så. Tänk vad skönt att ligga i hängmattan under en palm och läsa en bra bok, bada när man känner för det och äta gott. Skulle inte tacka nej till det just nu om någon kom och ville bjussa på en sån resa.


En gammal favvis som fortfarande håller



Fullkomligen älskade den här låten. Fast jag inser att jag måste ha varit lite efter min tid då den i mitt huvud kom -94 när jag jobbade till sjöss och jag hade en fling med en av matroserna som hade hytten bredvid mig. Men nu ser jag att den kom redan -92. Hur gick det till? Var tog de två åren vägen någonstans?
Gillar fortfarande låten och den brukar i princip alltid spelas när det är städdags här hemma av någon konstig anledning.


Första hjälpen-kurs

I kväll har det varit utbildning med Hemvärnet för hela slanten och temat var första hjälpen. Sån utbildning kan man aldrig få för mycket av och den är bra att repetera så att man vet hur man ska agera om någon ramlar ihop ute på stan. Så nu har vi övat LABCDE samt hjärtkompressioner och första förband (både vid ytliga sår och typ artär-blödningar). Har även fått lära mig att liv alltid går före lem vilket till exempel innebär att det är bättre att dra en nackskadad person från en brinnande bil än att att han brinner inne för att man ska akta nacken...
Känns skönt för egen del att kunna lite såna här saker så att man inte blir stående alldeles handfallen om det skulle hända något.

Nu blir det att kolla dagens avsnitt av "Bonde söker fru" och se om kompisen visar sig. Är SÅ nyfiken på hur det ska gå för henne. :-)

Utvecklingssamtal

Innan lunch hade jag mitt första utvecklingssamtal här på det ”nya” jobbet. Blev så himla glad. För inte nog med att jag ska få gå ett par kurser under hösten, fick även komplimang för att jag var en sån klockren rekrytering för avdelningen. Och chefen tyckte personligen att jag hade lyft honom och hans arbete några snäpp och fått en bättre struktur och kalenderdisciplin. Det värmde verkligen!


Sjukvårdsdag

Inte nog med att jag var hos naprapaten på förmiddagen, var även hos riktiga farbror doktorn på eftermiddagen. Har de senaste närmare 10 åren varit nedstämd från och till och medicinerat för det. I våras drog jag ner dosen till minimalt vilket kändes bra just då. Sen hände ju det där med Poe och det har påverkat hela sommaren.

Har ju som bekant sovit ganska dåligt sedan i somras. Har både haft svårt att somna och vaknat typ halv tre med världens oro i kroppen då jag har varit tvungen att gå upp en sväng och göra något annat. Den där sömnstörningen har gjort att jag tappat greppet helt. Har varit trött, irriterad och inte haft lust eller ork till att göra någonting alls. Men nu har jag ökat dosen på det antidepressiva samt fått insomningstabletter som jag kan ta vid behov. Skönt att det finns hjälp att få, livet är för kort för att gå och må dåligt!


Blåst

Men herregud vad det BLÅSER ute! Nästan lite läskigt då jag bara väntar på att trädet utanför fönstret ska ge med sig och komma in i vardagsrummet. Fast samtidigt så är det rackarns maffigt med naturens krafter. Det är inte mycket som står över det och människan är ganska liten i jämförelse.

Måste bara tillägga också att jag är glad över att jag inte jobbar till sjöss längre när det blåser så här. Det var jobbigt att alltid behöva hålla i sig (även när man skulle sätta sig på toa vilket man var tvungen att lyckas med på "rätt våg") och när man vaknade sjösjuk var livet inte så roligt. Speciellt inte när man kanske hade fyra dagar av blåst framför sig till nästa hamn. Det är typ 15 år sedan nu jag jobbade till sjöss inom handelsflottan som kock men har minnena kvar som om det var igår...


Gratisglass

Gratis är alltid gott men när det är StikkiNikkis glass är det extra gott. De hade som mål att få tusen fans på FB och när de kom i mål med detta så skulle fansen bjudas på glass, Så igår skedde detta och idag kunde man gå in och säga den hemliga koden: ”I´m a fan on Facebook. Banana, banana.” Så det var mycket fniss inne på glasserian må jag säga när alla sa detta...

Naprapat med liniment

Fick en akuttid hos naprapaten här på förmiddagen. Så nu har jag varit där och hon tryckte och drog som 17. När hon kom åt vissa ställen var det som att jag lyfte en halvmeter från bänken. Var där i typ 45 minuter och hon avslutade med att smörja in med liniment. Så nu värmer det ordentligt och jag luktar över hela avdelningen. Förhoppningsvis kommer det kännas lite bättre i morgon…


Har ni hört?

Har ni hört "Hägga & The Thieves from the north" någongång? Om inte, lyssna här:


Visst är de väl bra?


Biggest loser

Nu har höstens tävling startat på jobbet: biggest loser. Vi är ca 10 st som satt igång ett gemensamt projekt att gå ner i vikt och leva ett hälsosammare liv. Den som tappar mest rent procentuellt fram till slutet av november kan inkassera en triss-lott från vardera deltagare.

Nu tror jag i och för sig inte att jag kommer vinna då min karaktär är under all kritik, men det är nog ändå bra att vara med så att tankesättet kommer igång. Och samtidigt som denna tävling pågår så har jag en stegräknartävling med brorsan och svägerskan. Så förhoppningsvis ger det i alla fall något. *ler*

Spinning med nackspärr?

Har så himla mycket kryp i kroppen att jag känner att jag bara måste få utlopp för det. Och jag vet att det kanske inte är det allra smartaste att gå på spinning när man har nackspärr men ska testa ändå. Behöver köra slut på kroppen. Så min taktik är att sitta hela passet och köra tyngre motstånd och inte stå något. Blir ju lite konstig ställning för nacken när man står. Jag återkommer med rapport lite senare om hur det gick, om taktiken funkade eller om jag fick avbryta passet i förtid.


Nästa: Skanstull

Var så trött i morse på vägen till jobbet att jag gick av vid fel station! Hamnade vid Skanstull i stället för Medis. Men som tur var så går ju tågen ofta och det var bara att vänta någon minut och hoppa på nästa.

webb_design

Bild från: sparvagsmuseet.sl.se


Nackspärr och kräftor

Aj, aj, aj... Kände redan igår att jag hade ont på ena sidan av nacken men idag när jag vaknade var det ingen lek. Ont på bägge sidorna och ner mellan skulderbladen. Kan knappt röra mig normalt. Har smort in med Zon-salva men tycker inte att det blev någon större skillnad faktiskt. Ja, ja. Får väl se om jag kan röra mig alls i morgon när klockan ringer.

I kväll har jag varit hemma hos ett par kompisar och käkat kräftor. Konstigt att äta sånt en söndag men vi sa att varför inte ha det lite trevligt en grå söndag för? Och det gjorde vi helt rätt i.... Var supermysigt att träffa dem igen.

Är så kul med dem för den ena killen träffade jag när jag var 15 år och jag blev så där riktigt tonårskär i honom. Var så illa att jag till och med blev tillsammans med en av hans kompisar för att komma honom nära. :-) Sen har vi hållt kontakten under alla år och efter det att jag flyttade till södra sidan av stan så har vi umgåtts regelbundet ganska mycket.
För tre år sedan så gifte han sig med sin kille sedan mååånga år tillbaka men det har inte gjort någon större skillnad i vårt umgänge då jag gillar maken lika mycket.
Nu har de flyttat lite längre ut från stan men det är ju helt ok nu när jag har bil. Det som har ändrats är att de har fått hela TRE fosterbarn i åldrarna 1, 4 och 7 år. Plus att de redan hade en på 14 år sedan tidigare. Så det är verkligen high life hos dem. För man kan inte säga att barnen är lugna och trygga heller. Men är det inte ganska imponerande att det finns folk som öppnar sina hem på det sättet? Som faktiskt har orken och tålamodet att hjälpa någon annan så? För tänk, de kanske ändrar hela livet för de här barnen. Blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på det. ♥

Ny dag i livet

Ytterligare en dag i livet har börjat. Tänk, nu går de av bara farten och jättesnabbt. För 15 år sedan så tyckte man att man hade hela livet framför sig och att man skulle hinna med så himla mycket. Men häpp så är man här 38 år gammal och har inte hunnit med någonting alls känns det som.

Så ni som är unga, vänta inte med sånt ni vill göra utan våga och gör det på en gång!


Bild från google.se


Dyngkåt och hur helig som helst

Hamnade som sagt var framför Mia Skäringers show "Dyngkåt och hur helig som helst" som visades på tv. Alltså, jag vet inte riktigt om jag kunde skratta. Allt var ju så himla tragiskt egentligen. Kändes som om skrattet fastnade i halsen lite.
Undrar hur Mia mår mentalt. Hon har nog många tankar som snurrar där uppe om hon kan komma på ett sånt här manus. Mycket känns ganska svart. Jag vet att jag reagerade på samma sätt när jag läste boken härom året men det här blev liksom mer påtagligt.

Det kanske är så man ska få ur sig alla känslor och lätta på trycket? Att sätta ord på tankarna och säga dem högt? Kanske inte räcker med att "bara" skriva?


Krabbätning

Var ju som sagt var i Hötorgshallen tidigare idag och köpte färsk krabba som har avnjutits med goda ostar/kex i kväll. Det är verkligen underbart gott och värt varenda krona. Men det är samtidigt ett tydligt tecken på att hösten är kommen. Så när jag kom hem så kastade jag mig över värmeljusen och sitter nu och njuter framför "Dyngkåt och hur helig som helst" med Mia Skäringe som går på tv.

Kan rekommendera er stockholmare att ta en tur förbi Fiskeläget i Hötorgshallen om ni är sugna på havets läckerheter. De har både skaldjur och färdiga rätter samt desserter.


Åh, vilken morgon

Ska alldeles straxt ta en tur in till Hötorgshallen och köpa färsk krabba som ska avnjutas i kväll. Men först vill jag dela med mig av lite morgonenergi:

Lill Lindfors – Åh, vilken morgon

Är det verkligen OK?

Min chef, som f.ö. bara är två år äldre än mig, har börjat kalla mig för lilla gumman. Är det verkligen ok? Känns inte helt klockrent faktiskt. Å ena sidan stör det mig som 17 att han gör det fast å andra sidan så tror jag inte att han menar något illa/nedlåtande med det då han kallar både sin fru och döttrar för det också. Men just det där att han är min chef... Plus att jag inte tycker att vi känner varandra riktigt SÅ bra ännu och har den relationen. Vad säger ni? Är det något man ska bli upprörd över och säga ifrån eller?


Udda fredagslåt

Fast även fast den är lite udda så gillar jag den. Blir lite glad av den. :-) Så här kommer ytterligare en låt med In Benny We Trust som heter "Världens bästa jävla fest".


Trampa hemåt

Nu är det äntligen snart dags att cykla hemåt i solen. Känns konstigt att ha en helt oplanerad helg må jag säga. Nästan så att det är stressande... Fast det kanske är bra att inte flänga runt på en massa då jag är helt slut inombords. Men jag antar att jag inte ska klaga, finns de som har det värre här i livet (även om jag har svårt att tänka på dem i nuläget).

Måste verkligen försöka hitta något snart som vänder den här negativa skutan på rätt köl igen...


*snark*

Har, som det numera är ganska ofta förekommande, sovit dåligt i natt. Så det var ett vrak som masade sig ur sängen i morse. Fast jag tvingade mig i alla fall att ta cykeln och inte fuska med t-banan till jobbet. *duktigt* Men idag är det fredag och det ska bli underbart att cykla hem och slappa i soffan och sova typ 12 timmar i natt. :-)


Underbara Bar

Blev inte helt ensam på AW:n som gick av stapeln på Underbara Bar. Vi var "hela" fyra stycken faktiskt. Käkade musslor, vilket var supergott, och drack lite vin. Var riktigt trevligt även fast vi var så få. Men nu känner jag att det får räcka med sociala trevare på jobbet. Orkar inte vara den som alltid försöker få med alla till gemensam fika, avdelningsaktiviteter och så vidare.

Hur kommer det sig egentligen förresten att det alltid är samma personer som försöker få till en social gemenskap på arbetsplatser? Och varför hänger en del alltid bara på och förlitar sig på att andra ska fixa grejer? Nej, nu ska jag testa att byta approach här ett tag och bara glida med och försöka att inte vara så drivande med att alla ska trivas och må bra...


Ensam AW?

Har skickat ut ett mail om en aw till mina kollegor som jag hade tänkt gå av stapeln i kväll. Men intresset verkar vara väldigt svalt om man säger så. Känns som om jag kommer att bli ganska ensam. :-( Men jag måste väl ändå gå dit och kolla så att det inte sitter någon där.

Trodde när jag började här att det skulle bli kul med så många kollegor och att det alltid skulle finnas någon att vara social med. Men tji fick jag! Har nog aldrig förut jobbat på ett företag som är så tröga socialt sett. Känns som om jag försöker och försöker men hela tiden kämpar i motvind. Så kanske det är dags att börja göra som alla andra och grotta in sig i sig själv och inte ens försöka vara social? Tror att jag ger upp för tillfället...


Hata, hata SL

*morr* Har haft en sån där ”härlig” morgon med SL i dag. Herregud säger jag bara! Är ju så himla äckligt att stå som packad sill med okända människor. Tänk vad baciller som svävar runt. Usch! Och inte nog med att de gjort mig försenad typ 25 min, när man kom till Medis stod de och hade biljettkontroll! Att de ens kan med. För då blev det ju förstås kö där och man blev ännu mer sen. Ok, visserligen kanske bara någon minut sådär men det är själva grejen. Och de tar betalt för det också!!!


Bonde söker fru

Efter att ha varit på stabsutbildning med Hemvärnet så skyndade jag mig hem för att titta på Tv4 play och premiäravsnittet av "Bonde söker fru". Nog för att jag brukar titta på det men i år är en av mina kompisar med som en av Fredriks tjejer. Ska bli myyycket spännande att se hur hon sköter sig. Har på känn att hon kommer långt. Hon var ju så väldigt förtegen i somras med om hur länge hon hade semester och vad hon skulle göra.


Sopor...

I eftermiddag har vi haft en aktivitet med jobbet där vi var på utställningen om sopor på Nordiska muséet. Själva utställningen var väl sådär men jag stannade kvar och gick runt på det övriga muséet sen och det var ju huuur mycket som helst att titta på. Har aldrig varit där förut vad jag vet trots att jag är infödd Stockholmare då jag hade fått för mig att det var en massa dammiga och tråkiga grejer där. Men det var ju porslin, kläder, utställning om gamla möbler osv. Det var jätteintressant och jag kommer definitivt att återvända en annan dag när jag har lite mer tid.


Ytterligare ett bra citat

Gråt aldrig över en person som sårar dig... Bara le och säg:
Tack för att du ger mig chansen... Att träffa nån som är bättre än du!!!

Slut på skolkandet!

Nä, nu säger mitt samvete ifrån och det är dags att gå tillbaka till jobbet i morgon igen. Är verkligen med blandade känslor må jag säga. Å ena sidan är det nog bra att ha något konkret att fokusera tankarna på då jag lätt klättrar på väggarna här hemma. Men å andra sidan har det varit skönt med ett par dagar att bara varva ner lite. Fast jag vete 17 om det känns bättre egentligen. Känner mig verkligen jättelåg, energilös och har inte lust med något alls.

Inte nog med att det mentala sviktar lite för tillfället, i kväll har jag öven fått världens flimmer för ögonen och jag har svårt att dokusera blicken. Därav eventuella stavfel... Jätteskum känsla! Så nu ska jag redan gå och lägga mig och hoppas på att det går över tills klockan ringer i morgon bitti...

Mysfilm

Av någon konstig anledning missade jag helt filmen "Hur många lingon finns det i världen?" när den gick på bio. Var på väg flera gånger men det kom alltid någon annan film emellan. Så idag såg jag den äntligen. Och gud vilken bra film! Det var skratt, gråt och ilska om vartannat. Var alldeles varm inombords där på slutet samtidigt som tårarna sprutade av rördhet. Så ni som inte har sett den har missat något och har en bra film att se fram emot.

Bild och text från sf.se:

SF Bio: Hur många lingon finns det i v


Alex, 27 är en stor egoist och har misslyckats med det mesta i livet. Han har en usel relation till sin flickvän och är dessutom arbetslös.

När han så äntligen får ett jobb på Hudiksvalls Kommun vet han inte riktigt vad han ger sig in i. Plötsligt befinner sig Alex som ledare för ett gäng utvecklingsstörda och dom får honom steg för steg att se livet med nya ögon. Alex inser att alla människor är lika värda och har samma möjlighetatt växa bara man visar förtroende och respekt. Alex inser också attensam inte är stark utan tillsammans med andra blir man stark.

Filmen bygger fritt på Glada Hudik-teatern och deras verksamhet som gjort sensationell succé såväl i Sverige som internationellt.


Dagens vaknaupplåt

Den här låten med Eva Cassidy är så himla fin och skön att börja yyterligare en skolkdag med. Sorgligt nog så dog hon bara 33 år gammal av hudcancer. :-(



Fikadejt

Idag är det ett år sedan min och Poe´s första fikadejt så jag tänkte fortsätta historien på inlägget "Kånkat skumgummi till den berömda soffan" som jag skrev 23/8 som slutade med att vi var med i Chans till romans på Mix Megapol.

Själva radiosamtalet skedde på fredagen när jag satt i bilen upp till Jämtland för att hämta soffan. Det som var lite jobbigt i det hela var ju att jag hade ex:et med mig i bilen som sällskap. Så jag fick ju börja med att erkänna inför honom vad som hade hänt under eftermiddagen (hämtade upp honom i Ljusdal). Var inte helt enkelt att berätta detta för honom av någon konstig anledning.

På lördagen blev det lite körigt då jag skulle ut och plocka lingon med min släktning och vi blev kvar så länge ute i skogen att det kändes för sent att köra in till Östersund. Men det gjorde jag på söndagen!

Vi hamnade på Wedemarks och blev sittande i flera timmar. Har inte en aning om vad vi pratade om eftersom jag var så nervös men det flöt på i alla fall. Till slut blev vi utkastade eftersom de skulle stänga så då stod vi vid hans bil och pratade i typ en timme. Och vid det laget hade jag fallit helt... Vi stod till och med och pratade om att vi bägge två var ovana vid det här med relationer och inte riktigt visste hur vi skulle bete oss. Kändes lite trist att behöva lämna honom och åka tillbaka till ex:et men samtidigt så var jag alldeles pirrig i magen och svävade som på små moln.

Den där fikan var alltså precis ett år sedan idag. Tänk vad mycket som kan hända på ett år va? Och hade jag vetat hur jag skulle lägga in en ljudfil här så skulle jag gladeligen ha delat med mig av Chans-till-romans-klippet...


Nya favvisnynnlåten

Och huuur länge ska man gå och ha den här låten på huvudet tro? Fast man blir ju onekligen glad av den. :-)


Dagens påminnelse

Miljontals barn drabbade av svältkatastrofen på Afrikas horn

En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser har lett till svår undernäring i Östafrika och miljontals barn och kvinnor riskerar nu att dö.

UNICEF finns på plats och gör allt vi kan för att rädda barnens liv genom att se till att de får rent vatten, näring, vård och mediciner.

Och du kan vara med och rädda liv. SMS:a LIV till 72 900 och skänk 50 kr. Det räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.

Du kan även ge en gåva till Östafrikas barn här!

Läs mer om vad UNICEF gör för barnen på Afrikas horn.


Perfekt text!

Den här låten med Jocke Berg från Bilar 2 är precis det jag hade velat uttrycka till Poe när vi träffades:

"Och jag kan verka galen som hänger här med dig
Men bara att jag fått chansen betyder allt för mig
Du är glad, speciell
Ja du är min modell

Det kan låta knasigt
Kanske bli förskräckt
Jag kan verka galen men det känns perfekt
Det kanske verkar det jätteknäppt men då är det sant
Du strålar och du gnistrar
En slipad diamant

Du är glad, speciell
Och du kör för fulla spjäll
Det kan låta knasigt men jag föll direkt
Jag kan verka galen men det känns perfekt"



Jobbskolk

För första gången i hela mitt liv har jag stannat hemma från jobbet pga att jag är trött! Käns ganska fel rent moraliskt men jag orkade helt enkelt inte. Sen hade jag ju tagit karensdagen redan i fredags då jag ju hade så ont i ögat så egentligen är det väl inte så konstigt utåt sett om jag är sjuk även idag.

Känner mig verkligen helt uttömd på reserverna och mentalt slutkörd och vill bara sitta och inte göra någonting. Vet inte varför, men känner mig alldeles tom och låg inombords.


Udda fritidsintresse?

För några år sedan så kände jag att jag ville ha något nytt fritidsintresse. Jag sökte mig då till Lottorna eftersom jag tyckte att det lät som något meningsfyllt plus att jag skulle få chans att skaffa mig ett nätverk med andra tjejer.

När jag hade börjat gå de första utbildningarna i gröntjänst och stab så valde jag att gå vidare till Hemvärnet (är dock fortfarande med i Lottorna men inte så aktiv där längre mer än någon utbildning då och då). Och det är verkligen superkul! Bra gemenskap och jag känner att det jag lär mig kan komma att göra skillnad i samhället. Både OM vi nu mot all förmodan skulle hamna i en krigssituation men kanske ändå mest när det blir större strömavbrott eller barn/gamlingar som springer bort.

Jag kan verkligen rekommendera er unga tjejer att hoppa på det där med Lottorna/Hemvärnet. Det ger verkligen en kick för självförtroendet, alla är lika mycket värda och man får lära sig saker som är bra även för det privata livet. Dock ska man vara förberedd på att det är ganska tufft rent fysiskt att vara ute i skogen och det går inte att behålla några fina naglar. :-)

 

Den vänstra bilden är vid Kronprinsessans bröllop när vi är på väg till slottet och den högra är från en vanlig övning.

Bankrådgivning på en söndag?

Jajamensan, hos Länsförsäkringar är det helt normalt. Känns skönt att kollat upp fondsparandet och ändrat om lite för ett säkrare sparande. Måste säga att jag är jättenöjd med att ha dem som bank så här efter närmare 10 år.

Tog en promis från söder och hem. Och tro´t eller ej, men vid ett övergångsställe vid Gullmarsplan sprang jag på en kompis som jag inte har träffat på jättelänge. Tänk vad världen är liten ibland ändå...

Nu blir det till att gå och sova middag. Förstår inte riktigt varför men jag känner mig heeelt slut. Får se, kanske att jag stannar hemma från jobbet i morgon oxå bara för att slappa och försöka bli lite piggare. Tog ju faktiskt karensdagen i fredags i och med det där med ögat. Men det är inte helt moraliskt korrekt va?

Boktips #5: Jag är wanted

Efter att ha läst skvallerboken om kungen så var jag verkligen taggad att läsa en bra bok. Och som tur var så låg "Jag är wanted" på tur. Handlar i stora drag om en kille som redan i unga år väljer en kriminell bana med stölder, indrivning och rån med stora våldsamma inslag.

Det här var en sån där bok som jag inte kunde lägga ifrån mig. Trots att den var på hela 419 sidor har det bara tagit ett par dagar att läsa ut boken. Fast jag måste nog säga att den var skriven på en väldigt låg nivå rent språkmässigt. Hur som helst, det råder väl delade meningar om den verkligen är helt sann eller inte. Men det det spelar inte så stor roll då den var så bra och spännande som den var.

Bild och text från bokus.se:

Jag är Wanted (pocket)


"Eftersom jag levt på skiten i stort sätt i hela mitt liv, så javisst, man kan säga det har varit mitt yrke. Var inte ute efter brudar, lyx, knark eller bli någon don Maffia. Droger. Nej tack, inte på min macka. Brudar. Jo, men lagom viktigt. Lyx. Det kom på köpet, men inget jag suktar efter direkt. Spänning. Ja tack, men kan egentligen vara utan. Makt. Nej inte direkt. Respekt. Nope. Våld. Ett verktyg. Stålar. Ja mycket, men inte allt. Så vad fan var det då? Varför? Håll i hatten för det rimmar dåligt, jävligt dåligt: trygghet, är ordet för mig."

Att vara yrkeskriminell och leva i den undre världen är som att spela tio schackpartier samtidigt, hela tiden. Och för att komma i mål, kamma hem spelet, måste man vinna, inte bara ett parti, utan vinna hela tiden. Alla spelen konstant. Förlorar du en enda gång kan det leda till riktig skit, kanske din död. Du vet inte vem du spelar mot i alla lägen. Och det är inget åtta till fem, utan tjugofyra. Dygnet runt. Med ditt eget liv och andras som insats.

David Larsson (pseudonym) valde att leva i detta kaos, spela detta spel och satsade sitt liv. Tjugo år i gamet. Men han förlorade och är nu efterlyst och gömmer sig i Thailand. Han ligger även i krig med den värsta sorten här hemma. Ett krig som han inte kan vinna.
Jag är Wanted är David Larssons story, hans liv. Värdetransportrån, indrivningar, våld, kidnappningar, ekobrott, inlåsningar, blåsningar, cash. Från de första personrånen i unga tonår tills idag. År av kaos. Hur det är att andas kriminalitet, tänka ont och använda våld som ett redskap.

Vem han är? Spelar ingen roll, men han är Wanted, på alla sätt och vis.

 


Magen står i 4 hörn

Det var verkligen sjukt gott med den italienska maten i kväll. De hade beställt catering-buffé och den var heeelt suverän. Och även fast man är mätt går det ju inte att sluta äta vilket resulterade i att magen nu står i fyra hörn av mätthet. Så i morgon får det bli en riktig långpromis. Men det var det värt! Några bilder på det goda vi blev bjudna på:

 

   


Hemkokt äppelkräm

I eftermiddag har jag varit riktigt huslig och kokat äppelkräm. Har nu avnjutit den avsvalnade krämen med kall mjölk. Snacka om sommarsmak!


Nu blir det en promis in till söder för den italienska aftonen. Bara godsaker i dag alltså. :-)

Glad låt

Får den här på hjärnan lite då och då och kan inte sluta nynna på den. Fast eftersom den är så glad så gör det ingenting. :-)


Du underbara lördagsmorgon

Sitter här och har precis ätit en skön lördagsfrukost med thé och rostade mackor. Är ju superfint väder ute så det får bli till att vara utomhus bäst det går innan jag ska iväg på italiensk afton hos moster och hennes särbo. Dit vi ska är inne på mörkaste söder där det är trångt mellan husen och mörkt i lägenheten. Känns inte heeelt optimalt en dag som denna. Men det ska bli både gott och trevligt ändå.


Mycket bra sagt!

"Varför leva bara för levandets skull? Jag tycker inte att detfinns något egenvärde i att upprätthålla liv. Det krävs ju ändå vissa saker för att det ska vara värt det.
Jag försökte aldrig aktivt ta livet av mig, men jag ville bort - jag ville fly, flytta, fly från Stockholm."

Det här är taget från Olle Ljungströms bok men jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Så himla träffande på hur jag känner inombords...


Promenad i skogen

Efter att ha sovit och tagit det lugnt på förmiddagen kände jag att det var dags att inte bara sitta still. Är ju inte sjuk på det sättet. Var riktigt skönt att komma ut i skogen en sväng. Bor precis bredvid Nackareservatet så det är bara typ 3 minuter ut och så är man långtifrån storstadens puls. Tog de här korten med mobilen och måste nog säga själv att de blev ganska bra:

 

Ögat får stanna hemma

Vaknade med världens värk i ögat i morse och det är knallrött. *aj, aj, aj* Så det blev till att sjukanmäla sig till jobbet. Känner att jag bara vill blunda hela tiden för att avlasta. Så jag tror faktiskt att jag ska gå och göra det. :-)


Förenkla livet

Hittade dessa kloka ord på en kompis sida på FB idag och de var verkligen tankvärda må jag säga! Ska försöka nöta in dessa  ganska enkla saker i huvudet så kanske livet känns lite lättare...

För att förenkla ditt liv kan DU:
-lägga mindre vikt vid andras åsikter om dig.
-sluta döma och bedöma andra.
-minska kontakten med de som ger dig negativa energier.
-släppa taget om det som inte är bra för dig.
-välja vänner som ger dig positiv energi.
-byta negativa tankemönster mot positiva.
-kliva ur offerrollen och ta ansvar för dina handlingar.
-göra medvetna val.
-acceptera dig så som Du är!



Bild från google.se


Kvällsfilm: Gränsen

Då jag hade så ont i ögat så gick jag prick 5 från jobbet. Åkte hem men kände att jag hade svårt att läsa så det fick bli den svenska filmen "Gränsen". Handlar om några svenskar som av lite nyfikenhet hamnar på fel sida om den norska gränsen och sedan blir indragna i något som inte var menat från början.

Det var en rå film utan försköningar. Visade att de där stackarna som var med under kriget antagligen inte hade det så lätt. Och många kom aldrig ens hem utan försvann spårlöst. Då ska vi inte ens prata om alla anhöriga som förlorade sina söner eller hur de som deltog mådde efter krigets slut. Usch!


Tryck i ögat

Vet inte vad det kan bero på men har ett sånt himlans tryck på det ena ögat idag. Kan i och för sig hänga ihop med att jag ju haft ont i halsen några dagar och nu börjar känna mig förkyld. För på samma sida som ögat känna ”trångt” och irriterat så rinner näsan. Men det här är en konstig känsla. Det är som om jag liksom vill gå och blunda med ena ögat hela tiden för att avlasta. Och det kan ju bli lite fel om kollegorna tror att jag går och flörtar med dem. :-)


Morgonsamling

Ibland undrar jag hur höga chefer har hamnat där de är utan att ens ha genomgått någon form av retorikkurs. Har nu suttit på en morgonsamling med information i en timme där han som skulle prata (om ett intressant ämne i sig) stod där framme och i princip höll en monolog med sig själv in mot projektordukens presentation. Heeelt värdelöst!

RSS 2.0/>