Fantastisk dag i skärgården

Igår när värmen höll på att ta knäcken på oss helt tog vi en tur ut i skärgården till en f.d kollega som har landställe på Ljusterö. Och ett bättre val kunde vi inte ha gjort! För snacka om att det var ljuvligt att ligga på bryggan en hel dag under parasollet med kall dricka och svaga briser som drog in från havet med något svalare luft. Dessutom kunde man ju bara hoppa i vattnet när andan föll på då det var nästan 22 grader i vattnet. Så jag badade flera gånger och lilleman en (med skräckblandad förtjusning).
Det blev verkligen en heldag då vi inte var hemma förän framemot midnatt. Så idag har vi varit ganska trötta bägge två och bara tagit det lugnt. Till och med jag har sovit middag. :-)
 
 
 
 
 

Lågvarv på hjärnkontoret

Jag måste verkligen vara en av de få i det här landet som inte njuter fullt ut av värmen och sommaren. När det blir så här varmt dygnet runt går hela jag ner på lågvarv och fungerar inte riktigt. Tycker mest att det är jobbigt att inte hitta någon riktig svalka såvida man inte känner för att hänga i shoppingcenter hela dagarna då.
Idag skulle vi i alla fall ta oss iväg till vattnet. Men väl där så var det kaos på parkeringen. Jaha, det var bara att åka vidare till nästa ställe. Samma sak där! Och jag orkade inte riktigt trängas med en massa andra människor och lyssna på en massa stim och stoj så jag valde att i stället åka till en ett grönområde vid kanalen och lägga mig och lillkillen på en filt under ett träd. Och där var det ljuvligt! Eller i alla fall så ljuvligt det kan bli när det är nästan trettio grader.
Jag vet att jag inte ska klaga, snart sitter vi där med allt det mörka och regniga, men det kan ju vara någon måtta på värmen!
 

Sommaren fortsätter

Alltså, går inte tiden väldigt snabbt? Det är liksom redan snart slutet av juli! Känns som om jag inte riktigt har hunnit med den här sommaren, som att den gått mig lite förbi. Eller kanske snarare som att det är någonting man har framför sig då det fortfarande känns som vår i sinnet. Och tänk; jag har redan varit mammaledig i lite drygt ett halvår. Och alla dem dagarna har varit som en blinkning hittills. Nej, nu får tiden ta och lugna ner sig lite!
 
Dock måste jag säga att det känns på temperaturen att det är högsommar. Lite i varmaste laget för mig. Mötte upp en annan mammaledig och vi tog en promis, Men var valde vi att gå i värmen? Jo; upp till utsiktsplatsen! Var ju hett som i Afrika att gå upp. Hur tänkte vi där??? Så efter det fick vi gå till ett utomhusfik och lägga oss och bebisarna på en filt i skuggan och bara pusta ut. Kan inte vara nyttigt med så mycket värme! :-)
 
 

Saftmaja

Alltså; fråga mig INTE hur det kommer sig men JAG har idag gjort saft! På älgört och citron. Ska bli myyycket spännande att smaka sen. Tydligen ska det påminna om fläderblomssaft men lite mer mandelsmak. Jag får lämna utlåtande om tre dagar då den ska silas av.
De rekommenderar att frysa in saften i småflaskor men jag funderar på att testa isbitspåsar. Då kan man ju bara ploppa ur en eller två bitar direkt i glaset och på köpet få kall saft. Låter inte det som en strålande idé?
 

Mysig men störig utflykt

För att fira Lillemans halvårsdag igår så åkte vi ångbåten t/r Sthlm-Mariefred. Hade inte varit där tidigare så jag blev riktigt impad! Jättemysig stad precis vid vattnet, gammal bebyggelse och sen ovanpå det Gripsholms slott.
Dock kanske jag väljer att åka bil nästan gång i stället för båt. För även om det var jättemysigt att åka båt och se Mälaren så hade man rejäl träsmak i baken efter att ha suttit sammanlagt sju timmar på båtens träbänkar. :-) Dessutom kanske jag väljer att åka med ett annat resesällskap. Nu åkte jag med en barndomskompis som jag antagligen inte skulle vara kompis med överhuvud taget som det inte hade varit för just det att vi känt varandra hela livet och umgåtts familjevis. Vi är totalt olika som personer med olika intressen. Ibland kan det ändå bli en bra kombination men jag är väääldigt osäker på om det verkligen är så när det gäller oss. Jag stör mig mesta delen av tiden på att hon verkar vilja vara lite förmer än mig med sin fina utbildning, sitt fina jobb men framför allt med sin höga lön. Hon är nämligen ganska snabb med att kommentera att pengar inte är något problem för henne. Och vad jag än säger vill hon gärna tillrättavisa mig mer eller mindre. Skitstörigt om ni frågar mig! Men samtidigt så kan jag inte riktigt med att säga upp kontakten med henne då vi trots allt har känt varandra så länge och har så mycket gemensam historia.
 
 
 
 

Vad hände?

Fick världens ågren idag när jag insåg att lillkillen blir ett halvår just idag! Vad hände liksom? Var har den här tiden tagit vägen? Jag ser ju självklart när jag ser på kort att han vuxit otroligt mycket vilket känns lite jobbigt. Han är ju knappt ens någon bebis längre utan en liten pojke med egen vilja och karaktär.
Tiden har verkligen gått supersnabbt och det känns som att jag vill stanna den och stanna kvar i den här bubblan ett litet tag med honom. Som jag skrev på FB: om jag slutar att ge honom D-droppar som ska främja tillväxten, stannar han upp i utvecklingen då månntro? :-)
Och tänk om ytterligare ett halvår; då går han och jag ska nästan börja jobba igen. *olängtar* Men nu är nu och jag ska fortsätta att njuta av varje dag med honom.
 

Långpromenad med dopp

Tog en långpromis med ett par andra mammor till en hembygdsgård en bit härifrån. Blev en riktig långpromis då vi gick både dit och hem. Blev fika där och de hade en uuunderbar (och billig) doppbuffé. Så det blev kaffe och "mud cake" i en riktigt mysig miljö.
Måste dock återigen säga att jag blir lite uttråkad av att bara prata mattillvänjning, magonda och D-droppar. Kan inte småbarnsföräldrar prata om andra saker eller? Försökte fråga lite andra saker såsom vad de skulle göra i sommar osv men hela tiden återkom de till bebisprat. Ganska frustrerande om ni frågar mig!
 
 

Var tog orken vägen?

Måste verkligen erkänna att jag har haft en rejäl svacka här senaste dagarna. Har varit trött, helt orkeslös, ingen lust till något och inte riktigt haft det tålamod som jag brukar ha. Detta har säkert Lilleman märkt av då det känns som att han har varit ganska grinig och inte velat varken sova eller äta som vanligt vilket har resulterat i extra mycket skrik och gnäll. Vi har alltså inte riktigt varit någon bra kombination med varandra.
Vad är det med mig? När ska detta gå över? Känns som att Lilleman är värd en gladare och piggare mamma då han ju är så snäll, lugn och glad själv vanligtvis. Kanske skulle vara läge och be om hjälp med barnvakt några timmar eller en natt bara för att gå och lägga sig och sova i lugn och ro? Förhoppningsvis är det bara lite sömnbrist som denna svacka beror på. Kan också bero på att jag är uttråkad av att inte ha så stort socialt umgänge med kompisar. Visst, jag träffar andra mammor men då blir det ju bara en massa barnsnack och det är inte det jag behöver just nu...
 
1340_550132851711116_585796577_n

Trång dag på Grönan

Igår var jag och Lilleman så uttråkade att vi hakade på min pappa som skulle in till Grönan med brorsönerna. Skönt att komma ut och se lite folk men herregud vilken jobbig miljö det är där. Trångt, smutsigt, dyrt och VÄLDIGT hög ljudnivå. Man måste nog vara väldigt ung och i desperat behov av pengar för att orka jobba där.
 
Hade inte planerat att åka någonting men killarna ville så gärna att jag skulle åka Insane med dem så det gjorde jag. Och jag ska villigt erkänna att jag hann ångra mig både en och två gånger. Har ju åkt den massor av gånger tidigare men det var nog ett par år sedan sist nu men jag har antagligen blivit äldre och mer rädd om livet. Skrek som en stucken gris! Nästan så att jag kände mig lite hes efteråt till och med. Fast samtidigt så är det med skräckblandad förtjusning man åker sånt där. Är ju sjukt kul samtidigt!
 
 
 
 

Pilates anpassad för mig


Sommar, sommar, sommar...

Började dagen med ett rutinbesök för Lilleman på BVC. Allt var bra förutom att han låg något efter i utvecklingen med att vrida på sig i sidled (alltså inte vända sig från mage till rygg). Så nu ska här övas!
 
Efter detta tog vi tuff-tuff-tåget in till stan för att möta upp ex:et Poe:s föräldrar som är i stan på besök. Var verkligen kul att träffa dem igen efter ganska exakt två år sedan sist vi sågs. Möttes upp i Kungsträdgården men där var det så otroligt mycket folk (läs: turister) att vi gick utåt Skeppsholmen i stället. Där hittade vi ett litet undangömt ställe som hette "Skeppsholmens Krogkonst". Åt en jättegod lax med parmensanröra och kokt potatis. Dit ska jag verkligen återvända igen då det var underbart med ett lite lugnare ställe.
Från Skeppsholmen gick vi tillbaka till Kungsträdgården där deras dotter mötte upp sedan och satte vi oss allihop i solen med varsin glass. Känns verkligen som en riktigt skön sommardag. Precis som sommaren ska vara!
 
 

 

Dagens bakluckeloppis

Varje sommar brukar jag stå på bakluckeloppis ett par gånger för att sälja av sånt som jag och mina närmaste har rensat ur skåpen. Så i dag var det dags för sommarens första försäljning. Blev av med många men kanske lite för billiga saker. Så summan av kardemumman blev att antalet kartonger sjönk men vinsten (efter bordsavgiften) blev knappa fem hundra. Mycket jobb för så lite pengar kan tyckas men eftersom att jag har stått så många gånger tidigare så står kartongerna färdigpackade nere i källaren och behöver bara lyftas in i bilen. Dessutom är några hundra mer än ingenting som man hade fått på tippen. Men den allra största vinsten är väl miljön. Det där att inte slänga hela och funktionsdugliga saker.
Tänkte försöka stå minst en gång till i sommar, är faktiskt ganska kul också. Tiden går fort om inte annat.
 
 

RSS 2.0/>