Honey, I'm home

Sådärja, nu har jag tagit mig hela vägen från Stockholm upp till Jämtland. Det känns verkligen som att jag hör hemma här. Fullkomligen älskar den här platsen! Nu ska jag ha några dagar när jag njuter av lugnet och naturen. Ja, kanske besöker jag någon loppis också. Det hör liksom till här uppe.






Söndagsmys

Fortsätter med rapportering från den gångna helgen och nu är det söndagens tur. Jag och dejten åkte iväg till ett lågprisvaruhus och därefter X antal loppisar. Och kan ni tänka er; jag köpte ingenting!
Avslutade vår roadtrip med kakbuffé på Taxinge slott. Jag hade aldrig varit där tidigare så det var en upplevelse utan dess like. Åt en bit nötmarängtårta med färska bär och en bailesybiskvi. *mums* Efter detta åkte vi sockerstinna hem och grillade lammkotletter och spelade yatzy. Riktig mysdag alltså som jag hoppas det blir fler av!
 
 
 

Lördagsmys

Åh, jag och dejten hade en sån himla mysig lördag (även om det är några dagar sedan nu). Vi drog upp till Forsmarks bruk där vi åkte en guidad tur ut till kärnkraftsverket och sedan åt en helt fantastisk, sen lunch på värdshuset.
Därifrån åkte vi vidare till Öregrund där vi njöt ett par timmar vid klipporna av sol och bad. Hann även med en glass på piren där innan vi åkte hem och spelade yatzy i sommarkvällen.
 
Jag tror att vi behövde ha ett sånt här andningshål för oss själva. Både från hans intensiva son och från arbete. Helt plötsligt blossade känslorna upp typ fyra steg på skalan vilket självklart känns jättebra!
 
 
 
   

Äcklig strandraggare

Hade egentligen tänkt att berätta om helgen här men är nu lite upprörd och måste skriva om en annan grej först.
Trots rubriken så hände inte detta på stranden utan på den äng där jag brukar ligga och läsa när jag vill få lite sol på kroppen. Bäst som jag är inne i min bok kommer det en kille och sätter sig på gräset typ en meter ifrån min filt. Och nu snackar vi alltså en äng på typ 100x300 meter! Han börjar prata med mig och jag tittar upp. Artig som jag är så svarar jag på tilltal och är trevlig till att börja med. Han berättar att han är grek och att han är här i Sverige för att jobba och att han bor hos sin syster. Men nästan genast börjar han säga att jag är vacker och att jag har fina läppar. Berättar att jag har kille men han vill i alla fall ligga bredvid mig på filten, följa med mig hem på kaffe, prata på Skype osv. Självklart säger jag nej till allt då jag börjar störa mig på hans beteende. Men när han säger att han är kåt och frågar om jag också är det var måttet rågat. Jag sa rätt ut att jag inte ville prata mer och att jag tyckte att han skulle gå. Och det gjorde han faktiskt. Jävla grekäckel säger jag bara! *morr*
 
 

Bad, bad och ännu mer bad

Har en riktigt soft sommardag vid sjön i dag. Har nog badat mer än vad jag varit uppe på stranden tror jag. Härligt!





Het, hetare, hetast dag

Herregud vad varmt det har varit idag! Och som om inte det var varmt nog så passade jag på att åka iväg på ett spinningpass också. Och ovanpå det försöker jag röja fram lite ordning i kaoset jag har här hemma. Fast det är ju lite svårt att ta tag i när det är så varmt. Men jag måste helt enkelt göra något innan det går för långt och jag får små gångar att gå på här hemma mellan högarna. Så just nu ser mitt sovrum ut som ett bombnedslag då jag har rivit ut allting ur ett par av garderoberna. Kommer nog att ta sin lilla tid att få ordning har jag en känsla av. ;-(
 

Smälter bort

Har tagit en liten paus från röjandet där hemma och gått ut och lagt mig på en gräsmatta för att läsa. Som tur är så blåser det lite här. Annars hade jag nog smält bort ännu snabbare än vad jag gör nu. Det är verkligen helt sjukt varmt! Ser hur luften dallrar över gräset där jag ligger trots lite blåst. Men jag antar att man inte ska klaga; snart sitter vi där med mörka hösten.




Boktips #29: Adjö det ljuva livet

De senaste dagarna har jag i princip sträckläst Camilla Henemarks memoar "Adjö det ljuva livet". Har haft riktigt svårt att lägga ifrån mig boken och bara velat läsa mer.
När jag började läsa boken insåg jag hur lite jag visste om Camilla. Hon har ju inte bara hunnit med att vara frontfigur i "Army of Lovers" under de senaste trettio åren om man säger så. Jag vill inte avslöja det som står i boken utan det får ni läsa själva. Men om ni ska läsa EN underhållande bok i solstolen i sommar så ska ni läsa just denna!
 
Bild och text från bokus.se:
 
Adjö det ljuva livet (inbunden)
"Jag har packat resväskan. Jag har bestämt mig för att dö. Jag vill inte leva längre. Jag har regisserat min egen begravning in i minsta detalj. Gästlistan. Musiken. Maten."

Som en av Sveriges första svarta fotomodeller blev Camilla Henemark snabbt 1980-talets it girl. På 1990-talet fick hon ett stort internationellt genombrott som frontfiguren La Camilla i det extravaganta popbandet Army of Lovers.

Hon var en stilikon och en diva. En scandal beauty som skapade löpsedlar vart hon än drog fram. Alla ville ha en bit av La Camilla och hon delade med sig generöst. De flockades runt henne, från våra största idrotts- och popstjärnor till topparna inom politik och näringsliv, samt så småningom även Kungens innersta krets.

Under 2000-talet dalar Camillas stjärna. Hon faller hårt, rakt ner till samhällets botten - en tillvaro kantad av hemlöshet, psykisk ohälsa och självmordsplaner.

Adjö det ljuva livet är med sina exklusiva inblickar i en glamourös och förbjuden värld en makalös uppgång och fall-historia. Det här är berättelsen om Camillas hisnande liv. Hur hon bestämmer sig för att avsluta det och påbörja ett nytt.

I´m back

Sådär, då har dejten börjat jobba igen och jag är tillbaka hemma i min egen lägenhet. Känns onekligen lite tomt och tyst nu när vi har umgåtts i över en vecka. Sen var det ju som en mindre chock att komma tillbaka till storstadens brus efter att ha varit ute på landet under så pass lång tid.
 
Sist jag skrev var jag ju lite skeptisk till hur det skulle gå med hans son på Åland. Men tro det eller ej; det gick jättebra och vi hade ett par urmysiga dagar! Vi gick bl.a. trollstigen uppe på Getaberget, var ombord på Pommern och var ute vid Bomarsund och tittade på ruinen och kanonerna.
Väl hemma igen så åkte vi till min mamma på middag i torsdags. Det var första gången hon och dejten träffades och det gick också jättebra. Både att de träffades och att hans son skötte sig någorlunda bra.
I fredags åkte sonen till sin mamma och då passade dejten på att åka iväg och jobba några timmar med sin egen tryckerifirma. Så då passade jag på att ligga på gräsmattan och läsa och sen ta en riktig långpromenad. På kvällen hade vi det huuur mysigt som helst då vi satt ute på altanen och spelade yatzy med tända ljus och en campari/apelsinjuice.
 
I lördags fixade vi lite med den sista veden innan vi åkte iväg till tryckeriet. Innan vi åkte hem och spelade Yatzy igen så hann vi med ett besök hos hans brorsa. Känns som att han tycker ganska bra om mig hittills och jag känner mig välkommen.
 
Söndagen bestod av häng på stranden. Vi åkte ganska långt till en strand vid Hjälmaren. Men det var helt klart värt att åka en bit för det badet. Det var varmt och hur långgrunt som helst.
 
Igår måndag hade jag bilen inne på service och tog det allmänt lugnt då jag kände mig jättetrött. I dag har jag varit något piggare och har börjat röja lite här hemma, suttit på balkongen och varit ute på en långpromis.
 
Det var den veckan det! :-)
 
 
 
 
 

Dagens aktivitet

Även om det är semester från Hemvärnet kunde vi inte låta bli att ta en sväng med dejtens privata terrängbil. Med den drog vi loss ett äppelträd som var ruttet i hans trädgård. Vardagligt äventyr!

I morgon drar vi iväg till Åland ett par dagar. Ska bli mycket spännande att se hur det kommer att gå med hans son som säkerligen kommer sätta sig på tvären både en och två gånger.





Intensiv gårdag

Oj, oj, oj... Ska man verkligen vara så aktiv på semestern som jag var igår? Hann med bland annat att ta en långpromenad, storhandla, plocka svamp och baka matbröd OCH bullar. Men jag trivs bra med att vara huslig.









Du underbara sommarkväll

Åh, vad jag älskar ljuset som är på sommaren! Ville bara säga det.




Soft dag

Hade nattgäst i natt som bestod av mamma. När vi vaknade i morse tog vi en sväng ut i skogen och plockade ett par liter blåbär. Har avnjutit dem med mjölk här hos dejten i kväll. Verkligen sjukt gott och snacka om sommarkänsla!





Tant tar semester

Finally är det dags för årets sommarsemester! Visst, jag fuskade lite genom att vara ledig veckan efter midsommar men de här två veckorna efter det har varit SÅ långa och jag har bara räknat timmarna. Men nu är det äntligen min tur!
Ska verkligen försöka att ha semester och ta det lugnt i år. Det säger jag i och för sig varje år men det brukar vara svårt att uppfylla. Det som är inplanerat för de kommande fyra veckorna är: åka till Åland ett par dagar nästa vecka, Jämtland nästan en vecka i månadsskiftet och sedan två dagar till Kolmården med brorsönerna. Ovanpå det ska jag ta tre timmar varje förmiddag under min andra vecka och röja där hemma. För tidsbestämmer jag det redan i förväg så blir det inte så oöverstigligt och jag har ändå eftermiddagarna fria till att göra vad jag vill.
 
För att fira att semestern har börjat ska jag nu gå och ta en god sommardrink på en uteservering och bara njuta av sommaren och det fina vädret. Det är jag värd!
 

Härlig sommarkväll

Blev en tidig AW på Sjöfartshotellets takterass i dag. Helt underbar utsikt, vädret var varmt, goda drinkar och en fantastisk sommarkänsla som infann sig. Det är såna tillfällen man ska gömma undan i minnet och ta fram när det är som mörkast i höst.
 

 

Efter ett par drinkar tog jag en promenad in till city för att träffa ex:ets lillasyster och föräldrar. Vi var och käkade buffé på "Bamboo Palace" på Kungsgatan. Maten var väl ingen smakupplevelse precis, har ätit bättre, men sällskapet vägde upp desto mer. Var riktigt roligt att träffa dem igen!
Så nöjd med dagen som har gått i sommarens tecken ska jag nu stupa i säng.

Lååång lyxlunch

Nu är det verkligen superlite att göra här på jobbet! I dag blev det långlunch ute med kollegorna och vi gick till hamburgerian "Prime Burger". Och de hade verkligen supergoda burgare gjorda från scratch. Vi satt kvar där väldigt länge och tog sedan en omväg tillbaka till kontoret. Ovanpå det blev det en kaffe ute på altanen. Sammanlagt blev det alltså en närmare två timmar lång lunch. Och nu är det snart dags för fika igen innan jag ska iväg på först aw med Hemvärnskollegorna en kort sväng och sedan träffa ex:ets föräldrar som är i stan på besök. Körig sista vecka innan semestern det här. :-) 
 
 
 

Mitt nya namn: Svetlana

Herregud vad jag har svettats de senaste dagarna. Och på nätterna också för den delen. Det är verkligen helt sjukt hur mycket man kan svettas ut innan man skrumpnar ihop helt. Men jag märker att jag inte riktigt tål den här värmen, fungerar inte alls som jag brukar utan är ganska loj så snart jag kommer utanför det svala kontoret.
Ovanpå den "naturliga" värmen så har jag även spätt på det lite genom att cykla till och från jobbet. Det tar ca en halvtimme i vardera riktning så nog hinner man få upp rejält med värme på den tiden. Så när jag kommer fram till jobbet måste jag gå och tvätta av svetten innan jag går till min plats. Och idag tog jag rekord i dumhet: fick för mig att gå på ett spinningpass! Kanske inte det smartaste som fröken har gjort. :-)
 

Middag med fästingplockning

Efter besök hos frisören igår eftermiddag mötte jag upp en kompis på Skanskvarn för middag och vitt vin i solen. Jag vet att man inte ska klaga över värmen men det blev till slut olidligt varmt att sitta där i solen trots att det började bli kväll.
När jag stod där i kön för att beställa kliade det till på ryggen. När jag kliade tillbaka kände jag att jag kliade bort något som ramlade. Misstänkte direkt att det var en fästing och jag ropade på kompisen att komma. Och mycket riktigt så var det en rackare som satt där. Eller ja, i alla fall delar av den. Jag hade nämligen lyckats klia bort kroppen så det var bara huvudet som satt kvar. Och det satt hårt! Det var till och med så att jag fick följa med kompisen hem för plockning med pincett. Och till och med med verktyg satt den hårt! Men skam den som ger sig! Efter lite meckande så var den dock borta och allt var frid och fröjd igen. Nu väntar jag bara på att Borrelian ska visa sig. :-(
 

Dålig start på dagen

Dagen började med att jag försov mig i drygt 1 1/2 timme. Och då jag var hos dejten (blev kvar där igår kväll och njöt av sommaren på landet) så blev det lite stressigt om man uttrycker det lite fint. Sprang in på kontoret vid kvart över tio med en kopp kaffe i handen. Och vad händer då? Jo, självklart spiller jag ut hela koppen över skrivbordet OCH telefonen! Så alla papper blev förstörda men telefonen verkar ha klarat sig ganska bra på grund av skalet. Men nu ska jag försöka andas lugnt och komma in i den vanliga jobblunken denna sista vecka innan semestern.
 
153532912

Lite bättre känsla

Även om det fortfarande känns jobbigt med dejten så är det i alla fall bättre i dag än igår. Vi har väl inte direkt pratat om situationen men känslan är åtminstone att jag vill kämpa ett tag till. Och tro det eller ej men idag har han faktiskt sagt ifrån till sin son några gånger vilket har resulterat i en massa tjurande. Men dejten har stått pall för detta vilket känns skönt att se. Så jag låter det hela bero någon vecka och så får vi se hur det känns då. Dock har jag i princip bestämt mig för att på egen hand göra ett sista försök att bli mamma via IVF nere i Danmark under hösten. Wish me luck!




Tankar under ett träd

Ligger här på en filt under äppelträdet och tänker. Lutar nog dessvärre mer och mer åt att jag är beredd att ge upp dejten. Ännu tristare är det att det till största del i så fall beror på hans ouppfostrade son. Till viss del spelar det också in att han som sagt var bara gnäller över hur mycket han har att göra hela tiden. Känns som att jag har väldigt låg prioritet. :-) 
Sen är det det där med barn. Jag kan inte vänta längre och han vet inte om han vill ha fler. Så kanske skulle jag testa med IVF ändå på egen hand nere i Danmark?

Några av tankarna som snurrar i mitt huvud just nu...




Är det en bra ide'?

Varför känns det så himla upp och ner med dejten för? Just nu känns det som att det bara är jag som driver förhållandet framåt och att det hela tiden är jag som ska anpassa mig. Känns inte helt kul faktiskt! Blir lite ledsen när han hela tiden klagar på hur mycket han har att göra. Ska jag tolka det som att han inte har tid med mig eller vad?
Trots detta har jag hållet igång och förvällt sockerärtor och bakat Hönökakor. Så där har jag fått känna mig lite huslig.





Freeedag och solen skiner

Har baske mig varit lite seg i dag efter gårdagens aw. Märks att man inte är någon ungdom längre. Man är mer beroende av sömn och rutiner än man var tidigare. Tänk, för 15 år sedan kunde jag vara ute och festa halva natten, hem och sova några timmar för att sedan vara någorlunda fräsch morgonen efter på jobbet. Men de dagarna är förbi. :-( Så ni unga: passa på och njut av den tiden!
 
Som tur är är det fredag och jag tänkte skolka från jobbet i eftermiddag för att i stället åka till dejten. Hade verkligen sett fram emot att träffa honom men när jag fick höra att han har sin ouppfostrade son hos sig tappade jag lusten lite. Känns så himla påfrestande när sonen är med då han ska stå i centrum hela tiden och inte gör som man säger. Och jag tror att jag och dejten skulle behöva lite egentid då vi inte haft så mycket av den varan senaste månaderna. Ja, ja. I värsta fall får jag väl åka hem i morgon. Men jag ska verkligen göra mitt bästa för att det ska fungera att vi umgås alla tre.

Trevlig kväll i italienskt tecken

Efter jobbet gick jag och en kollega iväg och käkade på en italiensk restaurang. Vi kände nog bägge två att vi behövde skvallra lite om jobbet. Efter en fantastisk saltimbucca gick vi vidare till ett annat italienskt ställe och drack lite bubbel. Någonstans där mitt i bubblet kom vi på att vi ska ha en fest! Tänk va, en 70-talsfest i mitten av november är det är som mörkast och tristast. Och det roliga med den här tjejen är att hon är likadan som mig och har man bestämt sig för en sak så blir det av. Så jag ser verkligen fram emot detta. Ska bli superkul att fixa!
Men nu är jag hemma, mycket senare än väntat, och ska börja packa inför en helg hos dejten.
 
Carola Buretorps foto.

Slappardag

Har haft ytterligare en riktigt slapp dag här på jobbet. Och inte blir man ju direkt piggare av det. Tog bland annat en långlunch med den före detta chefen här på jobbet som var inne i stan. Det var verkligen jätteroligt att träffa honom igen eftersom att det var ett helt år sedan sist. Men jag vågar ju knappt berätta för någon här på jobbet att jag har träffat honom. Han kanske stack ut hakan lite väl mycket när han började här och gjorde sig i och med det osams med några. Så på slutet när han var här så pratade folk öppet skit om honom och mer eller mindre frös ut honom. Men jag kom jättebra överens med honom och gillade hans ledarstil. Saknar honom faktiskt fortfarande trots att det är mer än två år sedan han slutade.
 
Nu öser regnet ner här utanför fönstret. Och jag som ska iväg på aw. :-(
 
 

Skenet bedrar

Trotsade mitt onda diskbråck i nacken och åkte iväg på ett spinningpass i kväll. Nu under sommaren så vet man aldrig innan vem som är ledare så man får testa på lite olika. I dag kom en liten dam i 60-årsåldern in genom dörren. Hon såg snäll och vän ut. Men ack vad skenet bedrog! När hon drog igång passet var hon rena minihitlern. Gormade och skrek med pondus så man vågade inte annat än att trampa på och lägga på mer motstånd trots att man var svimfärdig och svetten forsade. Hon måste baske mig vara militär i det civila! Hur kan det komma ut så mycket ljud ur en sån liten kvinna??? Men jag kände mig jäkligt nöjd efteråt...
 

Uttråkad

Häpp, nu blev jag så där uttråkad på livet igen. Antagligen är det för att det hände så mycket förra veckan på semestern och sedan när man kommer hem till vardagen igen så blir allting SÅ mycket tråkigare. Så trots att jag hade ett givande möte med chefen igår om mina arbetsuppgifter så har jag faktiskt sökt ett jobb i dag. Vet inte riktigt vad jag hoppas på för jag inser ju att jag aldrig någonsin kommer att ha det så bra som jag har det nu med alla förmåner och så. Kanske är det bara för att se om jag är attraktiv på arbetsmarknaden och i så fall kan använda det som argument till chefen?
 
Började precis vrålåska här inne i stan. Konstigt nog så har inte regnet kommit ännu. Men det kanske regnade så mycket igår att det inte finns några regndroppar kvar i molnen?
 
 

Blev så glad...

...över nyheten att Carl Philip äääntligen har förlovat sig med sin Sofia. När nyheten kom var jag ju utan mobiltäckning så jag fick veta det lite sent. Men desto gladare för deras skull blev jag! Känns liksom som att han har fått stå lite i bakgrunden av sina systrar under alla år så det här är han mer än värd! Hoppas, hoppas att vi i Hemvärnet får vara delaktiga på något sätt på bröllopet.
 
 

Rätt eller fel att gapa efter mer?

Har haft alldeles för lite att göra här på jobbet senaste året. Trots att jag har påtalat detta för min chef så har det inte hänt något. Så nu hade jag bokat in ett möte med honom där jag satte ner foten. Tror inte han har haft koll på hur lite jag har haft plus vad jag egentligen gör om dagarna vilket ju självklart känns supertrist. Så nu satte vi oss med en lista som jag hade tagit fram där vi gick igenom arbetsuppgift för arbetsuppgift.
Då jag har berättat för andra kollegor att jag inte är helt nöjd med situationen har de tyckt att jag ska vara nöjd med att ha det lugnt och skönt. Men dagarna blir ju sååå långa och tråkiga. :-( Då är det bättre att säga till kan jag tycka och få en mer balanserad belastning. Eller gör jag fel nu som öppnar munnen i ämnet?
 

RSS 2.0/>