I´m on my way

Äääntligen ska jag åka upp till Jämtland igen! Det är mitt paradis här på jorden och skulle lätt kunna bo där tror jag. Jag tänkte vara lite wild and crazy och lämna datorn hemma. Redan nu känns det faktiskt ganska jobbigt. Har jag verkligen blivit så beroende??? I så fall är det ju lite oroväckande och kanske bra att jag vänjer mig av lite med den...
 
Klicka för att stänga bilden

Konstigt bemötande

Har haft det lite körigt här i kväll trots att jag tyckte att jag låg ganska bra till tidigare i dag. Det som krackelerade min tidplan var att jag gick ut i skogen och plockade blåbär. Först var det så dåligt om dem att det tog huuur lång tid som helst att plocka. Men sen när jag väl hittade ett ställe så plockade jag närmare 1 1/2 liter för att jag inte kunde sluta trots att jag kände att det var dags att gå hem för att packa.
 
När jag reste mig upp från blåbärsriset och tittade mig omkring lite så såg jag två cyklar som låg lite undangömda. Först tyckte jag att de såg så pass fina ut att de inte kunde vara övergivna. Men sen när jag tittade lite närmare såg jag att alla däck hade punka, de var olåsta, alldeles dammiga och det hade börjat komma lite rost på styren.
Fröken duktig och ordentlig som man är kollade jag om det fanns några namnmärkningar eller liknande men icke. Jaha, vad gör man då? Jo, jag ringde Polisen på 11414. Tänkte att de kunde berätta vad jag skulle göra med dem.
Efter VÄLDIGT lång tid i telefonkö fick jag veta att de ville att jag skulle lämna in dem hos Västerortspolisen som tydligen har ett cykellager. Det betydde alltså att jag först skulle kånka dem en och en från skogen och hem till mig för att sedan försöka få tag i någon som har dragkrok och kan skjutsa mig och cyklarna.
Det var inget alternativ för mig så jag föreslog att jag skulle vara schysst och i alla fall ta hem dem till mig så kunde någon komma och hämta dem vid porten och slapp gå på skogspromenad. Så de skulle skicka en radiobil "om de hade tid". Ska bli spännande i morgon bitti och se om de står kvar här nere eller om de är borta.
Måste säga att jag tycker att det var ett konstigt bemötande. Kändes som att de struntade i om cyklarna kom tillrätta eller inte. Det kan ju faktiskt vara en arbetslös undersköterska som behöver sin cykel som transportmedel...
 
 

Spanska vilddjuret är hemma

Har nu varit och hämtat min lilla bil som har åkt som en skottspole till och från verkstaden. Det var ju som en kvittrande fågel i framvagnen efter det att de hade bytt stötdämparna och det visade sig att det var fel på dem som de satt dit. Så nu har jag helt nya IGEN.
De startade ju även om ABS-systemet i fredags då motorlampan hade indikerat ett fel. Så jag hoppas verkligen att det räckte med en omstart så att det inte blir så att jag måste byta ut det också. För inte nog med det så har jag ju fortfarande, 1 1/2 år senare, den där fula plastskadan i fronten som jag ska byta ut när ekonomin tillåter.
 
Men i morgon ska spanska vilddjuret få sträcka ut ordentligt då den ska ända till paradiset på jorden: Jämtland!
 
  
 
 

Royalist javisst!

Fick allt en liten tår i ögat igår när jag fick höra att William och Kate har fått en liten son och att tronföljden därmed är säkrad. Måste kännas skönt för dem att slippa det kravet och alla frågor närmaste tiden. Visst, de kommer väl att behöva skaffa ytterligare ett barn för att verkligen vara säkra på att det finns en monark om det skulle hända deras son något men det kanske inte blir riktigt samma tidspress.
Är verkligen jätteglad för deras skull i detta nu!
 
Jag är ju mycket för det där med kungahus. De är bra representanter för landet och gör att vi syns ute i världen. Tycker verkligen att våra egna kungliga glänser. Dock har jag som sagt var väldigt svårt för Madeleine då jag uppfattar henne som ganska nonchalant och otrevlig mot sina undersåtar. Dessutom röker hon offentligt vilket bara det säger en hel del om hennes inställning till sitt uppdrag. Jag menar, vi ska väl ändå kunna kräva en del av dem då de får väldigt mycket av våra skattepengar!
 
Kungafamiljen, Kungen, Kungahuset, Undersökning, Victoria, Avgå, Sifo
 

Vilken energi

Vet inte riktigt varför men av någon konstig anledning fick JAG världens energi att fixa lite här hemma. Jag som aldrig känner för att röja och städa. Men i dag har jag putsat nästan alla fönster (fönstersprayen tog slut), varit nere till grovsoprummet två gånger, hängt upp gardiner, dammat, fixat på balkongen, röjt/kastat lite grejer i sovrummet... Men det är ju dessvärre bara som en droppe i havet då jag har så otroligt mycket saker. Så när jag kommer hem från Jämtland igen ska jag ta några dagar och gå igenom garderoberna ordentligt, ligger ju liksom inte bara kläder där. Och nu när man öppnar dörren liksom ramlar det ut grejer över en. :-(
 

Fan och suck

Var nere i Köpenhamn förra torsdagen, dvs för 11 dagar sedan, för andra försöket med insemination. Och i dag har jag fått mens! :-( Förstår bara inte kroppens system; förra mensen var tre dagar sen och den här gången är den tre dagar tidig om man relaterar till den förra. Och det är ju bara 10-11 dagar sedan jag hade ägglossning!?!
 
Fast när man surfar runt och läser kan det ju vara ett tidigt missfall också. Måste verkligen försöka att inte sitta och läsa runt, blir så lätt att jag blir orolig i onödan och det är ju INTE bra när man försöker bli gravid. Fast jag måste i alla fall säga att jag hellre får missfall innan jag vet att jag är gravid än att jag får det i ett senare skede.
 
Så det är bara på det igen om ett par veckor och åka ner till Köpenhamn... Och som jag sa redan förra månaden: för varje misslyckat försök så ökar ju chanserna rent statistiskt till nästa gång...
Menstruation Cycle 
 

Tråkig måndag

Nu är bilen inne på verkstad IGEN! De fick ju inte ordning på gnisslandet i framvagnen i fredags och ville kolla på det igen i dag. Men det är väl helt ok antar jag då jag förutsätter att det är någon liten, liten del som sattes dit fel när de meckade med stötdämparna härom veckan och att jag inte behöver betala något för det. *hoppas, hoppas*
 
Får väl ta och putsa fönstren medan jag väntar på att de ska ringa så att jag får hämta skrället igen. Jag menar, det är ju ändå måndag och jag lika gärna kan göra flera tråkiga saker...
 
 

Kraftigt återfall

Hm, fick ett kraftigt återfall i mitt skoshoppande i dag! Har verkligen försökt att stå emot i princip hela våren men nu har det barkat utför. När jag var nere i Köpenhamn förra veckan köpte jag dessa:
I dag blev det dessa två från Ecco via deras onlineshop:
Och sen var jag och handlade på vår Ica Kvantum och vad hände då? Jo, jag hittade ett par jättesköna Sköna Marie:
 
 
Är det inte ett sjukt beteende så säg? Blir så trött på mig själv... Men jag har bestämt mig för att behålla alla paren. MEN, jag måste göra mig av med minst fyra par av de jag redan har i hallen, garderoben, skoskåpet och skobänken...
 

Inte helt bekväm med situationen

Har haft en kompis på middag här i kväll och jag måste erkänna att jag inte känner mig helt bekväm just nu. Ok, visst har vi druckit lite väl mycket vin men det är något annat också.
Han har inte mått helt bra senaste halvåret och jag var dum nog att låna ut en del pengar till honom i vintras. Vi kom överrens om att han skulle börja avbetala men sen har det inte hänt något. Till slut lackade jag ur och sa till honom att jag tyckte det var okamratligt att han var skyldig mig pengar samtidigt som han var ute och käkade och drack.
 
I kväll fick jag tillbaka dessa 2500:- i kontanter. Inte nog med att jag fick kontanterna; jag fick även höra att han hade sålt sina älskade designlampor för att kunna betala tillbaka. Det gjorde ju självklart att jag fick dåligt samvete. Men samtidigt så kan jag känna att om man har råd att gå ut samt ha svindyra designgrejer hemma så har man baske mig råd att betala tillbaka skulder! Eller vad säger ni?
 
Men vi har i alla fall haft en riktigt trevlig kväll och jag hoppas att vi kan lämna detta bakom oss nu!
 

Svårt att komma igång

Vaknade med ett ryck straxt före tolv i dag. Trodde knappt att det var sant! Så antagligen var hela jag SÅ trött och behövde sova. Men nu sitter jag här och kommer inte igång med dagen. Och om två och en halv timme kommer en kompis hit för lite balkonghäng och middag. Innan dess ska jag ha städat, varit ute i skogen och plockat blåbär, duschat och förberett middagen. Känns det som en optimal tidsplan???
 

Lååång dag

Började min dag med att åka och lämna in bilen på Mekonomen IGEN! Sedan de fixade stötdämparna härom veckan så har det låtit som en kvittrande fågel på höger sida av framvagnen. Under tiden jag väntade på att de skulle kolla på den passade jag på att åka in till stan och kolla lite och äta lunch på kinarestaurang med mamma.
 
Mitt i lunchen ringde de om bilen och berättade att motorlampan hade börjat lysa igår pga att det verkar vara något fel på ABS-sensorn. Kvittrande fågeln hade de ingen förklaring på. Men jag ska tillbaka med bilen på måndag så ska de kolla igen. Snacka om service!
 
För att trösta mig lite åkte vi först en sväng till Nyckelviken och kollade. Ville visa mamma hur fint det var där. Därifrån var det sedan inte långt över till Nacka Forum där jag shoppade mig lycklig. Eller i alla fall köpte jag ett par Ecco-sandaler om det är så mycket att hurra för.
 

 

Underbar sommardag

Åh, i dag har jag haft en sån där riktigt härlig sommardag som jag ska ta fram ur minnet när det är som kallast och motigast i vinter.
Mamma fyller år så vi har gjort en liten utflykt först ner till Trosa där vi strosade runt, fikade på världens mysigaste kondis med budapestbakelse och inhandlade delikatesser på rökeriet.
 
Från Trosa åkte vi vidare till Stendörrens naturreservat vilket var en helt underbar plats att vara på en varm dag som denna. Vi promenerade runt och njöt av havet som vi hade runtomkring oss. Passade även på att käka delikatesserna från Trosa där: rökt lax och rödspätta samt potatissallad. Pricken över i hade varit om jag hade kommit ihåg att ta med bestick och glas. Nu hade vi tallrikar och ingenting mer vilket gjorde det lite svårätet. Men allting går om man vill. :-)
 
På vägen hem hann vi med att svänga förbi Tullgarns slott, kulturcentrum i Järna (hippiekollektiv i modern tappning???) samt mormor och morfars grav. Så det blev en väldans lång dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Solig arbetsdag

Ja alltså, jag har inte varit på min ordinarie arbetsplats utan hjälpt min väninna som har en odlingslott lite. Jag flyttade bl.a. på en hög med jord där i värmen. Det var så tungt och varmt att svetten lackade ordentligt!
Så efter grävande, lunch med medhavd sallad och vattning i solen kändes det väldigt skönt med ett svalkande dopp i Flaten.
 
Känner mig helt slut i både kropp och huvud efter dagens bravader. Grejar inte riktigt den här värmen då jag först och främst bränner mig men även för att jag svettas mycket och lätt får vätskebrist vilket märks på kvällen så här. Har rent ut sagt mått skit sedan jag kom hem vid sjutiden. :-( Ska försöka bättra mig i fortsättningen...
 
 
 

Nöjd över mitt beslut

Jag känner mig så otroligt nöjd över beslutet jag tog att sluta dejta killar via nätet i hopp om att hitta den stora kärleken att skaffa familj med och att jag i stället väljer att göra det på egen hand! Visst, det har känts bra hela tiden men i kväll när jag av någon konstig anledning loggade in på en sån där dejtingsida kändes det änne mer rätt. Det är ju liksom bara samma sak hela tiden på de där sidorna. De som kontaktar mig är gubbar på 60+, de som knappt kan svenska och såna som inte har någon social kompetens och bara skriver "hej". Såna klarar jag mig utomordentligt bra utan, då är jag trist nog hellre singel.
 
Det där med internetdejting har jag gjort så att det blir över. Och lika många dejter som jag har varit på, lika många konstiga människor har jag ödslat tid och energi på utan att det har gett någon utdelning. Var finns alla normala killar någonstans egentligen???
      
 bra profil dejtingsida

Skön första semesterdag

I dag har jag ju min första semesterdag officiellt. Då jag har haft min brorson på besök har den dock varit ganska aktiv. Började dagen mted att gå ut i skogen och plocka blåbär. Men då han tröttnade ganska snabbt blev det bara typ 6-8 dl plockade. Fast det räckte till att äta tillsammans med lite socker och mjölk. *ljuvligt*
 
 
Åkte därefter iväg till Flaten och badade. Var typ 20 grader i vattnet vilket ju var helt ok, Grejen var att det blåste rätt på så det var ju jättekallt så fort man stack upp kroppen ur vattnet. Så i stället för att stanna kvar där så gick vi upp och tog en match minigolf vilken jag vann. Och tur var väl det med tanke på hur dålig förlorare jag är. Men å andra sidan så visade det sig att brorsonen var lika dålig förlorare han då han blev sur som en citron och vägrade prata med mig i bilen på väg hem.
 
När han hade blivit hämtad kände jag att det blev väldigt tyst och tomt här hemma så det fick bli en promis ute i spåret.
 
Sammanfattningsvis kan man alltså säga att jag bara har gjort riktiga sommargrejer hela dagen lång...

Osynlig helg

Har haft fullt upp i helgen så därför har jag varit helt osynlig här. Igår var det kalas för mamma som fyller år i veckan och från kalaset fick jag med mig den yngre brorsonen.
Vi har haft en riktigt mysig slappardag tillsammans. Började med frukost på McDonalds och därifrån drog vi ut till Nyckelviken och kollade på kaninerna, grisarna, hästarna, fåren och korna. Eftermiddagsslapp i soffan innan eftermiddagspromenaden som gick till djursjukhuset för att hämta urnan efter gammalkatten. Och det kändes riktigt skönt att ha med brorsonen dit då det poppade upp en hel del minnen...
 
I morgon börjar semestern på riktigt! Härligt...

Dagens tabbe och semester

En timme innan jag skulle avsluta dagen på jobbet och gå på semester gjorde jag en sån där superdupertabbe som är big NO, NO, NO! Åh, jag får ångest bara jag tänker på det!
 
Vi har en jäkligt jobbig tant på jobbet som ingen riktigt orkar med, inte ens chefen. Hon har varit tjänstledig här några månader och i dag kom en ansökan om förlängning med posten till chefen. Då han är på semester så har jag öppnat hans post den här veckan. För att han skulle få veta att ansökan har kommit tog jag en bild och skulle skicka till honom. Problemet var bara att jag var stressad och i stället för att leta upp hans namn i telefonboken sökte jag på hennes namn och skickade iväg.
Om jag bara hade skickat bilden hade det väl varit bra... Nu skrev jag även: "Att du inte har sagt något tidigare! Det här gjorde min sommar och semester. Vi ses i augusti igen." Kändes det bra?
 
Jag kom på mig själv direkt när det sändes men man kan ju liksom inte återkalla det. Jag skickade iväg ett nytt sms där jag skrev att det blev fel text till fel bild till fel mottagare och att det blev fel från alla håll och kanter när jag var stressad. Dock har hon inte läst det ännu. Förhoppningsvis har hon inte telefonen aktiv när hon är tjänstledig.
 
Försökte sedan ta reda på hur länge ett meddelande ligger och sänder om telefonen är avstängd utan att lyckas hitta något svar. På min förra telefon fanns det en inställning man kunde göra där man skrev in att om mottagaren inte har öppnat meddelandet inom X antal dagar så kommer det tillbaka som misslyckad sändning. Men nu hittade jag som sagt var inte den funktionen... Så nu hoppas jag vid min gud att det "bara" sänder i max en vecka och att hon inte slår på jobbmobilen under den tiden.
 
Det här gjorde att början på min semester inte blev någon höjdare om man uttrycker sig milt. Så nu får ni hålla alla tummar och tår för mig!
 

Nyhetstorka?

Kolla här vad Expressen hade som en av sina huvudnyheter på nätet igår:
 
 
Vem fasiken är intresserad av hennes kärleksliv liksom? Speciellt inte som en av våra största kvällstidningars huvudnyhet! Nej, skärpning Expressen. Vill ni behålla mig som besökare på er sida vill jag nog läsa om viktigare saker än så när jag öppnar förstasidan.

Kort summering av dagen

Nu är jag äntligen på väg hem från Köpenhamn. Ska bli så skönt att komma hem igen! Känner mig heeelt slut som artist. Hade ju tid på kliniken vid tjugo i tre och var klar vid halv fyra. Om jag hade varit smart hade jag bokat tåget halv fem hem i stället för som nu halv sju. Det hade blivit mycket billigare om man säger så. :-)
Hade kunnat shoppa precis hur mycket som helst i dag. Men det blev "bara" ett par skor från Clarks, en ny handväska och lite dansk öl/ost/skinka. Så nu är jag tungt packad kan man väl säga... Och en hel del fattigare...

Själva besöket för insemineringen i dag gick jättefort. Fick träffa en dansk barnmorska vilket gjorde att det blev vissa språkförbistringar. Och då jag hade varit med om samma sak tidigare så behövde jag inte så mycket mer information.
Fortfarande känner jag mig ganska lugn och trygg med detta. Visst känns det lite pressande och förväntningarna är helt klart högre än förra gången men samtidigt MÅSTE jag försöka att ta det lugnt och inte bli stressad.
När jag satt där i väntrummet idag så öppnade receptionisten posten. Just i dag hade det kommit två kort på bebisar som hade kommit till på det här sättet. Kändes ganska betryggande faktiskt! Och varför skulle det inte kunna vara min tur att bli gravid den här gången när så många andra blir det? Nej, ni får hålla alla tummar och tår för mig nu...


Tuff, tuff tåg

Sitter här på tåget som ska ta mig ner till Köpenhamn och jag måste erkänna att det där med tåg inte riktigt är min grej. Blir så himlans rastlös och stör mig på människor som inte kan sitta still på sina platser. Visst, det är inte sådär jättemycket tidsskillnad mellan tåg och flyg om man räknar från centralstation till centralstation och det är myyycket billigare med tåg men jag föredrar nog ändå flyget...
 
 

Nu är det dags igen

Så där, då var det dags att åka ner till Köpenhamn igen för ett litet försök med inseminering. Idag var det allt lite svårt att avgöra om ägglossningstestet visade positivt eller negativt så jag gjorde som så att jag testade en gång till för att vara på den säkra sidan. Men nu är jag till 95% säker på att det är dags! De är faktiskt inte helt lätta att läsa av alla gånger.
 
Den här gången kommer jag att åka tåg både ner och upp. Visst, det tar 5 1/2 timme i vardera riktning men det är rackarns mycket billigare än flyget! Tåget kostar 1160:- och billigaste flyget 2200:- plus flygbuss. Sen är det ju inte så där jättemycket tid man sparar på att flyga heller om man räknar med att man ska ta sig ut till flygplatsen, viss inställelsetid och sedan från flygplatsen in till stan. Jag testar det här med tåg en gång så får vi se sen. Kanske kan jag köpa med mig några öl hem nu när jag inte behöver tänka på vätska i packningen.
 
Förra månadens test

Musik i sommarkvällen

Hamnade visst på Grönan i kväll igen. Även i dag gjorde jag ett besök utan att åka grejer. Konstigt för att vara jag måste jag säga. Men å andra sidan gick jag dit för att kolla på Eric Gadd. Var och kollade på honom ett par gånger för ca 15 år sedan och rackarns vad han har åldrats sedan dess. Men han var lika bra fortfarande... Eller han kanske inte är den bästa artist jag vet men han är en så himla bra sommarartist. Grönan... Sommarkväll... Blå himmel... Funk... Behöver jag säga något mer?
 
Ja, jag vet att det är världens sämsta mobilbild det här...

Lunchavkoppling

Har haft en riktigt härlig långlunch i dag! Först blev det röding med västerbottenmos på en uteservering och därefter  lunchkonsert i Katarina Kyrka. De har 20-minuters orgelkonserter två gånger i veckan och det är ett ganska skönt avbrott i vardagen att gå dit och sätta sig ibland. Brukar gå på dessa konserter periodvis och nu har jag glömt bort det under en tid. Men nu jäklar ska här lyssnas på orgelmusik varje vecka. :-)
 
 

Fortfarande hemma

Nu börjar det närma sig att åka ner till Köpenhamn igen och göra ett nytt försök med inseminering. Dock är det inte riktigt dags ännu. Så det blir väl i morgon eller i övermorgon förhoppningsvis.
 
Den här gången, som blir den andra, känns det som att jag har lite större förväntningar på resultat. Jag vet ju med mig att det kan komma att ta många, många fler försök men samtidigt så vill jag ju att det ska bli en bebis NU! Både ur ett rent ekonomiskt perspektiv men även det känslomässiga. Är ju en väldig press, speciellt om det behövs många försök.
 
Se hela bilden
 
 

Sorglig påminnelse

När jag kom hem efter att ha hämtat bilen på verkstaden så låg det här brevet på hallmattan:
 
 
Känns så himla sorgligt när man blir påmind om honom så där. Fortfarande väldigt tomt här hemma utan honom...

Fy fan!

De ringde just från Mekonomen och berättade att bilen nu är färdig för avhämtning. Kalaset kommer att kosta 18890:-. Precis vad man önskar sig så här i semestertider! Nooot... Känns som att det kan bli många dagar som kommer att tillbringas på den lokala badstranden på semestern. :-(

Svalkande glass

Har invigt min nya glassmaskin som jag köpte förra helgen. Det är en sån där liten en som är lagom för 2-3 personer. Gjorde en lättvariant med Kesella, färska jordgubbar och ytterst lite grädde. Blev huuur gott som helst!
 
 

Bränd stek?

Hade det ju så himlans skönt tidigare i dag när jag låg där på ängen. Men jag kan väl säga som så: inte ens solskyddsfaktor 25 och vändning av steken varje kvart hjälpte.
 

Misstänker att det kommer att bli en het natt... Redan nu är det helt kokhett. Hur kunde det bli så här liksom?Och jag vet ju att det är så farligt för mig som är rödhårig med ljus hud att bränna sig så här...
 

Mer att önska?

Hur mycket mer kan man önska av en sommardag än sol, en filt på en äng, ett korsord och Sommar i lurarna? Visst finns det mer att önska men just nu känner jag mig väldigt nöjd med att ha det här. Får vara glad och lycklig över det man har i detta nuet...
 

Skön dag

Vaknade vid kvart över tio av att telefonen ringde. Det var pappa som ringde och frågade om jag skulle följa med honom, brorsan och brorsönerna på Grönan. Och visst åkte jag dit en sväng. Dock åkte jag bara två grejer då jag kände att jag inte ville lägga ut pengar på onödiga grejer så här i krassa tider.
Men det var verkligen jättemysigt och jag är glad över att jag åkte dit! Dessutom var det vissa, dock inte jag, som hade turen med sig och vann choklad.
 
 
När de åkte hem så tog jag en promenad in till stan och träffade mamma. När vi var på väg mot Vasaparken stannade vi till på ett litet pitstop och tog varsin iskall och fruktig Sangria. Var verkligen supernice att sitta där i eftermiddagssolen med en läskande Sangria.
 
  
 
Efter vårt promenerande hamnade vi på en grillrestaurang där vi käkade en perfekt entrecote. *mums*
 
Snacka om skön dag det här blev!

Precis vad jag behövde

Kände mig faktiskt ganska nedstämd när jag gick från jobbet i dag med tanke på min bil så jag hade inte den minsta lust att varken göra något eller träffa någon. Så det blev raka vägen hem till soffan och katten.
 
Har sett "Små citroner gula" som var en sån där riktigt mysig feelgood-film. Precis vad jag behövde en kväll som denna! Antagligen ingen film jag kommer att komma ihåg som världshistoriens bästa film men den var perfekt för en kväll som denna.
 
Bild och text från sf.se:
 
 
"En romantisk komedi om kärlek, vänskap och modet att följa sina drömmar, baserad på succéromanen med samma namn av Kajsa Ingemarsson.

Agnes är kock och hon älskar att laga mat. Hon har ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som alltid ställer upp.

Plötsligt en dag blir hon både sparkad från lyxrestaurangen och dumpad av sin kille. Därför har hon inget att förlora när en kompis hör av sig och undrar om hon vill vara med och starta en restaurang. Samtidigt lyckas hon bli förälskad i den enda som inte får veta vem hon egentligen är."


Knäckande fredag

Lämnade glad i hågen in min bil på service samt att den skulle få nya sommardäck. Efter ett par timmar så ringde verkstaden med den tråkiga nyheten att det inte alls är bra med min bil. Det visade sig att någon tidigare klåpare till ägare har bytt fjädrar till stötdämparna och satt dit dem upp och ner vilket har resulterat i att hela framvagnen nu är kajko. Så det ”lilla” misstaget kommer att kosta mig närmare 10 000:- utöver de redan tio som service+däck skulle ha kostat. Men hur fasiken kan man montera fast något som man inte vet hur det ska sitta? Och om man nu inte vet: varför kollar man inte hur den gamla sitter innan man monterar den nya?

Det här känns förstås väldigt surt och ledsamt för mig då jag inte riktigt har de pengarna. Och speciellt inte nu i semestertider. Men som tur är mitt i allting så hade jag ju sparat ihop till mina Danmarksresor så jag får helt enkelt ta pengar därifrån och hoppas på det bästa. Så nu ska jag gå hem och dra täcket över huvudet och gråta en skvätt.


Härlig sommarkväll

Har tagit en riktigt lång kvällspromenad med en väninna. Fick ihop drygt 17000 steg, dvs drygt en mil! Och det var så himla härligt ute med ljuset, värmen och alla jasminbuskar som doftade i trädgårdarna.
Till att sluta av med stod vi och tittade när de fyllde och åkte iväg med luftballongerna. Är säkert en upplevelse för de som inte är höjdrädda. Själv skulle jag ALDRIG sätta min fot i en sån där korg!
 
 
 

Långtråkigt

Snacka om att det är långtråkigt här på jobbet nu. Knappt en människa, telefonen är tyst, inga mail och jag har tagit tag i surdegarna som har legat. Så vad ska jag göra nu i morgon och heeela nästa vecka? Rulla tummarna? Lösa Sudoku?
Fast nästa dag blir lite avhuggen då jag är ledig en dag för att åka ner till Köpenhamn. Så veckan går förhoppningsvis ganska snabbt ändå.

 


Att utnyttja sommaren

Åh, nu börjar jag få ågren över att jag inte utnyttjar sommaren mer än vad jag gör. Är på jobbet hela dagarna och sen när jag kommer hem sitter jag ett tag på balkongen innan jag går in till soffan. Det är ju liksom nu man ska sitta på uteserveringar och göra andra trevliga grejer, Men icke! Måste verkligen ta och skärpa till mig så att jag får lite sommarkänsla vilken inte riktigt har infunnit sig ännu. Men jag ska i alla fall gå på Grönan på lördag och på konsert med Eric Gadd på tisdag.
 
Är i alla fall glad över att jag har min balkong som jag har gjort iordning och trivs bra på. Brukar sitta i min brassestol och läsa, titta på blommorna och bara njuta.
 
 
 

Perfekta människor

Hur lyckas en del människor bli så där perfekta? I alla fall vad de visar utåt. Men de har både utseendet med sig, familjeliv, ekonomi att göra vad de vill, schysst jobb, social förmåga osv. Hur lyckas de egentligen???
Vi har en sån tjej här på jobbet som jag kan känna att jag skulle vilja byta liv med. Visst, jag har också ett relativt bra liv men hon verkar ha det så lätt med allting liksom där allt bara flyter på. Så när jag pratar med henne så känner jag mig verkligen som världens gråaste och tristaste person. Och det är absolut inte hennes fel då hon är så där läskigt trevlig mot alla utan det är jag själv som får den känslan.


Smart geni

Blir så himla imponerad av människor som är så där smarta som jag också skulle vilja vara. Har i kväll sett ett program om den tyska kryptomaskinen som en svensk lyckades knäcka koden för under andra världskriget. Det hade tagit tyskarna flera år att konstruera och utveckla apparaten men svensken lyckades avkoda den på bara två veckor! Måste ha varit tungt för tyskarna att inse detta.
Ur en synvinkel var det ju faktiskt positivt att trafiken mellan Norge och Tyskland gick via Sverige; vi kunde ju hålla koll på vad de trupperna som befann sig i Norge skulle göra som nästa drag och därigenom vara mer förberedda.
 
Jag skulle också vilja vara smart. Men hur gör de egentligen? Kommer det med generna eller är det bara av rent intresse?

Skön jobbdag

Förmiddagen började med att enheten tog färjan över till Djurgården och hade möte i gröngräset med kaffe och bulle. Därefter blev det lunch på O´Learys där ute innan vi tog färjan tillbaka. Och vips så var det eftermiddag utan att man hade gjort något liksom. :-)
Skönt att ha såna dagar ibland även om det skulle bli för långtråkigt om ALLA vore så slappa.

Sånt som man får mardrömmar av

Läste just om en herre som har legat död i sin lägenhet i 18 månader i Vasastan. De upptäckte att han avlidit när kronofogden skulle gå in för att vräka honom.
Men är det inte väldigt obehagligt att en människa kan vara så ensam att man kan vara borta i 1 1/2 år utan att någon saknar en? Hade han ingen familj? Inga vänner? Kollegor då han bara var 62 år?
 
Såna här saker gör mig livrädd för att sluta mina dagar ensam. Just sånt som jag kan drömma mardrömmar om på nätterna.
 
 Bild från aftonbladet.se
 

Lugnet före semester

Snacka om att det börjar bli tyst här på jobbet nu. Är nästan lite FÖR tyst faktiskt. Känns som att det kommer bli två långa veckor det här fram till dess att jag själv får gå. Men jag ska försöka röja undan lite såna där tråkiga arbetsuppgifter som bara har blivit liggande. Och någon gång måste man ju faktiskt göra även de sakerna.

Har ju glömt att berätta att den där ”hemliga” killen från Värmland som utger sig heta Carl Hamilton av alla namn har tagit kontakt igen. Han kontaktade mig på en sån där dejtingsida för närmare 10 år sedan och därefter har vi haft periodvis kontakt. Nu har det varit ett uppehåll sedan i vintras då han helt plötsligt drog sig undan. Och visst, det är kul att chatta med honom och så. Men så länge han inte, som han själv uttrycekr det, vågar träffas så blir kontakten på en väldigt basic nivå. Enligt honom själv så är han ganska förmögen och har blivit utnyttjad av tjejer alltför många gånger som bara är ute efter hans pengar. I mina öron låter dock detta väldigt konstigt..
Ja, ja. Det är som sagt var kul att chatta med honom och just nu tänker jag inte lägga ner någon som helst energi på det manliga släktet då min energi behövs till annat.


RSS 2.0/>