Jämtland: part I

Nu har jag hunnit smälta mina intryck från min lillsemester uppe i Jämtland. Så börjar här med en liten sammanfattning av de första dagarna som jag spenderade i Järpen hos släktningarna.

Åkte upp förra torsdagen och på vägen upp stannade jag till i Ljusdal för att luncha med ex:et. Var kul att träffa honom igen efter så pass lång tid och det passade bra med ett stopp där. Körde sedan vidare till Tandsbyn och hälsade på Poe. Och honom var det verkligen JÄTTEKUL att träffa igen! Blev alldeles glad och varm inombords av honom. Och kan ni tänka er? Han svarade till och med "detsamma" när jag sa att det var kul att träffa honom. Har väl aldrig hänt förut?
Körde efter någon timme hos honom vidare mot Järpen. Och förstås blev det ju världens snöstorm där sista timmen och det blev till att krypköra.
Väl framme blev jag välkomnad med älggryta och vin av frun i huset och ett av barnen med fru innan jag äntligen kunde gå ner till lillstugan och njuta.

På fredagen var vi och hälsade på mannen i huset som ju numera bor på ett vårdhem efter en blödning på utsidan av hjärnan som han opererats för. Han var sig sig själv förutom att han hade tappat närminnet helt och inte kunde prata ordentligt. Kändes i alla fall skönt att se honom igen. Hann även med en sväng förbi Lundhags för lite shopping innan vi åkte vidare mot Åre chokladfabrik för vinterns inköp. Middag intogs på den italienska restaurangen Grappa i Åre. Helt sjukt underbar mat!

På lördagen blev det en uuunderbar längdskidetur på ett par timmar innan det återigen blev ett besök på vårdhemmet. Då hade vi även med oss en tv till hans rum så att han slapp sitta med de andra vårdpaketen i dagrummet. På seneftermiddagen tog jag min lilla röda spanjor och åkte in till Östersund. Men det får bli "part II".

 

 

 

 

Kommentarer
Cilla

Ooohh vad vackert!



2012-03-13 @ 10:50:19


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>