Boktips #22: En man som heter Ove

Har precis läst boken "En man som heter Ove". Både kollegor och andra runtomkring mig hade rekommenderat den för att den skulle vara så himla kul och att man skrattade högt. Visst var den roligt dråplig men samtidigt ganska sorglig.
Handlar om Ove som har bott i samma villaområde hela sitt vuxna liv tillsammans med sin älskade fru Sonja. Redan när han flyttade in tog han på sig rollen som områdets ordningspolis. Men så går Soja och dör och då vill även Ove avsluta sina dagar. Och hur många försök han än gör att få komma till sin fru så blir han alltid avbruten av en det ena och en det andra.
Boken var som sagt var både rolig och sorglig men samtidigt väldigt varm när det mer och mer visar sig att Ove trots allt inte är ensam och har många i sin närhet.
 
Boken kan helt klart rekommenderas. Läs den dock lite mellan raderna så får ni ut mycket mer av boken än bara det dråpliga.
 
Bild och text från bokus.se:
 
En man som heter Ove (pocket)
 
"En roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab
Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!
Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.
Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden."

Kommentarer
Evelina

Åh den lät spännande :)



Blogg: http://tigerlina.blogg.se
2013-12-17 @ 23:28:54


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>