Oktoberfest och biomys

Kvällen började med Oktoberfest på jobbet som idrottsföreningen hade anordnat. Trevlig när det händer något. Fast just i dag var jag inte alls på G och eftersom att jag har en "vit period" just nu så kändes det väldigt passande att Evelina hade frågat om vi skulle gå på bio.
 
Kvällen film blev "The Butler". Hade nog inte riktigt väntat mig en så pass tung film som det visade sig vara. Handlade om kampen för att de mörkhyade skulle få samma rättigheter i samhället som de vita. Och jag blev alldeles chockad över hur pass nära i vår tid som de inte hade det så lätt. De fick inte sitta överallt på restauranger och inte handla i alla affärer. Nu snackar vi bara drygt 40 år sedan. Kände mig väldigt dåligt allmänbildad när jag såg filmen måste jag säga.
 
Filmen var helt klart sevärd. Många känslor som triggades igång och det var nutida samhällsorientering. Dock kanske man inte ska se den om man ska vidare ut på galej efteråt. Den var ingen partyhöjdare om man säger så.
 
Bild och text från filmtoppen.org:
 

the butler

 
"The Butler är den verklighetsinspererade historien om butlern som arbetade för inte mindre än sju amerikanske presidenter. Från maktens innersta rum bevittnade han många av de stora och dramatiska historiska händelserna i världs- och segregationspolitiken. Han blev vittne till både goda och onda gärningar men förblev lojal mot vita Husets presidenter ända fram till sin pension. För många i politiken var han inte ”bara” en butler utan en sann vän och förtrogen."

Kommentarer
Malin P

Jag tyckte den var bra men seg.



2013-10-26 @ 09:10:32


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>