Boktips #25: Analfabeten som kunde räkna

 
 
Åh, jag har just världens härligaste bok! Det är den andra boken av författaren till hundraåringen och den här var precis lika underbart härlig som den första.
Hade svårt att släppa boken och satt och skrattade högt för mig när jag läste. Njöt av varenda sida och Jonas Jonsson hade verkligen lyckats få till de där oväntade knorrarna. Det här kan nog vara årets bok 2014!
 
Bild och text från bokus.se:Analfabeten som kunde räkna (inbunden)
 
"Jonas Jonasson är tillbaka med Analfabeten som kunde räkna! Hans debutroman Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann blev en världssuccé och filmatiseras nu med Robert Gustafsson i rollen som Allan. I den andra efterlängtade romanen Analfabeten som kunde räkna får vi möta Nombeko Mayeki, en föräldralös flicka som mot alla odds tar sig fram.

Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio, överkörd vid femton. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö, saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var, men det var hon ju. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunde räkna. Ödet tillsammans med hennes talang för henne bort från Soweto, till internationell storpolitik, till andra sidan jordklotet, till två identiskt lika och väldigt olika bröder. Under resan lyckas hon reta upp världens mest fruktade säkerhetstjänst innan hon en dag finner sig själv instängd i skåpet till en potatisbil. Där och då är världen som världen känner den hotad.
I Analfabeten som kunde räkna gör Jonas Jonasson upp med fundamentalismen i alla dess former tillsammans med vanföreställningen om olika folks olika värde. Han gör det med humor och värme. Och slår en gång för alla hål på myten om att kungar inte nackar höns."
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>