En dag i skärgården

Åkte med morgonbåten ut i skärgården för den traditionsenliga julpysseldagen. Har virkat en hel del men även hunnit med att ta en långpromis medan det fortfarande var dagsljus. Man kan ju liksom inte sitta inomhus en hel dag även om det är trevligt sällskap. Dessutom kände jag att jag var tvungen att komma ut och andas och vila öronen lite efter allt tjatter inomhus.
De andra skulle sova över men jag tog kvällsbåten hem. Kände inte riktigt att jag pallade med att vara social under så många timmar. Sen vill jag sova ut i min egen säng i morgon och njuta av första advent nu när jag har julpyntat och allt.
 
På vägen hem åkte jag förbi min farmors grav. Trots att det är hela 13 år sedan hon gick bort så saknar jag henne väldigt mycket fortfarande. Hon var en sån där bra farmor som man kunde ringa eller åka till och prata när det var något. Hon hade alltid en annan synvinkel som gjorde att livet alltid kändes enklare när man fått några goda råd. Saknar och tänker på henne ofta. Speciellt när det är något. Då brukar jag tänka: hur hade farmor tänkt och vad hade hon rått mig till?
Kändes bra att åka till graven och tända ett ljus. Dessvärre gör jag det alldeles för sällan då graven ligger lite avsides. Stod där och pratade lite tyst med henne om hur livet ter sig och någonstans inom mig känns det som att hon lyssnar och finns där för mig.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>