Återvänt från Mallis

Hade en riktigt härlig vecka nere på Mallis! Så det var väldigt jobbigt och en stor omställning att behöva åka hem igen till den kalla och mörka hösten. Fast nu kanske man måste inse att man har acklimatiserat sig tillbaka till Sverige igen eftersom att det ju faktiskt är hela två veckor sedan vi kom hem.
 
Vi hade det som sagt var fantastiskt skönt. Det var fint väder (förutom ett par regnskurar en dag), +29 i skuggan/+25 i havet, bra mat på hotellet (halvpension med middagsbuffé), lite folk så där på eftersäsongen. Så i det stora hela en lugn och behaglig vecka.
Ingen av oss hade tidigare varit på Mallis så vi bara bokade något som såg bra ut. Hamnade i Illetas vilket är en liten, liten ort väster om Palma. Kändes som att det var många pensionerade överklasstyskar som semestrade där så vi kanske inte riktigt var rätt målgrupp. Dessutom var det ganska mycket uppför och nerför när man skulle gå någonstans. Men det funkade ändå iom att Lilleman fortfarande är så pass liten.
Under veckan badade vi en hel del (främst i havet), tog bussen in till Palma en heldag och gjorde även en dagsutflykt till den lilla mysiga bergsbyn Valdemossa och kustbyn Puerto de Soller. Därifrån åkte vi den gamla spårvagnen genom apelsindalen tillbaka till Palma. Fantastiskt mysig dag!
 
Det där med att resa med så små barn var verkligen något jag kan rekommendera. Kändes ganska enkelt och jag hade inte behövt oroa mig i förväg. Enda gångerna det var lite jobbigt var vid varenda frukost, lunch OCH middag då han åt lite snabbt med god aptit och sen tyckte att det var jättetråkigt att behöva sitta kvar. Så man kan väl säga att vi hade vissa meningsskiljaktigheter just kring det ämnet. :-)
 
Kommer alla gånger åka iväg igen men väljer då något annat alternativ än Fritidsresor, numera TUI. Det var hur struligt som helst med transfern när vi kom till Palma och det tog drygt två timmar innan vi ens lämnade flygplatsen! Verkade som att ingen hade riktig koll. Vi blev hänvisade en buss och packade in bagage, barnvagn och oss själva och sen en halvtimme senare skulle vi helt plötsligt byta buss. Jaha; av med allting igen och leta oss fram till en annan buss via några representanter från TUI som pratade väldigt knapphändig engelska. Packa in allting igen för att sitta ytterligare en halvtimme på en varm buss.
Dessutom visade det sig att bolaget inte hade någon representant på den delen av Mallis så jag undrar lite varför man ska välja att åka med dem? Vi hade lika gärna kunnat boka in flyg+hotell själva till ett billigare pris.
 
Nu är den stora frågan: var ska vi åka någonstans nästa höst?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0/>